Saltar al contenido

Marshall vs Bose: Vilken trådlös högtalare är mest komplett?

Marshall vs Bose

Att njuta av långa eftermiddagar på stranden eller vid poolen med mitt kompisgäng är en av de aktiviteter jag älskar mest. Och om vi kan ackompanjera det med högkvalitativ musik är det ännu bättre! Av den anledningen är jag alltid på jakt efter de bästa varumärkena och modellerna av bärbara högtalare för att hålla mig uppdaterad med den senaste tekniken. Idag är jag glad att kunna presentera en fascinerande jämförelse: Marshall vs Bose.

Båda varumärkena är allmänt erkända inom ljudteknik, och med goda skäl. Deras högtalare har en kvalitet som gör dem till de bästa på marknaden. Men frågan är hur jag ska välja mellan dem och avgöra vilken som bäst passar mina behov. I den här jämförelsen kommer jag att visa dig de viktigaste skillnaderna och likheterna mellan de två varumärkena – jag uppmanar dig att ägna stor uppmärksamhet åt att ta reda på vilken av dessa högtalare som är det perfekta valet för dig!

Marshall vs Bose: Ursprung för varje märke

Marshall är ett brittiskt märke av förstärkare och ljudutrustning, grundat 1962 av Jim Marshall. Inledningsvis fokuserade företaget på tillverkning av elektriska gitarrförstärkare och blev ett ikoniskt varumärke i musikvärlden, särskilt i rockscenen. Marshall-förstärkare blev populära bland kända musiker och band tack vare sin distinkta ljudkvalitet och förmåga att producera en kraftfull, distinkt ton.

Med tiden diversifierade Marshall sin produktlinje och gav sig in på marknaden för trådlösa högtalare. Varumärket ville behålla sitt rykte om ljudkvalitet och den klassiska design som har kännetecknat dess förstärkare. Marshall trådlösa högtalare erbjuder en vintage look och känsla och en high-fidelity ljudupplevelse, med bekvämligheten av moderna trådlösa anslutningar.

Bose Corporation är ett amerikanskt elektronik- och ljudföretag som grundades 1964 av Amar G. Bose, en ingenjör och forskare vid Massachusetts Institute of Technology (MIT). Till en början fokuserade Bose på forskning inom ljudförbättringsteknik och brusreduceringsteknik. Den första stora produkten var 901-högtalarsystemet som lanserades 1968 och som fick erkännande för sitt innovativa sätt att återge ljud genom direkt reflektion och manipulering av den akustiska miljön.

Under årens lopp har Bose blivit ett ledande varumärke på marknaden för ljud- och högtalarsystem, och har utökat sin portfölj till att omfatta trådlösa högtalare och andra bärbara ljudenheter. Bose trådlösa högtalare är kända för sin skarpa ljudkvalitet och eleganta design, samt för att de innehåller avancerad teknik som förbättrar användarens lyssningsupplevelse.

Marshall vs Bose 3

Marshall vs Bose: Varför sticker de ut?

Som du vet varierar funktionerna från modell till modell. Båda varumärkena har dock ett antal allmänna definierande egenskaper som skiljer dem från varandra.

Marshall: högtalarens styrkor

Låt oss börja med att titta på några av de viktigaste funktionerna som är gemensamma för Marshalls trådlösa högtalare:

Lång batteritid: Många Marshall-högtalarmodeller har uppladdningsbara batterier som ger lång batteritid, vilket gör dem idealiska för utomhusbruk eller för att bära med sig från plats till plats utan att behöva oroa sig för strömförsörjningen.

Vintage-design: Marshall trådlösa högtalare har ofta en distinkt vintage-design, inspirerad av varumärkets berömda gitarrförstärkare. De har klassiska detaljer som tyggaller, analoga kontroller och Marshall-logotypen, vilket gör dem visuellt tilltalande och lätta att känna igen.

Högkvalitativt ljud: Marshall är känt för sitt fokus på ljudkvalitet, och detta återspeglas i de trådlösa högtalarna. Dessa högtalare levererar vanligtvis tydlig och kraftfull ljudåtergivning, med bra basåtergivning och utmärkt ljudseparation.

Kvaliteter hos Bose-högtalare

Nu ska vi lyfta fram de viktigaste egenskaperna som Bose-högtalarna har gemensamt:

Exceptionell ljudstyrka: Bose är vida känt för sitt fokus på ljudkvalitet. Deras trådlösa högtalare levererar vanligtvis ett klart, balanserat och omslutande ljud, med djup och kraftfull basåtergivning.

Snygg och kompakt design: Bose trådlösa högtalare brukar ha en modern och attraktiv design med högkvalitativa ytbehandlingar. Dessutom är många modeller kompakta och bärbara, vilket gör dem idealiska för användning på resande fot eller i trånga utrymmen.

Brusreducerande teknik: Vissa Bose-högtalarmodeller kan ha brusreducerande teknik, vilket gör att oönskat omgivningsbuller kan reduceras eller elimineras, vilket ger en mer uppslukande och fokuserad lyssningsupplevelse.

Marshall vs Bose 4

Marshall vs Bose: De två mest efterfrågade trådlösa högtalarna

För att ta reda på mer exakt vilka de största skillnaderna är mellan Marshall och Bose trådlösa högtalare, tittar vi på två av deras mest ikoniska modeller för att se efter själva:

Marshall Killburn II

Detta är en av Marshalls mest eftertraktade högtalare, bland annat på grund av dess goda valuta för pengarna. Först och främst utmärker den sig för sin klassiska design, som påminner oss om den amerikanska stilen på 50- och 60-talet och tar oss direkt tillbaka till den eran. Det är dock ett av de mest kraftfulla varumärkena, främst på grund av närvaron av tre förstärkare. En av dem är 20 watt, avsedd för bas, och de andra två är 8 watt specifikt för diskant. Resultatet är ett multidirektionellt ljud av god kvalitet och upprätthåller den nödvändiga skillnaden mellan de högsta och lägsta tonerna.

Om vi tittar på batteritiden kan vi använda dem i mer än 20 timmar på en enda laddning. Och om batteriet tar slut tar det bara 2,5 timmar att ladda upp dem igen. Men om du behöver dem snabbt innebär snabbladdningen att de kan ge 3 timmars uppspelning på 20 minuter. Å andra sidan är de IPX2-klassade, vilket innebär att du kan ta med dem till poolen, men det är bäst att hålla dem ur vägen så att de inte blir blöta.

De har en räckvidd på upp till 10 meter, så du behöver inte oroa dig för att vara för nära för att kunna höra dem bra. Och även om de inte har WiFi, erbjuder de Bluetooth-anslutning upp till version 5.0.

16% RABATT
Marshall Altavoz portátil Bluetooth impermeable Kilburn II IPX2 - Negro
  • 20 horas de sonido portátil: el Kilburn II ofrece más de 20 horas de sonido sin recargar la batería
  • Sonido multidireccional: esta pequeña maravilla ofrece un sonido multidireccional que te permitirá sumergirte en tu música
  • Bluetooth 5.0: el Kilburn II está equipado con la tecnología Bluetooth 5.0 aptX que permite reproducir música de forma inalámbrica
  • IPX2: El Kilburn II tiene clasificación IPX2, lo que significa que puede soportar un poco de agua
  • Carga rápida: Kilburn II se carga en un instante. 20 minutos de carga te permiten disfrutar de 3 horas de lectura portátil

Bose SoundLink Micro

Den här högtalaren är mindre än Marshall, men inte mindre intressant för det. Faktum är att dess lätthet är en av dess stora kvaliteter, eftersom det gör att vi kan bära den var som helst utan problem. Naturligtvis, eftersom det är mindre, har batteriet en mindre kapacitet, och dess maximala autonomi är cirka 6 timmar. Detta är bra för mig, eftersom jag vanligtvis inte använder dem längre, men om du har ett företag där du vill spela musik hela tiden är Marshall det bästa alternativet.

Det som är bra med Bose är bland annat dess höga ljudeffekt trots sin mindre storlek. I praktiken har den inget att sätta emot ljudet från Marshall. Den är även utrustad med en mikrofon, så att du kan synkronisera den med din smartphone för att förstärka ljudet.

Dessutom är den IP67-klassad. Den är inte bara mycket mer vattentät än Marshall, utan även motståndskraftig mot damm. På så sätt är den mer lämplig att ta med till stranden än den tidigare modellen. Och räckvidden är nästan densamma, med en räckvidd på 9 meter. Slutligen är den mer bekväm att bära tack vare klämman med vilken vi kan fästa den på vår ryggsäck.

31% RABATT
Bose SoundLink® Micro, Altavoz con Bluetooth, Inalámbrico Micro-USB, Negro
  • Un sonido nítido y equilibrado con graves inigualables dentro de su tamaño
  • Micrófono incorporado en el altavoz manos libres para disfrutar de conferencias y llamadas personales claras en modo manos libres, con un alcance inalámbrico de unos 10 metros
  • Totalmente impermeable, IPX7, con un exterior robusto pero suave
  • Clip flexible resistente a los desgarros para llevarlo donde vayas
  • Emparejamiento Bluetooth inalámbrico con hasta 6 horas de reproducción con una batería de iones de litio

Marshall vs Bose: Vår slutliga slutsats

Nu när du vet hur de två företagen skiljer sig åt är det dags att bestämma vilken som designar de perfekta trådlösa högtalarna för dig. Som vi alltid säger har alla sina egna preferenser baserade på deras behov och estetiska smak, så vårt val behöver inte vara detsamma eller bättre än ditt. Faktum är att båda märkena garanterar en trådlös högtalare av god kvalitet.

Vi skulle dock satsa mer på Bose. Även om Marshall har några mycket bra egenskaper, och vi älskar designen, är ljudkraften och tekniken som Bose har svår att slå. Och med tanke på att vi huvudsakligen använder dessa högtalare för att spela musik, är de känslor som Bose förmedlar mer kraftfulla än de som Marshall förmedlar.

Jag gillar också det faktum att den har en så hög motståndskraft mot damm och vatten, eftersom jag använder högtalaren mer utomhus, och dess prestanda och tolerans är bättre än för den konkurrerande högtalaren. Slutligen är den billigare, vilket är logiskt med tanke på att den är mindre.

Med detta sagt, om du letar efter en bärbar högtalare som är mer lämpad för utomhusbruk, verkar Bose SoundLink Micro som ett bättre val. Men om du letar efter en som smälter in i inomhusutrymmen, skulle jag förmodligen gå till Marshall. Det är upp till dig!