Saltar al contenido

LG S95QR vs LG S80QR vs LG S65Q: Vilken soundbar är mest rekommenderad?

LG S95QR vs LG S80QR vs LG S65Q

Du känner förmodligen till LG-märket eftersom det är ett av de ledande företagen inom konsumentelektronik. Den här gången fokuserar vi på tre soundbars som är värda att känna till: LG S95QR vs LG S80QR vs LG S65Q. De tillhör dock samma serie, så du måste titta noga på alla detaljer för att identifiera skillnaderna och se vilken som passar bäst för dig. Är du redo? Vi ska visa dig!

LG S95QR vs LG S80QR vs LG S65Q: Hur väljer du den bästa soundbaren?

I den här artikeln kommer vi att berätta om skillnaderna och likheterna mellan de tre huvudpersonerna, så att du i slutändan kan avgöra vilken av dem som är mest värdefull.

För att kunna göra det är det dock viktigt att du först vet hur du ska identifiera dina behov. Annars blir det svårare för dig att veta vilken som passar dig bäst.

1) Design, mått och vikt

Det första som slår oss är den visuella aspekten, och sanningen är att de tre soundbars har en estetisk samstämmighet. I alla tre fallen kan du köpa dem i svart, och designen är ganska likartad. Det finns dock betydande skillnader.

LG S95QR har två extra, större högtalare, medan LG S80QR har tre högtalare, om än mindre. LG S65Q har inga extra högtalare.

Dessutom skiljer sig vikten åt trots att de ligger i samma intervall. LG S95QR har den större huvudenheten och subwoofern och väger 5 kilo. LG S80QR har däremot en mindre enhet, vilket innebär att den väger 4,5 kilo. Slutligen väger LG S675Q 2,8 kilo på grund av den betydligt mindre subwoofern.

En annan likhet mellan alla tre soundbars är att det i alla tre fallen ingår en bruksanvisning och batterier, samt ett tillbehör för väggmontering och en fjärrkontroll.

2) Ljudkvalitet

I det här avsnittet hänvisar vi till de funktioner som är direkt relaterade till innovation och ljudkvalitet.

Tillgängliga effekter

Det finns skillnader mellan LG S65Q och dess två rivaler när det gäller tillgängliga ljudeffekter. Den enklaste av de tre soundbars som vi har granskat har endast AI Sound Pro-, Game- och Cinema-effekter.

LG95QR- och LG80QR-modellerna har samma effekter, men har dessutom effekterna Sports, Clear Voice, Standard och Bass Blast.

S65Q stöder endast Dolby Digital och DTS Virtual: X, medan de två senaste modellerna har stöd för Dolby Atmos och IMAX Enhanced.

Ljudformat

Vi kontrollerade vilka ljudformat de tre soundbars stöder och fann att de två soundbars S95QR och S80QR stöder fler ljudformat än S65Q.

Förutom Dolby Digital, DTS Digital Surround, MP3, WAV eller WMA stöder de bland annat Dolby TrueHD, DTS-HD Master Audio, Dolby Atmos, Dolby Digital Plus eller DTS-HD Master Audio.

Lg barre son_3

3) Kraft

Nu tittar vi på alla frågor om soundbars maximala effekt och delar upp dem i två huvuddelar.

Huvudenhet

Det vill säga den långsträckta soundbaren som sådan. SG95QR-modellen har en effekt på 810 watt, vilket sjunker till 620 watt för S80QR och 420 watt för S65Q. Även om varje soundbar har en annan maximal effekt, ger alla tre högst 83 decibel.

Subwoofer

Nu ska vi titta på den maximala effekten för subwoofern, som är den största högtalaren som kompletterar soundbaren. I det här fallet har både LG S95QR och LG S80QR en subwoofer som har en effekt på 220 watt, medan LG S65Q:s subwoofer bara har en effekt på 200 watt. Som du kan se är skillnaden minimal.

4) Anslutning

Därefter tittar vi på soundbarernas anslutningsmöjligheter till andra enheter.

Mobilapp

När det gäller mobila applikationer bör det noteras att alla tre barerna kan anslutas till LG Soundbar-appen, så det finns inga större skillnader i detta avseende.

WiFi-kompatibilitet

En av de saker som förvånade oss mest är att LG S65Q inte har stöd för Wi-Fi, till skillnad från sina två rivaler.

När det gäller Bluetooth är det värt att notera att alla tre barerna är kompatibla, om än med olika versioner. LG S65Q tål version 4.2, medan LG S85QR och LG S80QR stöder upp till 5.0.

Anslutning med andra enheter

En annan av de viktigaste skillnaderna är möjligheten att synkronisera med andra virtuella assistenter, som Alexa och Google Assistant. En funktion som LG S65Q saknar. Däremot kan de två nyare pinnarna även anslutas till Spotify Connect, Air Play 2 och Chromecast.

LG barre son_1

5) Pris i detaljhandeln

Ett av de vanligaste misstagen vi gör är att tro att den billigaste modellen ger bäst valuta för pengarna, vilket inte är fallet. Bland våra tre huvudpersoner är LG S80QR den som ger mest valuta för pengarna, eftersom den har den bästa balansen mellan funktioner och pris.

LG S95QR vs LG S80QR vs LG S65Q: Vad rekommenderar vi?

Vi kommer till slutet av vår recension med en ganska tydlig slutsats, nämligen att den verkliga striden står mellan SG95QR och SG80QR. Om du letar efter en budgetmodell och det är ditt viktigaste kriterium kan du välja LG65Q, även om du bör vara medveten om att den har många brister jämfört med sina konkurrenter.

Vi måste dock välja den som vi tycker är mest värdefull. Och i det här fallet skulle vi säga LG S80QR. Även om den inte är den mest avancerade när det gäller teknik eller effekt, tycker vi att den har en bra balans mellan funktioner och pris.

Den har mindre kraft än LG S95QR, men för ett vanligt vardagsrum tycks kraften hos S80QR vara tillräcklig för att ge en optimal upplevelse, och priset är dessutom betydligt lägre.

När det gäller alla andra intressanta funktioner, t.ex. stöd för Dolby Atmos, är de två jämnt fördelade. Det är ändå upp till dig att fatta det slutliga beslutet, och i alla tre fallen har du kvalitetsgarantin från ett välrenommerat varumärke som LG.