Saltar al contenido

Nespresso Vertuo Next vs Plus – På jakt efter den bästa Nespresso-kaffemaskinen

Nespresso Vertuo Next vs Plus

Att börja morgonen med ett gott kaffe är ovärderligt. Men att göra det med en Nespresso är ännu bättre. Det råder ingen tvekan om att företaget har lyckats positionera sig som ett av de bästa kaffemärkena för tillfället, och det är inte så konstigt. I den här artikeln analyserar vi två av de mest populära kaffemaskinerna med avseende på kaffekvalitet, användarvänlighet och olika alternativ. Vi talar om Nespresso Vertuo Next Vs Plus. Vill du veta hur de är lika och hur de skiljer sig åt? Missa inte vår recension!

Gemensamma aspekter mellan Nespresso Vertuo Next Vs Plus

Som du kan föreställa dig ingår de två huvudpersonerna i vår recension i samma serie kaffemaskiner, VertuoLine. Därför finns det vissa egenskaper och funktioner som är gemensamma för båda:

1) Centrifugeringssystem

Vi kommer inte att förneka att det mest «tekniska» elementet i dessa kaffemaskiner är centrifugeringstekniken, som är en av de största likheterna mellan de två huvudpersonerna i vår recension. För dem som inte vet vad det innebär: Centrifusionssystemet gör det möjligt för maskinen att läsa streckkoden i varje kapsel, vilket talar om vilka parametrar som är bäst lämpade för det kaffet.

Kapslarna roterar upp till 7 000 gånger per minut för att blanda kaffet med rätt varmt vatten beroende på vilken typ av kaffe du vill ha.

Slutligen bör du veta att både Vertuo Next och Plus har en design med en enda knapp och att det tekniska systemet balanserar parametrarna för varje kapsel enligt dess identifieringskod.

2) Optimering av energi

En av de gemensamma funktionerna är att båda kaffemaskinerna har en automatisk avstängning för att spara energi. Skillnaden är att Vertuo Next stängs av efter 2 minuters inaktivitet, medan Vertuo Plus väntar i upp till 9 minuter.

3) Initial uppvärmningstid

Som du vet kräver kapselkaffemaskiner en föruppvärmningstid för att nå den optimala värmetemperaturen, och i det här fallet är den cirka 30 sekunder.

Om du tittar på knappen ser du att lampan blinkar tills temperaturen är uppnådd, då den förblir fast och du vet att du nu kan trycka på knappen.

4) Använd kapselbehållare

En annan likhet är att båda modellerna i vår recension har en avtagbar behållare där de använda kapslarna kan förvaras, och båda har plats för upp till 10 kapslar.

5) Storleken på koppen

Du kanske inte dricker lika mycket kaffe vid frukost som efter lunch. Med detta i åtanke har både Vertuo Next och Vertuo Plus kapacitet att tillaga drycker i upp till fem koppstorlekar: termos (415 ml), standard (230 ml), lång (150 ml), dubbel espresso (80 ml) och espresso (40 ml).

Bland de olika sorterna av Vertuo-kapslar som du kan använda finns tre kapselstorlekar: stor, medium och liten, beroende på om du vill ha ett längre kaffe eller en espresso. Observera att du endast kan använda Nespresso Vertuo-kapslar eller kapslar som är kompatibla med Nespresso Vertuo, men inte alla kapslar från Nespresso Original-sortimentet.

6) Kabellängd

Generellt sett har användarna inga problem med att placera kaffemaskinerna i nästan vilket hörn som helst av köket, alltid nära ett eluttag.

I båda fallen finns en 75 centimeter lång kabel, så det finns ingen skillnad i detta avseende.

nespresso vertuo next vs plus_3

De viktigaste skillnaderna mellan Nespresso Vertuo Next Vs Plus-kaffemaskinerna

I det här avsnittet ska vi titta på de aspekter där de två huvudpersonerna i vår granskning skiljer sig åt, vilket inte är så få:

1) Tillgängliga modeller

Till skillnad från Nespresso Vertuo Plus, som bara finns i vitt, kan Nespresso Vertuo Next köpas med den extra överdelen i grått, rött, svart glänsande och matt. Priset varierar dock beroende på vilken färg du väljer och om det finns i lager.

2) Avtagbar bricka

Låt oss nu ta en titt på den avtagbara droppbrickan på båda kaffemaskinerna. Vertuo Plus-modellen har en större droppbricka än Next-modellen, vilket innebär att den rymmer fler olika koppstorlekar.

Å andra sidan är Next:s brickayta mindre. Gemensamt för dem är att brickan är placerad på fyra olika höjder i båda modellerna.

3) Synkronisering med Bluetooth och WiFi

Det råder ingen tvekan om att anslutningsmöjligheterna är den största skillnaden mellan de två kaffemaskinerna. Nespresso Vertuo Next är faktiskt den första Nespresso-kaffemaskinen som har WiFi- och Bluetooth-anslutning.

Denna anslutning gör att du omedelbart kan få alla programuppdateringar eller information om ditt kapselbestånd direkt via en mobilapp.

4) Mått och visuell linje

Det är oundvikligt att märka att båda kaffemaskinernas estetik är mycket föränderlig. Nespresso Vertuo Plus påminner faktiskt om varumärkets mer traditionella design, medan Vertuo Next bryter med en mer modern linje.

Vertuo Next har en något smalare kropp än sin rival och har en extra rundad överdel som ger den ett modernare utseende.

Nespresso Vertuo Plus är däremot mer symmetrisk och består av ett enda stycke som visserligen är något kortare än Next-modellen, men bredare. Om du minns de första Nespresso-kaffemaskinerna har de en mycket likartad estetik.

5) Vattentank

Ärligt talat är detta en av de skillnader som är mycket svår att märka. Båda maskinerna är utrustade med en vattentank, men inte av samma storlek.

Tanken i Nespresso Vertuo Next rymmer upp till 1,1 liter vatten, jämfört med 1,2 liter i Vertuo Plus.

6) Pris

Med tanke på skillnaderna mellan de två maskinerna är det självklart att priset inte heller kommer att vara detsamma. Som vi redan har nämnt skiljer sig de olika versionerna av Nespresso Vertuo Next åt i pris.

De är dock alla billigare än Nespresso Vertuo Plus. Det är värt att notera att denna skillnad kan accentueras beroende på säsongens specialerbjudanden, liksom möjligheten att köpa enbart maskinen eller även kapslarna med enstaka doser.

nespresso vertuo next vs plus

Slutsats: Vilken Nespresso-kaffemaskin ska vi välja?

Det beror på din smak och dina prioriteringar när du väljer kriterier. Det första vi vill klargöra är att båda kaffemaskinerna kännetecknas av sin utmärkta kaffekvalitet.

Vissa användare påpekar att Vertuo Plus lämnar en tjockare crema, men när det gäller arom, vattenmängd och smak finns det inga större skillnader. Faktum är att alla kan brygga upp till 5 olika koppstorlekar och du kan välja mellan 3 kapselstorlekar beroende på hur mycket kaffe du vill ha.

De fungerar också på samma sätt, eftersom de båda är maskiner med en knapp, vilket gör dem lättare att använda.

Vår rekommendation är dock Nespresso Vertuo Next om du letar efter en modernare kaffemaskin med en teknisk försprång. Detta är möjligt tack vare kompatibilitet med WiFi- och Bluetooth-nätverk.

På så sätt kan du synkronisera kaffemaskinen med Nespressos mobilapp och få uppdateringar om nya programvaruversioner, tips för att göra bättre kaffe eller nyheter om varumärkets senaste lanseringar.

Men som vi alltid säger till dig är beslutet helt och hållet upp till dig. Det viktiga i det här fallet är att båda kaffemaskinerna gör kaffe av hög kvalitet.

Rekommendationer innan du köper en Nespresso-kaffemaskin

Huvudskälet till att användare väljer kapselkaffemaskiner är att de är bekväma att använda utan att kompromissa med kvaliteten. Särskilt Nespresso är ett varumärke som är ett föredöme inom denna sektor, vilket är en säker garanti för framgång. Men känner du till alla aspekter som kan påverka ditt köpbeslut?

 • Automatisk avstängning: En annan intressant funktion är att många modeller kan stänga av automatiskt efter flera minuters inaktivitet. Denna enkla åtgärd sparar mycket energi och rekommenderas därför starkt.
 • Koppstorlek: Det bästa är att välja en kaffemaskin som kan servera olika typer av kaffe beroende på mängden: espresso, dubbel, lungo osv. I allmänhet skiljer sig kapslarna åt inte bara genom kaffets smak eller intensitet utan också genom den mängd som de innehåller.
 • Kapselkompatibilitet: Vissa modeller av kaffemaskiner för engångsbruk är kompatibla med ett större utbud av kapslar, medan andra är begränsade till sina egna kapslar. Se till att kapslarna du köper kan användas, annars är ditt köp bortkastat.
 • Vattenbehållarens kapacitet: Som du kanske har sett är kapselkaffemaskiner utrustade med en vattentank, som vanligtvis har en kapacitet på 1-1,2 liter. Vissa modeller kan dock rymma upp till 1,8 liter.

 

Amazon: De 5 mest sålda Nespresso-kaffemaskinerna

Det råder ingen tvekan om att Amazon är världens viktigaste marknadsplats, och bland de produkter som säljs och distribueras dagligen finns även kaffemaskiner. Därför kanske du är intresserad av att veta vilka som är de mest populära på denna plattform, samt vilka åsikter andra köpare har uttryckt om dem:

15% RABATT
Nespresso Original Cápsulas de Café Descafeinado, 50 Cápsulas de Café Descafeinado (20 Ristretto, 20 Volutto y 10 Arpeggio) para Máquina de Café, Cafetera
 • Pack de 50 cápsulas de café descafeinado con 3 variedades de café de tueste variados: 20 Ristretto descafeinado, 20 Volutto descafeinado y 10 Arpeggio descafeinado
 • Cápsulas de café Nespresso descafeinado de tuestes variados. Tueste intenso Ristretto, Arpeggio y tueste medio Volutto
 • Café Nespresso en cápsulas diseñadas para máquinas de café Nespresso Original (presión 19 bars)
 • Tamaño de taza de café recomendado: Ristretto (25 ml), Espresso (40 ml), Lungo (110 ml). Intrensidad: De 8 a 13 sobre 13.
 • Las cápsulas de café, Nespresso, son de aluminio infinitamente reciclables. Nespresso está trabajando para garantizar que sus cápsulas estén hechas con un 80 % de aluminio reciclado
Nespresso Forte Professional 50 cps
 • Nespresso Forte Profesional 50 cps
 • Tipo de producto: CAFÉ
 • Marca: nespresso
Nespresso Espresso Decaffeinato 50 capsule professional
 • Nespresso 50 cápsulas Pro Box Profesional Lungo Descafeinado
 • Nespresso Pro Capsules Pods - 50x Lungo Decaffeinato - Original - para máquinas comerciales
CAFES NESPRESSO PRO (RISTRETTO ORIGIN INDIA - Intensidad 10)
 • RISTRETTO ORIGEN INDIA CAJA 50 CÁPSULAS NESPRESSO PRO
 • Disfruta de la mezcla de arábicas con un toque de robustas procedente de cultivos del Sur de la India. Un café corto, intenso, con gran cuerpo y matices aromáticos especiados a pimienta y nuez moscada. Un café fuerte, delicioso, con cuerpo y exótico. VÁLIDO PARA MÁQUINAS NESPRESSO PROFESIONALES.
 • ENVIOS MUY DISCRETOS
 • 24 / 48 HORAS EN TU CASA