Saltar al contenido

Nespresso Vs Lavazza – Letar du efter den bästa kapselkaffemaskinen?

nespresso vs lavazza_3

Du känner förmodligen till de två kaffemärkena som presenteras i den här recensionen, men vet du vilka kaffemaskiner de har på marknaden? I den här jämförelsen analyserar vi Nespresso vs Lavazza, två av de stora ambassadörerna för italienskt kaffe som har ett brett utbud av kapselkaffemaskiner. Om du vill veta vilka likheter och skillnader de har, missa inte vår artikel!

Nespresso vs Lavazza: inledande överväganden

Som du kan föreställa dig finns det olika serier av kaffemaskiner att välja mellan. De är dock inte alla likadana. Tänk på att funktionerna och priset kan variera, så du bör titta noga på vilket sortiment som passar dig.

Dessa är Nespresso-modellerna

Låt oss börja med att specificera de två sortiment som finns tillgängliga för detta märke:

  • Original: Det här är den enklaste Nespresso-serien, och även den mest ekonomiska. Den omfattar Pixie, Pixie Clips, Essenza Mini, Inissia, Citiz och U, som alla är kapselmaskiner.
  • Vertuo: Vi skulle kunna säga att detta är Nespressos «premium»-serie, inte bara på grund av designen utan också på grund av de möjligheter som den erbjuder. Med Vertuo-kaffemaskiner är det möjligt att göra mer genomarbetade och kompletta kaffesorter som kan avnjutas långsamt.

Lavazza-sortimentet

Liksom Nespresso har Lavazza också två olika modeller av kapselkaffemaskiner:

  • Jolie Plus: Den är större än Tiny-serien, även om den är mindre skrymmande än Nespresso. Å andra sidan har den mer intelligenta och automatiska funktioner, till exempel möjligheten att fördosera och programmera kaffet eller Thermoblock-systemet.
  • Tiny: Som du kan utläsa av namnet är detta en mindre kaffemaskin, perfekt för att placeras på kontoret eller arbetsplatsen och lämplig för att göra kaffe under din dagliga kaffepaus.

I våra jämförelser fokuserar vi vanligtvis på modeller eller serier som är så lika som möjligt, både när det gäller pris och funktioner. I det här fallet baseras analysen på de två mest kompletta sortimenten för varje märke: Vertuo och Jolie Plus.

Nespresso Vs Lavazza

Nespresso Vs Lavazza: På jakt efter den bästa kapselkaffemaskinen

Du vet redan vilka sortiment som finns tillgängliga från varje märke, och nu är det dags att jämföra Vertuo och Jolie Plus i de avseenden som kan påverka ditt val mest:

1) Mängd kaffe

Alla vill inte ha samma mängd kaffe, och det är därför lämpligt att kaffemaskinen du väljer har olika storlekar att välja mellan.

Nespresso erbjuder upp till 5 olika storlekar (Largo, Cup, Gran Lungo, Double Espresso och Espresso). Lavazza, å andra sidan, reducerar sitt utbud till två storlekar, liten och stor.

2) Förvaring av använda kapslar

Ett annat område där Nespresso är bäst är kapsellådan. Nespresso har större kapacitet för förvaring av använda kapslar än Lavazza.

Nespresso-kaffemaskinen har faktiskt en låda som rymmer upp till 10 använda kapslar, jämfört med Lavazzas 5 kapslar.

3) Justerbar höjd

Du vet redan att båda kapselkaffemaskinerna låter dig välja olika koppstorlekar beroende på hur mycket kaffe du vill ha. Höjden på den bricka som koppen placeras på kan därför justeras på båda maskinerna.

4) Initial uppvärmningstid

Kapselkaffemaskiner har en fördel jämfört med italienska kaffemaskiner eftersom tiden det tar att brygga kaffet är mycket kortare. I det här fallet har båda modellerna samma snabbvärmefunktion.

Båda maskinerna är redo att användas på bara 30 sekunder, vilket du kan se på indikatorlampan på båda.

Nespresso Vs LAvazza_1

5) Tank: dubbla volymen

Det är lätt att se att Nespressomaskinen är större än Lavazza-maskinen, och det beror till stor del på den maximala volymen på tanken.

Nespresso-modellen har en vattentank på 1,1 liter, medan Lavazza-maskinen har en tank på 600 ml. Inte illa, men Nespresso fördubblar nästan volymen.

6) Exklusivitet

Om du får slut på kapslar och ska köpa nya måste du veta vilka kapslar som är kompatibla med din kaffemaskinmodell för att undvika att göra ett misstag.

Jolie Plus-kaffemaskinen är endast kompatibel med Lavazzas A Modo Mio-kapslar, medan Vertuo-kaffemaskinerna endast är kompatibla med Nespressos Vertuo-kapslar.

7) Automatisk avstängning

Av säkerhetsskäl har båda kaffemaskinerna möjlighet till automatisk avstängning efter flera minuters inaktivitet. I Nespressos fall tar det 2 minuter för maskinen att gå in i viloläge, medan Lavazza väntar 9 minuter.

8) Val av mönster

Funktionell prestanda är viktigare än estetik, men designen kan också vara ett avgörande kriterium om det blir oavgjort. Det finns en betydande skillnad i estetiskt hänseende, och det är det stora utbudet av färger och mönster som finns tillgängligt.

Nespresso Vertuo-kaffemaskinerna finns i ett stort antal färger (rött, vitt, grått, svart, jade, mörkblått), medan Lavazza Jolie Plus endast finns i mörkgrått eller ljusgrått.

9) Automatiska uppgraderingar

En annan fördel med Nespresso Vertuo-kaffemaskinerna är att de kan anslutas via WiFi eller Bluetooth för att få nya uppdateringar när de blir tillgängliga, en funktion som Lavazza inte har på sin Jolie Plus-modell.

nespresso vs lavazza_2

10) Kabellängd

Oavsett om du placerar kaffemaskinen i köket eller på kontoret har du inga problem. De två huvudpersonerna i vår recension har en kabel med en längd på 75 centimeter för Nespresso och 80 centimeter för Lavazza.

11) Hållbara kriterier

Det är ingen hemlighet att användarna i allt högre grad baserar sina köpbeslut på miljöaspekten och föredrar varumärken som visar sitt engagemang för miljön.

I det här fallet vill vi lyfta fram hållbarheten hos båda varumärkena, som fortsätter att inrikta sina metoder på ett mer miljövänligt sätt.

Nespresso-kaffemaskiner tillverkas av 54 % återvunnen plast. Lavazza använder inte längre aluminium i sina kapslar, vilket gör dem mycket lättare att återanvända och återvinna.

12) Värde för pengarna

Det är uppenbart att Nespresso ligger före Lavazza i praktiskt taget alla parametrar, vilket motiverar det högre priset.

Prisskillnaden kan dock minskas avsevärt om du gör en bra affär, och du kan till och med köpa Nespresso billigare än Lavazza.

Nespresso Vs Lavazza: Vilken kapselkaffemaskin är bäst?

Det italienska kaffet är ett av de bästa i världen, vilket denna jämförelse visar. Nu när du har sett fördelarna och nackdelarna med varje märke är det dags att välja vilket av de två du vill ha. Svaret på denna fråga beror på hur mycket du kommer att använda varje enskild produkt.

Som vi har nämnt är båda kaffemaskinerna utmärkta modeller och producerar kaffe av hög kvalitet. Priset är en annan faktor som kan ändra ett beslut, och det finns en sak att tänka på här.

Nespresso-kaffemaskiner är dyrare än Lavazza, men vi rekommenderar att du håller ett vakande öga på alla billiga erbjudanden. I vissa fall kan du få en Nespresso för samma pris som en Lavazza, eller till och med lite mindre.

Kaffemaskin för personligt bruk

Om du köper en kapselkaffemaskin med avsikt att ha den hemma för att njuta av ditt kaffe, rekommenderar vi att du väljer Nespresso. Detta märke har mer avancerade funktioner och de möjligheter du kan utforska när det gäller att välja och brygga olika typer av kaffe är mycket bättre.

Detta är fallet med de 5 koppstorlekar som du kan välja mellan, som du kan komplettera med de nödvändiga tillbehören för att göra cappuccino, mocca eller någon annan typ av specialkaffe som du föredrar.

Vad händer om jag vill ha den på kontoret?

Men om du funderar på att använda kaffebryggaren på kontoret, ett utrymme där du inte är ute efter ett kaffe som är så utarbetat utan snarare ett som är snabbt att göra och lätt att underhålla. I det här fallet rekommenderar vi kaffemaskinen från Lavazza. Kapslarna är billigare och maskinen är enklare att använda, så du slipper slösa tid varje gång du vill dricka kaffe på jobbet.

Kort sagt, den bästa kapselkaffemaskinen är den som bäst passar dina preferenser och begränsningar. Men både Nespresso och Lavazza är ett utmärkt val om du är ute efter kvalitet, arom och intensiv kaffesmak.