Saltar al contenido

Logitech G920 Vs G923 – Letar du efter det bästa spelhjulet för tillfället?

Logitech G920 Vs G923

Om du ännu inte har provat att spela Gran Turismo med ett högklassigt spelhjul, uppmanar vi dig att göra det för att upptäcka en annan värld av känslor. Speltillbehör är en grundläggande del av upplevelsen, och elektronikvarumärken är alltmer medvetna om detta. Det är därför de alltid ligger i framkant för att erbjuda de mest sofistikerade och kompletta tillbehören. I den här artikeln jämför vi prestandan hos två rattar av samma märke: Logitech G920 Vs G923. Är du redo att ta reda på vad som är bäst?

Logitech G920 Vs G923: låt oss börja prata om designen

Den första delen av recensionen kommer att ägnas åt att jämföra de estetiska och designmässiga egenskaperna mellan de två huvudpersonerna. Vi har redan berättat att det finns vissa likheter, men det finns också vissa skillnader.

Logitech G920 Vs G923

Knappar och färger

Spelrattar, liksom spelkonsolkontroller, har olika knappar som är konfigurerade för att utföra olika åtgärder när du spelar. Logitech G923 har fler olika knappar på undersidan av ratten. En av de stora nyheterna är den 24-punkts roterande kontrollen som gör att du kan välja olika funktioner från samma knapp.

Dessutom har båda modellerna företagets logotyp i mitten av ratten, även om G923:s logotyp är större. En annan estetisk skillnad är att den nya modellen har ett band av RPM-lampor som lyser blått, rött eller grönt beroende på hur många varv per minut ditt virtuella fordon uppnår.

Slutligen har Logitech valt att reducera färgen på ratten till nästan helt svart på G923, med en liten blå remsa på toppen, i motsats till den svart-silver-kombination som du ser på G920.

Storlek och mått

Även om Logitech G923 har en ny estetik har de två hjulen samma vikt (2,25 kilo) och samma mått (26x27x27,8 centimeter). Du kommer inte att märka någon skillnad när du håller i dem, varken i storlek eller vikt.

Logitech G920 Vs G923: tekniskt sett, vilken är bäst?

Nu när vi har gått igenom de två rattarnas utformning och estetik är det dags att analysera hur de fungerar och vilka egenskaper och funktioner de har. Och här kan vi redan säga att det finns betydande variationer.

Trueforce

Detta är förmodligen den viktigaste av dem alla. För att få fart på dig har båda hjulen integrerat kraftåterkopplingsteknik, en vibrationsbaserad kraftåterkoppling som gör att spelaren kan uppleva en mycket realistisk körkänsla.

Nästa sak du behöver veta är att Logitech G923 har fått en större uppgradering och har fått TRUEFORCE, vilket är en förbättring av Force Feedback. Du måste bara vara medveten om vilka spel som är kompatibla med den och vilka som inte är det.

TRUEFORCE förbättrar inte bara precisionen med ratten i svängar, utan gör också att du märker att bilen glider, att motorljudet är annorlunda eller när bilen kör över ett betydande gupp eller spår på vägen i spelet.

Pedaler

Vid en första anblick skiljer sig inte de tre pedalerna som kompletterar ratten så mycket åt, och båda modellerna är huvudsakligen tillverkade av valsat stål.

Funktionellt finns det dock en förbättring i den nya modellen. Vi talar om dubbelkoppling, vilket innebär att du kan starta snabbare om du håller ner LSB-knappen samtidigt som du trycker ner kopplingen. Dessutom har bromspedalens styrning, som är mer abrupt på G920, mjukats upp.

Maximal kurvtagningsförmåga

Bara så att du inte går vilse, styrvinkel avser rattens förmåga att svänga, dvs. hur många varv den kan göra i en enda sväng. Det finns inga större skillnader här heller.

Både Logitech G920 och G923 kan vrida ratten 900 grader – det är ungefär två och ett halvt varv. Om du tänker efter är det samma antal varv som du kan göra i de flesta riktiga bilar, vilket är ett bevis på den realistiska karaktären hos dessa spelhjul.

Kompatibilitet med andra enheter

Vi måste säga att Logitech har insett vad G920 saknade i detta avseende och har korrigerat det. G923 är alltså kompatibel med både Xbox och PlayStation, medan G920 endast är kompatibel med Xbox och macOS, men inte med PlayStation. På PC-sidan kan båda anslutas till en dator med Windows 7, 8, 8.1 och 10.

Å andra sidan, och trots att båda rattarna kan anslutas till G HUB, Logitechs program för att styra olika enheter, rapporterar användarna att G920 har vissa svårigheter med synkroniseringen. G923 är däremot mycket enklare.

Låt oss gå till botten med det praktiska… Vad är prisskillnaden?

Det är tydligt att Logitech G923 är dyrare än sin föregångare, inte bara för att det är en nyare modell, utan också för att den innehåller en rad förbättringar. Det börjar med TRUEFORCE för förbättrad sensorisk teknik med kraftåterkoppling och fortsätter med en mjukare bromspedal, dubbelkoppling och fler kontroller på själva ratten.

Trots allt detta är prisskillnaden cirka 100 pund, även om det beror på vilken version av hjulet du väljer och vilka fynd som erbjuds.

Topp 5: De mest populära spelhjulen på Amazon

Är du fortfarande osäker på vilket spelhjul du ska välja? Vi är övertygade om att det kan hjälpa dig att fatta ditt beslut om du vet vilka modeller som är de mest sålda på Amazon:

No products found.

Vad ska du tänka på innan du väljer ett spelhjul?

När det är dags att jämföra är det viktigt att vara tydlig med två saker. Å ena sidan är det dina viktigaste behov eller krav som ska uppfyllas. Å andra sidan de tekniska begrepp som hjulet bör ha och med vilka du kan jämföra prestandan hos de olika modellerna som finns tillgängliga. Här är några av de viktigaste:

  • Form och typ av pedaler: Det bör noteras att inte alla spelhjul har pedaler, även om de flesta har det. Vissa modeller har dock två pedaler medan andra har tre. Det är bäst att välja en modell med tre pedaler, eftersom det är en mer realistisk simulering och upplevelsen av att kombinera koppling, broms och gaspedal är roligare och gör att du kan visa upp dina körkunskaper.
  • Feedback Force: Nästan alla modeller i mellanklass och avancerade modeller är numera utrustade med denna teknik, som fungerar som en sändare av känslor. Nya uppdateringar, som TRUEFORCE, släpps dock ständigt och förbättrar noggrannheten och variationen av externa agenter för att uppleva körkänslor.Logitech G920 Vs G923
  • Kompatibilitet med spelkonsoler: Som du har sett finns det rattar som är kompatibla med olika typer av enheter, men det finns andra som inte är det. Se till att den modell du väljer är kompatibel med den spelkonsol eller dator du brukar använda.
  • Svängningsvinkel: Som vi nämnde tidigare avser vi antalet svängar som ratten tillåter dig att göra. Vårt råd är att välja sådana med en styrvinkel på cirka 900 grader, vilket motsvarar två och ett halvt varv, samma som du kan göra med de flesta bilar.

 

Logitech G920 Vs G923: slutsats och domslut

Nu när vi har analyserat prestandan hos de två huvudpersonerna i vår recension kan vi säga att Logitech G923 är mer komplett och ger en mer realistisk körupplevelse. Detta beror främst på TRUEFORCE, den förbättrade tekniken för överföring av känsla. Det är inte så att G920 inte ger en bra upplevelse, men G923 kan ge spelaren mer precision när det gäller att sätta sig in i en riktig förares situation.

Dessutom är G923 kompatibel med både Xbox och PlayStation, vilket ökar användningsmöjligheterna. För att inte tala om förbättrad pedalstyrning och fler knappar på ratten. Dessutom tycker vi att lampor på ratten för att mäta varvtalet är ett mycket attraktivt och originellt tillägg som G920 saknar.

Om du inte har råd med G923 kan du dock vara lugn om du inte har råd med den. Logitech G920 är också ett mer än tillfredsställande alternativ, vilket användarrecensioner vittnar om. Och den är fortfarande från Logitech, så kvaliteten är garanterad.