Saltar al contenido

Philips 2200 vs 3200 – Jämförelse mellan de två mest sålda superautomatiska kaffemaskinerna

Philips 2200 vs 3200

Om du letar efter en kaffemaskin och vill ha en professionell modell som gör kaffe som om du vore på din favoritbar, vill du förmodligen investera i en superautomatisk kaffemaskin. Eftersom det är en större investering är det viktigt att veta vilken som är bäst lämpad för dina behov. I den här recensionen jämför vi skillnaderna och likheterna mellan två av de bästsäljande produkterna, båda från Philips. Vi analyserar egenskaperna hos Philips 2200- och 3200-modellerna. Vill du veta vilken som är bäst? Läs till slutet!

Philips 2200 vs 3200: Hur skiljer de sig åt?

Här är de viktigaste skillnaderna:

Hur vill du ha ditt kaffe?

På grund av skillnaderna i mjölksystemet är det olika dryckessortiment som erbjuds av varje maskin. I Philips 2200 kan du välja mellan espresso, vanligt kaffe och varmvatten. Philips 3200 däremot ger ett urval av cappuccino, macchiato och amerikanskt kaffe till dessa drycker.

System för beredning av kaffe med mjölk

Båda de kaffemaskiner som vi analyserar har ett integrerat system för att tillverka kaffe, t.ex. cappuccino eller caffe latte, dvs. ett mjölksystem. Det är dock inte samma sak.

Philips 2200 är utrustad med en klassisk mjölkskumare, medan Philips 3200 har LatteGo-systemet. Den största skillnaden är att LatteGo kan tvättas snabbt, inte har några slangar och har en skumkammare med hög hastighet.

Det är värt att notera att vissa modeller i 2200-serien har LatteGo, även om vi i den här jämförelsen har fokuserat på de modeller som inte har denna funktion.

Modeller i varje serie

Som namnet antyder är Philips 2200 och 3200 serier, och inom varje serie finns det flera modeller:

  • Philips 2200: Philips mellanserie består av 5 modeller. Dessa är Philips EP2230/10, EP2235/40, EP2231/40, EP2224/10 och EP2220/10.
  • Philips 3200: I det här fallet finns det bara två kaffemaskiner, EP3246/70 och Philips EP3221/40. Den enda skillnaden mellan dem är att endast den första har LatteGo-systemet.

Försäljningspris

Med tanke på att det finns vissa skillnader mellan de två superautomatiska kaffemaskinerna, även om de inte är så många, är det logiskt att tro att priset skiljer sig åt. Men för att vara rättvis är skillnaden inte särskilt stor, utom om du får ett billigt erbjudande på en av de två som ökar skillnaden.

Philips 2200 vs 3200_3

Philips 2200 vs 3200: Vilka är likheterna mellan de två?

Det är dessa funktioner som delas av de två kaffemaskinerna i vår recension, vilket inte är ovanligt för samma märke:

Även malet kaffe

Om du redan har malet kaffe bör du veta att du också kan använda det i någon av de två kaffemaskinerna. Kvarnen är också keramisk i båda fallen, och behållaren för kaffesump rymmer cirka 10 koppar espresso.

Pumpens tryck

En annan viktig faktor när du utvärderar olika kaffemaskiner är pumptrycket. Detta bestämmer till exempel kaffets intensitet, den crema som kommer ut eller till och med aromen. I båda fallen är trycket 15 bar, en nivå som är vanlig för den här typen av kaffemaskiner.

Inställningar för malning och temperatur

En annan aspekt som du bör titta på är kaffestyrka och malningsinställning. I den här jämförelsen är det samma för båda maskinerna, med tre intensitetsnivåer och 12 för kvarnen. De har också totalt 3 temperaturinställningar.

Gränssnitt med pekskärm

I båda modellerna finns en pekskärm där du kan välja vilken typ av kaffe du vill ha, mängden vatten och kaffe, kaffemaskinens rengöringsläge osv.

Tankens kapacitet

En av de egenskaper som de två kaffemaskinerna har gemensamt är vattentankens volym, som i båda fallen är 1,8 liter. Samma sak gäller för bönutrymmet, som väger 275 gram i båda modellerna. När det gäller volymen är det därför ingen skillnad mellan de två tankarna.

Philips 2200 vs 3200_1

Philips 2200 vs 3200: Vad är vår slutsats?

Båda dessa kaffemaskiner är perfekta för dig som letar efter en kraftfull, effektiv och mångsidig modell. I verkligheten är skillnaderna mellan dem svåra att uppfatta, särskilt om du väljer en av de mer kompletta modellerna i 2200-serien, vars prestanda är mycket lika den i 3200-serien.

Därför beror beslutet om vilken kaffemaskin du ska välja främst på vilken typ av kaffe du brukar dricka. Med andra ord, om du gillar mer genomarbetat kaffe eller kaffe där mjölk spelar en viktigare roll, rekommenderar vi att du väljer Philips 3200, eftersom den erbjuder ett större utbud av drycker i detta avseende.

Om du däremot föredrar att dricka espresso eller svart kaffe utan tillsatser är Philips 2200 ett lika funktionellt och mer ekonomiskt alternativ. Båda har dock varumärkets egen kvalitetsgaranti, så valet är bra i båda fallen.