Saltar al contenido

Logitech C920 Pro vs StreamCam – Vilken webbkamera är bäst för dig?

Logitech C920 Pro vs StreamCam

Du vet redan att beslutet oftast beror på vilka prioriteringar och behov du har när det gäller sökning. Det finns dock vissa aspekter som du kan jämföra för att avgöra vilket alternativ som är bäst lämpat. I det här fallet jämför vi två av de mest kompletta och eftertraktade webbkamerorna på marknaden: Logitech C920 Pro vs StreamCam. Och som du kan se har båda Logitechs kvalitetsgaranti, vilket är en viktig fördel i sig, eftersom det är ett av de mest välrenommerade märkena på detta område. Vill du veta vad de skiljer sig från varandra? Var uppmärksam!

Logitech C920 Pro vs StreamCam: När de är likadana

Först och främst ska vi berätta om de gemensamma punkterna mellan de två, som är färre än skillnaderna:

Ljud- och bullerdämpning

Båda kamerorna har två inbyggda mikrofoner som multiplicerar ljudet för ett mer realistiskt ljud. De har också båda stereoljud och brusreducering för att minska externa ekon.

Synfält

Båda kamerorna har autofokus och ett 78° diagonalt synfält. Det finns alltså inga större skillnader i detta avseende, även om det finns en liten skillnad att notera. StreamCam förstärker autofokusen med en intelligent ljussensor.

Kabellängd

En annan likhet mellan de två kamerorna är kabellängden, som i båda fallen är 1,5 meter.

Logitech C920 Vs StreamCam_2

Logitech C920 Pro vs StreamCam: Hur skiljer sig de två webbkamerorna åt?

Nu när du vet hur de liknar varandra, ska vi i detalj förklara allt som skiljer dem åt:

Estetik: form och design

Det är lätt att se en av de mest uppenbara skillnaderna vid en första anblick: designen på de två kamerorna. Logitech C920 har en mer platt, rektangulär form med ett medföljande stativ. Den har också två högtalare på varje sida, vilket bidrar till den mer långsträckta designen.

Logitech StreamCam har däremot en mer fyrkantig och symmetrisk form, och själva linsen är betydligt större än C920. Dessutom finns den här modellen i vit eller svart, medan C920 endast säljs i svart.

Ljuskorrigerande teknik

För att vara rättvis har båda modellerna en teknik för att korrigera belysningsfel och ge mer kvalitativa bilder, men den skiljer sig åt. Logitech C920 har RightLight 2-teknik som justerar ljusförhållandena för att anpassa ljus och kontrast till omgivningens mörker.

Logitech StreamCam har ett mer sofistikerat intelligent automatiskt inramningsläge som ger en mer omfattande detaljnivå och noggrannhet. Faktum är att den justerar bilderna för att hålla ramen centrerad, även när du rör dig i sidled. Den justerar också bländarhastigheten och ISO-känsligheten, vilket ger mer realistiska resultat.

Programvara och appar

Som nämnts ovan är StreamCam bättre när du spelar in strömmande video, men inte bara på grund av upplösningen. Man har också optimerat programvaran för inspelning av direktsändningar för Open Broadcaster Software (OBS), XSplit och andra programvaror. Logitech C920 har också stöd för XSplit, men OBS-programvaran förbättrar StreamCams möjligheter.

Kvaliteten på inspelning av strömmande inspelning

En mycket viktig skillnad i en kamera är upplösningen. StreamCam kan spela in bilder i Full HD-upplösning på 1080 pixlar med 60 bilder per sekund.

C920 däremot minskar upplösningen till 30 bilder per sekund, men behåller 1080 pixlar. En upplösning som sjunker till 720 pixlar för videokonferenser via Skype.

Vad innebär detta? Framför allt är videoinspelningen smidigare med StreamCam. Den fungerar också bättre när du spelar in vertikalt, vilket är perfekt för innehåll i sociala medier.

Kompatibilitet med Windows-system

När det gäller OS-kompatibilitet med andra enheter är Logitech C920 kompatibel med Windows 8 eller senare, medan Logitech StreamCam är kompatibel med Windows 10 eller senare.

USB-portar

Båda kamerorna har en USB-port för anslutning av andra enheter, t.ex. mikrofoner eller till och med själva datorn. Logitech C920 har dock USB-A, medan StreamCam har USB-C. Detta beror främst på att StreamCam-modellen är nyare än sin rival.

Logitech C920 Vs StreamCam_1

Tillbehörssats

Den utrustning som finns tillgänglig för de två webbkamerorna skiljer sig åt. Även om Logitech C920 har möjlighet att använda ett stativ ingår det inte som standardtillbehör. Logitech StreamCam levereras däremot med detta tillbehör, liksom ett skärmfäste.

Pris

Slutligen tittar vi på en annan viktig skillnad, priset. För att jämföra priserna tar vi inte hänsyn till eventuella billiga erbjudanden som kan få priset att variera.

Logitech C920 Pro vs StreamCam: vår bedömning

Nu när vi har tittat på skillnaderna och likheterna mellan de två webbkamerorna är det dags att bestämma vilken du ska välja. Sanningen är att det inte är ett lätt beslut, eftersom båda tillhör ett välkänt och välrenommerat märke i det här segmentet och har ett utmärkt pris-prestandaförhållande.

Vårt beslut lutar dock åt Logitech StreamCam av flera skäl. För det första för att den har bättre upplösning när den spelar in video, en typ av innehåll som är viktig idag. Dessutom har den stöd för mer avancerad programvara i detta avseende. Den innehåller också en intelligentare autofokus och teknik för korrigering av ljusstyrka, vilket gör att resultatet blir mer kvalitativt.

Å andra sidan tycker vi personligen bättre om StreamCams kompakta, rektangulära design, och vi älskar den vita färgen, även om detta är en personlig estetisk fråga. Den negativa aspekten är att priset är högre, även om vi måste ta hänsyn till att funktionerna är bättre än C920-modellen och att det är en nyare kamera.

Men som vi sa i början är båda alternativen ett bra alternativ. Och framför allt har de Logitechs garanti, vilket ger dig ett stort förtroende oavsett vilken modell du väljer.

Detta är de mest populära webbkamerorna

Här är slutligen de mest populära webbkamerorna på världens största marknadsplats, så att du kan kolla in andra shoppingupplevelser:

67% RABATT
Trust Gaming GXT 1160 Vero Webcam Full HD, 1920 x 1080, Enfoque Fijo, 30 FPS, Micrófono Integrado, Balance de Blancos Automático, Cámara Web USB para Skype, YouTube, Twitch y Streaming – Negro
 • Webcam de alta definición con resolución de hasta 8 megapíxeles (3840 x 2160)
 • Conveniente micrófono incorporado, ideal para chats de vídeo
 • Perfecta para Skype, YouTube y streaming en línea
 • Práctico pedestal dotado de pinza integrada, ideal para pantallas de ordenadores portátiles y superficies planas
 • Balance de blancos automático: vídeo nítido en cualquier condición de luz. Enfoque fijo para una imagen clara y nítida
Webcam PC Camara pc Camara Web Webcam Streaming,Webcam 1080p Webcam con microfono para pc Webcam USB Micrófono 360° Ajustable Integrado Plug and Play videollamada para Skype YouTubTwitch y Streaming
 • 【Alta resolución 1080P】 2 millones de píxeles para proporcionar imágenes de alta calidad, los sensores CMOS permiten que esta cámara web se adapte a diferentes niveles de luz. El chat de video y la grabación de video son claros, incluso en entornos con poca luz, video HD nítido y calidad de audio de alta gama
 • 【Plug play Amplia compatibilidad y varios escenarios aplicables】: Gracias al cable USB para dispositivos de video (uvc), no necesita instalar controladores ni software; simplemente conéctelo al puerto USB de su dispositivo. Seleccione su aplicación de videoconferencia favorita, como Teams, Zoom o Skype, e inicie la sesión.
 • 【Micrófono incorporado】 La tecnología de cancelación de ruido proporciona un sonido claro y natural y reduce el ruido de fondo con un micrófono digital con cancelación de ruido; garantiza un video claro y fluido para videollamadas de Skype o visualización de videos de YouTube No necesita ningún otro auricular para hablar
 • 【360 ° ajustable FÁCIL DE POSICIONAR】 - Coloque la cámara web donde desee, 360 ° ajustable siempre asegura un buen encuadre
 • 【Servicio de cámara web de calidad】 Cualquiera puede obtener un reemplazo gratuito de 90 días y soporte técnico de por vida. Póngase en contacto con nosotros en caso de problemas técnicos con la cámara web. Por lo general, respondemos preguntas dentro de las 24 horas. Creo que será increíble con la calidad de nuestros productos.
39% RABATT
Logitech C920 HD Pro Webcam,Videoconferencias1080p/30 fps,Sonido Estéreo,Corrección de Iluminación HD,Skype/Hangouts/FaceTime, Para Gaming, PC/Mac/Android/Chromebook,Negra, 1 Unidad ( Paquete de 1)
 • Cámara para Blog de Vídeo: Logra un mayor impacto en tus streams de Twitch o YouTube con la captura ultra HD 4K de tus rasgos y expresiones faciales con gran detalle y claridad
 • Frecuencia de Cuadro Superrápida HD: Una cámara para el Stream de vídeo 1080p/60 fps fluido para crear repeticiones de reproducción a cámara lenta gracias a la frecuencia de cuadro superrápida
 • Licencia Premium de XSplit de 12 meses Incluida: Con la cámara USB Web Brio, empieza a transmitir cuando quieras, en tu aplicación, con una configuración predeterminada optimizada para streaming
 • Condiciones de Iluminación Extremas: RightLight 3 de Logitech con HDR cuida tu imagen con cualquier tipo de iluminación: intensa, escasa o con alto contraste que pueda afectar a la calidad de vídeo
 • Cámara Web con Campo Visual Optimizado: Campo visual de 65°-78°-90° personalizable, para que tus seguidores puedan ver toda la acción
Logitech C270 Webcam HD, 720p/30fps, Video-Llamadas HD Amplio Campo Visual, Corrección de Iluminación, Micrófono Reductor de Ruido, Skype, FaceTime, Hangouts, PC/Mac/Portátil/Tablet/Chromebook, Negro
 • Videoconferencias HD 720p en pantalla panorámica – Llamadas claras con sus plataformas favoritas, como Skype.
 • Micrófono integrado con reducción de ruido – Disfrute de conversaciones claras incluso en entornos bulliciosos.
 • Se ajusta a las condiciones de iluminación – Para obtener imágenes más luminosas incluso en entornos oscuros.
 • Clip universal – Use el clip para acoplar la cámara Web a la pantalla, o colóquela sobre un estante.
 • La cámara Web flexible que va más allá que las integradas – Pequeña, ágil y ajustable, aporta un ángulo novedoso a las videoconferencias.