Saltar al contenido

Moulinex Perfect Mix+ vs Black+Decker BXJB1000E- Skillnader och likheter

Moulinex Perfect Mix+ vs Black+Decker BXJB1000E

De två mixers som vi analyserar i den här recensionen tillhör ledande varumärken på marknaden och har några riktigt intressanta funktioner. Så hur vet du vilken som är bäst lämpad för dina behov? Först och främst måste du vara tydlig med dina prioriteringar och din budget. Därefter visar vi dig de viktigaste skillnaderna mellan Moulinex Perfect Mix+ och Black+Decker BXJB1000E. Läs vidare!

Moulinex Perfect Mix+ vs Black+Decker BXJB1000E: skillnaden mellan dem

I det här avsnittet börjar vi med att titta på de viktigaste skillnaderna mellan de två blenders som vi diskuterar:

Typ av blad

Knivarna är en viktig del av den här typen av mixer, eftersom det är de som gör att maten kan blandas med mer eller mindre framgång. Moulinex-mixern är utrustad med 6 Powelix-blad, som utvecklats internt av märket, vilket förbättrar prestandan med cirka 30 %.

I Black+Decker-mixern finns fyra blad av rostfritt stål, och även om de ger bra resultat är Moulinexbladen bättre.

Maximal effekt

Som vanligt är det första vi tittar på effekten, och det är här vi hittar den första skillnaden. Moulinex mixer har en maximal effekt på 1200 watt, vilket är högre än Black+Decker mixerns 1000 watt.

Skydd av motorn

En annan skillnad som vi lyfter fram har att göra med förebyggande åtgärder för att förhindra att motorn överhettas. Moulinex har ett luftkylningssystem som sänker motorns temperatur, vilket minskar risken för överhettning och skador på motorn. Black+Decker har däremot inte denna mekanism.

Medföljande tillbehör

Det finns en liten skillnad när det gäller de tillbehör som ingår i standardutrustningen. Moulinex mixer har å ena sidan en spatel, men ingen mätbägare. Den har en bägare som kompletterar det övre locket, men den har ingen mätbägare.

Black+Decker-mixern har däremot ingen spatel, men däremot en 50 ml mätbägare. Så i detta avseende beror beslutet på vilket tillbehör du tror att du kommer att finna mest intressant.

Värde för pengarna

Slutligen är det logiskt att tro att de inte har samma pris, trots att de har många likheter. Skillnaderna är dock tillräckliga för att motivera att Moulinex är cirka 40 % dyrare än Black+Decker, även om detta kan variera beroende på säsongens ekonomiska erbjudanden.

moulinex vs black + decker_1

Moulinex Perfect Mix+ vs Black+Decker BXJB1000E: gemensamma element

Nedan beskriver vi de viktigaste skillnaderna mellan de två huvudpersonerna i vår granskning:

Kapacitet och material

En annan aspekt som väger tungt när du väljer den här typen av mixer är huvudkannans kapacitet, eftersom mängden shake eller smoothy som kommer ut beror på den. I det här fallet har Moulinex en kanna som rymmer upp till 2 liter.

Black+Deckers kanna rymmer däremot upp till 1,5 liter. Så varför ser vi detta som en likhet? I Moulinex-kannan finns det nämligen 1,5 liter som är användbart.

Det är värt att notera att Moulinex-mixern är gjord av glas, medan Black+Decker är gjord av glas.

Justerbar hastighet

En annan faktor som våra två blenders har gemensamt är att båda kan justera blandningshastigheten, även om det sker på olika sätt. Moulinex har ett valhjul som gör att du kan variera den progressivt, inte med specifika hastigheter. Black+Decker har däremot 2 hastigheter plus Turbo-alternativet, vilket ger totalt 3 hastigheter.

Trippel funktionalitet

En av de likheter som vi gillar mest med de här två blendernas egenskaper är att vi i båda fallen kan använda dem med tre funktioner: smoothies (eller shakes), iskross och självrengöring. På så sätt har de samma prestanda i detta avseende, och med alla dessa kan vi göra en bra slushie.

Självrengörande funktion

Som nämnts ovan har båda blenders ett självrengöringsprogram. Tack vare detta lägger vi lite vatten i mixern, helst ljummet så att det samlar resterna bättre, och aktiverar denna funktion. Det betyder inte att du inte behöver diska, men det gör det möjligt att skölja det ganska bra om du måste använda det igen.

moulinex vs black+decker_2

Vilka stavmixer väljer Amazon-användare?

Innan vi avslutar, här är en lista över de mest sålda mixarna på Amazon, om du skulle vara osäker:

No products found.

Moulinex Perfect Mix+ vs Black+Decker BXJB1000E: Vad är slutsatsen?

Till sist återstår bara att avgöra vilken av de två som är mest värdefull. Vi utgår från att båda mixarna kommer från märken som har en lång historia och ett gott rykte på marknaden. Vår rekommendation är dock Moulinex Perfect Mix+ om du prioriterar kraft och sofistikerad blandning.

Det är sant att de båda har samma funktioner, men Moulinex mixer är kraftfullare, har två extra knivar och har även ett överhettningsskydd. Dessa skäl gör att vi tror att även om det är en dyrare modell är den mer värd.

Om du ska använda stativblandaren regelbundet rekommenderar vi därför att du väljer Moulinex. Om du däremot använder den sporadiskt och letar efter en bättre balans mellan pris och kvalitet bör du veta att Black+Decker också är ett mycket intressant alternativ, och framför allt mycket ekonomiskt.

Tänk därför på dina behov och prioritera dina sökkriterier. Detta kommer att hjälpa dig mycket mer att avgöra vilken som bäst passar dina behov.