Saltar al contenido

Kärcher FC 7 Vs 5 Vs 3 Cordless – Den bästa elektriska moppen från Kärcher

Karcher FC 7 Vs 5 Vs 3 Cordless_3

Det finns vissa varumärken som har lyckats positionera sig som ett riktmärke inom en bransch, och Kärcher är utan tvekan ett av dem. När du tänker på effektiva hushållsredskap av god kvalitet tänker du automatiskt på Kärcher. I den här artikeln tar vi en titt på Kärcher FC 7 vs 5 vs 3 Cordless, tre elektriska moppar från det tyska företaget som är perfekta för att rengöra både ditt hem och ditt kontor eller arbetsplats, så håll ögonen öppna!

Kärcher FC 7 Vs 5 Vs 3 Cordless: Vilken modell vinner striden?

Det första du bör veta är att alla tre modellerna är sladdlösa, även om de också finns i en sladdansluten version. Eftersom de är elektriska moppar från samma märke finns det gemensamma aspekter mellan dem, men det finns också skillnader som du måste vara medveten om för att kunna bedöma vilket som är det mest lämpliga alternativet:

1. Tankarnas volym: fördel med den minsta mängden

Alla tre Kärcher-modellerna har två tankar, så du kan använda vilken som helst av dem för att moppa med rent vatten. Kärcher FC 3 rymmer 360 ml i renvattentanken och 140 ml i smutsvattentanken. Kärcher FC 5 och FC 7 ökar denna kapacitet till 400 ml respektive 200 ml.

Vinnare: Kärcher FC 5 och FC 7Karcher FC 7 Vs 5 Vs 3 Cordless_1

2. Batteri: dubbelt så lång batteritid

Batteritiden är en av de aspekter där skillnaden mellan Kärchers elektriska moppar är mest betydande. FC 7-modellen har dubbelt så lång batteritid som sina två mindre syskon, 45 minuter jämfört med 20 minuter för Kärcher FC 5 och FC 3. Det som de har gemensamt är laddningstiden, 4 timmar i alla tre fallen.

Vinnare: Kärcher FC 7

3. Ljudnivå: inte överdrivet tyst

Vi antar att ingen av de tre mopparna är särskilt tyst, men det finns två av dem vars ljudnivå överstiger 80 decibel. Dessa är Kärcher FC 3 och FC 5, som når runt 85 decibel, så vi rekommenderar inte att du använder dem på natten. Kärcher FC 7 ligger däremot på 71 decibel, en lägre nivå.

Vinnare: Kärcher FC 7

4. LED-display: gemensam för alla tre

Den integrerade LED-displayen på moppens kropp är mycket användbar för användaren, eftersom den gör att du kan se hur mycket batteri som finns kvar, vilken effektnivå som är vald eller om det finns några underhållsfel. I detta avseende är alla tre Kärcher-moppar utrustade med en LED-display, så det finns ingen skillnad i detta avseende.

Vinnare: Oavgjort

5. Effekt justerbar i tre steg

Att optimera energi- och i det här fallet vattenförbrukningen handlar om att använda rätt mängd energi. Alla tre mopparna har en effektregulator, så att du kan välja mellan tre nivåer för att använda så mycket vatten som du behöver beroende på hur mycket smuts du har.

Vinnare: Oavgjort

6. Ergonomisk användning: FC 3 är den lättaste

För att mopparna ska vara lätta att hantera och inte kräva extra fysisk ansträngning är det viktigt att de är lätta. Dessutom måste du ta hänsyn till den extra vikten av de två fulla tankarna. I det här fallet är det Kärcher FC 3 som har fördelen, eftersom den väger 2,4 kilo jämfört med 4,3 kilo för Kärcher FC 5 och FC 7.

Vinnare: Kärcher FC 3

7. Intelligenta funktioner: kontroll av fyllnadsnivå

Endast Kärcher FC 7 har ett intelligent kontrollsystem för fyllnadsnivå med visuella och akustiska signaler som varnar när tanken inte längre rymmer mer kapacitet. Dessutom stängs den av automatiskt när den är full, vilket förhindrar att vattnet rinner över.

Vinnare: Kärcher FC 7

8. Multi-ytorullar: FC 7 har den högsta intensiteten

Tillbehörssatsen för de tre Kärcher-mopparna är nästan identisk, båda har en laddningsbas, tvättmedel, två extra tankar och mikrofibrillerullar som kan användas på alla hårda golvytor. Kärcher FC 3 och FC 5 har dock två rullar, jämfört med fyra för FC 7.

Vinnare: Kärcher FC 7

8. Förlängningsområde: dubbelt så stort som för Kärcher FC 7

En annan faktor där Kärcher FC 7:s förbättrade prestanda jämfört med sina konkurrenter är märkbar är den totala yta som den kan täcka med en enda fyllning, 135 kvadratmeter. Detta är mer än dubbelt så mycket som de 60 kvadratmeter som Kärcher FC 3 och FC 5 täcker.

Vinnare: Kärcher FC 7

9. Förvaring av bilagor: på stationen

Att förvara alla tillbehör som ingår i en dammsugare eller elektrisk mopp kan innebära att det behövs extra utrymme och att det är mer sannolikt att de försvinner eller hamnar på fel plats. För att undvika detta kan alla tre Kärcher-moppar förvara tillbehören i själva laddningsstationen, vilket minskar utrymmet.

Vinnare: Oavgjort

10. Torktid: ingen skillnad

Det finns inte heller någon skillnad mellan de tre Kärcher-modellerna när det gäller den tid det tar för golvet att torka efter moppning, cirka 2 minuter.

Vinnare: Oavgjort

11. Pris: uppåtgående trend

Vi avslutar med det som för många användare kommer att vara en av de viktigaste faktorerna i köpbeslutet. Kärcher är inte känt som ett billigt märke och användaren är van att betala för kvalitetsprodukter. Prisskillnaden mellan Kärcher FC 3 och Kärcher FC 7 är dock betydande, från 250-300 euro till 500 euro. Det är därför viktigt att hålla utkik efter säsongserbjudanden och erbjudanden till ordinarie priser.

Vinnare: Kärcher FC 3

Vilka frågor har du när du köper en elektrisk mopp?

Om du har många frågor eftersom du inte vet vilka aspekter du ska vara mest uppmärksam på är du inte ensam. För att hjälpa dig ska vi besvara några av de viktigaste frågorna som dyker upp vid denna tidpunkt:Karcher FC 7 Vs 5 Vs 3 Cordless_2

Vilken minsta kapacitet måste tanken ha?

Det finns ingen minimikapacitet, även om den rätta kapaciteten beror på storleken på ditt hem. Ju mindre den är, desto oftare måste du tömma den. För att ge dig en uppfattning räcker det vanligtvis med en tank på 300-400 ml för ett normalstort hus.

Hur ska rullarna se ut?

Det är viktigt att den är lämplig för olika typer av hårda golv, eftersom det är vanligt att ett hus har olika typer av golv i kök, vardagsrum och badrum. Dessutom rekommenderar vi att den ska vara gjord av mjuka mikrofiber som inte skadar ytan.

Är alla moppar sladdlösa?

Nej. Vissa märken har modeller i både sladdlösa och sladdlösa versioner, till exempel Kärcher. Du måste avgöra vilken som passar dig bäst, eftersom du vet att sladdlösa moppar har en begränsad livslängd men ger större rörelsefrihet, medan sladdanslutna moppar kan användas under obegränsad tid, men alltid i närheten av ett eluttag.

Vilken storlek och vikt rekommenderas?

Som tidigare nämnts blir det svårare att manövrera moppen ju tyngre den är. Det rekommenderas att den inte överstiger 4 kilo, och du bör tänka på att fulla tankar ökar vikten.

Vilka är de mest populära dammsugarna från Kärcher på Amazon?

Den största distributionsplattformen idag är Amazon. Därför kan det vara bra att veta vilka produkter som är de mest sålda på Amazon och vilka som får de bästa användarrecensionerna.

No products found.

Slutsats: Vilken elektrisk mopp från Kärcher ska vi välja?

Objektivt sett vinner Kärcher FC 7 över sina två lillasystrar när det gäller avancerade funktioner och teknisk prestanda. Den skrubbar med fyra rullar, vilket ökar effektiviteten och intensiteten, den är mindre högljudd, har en intelligent sensor för upptäckt av fyllning och täcker ett större område med bara en tank. Så om du letar efter en smart, supereffektiv mopp är Kärcher FC 7 vår rekommendation.

Det finns dock användare som prioriterar ekonomi eller som inte har en så stor budget. I det här fallet bör man analysera skillnaden mellan Kärcher FC 3 och FC 5. Och för att vara rättvis är prisskillnaden större än de tekniska skillnaderna. Om du föredrar en mer ekonomisk mopp utan att offra grundläggande funktionalitet rekommenderar vi därför Kärcher FC 3.

Det är dina individuella behov och din situation som avgör ditt slutliga val av köp, och det är bara du som vet vilken som passar dig bäst. Vad vi kan garantera är att någon av de tre modellerna kommer att vara ett tillfredsställande köp.