Saltar al contenido

De 5 bästa telefonerna för under 400 euro – Jämförelse och recension

mobiler för mindre än 400 euro

Det finns många telefoner i mellanklassen och de flesta har riktigt bra prestanda. Så hur väljer du rätt? Det finns tillfällen då alltför många valmöjligheter kan skapa mer förvirring än klarhet. För att hjälpa dig har vi förberett en praktisk jämförelse där vi analyserar de fem bästa mobilerna för mindre än 400 euro som du kan hitta på Amazon.

Vilka är de bästa mobiltelefonerna för mindre än 400 euro?

Först och främst vill vi klargöra att vi har valt smartphones från olika märken för att täcka ett bredare marknadssegment. Denna mångfald innebär att det finns funktioner som inte är desamma i alla, vilket också kan leda till prisskillnader. På samma sätt är det troligt att vissa av de utvalda modellerna ligger (något) över 400 euro, även om vi har tagit med dem eftersom de vanligtvis har bra erbjudanden där priset sänks.

1) Huawei P40 Lite 5G – 4K-videoinspelning med dubbla skärmar och fyra kameror

Även om Huawei började i Spanien som ett lågprisvarumärke har företaget lyckats förbättra sitt rykte genom att erbjuda telefoner i mellanklass som konkurrerar direkt med teknikledare som Samsung. Ett exempel är Huawei P40 Lite 5G, en smartphone baserad på operativsystemet Android 10.0. Vi börjar med att prata om dess 6,5-tums LCD-skärm med Full View LCD-skärm och Full HD+-upplösning, som är idealisk för att visa allt innehåll som om det vore en film.

En annan höjdpunkt för den här modellen är utan tvekan det fyrdubbla kamerasystemet som består av: en 64 MP huvudkamera, en 8 MP vidvinkelkamera, en 2 MP makroobjektiv och en 2 MP bokeh-sensor. Den visuella upplevelsen kompletteras av integreringen av Dual View Video, ett system med vilket du kan spela in 4K-videor genom att dela skärmen på olika avstånd.

När det gäller processorn har Huawei tagit in Kirin 820, som förbättrar den tidigare versionen och erbjuder 6 GB RAM och 128 GB internminne tack vare kombinationen med 5G-teknik. Den nya uppdateringen förbättrar också bildbehandlingen och dämpningen av bakgrundsbrus. Slutligen är det värt att notera att batteriet är 4000 mAh och erbjuder 40 W snabbladdning, så att det på en halvtimme kan fylla på 70 % av batteriet. Den har också stöd för NFC och en fingeravtryckssensor.

2) Realme 6 Pro – Fyra kameror på baksidan och två specialkameror på framsidan för att ta selfies

Realme har sprungit in på scenen för konsumentelektronik, och även om de har mycket billiga smarttelefoner säljer de också mer avancerade, som Realme 6 Pro. Det är förmodligen en av de modeller som har de högsta användarbetygen, tack vare sitt utmärkta värde för pengarna. Det första du bör veta är att det finns olika alternativ som varierar beroende på lagringskapacitet. Du kan alltså välja mellan 6 och 8 GB RAM-minne, eftersom det interna lagret i båda fallen är 128 GB. Prisskillnaden är minimal, bara 10 euro. Den goda prestandan beror på Snapdragon 720G-processorn, och i båda fallen kan du inkludera ett microSD-kort för att utöka minnet.

Det som gör Realme 6 Pro riktigt unik är dock att den har sex kameror, vilket är fler än vanligt. Fyra av dem finns på baksidan, där den huvudsakliga 64 MP-kameran är tydlig, och två finns på framsidan. Realme 6 Pro har alltså en kamera med 16 MP och en 105-graders vidvinkelkamera, speciellt utformad för att ta selfies.

När det gäller skärmen har den en 6,6-tums Full HD+-skärm som skyddas av Corning Gorilla Glass 5. Skärmen kan producera upp till 90 bilder per sekund, med en uppdateringsfrekvens som är 50 % högre än en konventionell 60 Hz-skärm. Batteriet har en kapacitet på 4 300 mAh och erbjuder 30 W snabbladdning. Smartphonen har också stöd för NFC.

3) Xiaomi Mi Note 10 Lite – Full HD+ AMOLED-skärm och 4K-videoinspelning

Den tredje huvudpersonen i vår recension är den här smarttelefonen från Xiaomi, som har ett 3D-böjt hölje som ger den ett mer förstklassigt utseende. Du kan välja mellan svart eller vit, båda med glansig yta. Processorn är Snapdragon 730G med 8 kärnor och en frekvens på 2,2 GHz. Detta innebär en RAM-lagringskapacitet på 6 GB och 128 GB internminne. När det gäller smarta funktioner finns det en fingeravtryckssensor, infraröd sändare och NFC.

Noterbart är också den böjda 6,47-tums Full HD+ AMOLED-skärmen med ett förhållande mellan skärm och kropp på 91,4 %. När det gäller kamerorna finns det totalt fyra: huvudkameran på 64 MP, en ultravidvinkelkamera på 8 MP, en djupsensor på 5 MP och en makrokamera på 2 MP. Videoinspelning kan också göras i videobloggningsläge, en funktion som gör att du kan dela videor online.

Som Xiaomi rapporterar har Mi Note 10 Lite den senaste versionen av MIUI 11, ett system som är speciellt utformat för att förbättra prestandan hos program och spel. Slutligen noterar vi att den har ett batteri på 5260 mAh, med vilket autonomin för användning uppgår till 2 dagar, även om det är normalt att den reduceras beroende på hur många applikationer du använder. Den har 30 W snabbladdning, vilket återställer 100 % av batteriet på drygt en timme.

4) Samsung Galaxy A52 5G – Teknik för bildoptimering och stor lagringskapacitet

I den här jämförelsen fick vi inte missa en modell från Samsung, vars produktsortiment sträcker sig från det mest avancerade till det enklaste. I det här fallet talar vi om Samsung Galaxy A52 5G, en smartphone i mellanklassen med fantastiska funktioner. Den har en 6,5-tums Infinity-O-skärm med Super AMOLED Full HD+-teknik med en ljusstyrka på 800 nits. Kombinationen av Eye Comfort Shield- och Super Smooth-teknikerna minskar blått ljus och håller skärmen jämn hela tiden, utan irriterande rullning.

Precis som sina rivaler har den här smarttelefonen också flera kameror. I det här fallet har den en 64 MP huvudkamera, en 12 MP vidvinkelkamera, en 5 MP makroobjektiv och en 5 MP djupsensor. Och som vanligt finns det en kamera på framsidan. Om du filmar en video kan du göra det stabilt tack vare OIS-stabilisatorn. När det gäller batteriet är det värt att notera att det är 4 500 mAh och har 25 W snabbladdning.

Samsung Galaxy A52 5G drivs av en octa-core-processor och har en lagringskapacitet på 6 GB RAM och 128 GB internminne. Du kan också lägga till ett microSD-kort på upp till 1 TB, så du har inga problem med lagringsutrymmet. Slutligen har den en fingeravtrycksläsare och Samsung Pass biometriska autentiseringstjänster.

5) Motorola Moto G 5G Plus – CinemaVision och sensor för ansiktsigenkänning

Vi avslutar granskningen och lämnar till slut smarttelefonen med den största skärmen av de fem, på 6,7 tum. Motorola Moto G 5G Plus har en skärmupplösning på 2520 x 1080 pixlar, CinemaVision och HDR10-stöd. Och som du kan se är Snapdragon-processorn en av de vanligaste, även om den i det här fallet integrerar 765-versionen, som ger 6 GB RAM och 128 GB externt minne. Den är också optimerad för 5G, med högre bandbredd och lägre latenstid.

På tal om kamerorna sticker huvudkameran på 48 MP, 118-graders vidvinkelobjektivet, djupsensorn och makrokameran ut. En annan fördel är utan tvekan batteriet på 5000 mAh med 20 W snabbladdning. Den har också en fingeravtryckssensor och en sensor för ansiktsigenkänning samt stöd för NFC för kontaktlösa betalningar.

No products found.

Rekommendationer för att välja en bra mobiltelefon för mindre än 400 euro

mobiler för mindre än 400 euro
De 5 bästa telefonerna för under 400 euro

Låt oss vara ärliga: 400 euro är inte en låg budget för att köpa en smartphone, även om den inte heller är särskilt hög. Oftast kan du köpa en telefon i mellanklassen, kanske den med mest variation och bäst värde för pengarna. Här är några saker att tänka på:

Skärm

Du har redan sett att skärmtyperna skiljer sig mycket åt mellan olika smartphones. Vissa har LCD-skärmar medan andra går så långt som till AMOLED. Ett annat jämförelsekriterium är upplösningen, även om minst HD+ rekommenderas. När det gäller storleken är den genomsnittliga storleken för dessa smartphones cirka 6,5 tum, men vi rekommenderar inte att du väljer mindre än 6 tum.

Lagringskapacitet

Om du använder telefonen som ett förvaringsutrymme för foton, videor och dokument behöver du en telefon med bra minne. Detta är vanligtvis nära kopplat till processorn, men 4-6 GB RAM och 64-128 GB internminne är typiskt. Det är inget dåligt alternativ att inkludera ett microSD-kort för att utöka kapaciteten, även om inte alla smartphones erbjuder detta alternativ.

Stöd för NFC

Det här är en av de funktioner som vi inte förväntar oss i lågprissmartphones, men som vi förväntar oss i mellanklassmartphones. NFC-stöd (Near Field Communications) är den funktion som möjliggör kontaktlösa betalningar, en funktion som blir alltmer utbredd.

Kameror

Det finns ingen smartphone i dag som inte har kameror. Frågan är hur många du behöver och med vilken kapacitet. De flesta smarttelefoner har 3 eller 4 kameror, även om det finns alternativ med upp till 6. För att mäta deras prestanda måste du titta på hur många megapixlar (MP) varje sensor har.

Vilka är de mest sålda telefonerna för mindre än 400 euro på Amazon idag?

Vi visar dig de mest sålda telefonerna under 400 pund på Amazon så att du kan se vad som säljs för tillfället och hitta en som passar dig. Vad tror du är den mest sålda smartphone på instegsnivå? Ta reda på det.

No products found.

Bedömning: Vilken är den bästa telefonen under 400 pund?

Det är ingen överdrift att säga att mellanklassegmentet förmodligen är det segment som ger mest valuta för pengarna. Om inte, döm själv efter att ha läst vår jämförelse. För mindre än 400 euro kan du få smartphones med hög prestanda, där de i allmänhet är jämnt matchade. Alla har en fingeravtryckssensor, stöd för NFC, liknande batterier och så vidare.

Låt dig därför styras mer av subjektiva kriterier. Till exempel den design, estetik eller färg som du tycker bäst om. Eller skärmstorleken, som visserligen inte skiljer sig så mycket åt, men som har olika upplösningar mellan de fem utvalda modellerna.

Kort sagt, den bästa modellen är den du väljer, men vi kan försäkra dig om att det köp du gör kommer att vara mycket tillfredsställande.