Saltar al contenido

Nespresso Vs Dolce Gusto: Vilken kapselkaffemaskin är bäst för dig?

Nespresso Vs Dolce Gusto_1

Vi skulle kunna räkna upp en mängd olika sätt att dricka kaffe över hela världen, och det är en av de mest personliga saker som kommer i åtanke. Därför är det inte lätt att hitta den bästa kapselkaffemaskinen och det beror på dina preferenser och din smak. Det viktigaste är att du vet hur du ska identifiera dina behov för att veta vilka dina mest relevanta sökkriterier är. Därefter blir det lättare för dig att göra rätt. För att hjälpa dig har vi jämfört de viktigaste skillnaderna mellan två av branschledarna: Nespresso vs Dolce Gusto. Läs vidare!

Nespresso Vs Dolce Gusto: allt du behöver veta

Först och främst tittar vi på de viktigaste kriterierna där vi ser de viktigaste skillnaderna mellan Nespresso- och Dolce Gusto-kaffemaskiner:

Prisskillnad

Det går inte att förneka att priset är ett viktigt kriterium när man väljer att köpa en produkt, så låt oss titta på skillnaden mellan Nespresso och Dolce Gusto. Det är viktigt att skilja på priset för kaffemaskiner och kapslar, eftersom de kan köpas separat.

I det här fallet är det dock ingen större skillnad, eftersom toniken är densamma på båda sidor. När det gäller kaffemaskiner tenderar Nespressomaskiner att vara mer kompletta, vilket gör Dolce Gusto-maskiner till ett mer ekonomiskt alternativ. I allmänhet kostar de förstnämnda cirka 80-100 euro (de enklaste), medan Dolce Gusto-kaffemaskiner kostar cirka 50 euro.

Som vi sa är situationen densamma när det gäller priset på kapslarna. Dolce Gusto-kapslarna är billigare och ligger under 30 cent, till skillnad från Nespresso-kapslarna som ligger på 35 cent.

Kaffemaskinsortiment: tillgängliga kaffemaskinlinjer

En annan relevant skillnad när du väljer och jämför för att undvika överraskningar är det utbud av kaffemaskiner som finns i varje märke. Alla är naturligtvis inte lika innovativa eller har samma pris. Nedan sammanfattar vi de mest relevanta för att du ska kunna göra en rättvis jämförelse:

Nespresso:

 • Original Series: omfattar modellerna Inissia, Essenza, Pixie, CitiZ, Lattissima, Atelier, Creatista och Barista.
 • Vertuo-serien: Här finns Vertuo Next, Next Premium, Next Deluxe, Next Deluxe, Plus Deluxe, Plus D och Plus C.

I det här fallet är Original-serien enklare och lämpar sig bättre för vardaglig användning i hemmet, medan Vertuo-serien är mer professionell till sin natur.

Dolce Gusto:

 • Infinissima: Krups och De’Longhi
 • Piccolo XS: Krups och De’Longhi
 • Mini Me
 • Genio S Touch
 • Genio S Plus

Dolce Gusto har inte en så tydlig skillnad mellan de enklaste och de mest avancerade kaffemaskinerna som Nespresso.

Kapselns innehåll: kaffestyrka

Vi måste erkänna att en av de saker som har slagit oss mest med Dolce Gusto är att de inte bara innehåller kaffe. De erbjuder faktiskt ett brett utbud av drycker, från mejeriprodukter till te och choklad. Dolce Gusto är därför ett varumärke som inte är exklusivt för kaffesektorn.

Nespresso-kapslar kännetecknas av ett mer intensivt, aromatiskt och starkare kaffe än Dolce Gusto-kapslar, även om du kan välja mellan olika typer av kaffe med olika intensitetsnivåer.

Kort sagt, älskare av renare kaffe kommer att känna sig mer identifierade med Nespresso, medan personer som gillar mildare kaffe eller som vill njuta av fler drycker kommer att välja Dolce Gusto.

nespresso vs dolce gusto_4

Nespresso vs Dolce Gusto: Vilka kaffemaskiner ger bäst valuta för pengarna?

I följande avsnitt analyserar vi två mycket likartade modeller när det gäller pris, funktionalitet och egenskaper. Syftet är att gå djupare in i jämförelsen med två specifika modeller, så att du kan se skillnaderna mer direkt.

Du bör dock veta att vi inte har valt de mest avancerade modellerna från varje märke, utan snarare några av de mest sålda modellerna för att de ger bra valuta för pengarna och är lätta att använda i ditt dagliga liv.

1) Nespresso Pixie: bättre kaffekvalitet och förvaring av använda kapslar

Vi börjar med att prata om Pixie-kaffemaskinen, en av Nespressos mest populära kaffemaskiner. Den är ett perfekt val för kontoret eller hemmet tack vare sin kompakta storlek, design och användarvänlighet.

Du hittar två knappar som lyser upp för att programmera ditt korta eller långa kaffe, med två anpassningsbara minnen. Du kan alltså reglera hur mycket kaffe du vill ha i den korta och långa perioden, men du kan inte välja en mellan dessa perioder.

Du kommer också att vara intresserad av att veta att den har ett tryck på 19 bar, en effekt på 1260 watt och en tankkapacitet på 700 ml. Dessutom kan den lagra upp till 10 använda kapslar. Och som de flesta Nespresso-modeller har den en hopfällbar droppbricka.

Slutligen lyfter vi fram några av de viktigaste funktionerna: automatisk avstängning efter nio minuters inaktivitet, förinställd uppvärmningstid och möjlighet att förvara kabeln så att den inte tar plats om du åker på semester och kopplar ur maskinen.

21% RABATT
Krups Nespresso Pixie - Cafetera monodosis de cápsulas Nespresso, compacta y robusta, 19 bares, apagado automático, espressos y lungos, color plata, estilo industrial, incluye kit de bienvenida
 • Máquina de cápsulas de café de mamaño compacto de diseño elegante, innovador y práctico
 • Función automática con botones iluminados para una fácil programación: café corto o largo (2 memorias personalizables)
 • Autoapagado: la función de ahorro automático de energía apaga la cafetera tras 9 minutos de inactividad consumiendo menos energía
 • Sistema nespresso de 19 bares de presión y thermoblock para un café caliente desde la primera taza; En solo 25 segundos la máquina se calentará y ya la poderás utilizar
 • La cápsula desechada que se expulsa directamente con solo levantar la palanca ergonómica

2) Dolce Gusto Infinissima Touch: 35 typer av drycker och en stor behållare

Du har redan sett Nespresso-kaffemaskinens funktioner. Nu är det dags att beskriva funktionerna hos Infinissima Touch, som estetiskt påminner om Nespresso-modellen, även om den har en mer rundad form.

I det här fallet är trycket 15 bar, vilket är något lägre än för konkurrenten. Den har dock en viktig konkurrensfördel, nämligen sin stora mångsidighet. Du kan faktiskt välja mellan mer än 35 varma och kalla drycker via dess LED-pekskärm, som är mycket intuitiv och ger den ett modernare utseende.

Ett intressant faktum är att kaffemaskinen själv justerar det nödvändiga trycket beroende på vilken dryck du väljer. En annan anmärkningsvärd aspekt är dess tank på 1,2 liter och den har en nominell effekt på 1500 watt.

Bland de ytterligare funktionerna kan nämnas Eco-läget, där kaffemaskinen automatiskt stängs av om den är inaktiv i mer än 5 minuter, och avkalkningsvarningen.

Krups KP2708 Infinissima Touch - Máquina automática de cápsulas para múltiples bebidas, cápsula Nescafé Dolce Gusto, sistema de alta presión de hasta 15 bar, pantalla táctil, modo ecológico después de
 • La máquina de cápsulas de NESCAFÉ Dolce Gusto con depósito de agua extragrande y extraíble de 1,2 litros es fácil de limpiar y llenar
 • Función caliente y fría: con la versátil máquina de cápsulas puede preparar no solo bebidas calientes sino también frías
 • Preparación rápida del café: con nuestra cafetera automática, disfruta de tu espresso en solo 30 segundos o de tu capuchino en 60 segundos
 • Fácil manejo de pantalla táctil: la pantalla táctil intuitiva le permite ajustar la máquina de cápsulas según sus propias preferencias
 • Adecuado para todos los tamaños de taza: ya sea taza de café expreso o vaso de latte macchiato, gracias a la bandeja de goteo ajustable en altura tiene espacio para cualquier tamaño

Nespresso: ljus och skuggor

I följande avsnitt sammanfattar vi kortfattat fördelarna och nackdelarna med Nespresso-kaffemaskiner:

Fördelar

 • Nespresso är ett av de varumärken som har det bästa ryktet inom denna sektor och har en lång historia bakom sig.
 • Vattentanken tenderar att ha större volym, så du behöver inte fylla på den så ofta.
 • Kvaliteten på deras kaffemaskiner är i allmänhet bättre än Dolce Gustos. Detta påverkar faktorer som hållbarhet och smidig drift.
 • Ett brett utbud av kaffesmaker, olika intensiteter och aromer att välja mellan.
 • De flesta Nespresso-kaffemaskiner på marknaden har en kapselbehållare, så när kapseln är använd placeras den automatiskt i maskinens integrerade behållare.
 • Mer sofistikerade modeller är utrustade med en mjölkskummare för utmärkt cappuccino eller latte macchiato.

Nackdelar

 • Priset på kaffemaskiner och kapslar är högre.
 • Det finns inga kapslar med vilka du kan göra andra drycker än kaffe.
 • Kapslar av andra märken är mer begränsade när det gäller kompatibilitet med Nespresso.nespresso vs dolce gusto_3

Dolce Gusto: för- och nackdelar

Slutligen tar vi upp de viktigaste fördelarna och nackdelarna med Dolce Gusto-kaffemaskiner:

Fördelar

 • Priserna är mer konkurrenskraftiga och överkomliga än Nespressos, både när det gäller kaffemaskinen och kapslarna.
 • Dolce Gusto-maskiner erbjuder fler typer av kaffeformat, medan Nespresso i allmänhet serverar korta eller långa kaffesorter.
 • Större produkttillgänglighet. Det är lätt att köpa Dolce Gusto-kapslar, som finns i nästan alla stormarknader.
 • Mångsidighet. Till skillnad från Nespresso erbjuder Dolce Gusto kapslar som innehåller mjölk eller andra preparat, så att du kan njuta av fler drycker som te eller choklad.

Poäng mot

 • De flesta Dolce Gusto-kaffemaskiner har ingen kapselbehållare, så du måste slänga de kapslar du just använt i stället för att förvara dem. Kaffet i deras kapslar är mindre intensivt och mindre aromatiskt än kaffet från Nespresso.
 • Variationen av kaffetyper är mindre än hos konkurrenten.

Nespresso Vs Dolce Gusto_2

Nespresso Vs Dolce Gusto: slutsats och domslut

Det finns vissa frågor där subjektiva kriterier väger tyngre än objektiva, och en av dem är kaffesmaken. Den slutliga slutsatsen beror alltså på flera faktorer som måste vägas mot varandra för att hitta den rätta balansen.

De som gillar rent kaffe och föredrar att dricka ett intensivt och aromatiskt kaffe, som om det hade serverats på det bästa kaféet, hittar en bättre allierad i Nespresso, medan de som föredrar en mer mångsidig, mångsidig och teknisk kaffemaskin väljer Dolce Gusto.

Sanningen är att båda maskinerna ger bra resultat, men den ena är något mer exklusiv och professionell än den andra.

Om vi tittar på priset är Dolce Gusto en mer ekonomisk kaffemaskin, även om Nespressomaskinen inte är dålig för priset. Särskilt om du utnyttjar ett bra erbjudande.

Vårt råd är därför att du ska tänka på vilka kriterier du kommer att prioritera i din bedömning för att ta reda på vilken kaffemaskin som passar dig bäst. Och om du är osäker kan du alltid gå till Amazon för att se vad andra användare har haft för shoppingupplevelser.