Saltar al contenido

De 5 bästa mobiltelefonerna för mindre än 500 euro – Jämförelse och analys

smartphone-500-eur-2

Om du vill förnya din smartphone men inte vet vilken du ska välja behöver du inte oroa dig. I den här jämförelsen analyserar vi fem mobiler för mindre än 500 euro som ger dig samma prestanda som en toppmodell. Vi analyserar de mest framstående egenskaperna hos var och en av dem och ger dig några rekommendationer som kan hjälpa dig att fatta det bästa möjliga beslutet.

Topp 5: de mest framstående mobilerna under 500 euro

I urvalet som du kommer att se nedan ingår olika märken och modeller för att säkerställa en bredare marknadstäckning och ge dig olika alternativ till varandra. Därför kan det finnas vissa funktioner som inte är desamma på alla telefoner. Det bör också noteras att en del av telefonerna sannolikt kostar över 500 pund, men vi har tagit med dem på grund av de bra erbjudanden som ofta annonseras.

1) Samsung Galaxy S10 Lite – 6,7 tum, Super AMOLED, Full HD+-skärm

Vi börjar med att prata om en smartphone som, bara på grund av sitt varumärke, tenderar att skapa mer förtroende bland användarna. Ett förtroende som bekräftas när vi lär känna dess viktigaste egenskaper. Först och främst lyfter vi fram 6,7-tumsskärmen med Super AMOLED-teknik och Full HD+-upplösning, som ger en riktigt bra bilddefinition. Och om du lägger vikt vid design bör du veta att du kan köpa den i vitt och blått, även om priset varierar.

När det gäller processorn använder Galaxy S10 Lite Qualcomm Snapdragon 855, som ger dig 8 GB RAM och 128 GB internminne. Om det inte är tillräckligt med utrymme kan du utöka det till 1 TB med ett microSD-kort. Och om du undrar över kamerorna kan vi berätta att den har tre bakre kameror (48 MP Super Steady, 5 MP makro och 12 MP vidvinkel och 123 grader) och en 32 MP frontkamera. Om du är mer intresserad av videofilmning kommer du att vara intresserad av att veta att Galaxy S10 Lite har Super Steady OIS för ökad stabilitet.

Hur är det med batteriet? Den har en kapacitet på 4 500 mAh, vilket är genomsnittligt för denna serie, och kan laddas snabbt på 30 minuter tack vare Quick Charge-funktionen. Slutligen är det värt att notera att den här smarttelefonen har ytterligare funktioner som biometrisk ansiktsigenkänning och fingeravtryckssensor för upplåsning.

2) Oppo Find X3 Lite 5G – Ett perfekt alternativ för spelare

Oppo är ett av de märken som har fått mest fart i Spanien de senaste åren, delvis tack vare framgångarna med modeller som Find X3 Lite 5G. Det är värt att notera att skärmen har en storlek på 6,43 tum, den är också Super AMOLED och upplösningen är FHD+. När det gäller kamerorna har den fyra bakre kameror och en frontkamera på 32 MP. De bakre kamerorna består av en 64 MP huvudkamera, en 8 MP vidvinkelobjektiv, ett 2 MP makroobjektiv och ett 2 MP svartvitt objektiv.

En annan höjdpunkt är batteriet med 4300 mAh och 65W SuperVOOC 2.0 snabbladdning. Den här funktionen ger dig 4 timmars batteritid med en 5-minuters laddning. När det gäller processorn har den Qualcomm Snapdragon 765 och eftersom den är 5G har den stöd för 5G-banden. Den här processorn har en lagringskapacitet på 8 GB RAM och 128 GB internminne.

En av de unika egenskaperna hos Oppo-modellen är dock den goda spelprestanda som den ger. Läget Spelgenväg ger dig tillgång till spelmenyn via en genväg. Dessutom har du möjlighet att anpassa nivån på beröringssvaret oberoende av varandra för varje spel. Smartphonen har även andra smarta funktioner som NFC-stöd, fingeravtrycksläsare och IP52-stänkskydd.

3) Realme X3 Super Zoom – Sex kameror av oslagbar kvalitet och med prestanda för specialeffekter

Nästa modell som vi analyserar är en av de mest kompletta i det här urvalet, eftersom den har riktigt avancerade funktioner och priset är mindre än 500 euro. Höjdpunkten är processorn, Snapdragon 855+, vars frekvens har höjts till 2,96 GHz, vilket innebär en förbättring med 25 % jämfört med den tidigare modellen. Lagringskapaciteten är 8 GB RAM + 128 GB intern lagring.

En annan aspekt där det finns en tydlig förbättring jämfört med tidigare smartphones är den ultrasäkra 6,6-tumsskärmen, 480 nits ljusstyrka, Full HD+-upplösning och 120 Hz. Batteriet, som har en kapacitet på 4200 mAh, har 30 W snabbladdning. Den har också stöd för NFC.

Kamerasystemet i Realme X3 Super Zoom har fyra kameror på baksidan och två på framsidan. På baksidan finns en huvudkamera på 64 MP och tre andra kameror på 8 och 2 MP, där den periskopiska superzoomen är framträdande. På framsidan finns en 32 MP-kamera och en 8 MP-kamera med vidvinkel. Med den här kompletta uppsättningen kan du utföra effekter som mjuk- eller hybridzoom eller Bokeh-effekten i realtid.

4) Xiaomi Mi Note 10 – Den första smarttelefonen med 108 MP-kamera

Det är vanligt att man förknippar Xiaomi med lågpriskvalitet, men företaget säljer även smartphones i mellanklass med hög prestanda som inte har något att avundas de stora jättarna. Ett exempel är Xiaomi Mi Note 10, vars mest karakteristiska egenskap är dess pentakamera, som består av fem sensorer (108 MP, 5 MP, 12 MP, 20 MP och 2 MP) plus en frontsensor på 32 MP. Den kan också spela in videor i 8K-format med ett mycket professionellt resultat.

Xiaomi Mi Note 10:s processor är den åttakärniga Snapdragon 730G, som ger 6 GB RAM och 128 GB internminne. Lika värdefull är den 6,47-tums böjda AMOLED-skärmen med en Full HD-upplösning på 1080 x 2340 pixlar. Den är också kompatibel med HDR och multifunktionell NFC, eftersom den stöder Google Pay och har en fingeravtrycksläsare.

Det tredje huvudelementet i den här modellen är batteriet på 5260 mAh, som kan köras i två dagar utan avbrott. Det beror dock på hur du använder den. Om batteriet tar slut har den i alla fall ett alternativ för snabbladdning på 30 W.

5) Huawei P40 Lite 5G – Dual View Video Functionality för videoinspelning på två skärmar

Den sista smarttelefonen som ingår i den här jämförelsen är Huawei P40 Lite 5G, baserad på operativsystemet Android 10.0. Den har en 6,5-tums LCD-skärm med Full View LCD-skärm med Full HD+-upplösning. Den har också stöd för NFC och en fingeravtryckssensor, precis som sina rivaler.

När det gäller kameror har den en 64 MP huvudkamera, en 8 MP vidvinkelkamera, en 2 MP bokeh-sensor och en 2 MP makroobjektiv. Och för dem som är mer intresserade av videoinspelning lyfter vi fram Dual View Video-funktionen, som gör att du kan fånga varje ögonblick i 4K med dubbla skärmar, vilket gör att du kan kombinera avstånd, vinklar och perspektiv.

Batteriet har en kapacitet på 4000 mAh, vilket är en genomsnittlig kapacitet för smartphones i den här kategorin, och har 40 W snabbladdning. På en halvtimme kan du alltså få ut 70 % av det totala batteriet. Slutligen lyfter vi fram Kirin 820-processorn, med vilken du har möjlighet att lagra upp till 6 GB RAM och 128 GB internt.

Fördelar med att köpa en mobiltelefon för mindre än 500 euro

mobilerna för mindre än 500 euro
Topp 5 smartphones för mindre än 500 euro

Inte för högt, inte för lågt. 500 euro är en ganska acceptabel budget för att köpa en smartphone med hög prestanda och höga tekniska funktioner. Faktum är att de flesta modeller som vi hittar på plattformar som Amazon är mellanklassmodeller och ligger inom detta intervall. Men varför är det bra att köpa en telefon för detta belopp?

  • Optimalt värde för pengarna: Smartphones i mellanklassen ger oftast bäst värde för pengarna, eftersom de har funktioner som är nästan lika innovativa och avancerade som avancerade telefoner, men till ett mycket lägre pris.
  • Ett brett utbud av modeller att välja mellan: Redan med en budget på 500 euro kan du välja mellan många olika modeller. Du kan alltså prioritera subjektiva frågor som design eller form utan att kompromissa med tekniken.
  • Hög prestanda: Om du köper en mobiltelefon för 100 euro är dina förväntningar på prestanda kanske inte särskilt höga. Å andra sidan är 500 euro en summa som gör det möjligt att höja den nivå som du förväntar dig av en ny, uppdaterad smartphone.
  • Fotokvalitet: Numera är det svårt att hitta smartphones som inte har bra kameror. De smartphones som du köper för 500 euro innehåller dock nästan professionell utrustning.

Vilka är de mest sålda mobilerna för mindre än 500 euro på Amazon?

Amazon är den viktigaste distributören i världen inom sektorer som konsumentelektronik och särskilt inom mobilsegmentet. Därför kan det vara intressant att veta vilka de mest sålda mobilerna är idag:

No products found.

Slutsats: Vilken är den bästa mobiltelefonen för mindre än 500 euro?

Alla de alternativ som vi har analyserat i den här artikeln ger ett bra resultat och tillfredsställande prestanda. Men om vi måste välja en modell är det Xiaomi och Realme som ger bäst valuta för pengarna, enligt vår åsikt.

I båda fallen hittar vi ovanliga funktioner, som Penta-kameran med 108 MP-sensor eller den super avancerade processorn som Realme-modellen har, för ett pris som är mycket likt andra smartphones som inte når upp till den här nivån av förträfflighet.

Det viktigaste är dock att du låter dig styras av dina känslor och din personliga smak, eftersom det bara är du som vet vilka behov du har och vilken telefon som bäst uppfyller dem.