Saltar al contenido

Philips vs Manscaped: två oumbärliga elektriska rakapparater för män

Philips vs Manscaped

Om du är en man och rakar dig med några dagars mellanrum kommer den här jämförelsen att intressera dig! I den kommer jag att berätta om skillnaderna och likheterna mellan Philips vs Manscaped, två mycket olika men mycket intressanta märken som du bör känna till. Var och en har styrkor som mycket väl definierar varumärkets personlighet, och det är viktigt att känna till dem för att veta vilket du känner dig mer identifierad med. Jag kan redan nu berätta att det finns ett varumärke som konkurrerar med värde för pengarna och ett annat som är mer engagerat i teknik och innovation. Vill du veta vilket? Läs min artikel!

Philips vs Manscaped: Vi analyserar varje varumärkes ursprung

Först och främst ska vi ge lite sammanhang om varje varumärkes ursprung, vilket kan hjälpa oss att bättre förstå deras produkter. Låt oss börja med det som vi alla är mest bekanta med, vilket är Philips. Det är inte så konstigt, eftersom det har mer än 130 års historia. Det grundades 1891 i Nederländerna av Gerard Philips och hans far Frederik i Eindhoven (Nederländerna).

Från början tillverkade företaget glödlampor, men har sedan dess expanderat till att bli ett av världens största elektronikföretag. På 1930-talet började Philips tillverka elektriska rakapparater och har sedan dess blivit ett av de ledande varumärkena på marknaden.

Men vad har Norelco med Philips att göra? Du kan se det i vissa produkter, och du bör inte bli förvånad. Norelco är ett varumärke som skapats av Philips för sin serie elektriska rakapparater i USA. Så även om de säljs här som Philips, kan det hända att elektriska rakapparater förekommer som Norelco.

Namnet Norelco kommer från «North American Philips Electrical Company», vilket var namnet på det dotterbolag till Philips som ansvarade för marknadsföring och försäljning av företagets produkter i USA. Varumärket Norelco introducerades för första gången 1939 och blev snabbt ett populärt val för amerikanska konsumenter.

Manscaped är däremot ett relativt nytt företag som grundades 2017 i San Diego i Kalifornien. Företaget skapades för att fylla en upplevd lucka på marknaden för groomingprodukter för män som var särskilt utformade för grooming under bältet. Manscapeds första produkt var Lawn Mower, en trimmer som var särskilt utformad för att trimma hår på känsliga områden.

Så som du kan se har Philips en mycket längre historia på marknaden än Manscaped, men det betyder inte att detta varumärke är mindre intressant.

Philips vs Manscaped 1

Philips vs Manscaped: De mest intressanta modellerna

Som jag redan har nämnt har båda märkena en mängd olika modeller i bagaget. När det gäller Philips sträcker sig alternativen från de minst avancerade, som är de äldsta, till de mest innovativa när det gäller utbudet. Vi finner alltså serierna 1000, 3000, 5000, 7000 och 9000, som var och en har genomfört fler innovationer och tekniker.

Och när det gäller Manscaped finns det två stora serier: Lawn Mower, en trimmer för kroppsbehåring, och Weed Whacker, utformad för att ta bort näshår och öronhår.

För att ge dig en närmare titt på de mest betydande skillnaderna mellan dem ska vi ta en titt på några av toppmodellerna i var och en av dem:

Philips 9000-serien

Detta är en av Philips mest avancerade rakapparater, av vilken vi även kan hitta Prestige-versionen, som har något förbättrade blad och en kraftfullare motor. Det är dock en dyrare rakapparat. Med det sagt är Series 9000 en mycket effektiv rakapparat också tack vare Dual SteelPrecision-bladen, som är en uppsättning av 72 blad som är självslipande och ger maximal prestanda.

Dessutom innebär SkinIQ-teknikens egen trycksensor att du alltid har perfekt kontroll över vilket tryck som är lämpligast för att undvika att skada huden. Rakhyveln har även en SkinGlide-beläggning som förhindrar friktion och gör det lättare för bladen att glida över huden.

Det är också viktigt att veta att den här rakapparaten kan användas både våt och torr, och att den är utrustad med ett tillbehör för skäggtrimmer med ett val av 5 olika längdinställningar. Och som om det inte vore nog har den uppkoppling så att vi kan synka den med en app, spara rakloggar och bli bättre och bättre på att raka oss.

Philips Shaver Series 9000, Afeitadora Eléctrica Seco y Húmedo, Cromo Oscuro, Sistema de Afeitado Lift & Cut, Tecnología SkinIQ, Moldeador de Barba, Cápsula de Limpieza, Base de Carga, Modelo S9987/59
 • Sensor de protección de presión: consigue un afeitado apurado que también protege tu piel.
 • Cuchillas Dual SteelPrecision: las 72 cuchillas autoafilables de alto rendimiento apuran al máximo.
 • Sensor Motion Control: la mayoría de hombres logró mejorar su técnica*** en solo 3 afeitados.
 • Anillos Comfort Glide: El revestimiento antifricción proporciona un deslizamiento suave para una mejor protección de la piel
 • Accesorio recortador de barba: Con la opción de 5 ajustes de longitud diferentes, el accesorio de recorte de barba puede crear cualquier estilo, desde la barba incipiente perfecta hasta una barba corta y bien recortada

Philips 7000 Series

Den här Philips-modellen är en annan storsäljare på Amazon, och det är inte konstigt. Faktum är att för mig är den den bästa för pengarna, och om du dessutom utnyttjar ett bra erbjudande, så mycket bättre. Först och främst kan huvudet anpassas perfekt eftersom det roterar i fyra riktningar och därmed täcker hela ansiktets kontur, så att du behöver mindre tryck och huden lider mindre.

För det andra har den 45 blad som ger upp till 90 000 snitt per minut, till skillnad från de 150 000 snitt per minut i modellen vi pratade om tidigare. Och precis som sin rival erbjuder den också ett val av 5 längdinställningar.

En annan sak som jag älskar med den här modellen är att den kan användas i 80 minuter på en enda laddning, så du kommer inte att ha några problem om du gillar att gå över hela kroppen millimeter för millimeter. Slutligen är det värt att komma ihåg att den här serien även innehåller modeller med SkinIQ-teknik, som känner av rörelser och gör att du optimerar varje strykning ännu mer.

29% RABATT
Philips Serie 7000 BG7025/15 - Afeitadora corporal con cabezal de recorte y de afeitado, 80 minutos de uso, apta para la ducha, color negro
 • Recorte o afeitado de cualquier zona del cuerpo con seguridad y una herramienta
 • Se adapta a los contornos del cuerpo para un afeitado cómodo
 • Cuchillas de acero inoxidable y peine-guía ajustable, recorta el pelo de 3-11 mm
 • Puntas redondeadas y láminas hipoalergénicas para una piel protegida
 • Fácil de limpiar y usar dentro o fuera de la ducha

Manscaped Lawn Mower 4.0

Den första Manscaped-modellen jag ska recensera är också märkets nyaste modell, men den har fortfarande en mycket lägre prisnivå än Philips. Den har mjuka keramiska blad med avancerad SkinSafe-teknik, så om du vill raka dig under midjan kan du göra det utan problem. Den har också en motor på 7000 varv per minut med QuietStroke-teknik, så du kan knappt höra den gå.

Den här rakapparaten kan användas på nästan alla delar av kroppen, även om den fungerar bäst på ljumsken och bålen. När det gäller batteritid blev jag mycket förvånad över att den går i en och en halv timme på en enda laddning. Och för att du ska veta hur mycket batteri den har kvar har den en LED-lampa och en batteristatusindikator.

Den har också trådlös laddning, ett reselås-system och trimmerskydd som kan justeras beroende på hur långt ditt hår är. På så sätt är du säker på att få en jämn klippning varje gång.

Cortapelos eléctrico MANSCAPED™ para la ingle, The Lawn Mower™ 4.0, cabezales de cuchillas de cerámica reemplazables SkinSafe™, cortapelos a prueba de agua, recargable, carga inalámbrica
 • QUÉ ES LAWN MOWER 4.0: Bienvenido a lo más nuevo y lo último en recortes por debajo de la cintura. The Lawn Mower 4.0 de MANSCAPED es el único recortador que necesita para mantener su virilidad en forma, ordenada y limpia. Las hojas de cerámica blanda con tecnología avanzada SkinSafe garantizan la confianza al recortar por debajo de la cintura.
 • CARACTERÍSTICAS / BENEFICIOS: Esta recortadora masculina es inalámbrica, resistente al agua y se puede cargar con una base USB o con cualquier plataforma de carga inalámbrica para mayor comodidad. Viene con protectores de recorte ajustables para diferentes longitudes de cabello. Independientemente del largo que elija, puede estar seguro de que obtendrá un corte uniforme. Además, el Lawn Mower 4.0 cuenta con cuchillas cerámicas a presión a prueba de herrumbre para mayor higiene y nitidez.
 • INGLE, CUERPO Y ESPALDA: ¡Nuestros recortadores fueron diseñados para el cuidado debajo de la cintura, pero también funcionan muy bien en sus partes no tan privadas! Con nuestra cuchilla reemplazable SkinSafe, puede tener múltiples cuchillas listas para todas las áreas del cuerpo con vello. Siéntase más seguro, cómodo y saludable con una experiencia de aseo total.
 • CÓMO UTILIZAR: Antes del uso inicial, cargue completamente su recortadora. Mientras se carga, la unidad parpadeará. Cuando esté listo para usar, la luz será sólida. Entonces está listo para usar su recortadora hasta por 90 minutos.
 • PROTEJA SU COMPRA: para que usted y su Lawn Mower 4.0 funcionen de manera óptima, asegúrese de cambiar las cuchillas con regularidad para mantenerlas afiladas, limpias y libres de óxido.

Manscaped Lawn Mower 3.0

Slutligen, här är de viktigaste funktionerna i den tidigare versionen av gräsklipparen. Den är faktiskt väldigt lik 4.0-modellen, bara att den här modellen är mer för torsospecifik rakning, medan 3.0 är en rakapparat med något mindre utmärkta, men mer ekonomiska funktioner.

Den har till exempel inte LED-ljuset som 4.0-versionen har som gör att du kan belysa området du rakar, och den har inte heller reselåsfunktionen. Dessutom är laddningen inte trådlös, du behöver kabeln för att ladda upp strömmen.

När det gäller rakteknik, keramiska blad etc. är den dock densamma som 4.0-versionen.

Afeitadora corporal masculina de MANSCAPED™ The Lawn Mower™ 3.0, cuchillas de cerámica, maquinilla de afeitar resistente al agua, base de carga vertical, afeitadora íntima de aseo masculino
 • QUÉ ES THE LAWN MOWER 3.0: The Lawn Mower 3.0 de MANSCAPED es la única afeitadora íntima que necesitas para que tus partes íntimas estén siempre limpias y bien afeitadas. Las hojas de cerámica con tecnología SkinSafe permiten afeitar con precisión
 • FUNCIONES Y BENEFICIOS: esta innovadora afeitadora corporal masculina es inalámbrica, impermeable y se carga rápidamente con una base con USB. Incluye un protector ajustable que se adapta a diferentes longitudes. Además, The Lawn Mower 3.0 tiene hojas de cerámica resistentes al óxido que garantizan un corte higiénico y preciso
 • MISIÓN: MANSCAPED ha creado esta colección de herramientas y productos de higiene íntima masculina. Nuestra misión consiste en crear productos de calidad superior para mejorar la experiencia del aseo masculino. Nos enorgullecemos de elaborar productos específicos para ayudar a los hombres a sentirse más cómodos, sanos y seguros
 • MODO DE USO: antes de utilizarla por primera vez, carga tu recortadora corporal masculina por completo. Durante la carga, parpadea una luz. Cuando deje de parpadear, podrás usarla durante hasta 90 minutos
 • MANTENIMIENTO: para que tanto tu Lawn Mower 3.0 como tú podáis estar siempre preparados, asegúrate de cambiar las hojas con regularidad para que estén siempre afiladas, limpias y sin óxido

Så vem ska välja vilken elektrisk rakapparat?

Philips elektriska rakapparater har i allmänhet en ganska bred målgrupp, även om den specifika målgruppen kännetecknas av att prioritera kvalitet framför pris. Detta inkluderar män i alla åldrar som letar efter en pålitlig elektrisk rakapparat av hög kvalitet. Philips rakapparater är utformade för att ge en bekväm och effektiv rakning och erbjuder en rad olika modeller som passar olika behov och preferenser.

Manscaped har å andra sidan en mer målinriktad målgrupp. Deras produkter riktar sig till yngre, mer budgetmedvetna män som är intresserade av grooming och personlig vård. Faktum är att om du surfar in på Manscapeds webbplats kommer du att se att den typ av budskap som de använder är mycket mer respektlös, närmare den typ av ung publik som de vill rikta sig till.

Philips vs Manscaped: Slutsatsen

Du har redan sett att beslutet framför allt kommer att bero på vad du prioriterar och vilken budgetgräns du har. Personligen föredrar jag att köpa kvalitetsprodukter även om de är lite dyrare, och i det avseendet är jag mer övertygad av Philips rakapparat. Specifikt tycker jag att 7000-serien är mycket prisvärd, även om du får ett bra erbjudande på 9000:an är beslutet klart.

Nu menar jag inte att Manscaped-rakrarna är av sämre kvalitet, men de är mindre noggranna än Philips-rakrarna. De är dock mycket lätta att använda och ekonomiskt sett är de mer prisvärda. Detta är faktiskt mycket bra för alla som vill hålla sin kropp välrakad utan ekonomiska begränsningar.

Så tänk på vad som är de viktigaste aspekterna för dig och gör utifrån det rätt val.