Saltar al contenido

JBL Xtreme 2 Vs Xtreme 3: Nycklar för att välja den mest lämpliga bärbara högtalaren

JBL Xtreme 2 Vs Xtreme 3:

Om du behöver en bärbar högtalare och inte vet vilken modell du ska välja har du kommit till rätt ställe! Här jämför vi två modeller som, trots att de har många likheter, har vissa viktiga skillnader som kan vara avgörande beroende på dina prioriteringar. Dessutom tillhör de ett av de mest välrenommerade märkena inom ljudteknik. Vi talar om JBL Xtreme 2 Vs Xtreme 3. Om du vill veta detaljerna om varje trådlös högtalare på djupet och se vilken som bäst passar dina behov, läs vidare!

Styrkor med JBL-högtalarna

Vi inleder granskningen med att kortfattat förklara vilka de viktigaste styrkorna i de båda modellerna är, liksom deras viktigaste fördelar och nackdelar:

1) JBL Xtreme 2, handsfree och prisvärt

Den äldsta av de två modellerna i recensionen erbjuder upp till 15 timmars stereomusikuppspelning på en enda laddning. Och om du vill ladda din smartphone eller surfplatta samtidigt som du spelar musik kan du göra det, även om batteritiden blir kortare.

För att multiplicera ljudet från högtalaren kan du välja JBL Connect+, en funktion som gör att du kan synkronisera den med en annan JBL-högtalare som också är kompatibel med den.

Å andra sidan är det en högtalare med IPX7-skydd, vilket visar att den är mycket motståndskraftig mot vattenstänk. Båda funktionerna gör JBL Xtreme 2 till ett bra alternativ att ta med sig till exempel till en swimmingpool.

Det är en högtalare med stöd för Bluetooth version 4.2. Dessutom har den ett automatiskt avstängningssystem och integrering av röstassistent som ytterligare funktioner. Den är också utrustad med en flasköppnare på bärremmen, ett märkligt litet extra.

Fördelar

 • Den är handsfree
 • Prisvärt pris
 • Kan ladda din smartphone på samma gång
 • JBL Connect+-funktion

Nackdelar

 • Inte skyddad mot damm
 • Endast Bluetooth version 4.2 stöds
JBL Xtreme 2 - Altavoz Bluetooth portátil resistente al agua (IPX7) con manos libres y radiador de bajos JBL, JBL Connect+, batería 15h, negro
 • ¡Disfruta de la música en cualquier parte! Este potente altavoz te ofrece un sonido estéreo dinámico y envolvente al mismo tiempo / Dispone incluso de una salida de USB para cargar tu móvil
 • Tienes 15h de tiempo de reproducción gracias a una batería recargable de ion de litio, en las cuales podrás disfrutar de su sistema de manos libres con cancelación de ruido y eco
 • No olvides que es impermeable y resistente a las gotas, salpicaduras o caídas al agua. Ya no tienes excusa para llevártelo a las escapadas de piscina, playa o incluso para casa
 • Estos auriculares inalámbricos de diadema disponen de botones en las orejeras para conectarte a tu mundo rápidamente - ¡gestiona tus llamadas en manos libres y disfruta de tu música sin jaleos!
 • Contenido del envío: 1x JBL Xtreme 2, 1x adaptador de corriente, 1x correa, guía de inicio rápido, hoja de seguridad, tarjeta de garantía, color negro

2) JBL Xtreme 3, dammtät och snabbladdning

Vi fortsätter att analysera de viktigaste egenskaperna hos JBL Xtreme 3, en bärbar högtalare som du enkelt kan ta med dig till stranden. IP67-skyddsklassificeringen visar att den inte bara är motståndskraftig mot vattenstänk, utan även mot damm som kan komma in i högtalaren.

JBL har integrerat Party Boost-funktionen i den här högtalaren, som gör att du kan synkronisera två olika JBL-högtalare för att multiplicera musikens räckvidd. Du kan också välja Bluetooth-synkronisering, så länge versionen är minst 5.1.

När det gäller batteritid kan den klara 15 timmars uppspelning, vilket minskar om du ansluter din smartphone för att ladda den under tiden. Den här högtalaren tar 2,5 timmar att ladda fullt ut, vilket är kortare tid än dess konkurrent som tar 3,5 timmar.

Slutligen finns det också en flasköppnare inbyggd i bärremmen och en cylindrisk design där metallnätet skyddas av två gummikåpor på sidorna.

Det vi gillar bäst

 • Party Boost-funktion
 • Vatten- och dammskydd
 • Snabbladdning
 • Bra batteritid

Det vi gillar minst

 • Högre pris
 • Ingen handsfree
25% RABATT
JBL Xtreme 3 - Altavoz Bluetooth portátil resistente al agua (IP67) y al polvo con PartyBoost y 15h de reproducción continua, azul
 • JBL Sonido original masivo Pro Sound con cuatro drivers y dos subwoofers: este potente altavoz te ofrece un sonido estéreo dinámico y envolvente al mismo tiempo
 • Con una increíble duración de 15 horas de reproducción, JBL Xtreme 3 te permite pasarte todo el día de fiesta hasta que anochezca.
 • El sol, la playa y tus altavoces impermeables según la norma IP67: llévatelo a la piscina o a la ducha, estos altavoces te lo hacen todo mucho más fácil, mojarlos ya no es problema
 • Empareja dos altavoces compatibles con PartyBoost de JBL para obtener un sonido estéreo o enlaza varios compatibles con PartyBoost para animar la fiesta. Además con Bluetooth para móvil o tablet
 • Contenido de envío: 1x JBL Xtreme 3 Altavoz portátil a prueba de agua y polvo con Bluetooth, 15h de reproducción continua con una sola carga, guía de inicio, hoja de seguridad, azul

JBL Xtreme 2 Vs Xtreme 3: huvudsakliga skillnader

I det här avsnittet sammanfattar vi de viktigaste skillnaderna och likheterna mellan de två modellerna, så att du kan kontrollera dem funktion för funktion. Vi börjar med att analysera de aspekter där de skiljer sig åt:

Typ av anslutningar och snabbladdning

Båda versionerna kan ladda en telefon eller annan USB-enhet med batteriet, även om Xtreme 2 endast har en USB-utgång på 2 ampere och Xtreme 3 har en standardladdningsutgång och en USB-C-port som laddar upp till 2,5 ampere. På så sätt kan Xtreme 3 laddas en timme snabbare och laddas fullt ut på 2,5 timmar.

Ljudkvalitet

När det gäller ljudet överträffar den nya JBL Xtreme 3 sin föregångare vida. Den ger bättre definition i de höga tonerna och mer kraft i den djupaste basen. Dess mer uttalade diskant gör de höga frekvenserna tydligare, särskilt utomhus. Den har också ett djupare basregister med mer närvaro och djup.

Den har en högre uteffekt och når upp till 50 W RMS jämfört med Xtreme 2:s 40 W. Den nya generationen Xtreme 3 ger ett ännu mer uppslukande stereoljud med ett mindre riktat ljud.

I JBL Xtreme 3 finns 4 förbättrade drivrutiner och 2 förbättrade och kraftfulla subwoofers. Det finns 2 passiva radiatorer på sidorna. Även om den sistnämnda har ett bättre ljud är båda perfekt för festbruk.

Handsfree

Xtreme 3 är en bluetooth handsfree högtalartelefon med brusreducering, vilket inte ingår i den tidigare modellen. Med den kan du lyssna på dina samtal direkt från högtalartelefonen.

JBL Xtreme 2 Vs Xtreme 3_3

Skydd mot externa agens

Detta är en av de viktigaste funktionerna, eftersom den bestämmer var du kan ta med högtalartelefonen om den skulle skadas. JBL Xtreme 2 är IPX7-vattentät, så du kan hålla den under vatten på upp till 1 meters djup i en halvtimme.

Xtreme 3 är IP67-certifierad, vilket innebär att den även tål damm. Det är mycket säkrare på stranden, på promenader på landsbygden eller i andra miljöer där det är mer sannolikt att damm kommer upp.

Design och färger

Vid en första anblick ser de två högtalarna ganska lika ut, men JBL har gjort betydande förändringar i Xtreme 3:s estetik jämfört med den tidigare modellen.

JBL Xtreme 3 är något större än Xtreme och Xtreme 2, men den är också lättare och väger mindre än 2 kilo. Varumärkeslogotypen är större på den senare modellen. Xtreme 2 finns däremot bara i en färg, metallicgrå, medan Xtreme 3 finns i tre olika färger.

Ljudområde

Med Xtreme 2 kan du ansluta fler högtalare med JBL Connect+-teknik, medan Xtreme 3 kan göra det med den nya funktionen Party Boost. Som du ser är utbudet ännu större när det gäller den nya modellen, eftersom det inte är nödvändigt att båda enheterna är kompatibla med JBL Connect+, utan bara att de är av samma märke.

Pris

En annan skillnad mellan JBL Xtreme 3 och Xtreme 2 är priset. Den förra generationens högtalare är mycket billigare än den föregående, men prisskillnaden är värd det om du är ute efter utmärkt kvalitet.

JBL Xtreme 2 Vs Xtreme 3_1

JBL Xtreme 2 Vs Xtreme 3: viktiga likheter

Vi har redan kollat skillnaderna och nu tar vi en titt på de viktigaste likheterna mellan de två modellerna:

Batteriets livslängd

Batteritiden är densamma för båda högtalarna, upp till 15 timmar. Detta beror på hur högt ljud du lyssnar på dem. Vid maximal volym kan den hålla i 6-7 timmar, men det är inte typiskt om du inte befinner dig i ett stort område.

Den nya Xtreme 3 laddas på 2,5 timmar och Xtreme 2 laddas på cirka 3,5 timmar.

Bärbar och trådlös

Båda de bärbara högtalarna är trådlösa, så med båda kan du njuta av det bästa ljudet utomhus. De kan ansluta till alla Wi-Fi-kompatibla enheter. Bluetooth på JBL Xtreme 3 är dock 5.1 medan den tidigare modellens version är 4.2. Å andra sidan har inte heller NFC det.

Powerbank-funktion

Denna funktionalitet avser möjligheten att ladda andra enheter, t.ex. smartphones eller surfplattor, medan JBL-högtalarna spelar musik, vilket finns på båda modellerna. Eftersom de har så lång batteritid kan de hjälpa dig i en nödsituation när batteritiden på din mobila enhet tar slut.

JBL Xtreme 2 Vs Xtreme 3: domslut

Efter att ha analyserat för- och nackdelar med varje modell är det dags att välja vilken trådlös högtalare som är bäst lämpad. I det här fallet är vår slutsats tydlig.

Om du redan äger JBL Xtreme 2 tycker vi inte att det är värt att slänga den och köpa den nya, eftersom Xtreme 2 är en mycket bra högtalare med bra ljudkvalitet. Men om du inte har någon av dem rekommenderar vi att du köper Xtreme 3.

Den har bättre dammskydd, något förbättrad ljudutgångseffekt och integrerad Party Boost-funktion, som gör att du kan synkronisera den med ett större antal högtalare än sin rival.

Den är lite dyrare, men kostnadsskillnaden är inte heller så stor. Särskilt om du kan göra ett bra fynd. Dessutom är den nya modellen något lättare, även om den är större än Xtreme 2.

Men med två modeller från JBL är det ett bra beslut i vilket fall som helst.

Amazon: Det här är JBL:s mest framgångsrika högtalare

Vi avslutar vår artikel med att visa dig de mest sålda trådlösa JBL-högtalarna på Amazon, så att du kan se vilka alternativ andra användare väljer:

No products found.