Saltar al contenido

Philips 3200 vs De’Longhi Magnifica S: Högteknologiska superautomatiska kaffemaskiner

Philips 3200 vs De'Longhi Magnifica S

Kaffets fascinerande värld fortsätter att locka fler och fler kaffeälskare. Som kaffeälskare är jag alltid på jakt efter de mest lämpliga kaffemaskinerna för varje typ av beredning. Denna ständiga jakt har lett mig till att jämföra två av de mest populära modellerna på marknaden: Philips 3200 vs De’Longhi Magnifica S, för att ta reda på om de verkligen lever upp till sitt berömda rykte.

Båda har utmärkta recensioner och framstår som enastående val på marknaden för superautomatiska kaffemaskiner. Även om de är prissatta något annorlunda, ligger de i ett liknande ekonomiskt intervall. Nedan kommer jag att presentera de viktigaste skillnaderna och likheterna mellan de två, så att du kan avgöra vilken som bäst passar dina preferenser. Låt oss gå vidare med denna spännande jämförelse!

No products found.

Philips 3200 vs De’Longhi Magnifica S: Huvudsakliga skillnader mellan kaffemaskinerna

Först och främst tittar vi på de viktigaste skillnaderna mellan de två kaffemaskinerna, vilket är de som kommer att hjälpa oss mest när vi fattar vårt beslut:

Mjölkbehållare

Som du kommer att se nedan har båda kaffemaskinerna en skummare med vilken de kan skapa skummad mjölk. Philips 3200 har dock en fördel jämfört med sin rival genom att den har en 260 ml mjölkbehållare. Det finns dock också ett alternativ att köpa kaffemaskinen utan karafftillbehöret.

Pekskärm

En annan skillnad mellan de två kaffemaskinerna är att endast Philips 3200 har en pekskärm. När det gäller De’Longhi Magnifica S är displayen inte beröringskänslig utan består av flera knappar och ett hjul för att välja typ av dryck och malningsinställning. Däremot görs valet av parametrar på Philips 3200 med pekskärmen, vilket ger den ett mer modernt utseende och känsla. Men för att vara helt rättvis är detta inte en väsentlig skillnad, utan snarare en estetisk skillnad.

Volym på behållare för kaffebönor

Både Philips 3200 och De’Longhi Magnifica S är kaffemaskiner där kaffebönor kan malas direkt. En av skillnaderna är bönbehållarens kapacitet, som är 250 gram i De’Longhi och 275 gram i Philips. OK, det är inte en stor skillnad, men 25 gram kaffe är 10% av tanken, så det är värt att tänka på.

Malningsgrad

Som du vet har superautomatiska kaffemaskiner en kvarn som maler kaffebönorna på plats, för att bibehålla all arom och intensitet längre i en mer koncentrerad form. I det här fallet är kvarnen på Philips 3200 keramisk och har 12 malningsnivåer att välja mellan. De’Longhi Magnifica S, å andra sidan, har en konisk stålkvarn med 13 malningsinställningar, en mer.

Philips 3200 vs Delonghi Magnifica S 3

Philips 3200 vs De’Longhi Magnifica S: De mest relevanta likheterna

Som vi nämnde i inledningen finns det en anledning till att de är två av de mest populära på marknaden. Bland annat för att de delar följande egenskaper:

Kraft och tryck

De två kaffemaskinerna har samma tryck och praktiskt taget samma effekt. Både Philips och De’Longhi har 15 bars tryck, en siffra som är mer än tillräcklig för denna typ av kaffemaskin. För att ge dig en idé är faktiskt alla de som överstiger 9-10 bar utmärkta.

När det gäller effekt har Philips 3200 1500 watt, medan De’Longhi har 1450 watt. Skillnaden är dock så minimal att den inte kan klassificeras som en skillnad. Ännu mindre så när vi, efter att ha testat båda, inte märkte något annorlunda.

Vattentankens kapacitet

En annan kvalitet som båda kaffemaskinerna delar är att vattentankens volym är densamma, 1,8 liter. Därför kan de göra samma mängd kaffe, även om detta varierar beroende på vilken typ av kaffe du gör, eftersom inte alla kräver samma mängd vatten. Båda kaffebryggarna kan dock göra lika många koppar.

Kaffebönor eller malet kaffe

Om du undrar om du kan använda både kaffebönor och malet kaffe är svaret ja, i båda kaffebryggarna. Båda har en tank för malet kaffe, ifall du har kaffe hemma och inte vet vad du ska göra med det. Jag använder den särskilt när jag vill dricka koffeinfritt kaffe, så jag använder det koffeinfria kaffet som redan är malet och de vanliga kaffebönorna.

Många olika drycker

Eftersom båda kaffemaskinerna är utrustade med mjölkskumningssystem kan du tillreda 4 olika sorter: espresso, amerikanskt kaffe, cappuccino eller latte macchiatto. Dessutom kan du också värma bara vattnet för att förbereda infusioner med hjälp av vattenskummaren.

Flera koppar på en gång

Som du märker har båda kaffemaskinerna dubbla kaffeutlopp, vilket innebär att du kan tillreda två koppar kaffe samtidigt. Men bara om det är espresso, eftersom du inte kan göra två långa kaffekoppar samtidigt. Dessutom gör den dubbla pipen att vi kan göra ett längre kaffe än vanligt, med en dubbel shot.

Inbyggt mjölksystem

Det är också lätt att se, vid en första anblick, att de två kaffemaskiner som presenteras i denna recension har en skummare på sidan, med vilken vi kan göra mjölkkräm. Philips 3200 har det tvådelade LatteGo-systemet, vilket gör det mycket enkelt att göra kaffe i cappuccino-stil. När det gäller De’Longhi Magnifica S är systemet som den använder mycket liknande, Advanced Cappuccino, med en skummare som huvudelement för att skapa tätt mjölkskum.

Philips 3200 vs delonghi magnifica s 1

Philips 3200 vs De’Longhi Magnifica S: vilken kaffemaskin ska vi välja?

Slutligen måste vi väga för- och nackdelarna med var och en för att bestämma vilken vi ska välja. Och för att vara ärlig tyckte jag att det var svårare än jag förväntade mig, eftersom jag skulle välja båda. Men om jag var tvungen att välja bara en, skulle det vara Philips 3200. Jag baserar faktiskt mitt beslut på små detaljer, eftersom de delar de flesta av de relevanta funktionerna, såsom tryck, effekt, mjölkskumningssystem eller beredning av olika drycker.

Därför är det de små detaljerna, som att Philips har en pekskärm eller att den har en större bönbehållare, som får mig att välja den här modellen. Dessutom skapar LatteGo-systemet ett tätare mjölkskum än De’Longhi, även om du måste vara mycket utsökt för att märka det. Men eftersom dessa två kaffemaskiner är så nära matchade, räknas varje liten skillnad.

Med detta sagt är det upp till dig att välja den mest intressanta superautomatiska kaffemaskinen. Men du kan vara säker på att oavsett vilken du väljer, kommer det att vara ett mycket bra val.