Saltar al contenido

De 5 bästa mobilerna för under 150 euro – Jämförelse och analys

mobiltelefonerna för mindre än 150 euro

Det behöver inte nödvändigtvis vara dyrt att köpa en bra mobiltelefon om du vet vilka märken du ska välja. Om du letar efter en smartphone med grundläggande men effektiva funktioner och inte vill spendera mer än 150 euro, behöver du inte misströsta, vi har lösningen. I den här jämförelsen analyserar vi fem smarttelefonmodeller som du kan köpa för 150 euro eller mindre, och vi beskriver alla deras viktigaste funktioner. Håll dig uppdaterad!

Topp 5: de bästa mobilerna för mindre än 150 euro

Det första vi vill klargöra är att vi har valt ut olika märken för att få en bredare marknadstäckning. De kanske dock inte har samma funktioner. Dessutom varierar erbjudanden och priser, och därför kan det finnas erbjudanden som överstiger 150 euro, men vi tar med dem eftersom det kan finnas intressanta erbjudanden där priset sjunker under detta belopp.

1) Xiaomi Redmi 9 – Full HD+-skärm och lång batteritid

Xiaomi är ett av de mest etablerade märkena för billiga mobiltelefoner i vårt land, särskilt under de senaste åren efter att stora märken som Huawei har gjort entré. Redmi 9 är en av de mest populära modellerna på grund av att den ger bra valuta för pengarna. Låt oss börja med att prata om dess 6,53-tums Full HD+-skärm, en storlek som inte är dålig för en telefon i den här kategorin och som ger en ljusstyrka på 400 nits. Den har också TÜV Rheinland-certifiering för lågt blått ljus.

Processorn är MediaTek Helio G80 med åtta kärnor och hög prestanda. Den har ett RAM-minne på 4 GB och ett internminne på 64 GB. En annan höjdpunkt är det fyrdubbla kamerasystemet. Huvudkameran har en 13 MP-sensor och kompletteras av en 8 MP-vidvinkelkamera, en 2 MP-djupkamera och en 5 MP-makroobjektiv. Men enligt användarna kan kamerorna förbättras.

Batteriet har en kapacitet på 5020 mAh, vilket inte är dåligt och ger cirka 30 timmars samtalstid och 19 timmar om du använder den för videouppspelning. Batteritiden kan dock minska beroende på vilka funktioner du har aktiverat. Den har också 18 W snabbladdning. Slutligen finns det en fingeravtryckssensor och NFC-stöd för kontaktlösa betalningar.

No products found.

2) Realme C21 – Originell tvåfärgad design och högpresterande spelprocessor

Den andra modellen som vi analyserar är från Realme, och du kan välja mellan blå eller svart, med en originell tvåfärgad design. Funktionerna är ganska lika dem hos Xiaomi; skärmen har till exempel en storlek på 6,5 tum och är HD+. Precis som den tidigare smarttelefonen är den här också TÜV Rheinland-certifierad. Batteriet har en kapacitet på 5000 mAh, vilket är mycket likt den tidigare modellen, och stöder omvänd laddning. Den har också ett praktiskt energisparläge så att du kan förlänga telefonens livslängd om batteriet börjar ta slut.

Redmi C21 är utrustad med Helio G35-processorn, vars prestanda är mycket anmärkningsvärd i spel. HyperEngine-tekniken i kombination med den här processorn förbättrar den maximala hastigheten, som kan nå upp till 2,3 GHz. I det här fallet kan telefonen lagra 3 GB RAM och 32 GB internminne, även om du kan använda ett microSD-kort på upp till 256 GB om du behöver mer utrymme. Du kan också välja alternativet med 4 GB respektive 64 GB internt minne, men då stiger priset.

När det gäller kamerorna finns det tre på den här modellen: huvudkameran med 13 MP, en 2 MP-makroobjektiv som är perfekt för närbilder och en 2 MP-kamera för svartvitt. Du kan också aktivera fingeravtrycksigenkänning.

3) Samsung Galaxy A02S – Samsungs egen kvalitet i en välbalanserad smartphone

Samsung är ett av de mest välrenommerade företagen inom konsumentelektroniksektorn, och även de billigaste modellerna bär deras kvalitetsstämpel. Den aktuella smarttelefonen är ett bra exempel. Den har en 6,5-tums Infinity-V-skärm med HD+-kvalitet och ett bildförhållande på 20:9.

Processorn som används är en octa-core-processor med åtta kärnor, en av de mest avancerade för smartphones på instegsnivå. Lagringskapaciteten är 3 GB RAM och 32 GB internminne. Du kan också lägga till ett microSD-kort på upp till 1 TB, så du har inga problem med utrymmet.

Den här modellen har tre kameror: den huvudsakliga har en 13 MP-sensor, medan de sekundära kamerorna har 2 MP, en av dem är en djupkamera och den andra är en makroobjektiv. Batteriet är 5000 mAh och möjliggör 15 W snabbladdning. I detta avseende är den lika bra som sina tidigare konkurrenter. Det är värt att notera att den har stöd för NFC, så du kan göra mobila betalningar.

4) Motorola G8 Power Lite – Lång batteritid och vattentät design

Även om Motorola är ett varumärke som kan låta äldre, är det ett faktum att det fortsätter att marknadsföra aktuella modeller med bra valuta för pengarna, som G8 Power Lite. Det som användarna lyfter fram mest är batteritiden som erbjuds av det inbyggda batteriet på 5000 mAh, med 10 W snabbladdning. Enligt varumärket håller den i upp till tre dagar, även om detta kan minskas beroende på antalet aktiva funktioner.

Även i detta fall hittar vi en 6,5-tums LCD-skärm med Max Vision HD-upplösning på 720 x 1600 pixlar. När det gäller processorn har den en MediaTek Helio P35, vilket ger den ett lagringsutrymme på 4 GB RAM och 64 GB internminne, som kan utökas tack vare ett microSD-kort på upp till 256 GB. Å andra sidan har den tredelade bakre kameran en huvudkamera på 16 MP med snabbfokus, en djupkamera på 2 MP och en annan makroobjektiv, också på 2 MP. Kameran på framsidan är 8 MP.

På tal om extra funktioner tillåter den här smarttelefonen även biometrisk identifiering via fingeravtryckssensorn. Vi lyfter också fram integreringen av Google Lens, den bildigenkänningsapplikation som utvecklats av teknikjätten. Slutligen är det värt att notera att den har en vattentät design, vilket kan vara en konkurrensfördel i tveksamma fall.

5) Realme 6I – Utmärkt fyrkamerasystem och bra internminne

Vi avslutar vår recension med en annan smartphone från Realme, ett märke som är särskilt känt för sina låga priser. I det här fallet har 6I-modellen vissa specifikationer som är något lägre än rivalerna, men förbättrar andra, till exempel kamerorna. Låt oss börja med det sistnämnda. Realme 6I har fyra kameror på baksidan, en mer än konkurrenterna. De är också mycket kraftfulla. Den viktigaste har en 48 MP-sensor, som är mycket bättre än de andra. Den har också en 119-graders vidvinkelkamera på 8 MP, en makrolins på 2 MP och en djupkamera på 2 MP.

Batteriet är 5000 mAh och har 18 W snabbladdning. Den stöder även omvänd laddning och har ett batterioptimeringsläge. När det gäller skärmen är Realme 6I 6,5 tum stor och har HD-upplösning. Processorn är Helio G80 och ger ett minne på 4 GB RAM och 128 GB internminne, vilket är mycket bättre än konkurrenterna.
Operativsystemet Realme UI är baserat på Android 10, så prestandan är exceptionell. Precis som de andra har den en fingeravtryckssensor och stöd för NFC.

Tips och rekommendationer för att välja den bästa mobiltelefonen för 150 pund eller mindre

mobilerna för under 150 euro
De 5 bästa mobilerna för under 150 euro

Här är några av de viktigaste aspekterna som du kan ta hänsyn till för att utvärdera ditt köpbeslut:

  • Processor: Mobiltelefonens prestanda beror direkt på vilken typ av processor den är utrustad med. Dessa är vanligtvis 8-kärniga processorer, varav vissa är särskilt effektiva i spel.
  • Minne: Processortypen påverkar också hur mycket minne din smartphone har. När det gäller RAM-minne varierar det vanligtvis mellan 3 och 4 GB, medan det interna minnet kan skilja sig mer mellan modellerna, från 32 GB till 128 GB. Det är också lämpligt att ha möjlighet att integrera ett microSD-kort.
  • Skärmupplösning: Skärmarna på mobiler under 150 euro har vanligtvis en HD-upplösning (720 x 1600 pixlar), vilket innebär att de kan ha problem med att spela upp videor som har en högre upplösning. Det är dock mer än tillräcklig kvalitet för daglig användning.
  • Kameror: Om du vill fånga verkligheten i dina bilder är det viktigt att titta på antalet bakre kameror och framför allt sensorernas kapacitet, som mäts i megapixlar.
  • Batteri: Batterikapaciteten ger dig den autonomi med vilken du kan använda din mobiltelefon utan att behöva oroa dig för att batteriet ska ta slut. Om den har ett snabbladdningsläge bör du titta på dess effekt för att spara tid. Det är också lämpligt att den modell du väljer har ett batterisparläge.

Vilka är de mest sålda mobilerna för mindre än 150 euro på Amazon i dag?

Vi visar dig de mest sålda telefonerna under 150 pund på Amazon så att du kan se vad som säljs för tillfället och hitta en som passar dig. Vad tror du är den mest sålda smartphone på instegsnivå? Ta reda på det.

No products found.

Slutsats: den bästa mobilen för mindre än 150 euro beror på dina behov

Alla har inte samma smak eller samma behov, och det är dessa två faktorer som kommer att vara avgörande för ditt köpbeslut. I det här fallet kommer priset inte att vara en avgörande faktor, eftersom de alla ligger runt 150 euro. Å andra sidan är många av de tekniska egenskaperna praktiskt taget desamma i alla fem fallen. Alla modeller har till exempel samma skärmstorlek, fingeravtryckssensor och NFC-stöd.

Du kan titta på processortypen, som varierar, och på lagringsutrymmet. Designen är en annan av de mer subjektiva aspekterna som kan få dig att utesluta vissa alternativ, liksom antalet tillgängliga kameror.

Om du fortfarande är osäker kan du läsa de åsikter som användarna lämnar på Amazon. Syftet är att kontrastera informationen så att du kan välja den modell som bäst passar dina behov.