Saltar al contenido

Philips vs Remington: Vad ska man tänka på när man väljer den bästa rakapparaten?

Philips vs Remington
Vi lägger stor vikt vid att ta hand om vårt utseende, eftersom en bra självkänsla påverkar vårt självförtroende och vår sociala förmåga. För män finns det ofta ett motstånd mot rakning och skäggvård, som kräver tidskrävande uppgifter, oavsett om det sker dagligen eller varannan dag. Därför är elektriska rakapparater en utmärkt lösning under dessa omständigheter, eftersom många av dem nuförtiden har tillbehör för både rakning och skäggtrimning.
I den här artikeln är mitt syfte att ge dig alla viktiga nycklar till att välja rätt rakapparat. Dessutom kommer jag att jämföra två ledande varumärken i branschen: Philips vs Remington. Jag vill varna dig för att Philips produkter tenderar att vara betydligt dyrare än Remington. Det är dock giltigt att fråga om detta beror på en premiumstrategi snarare än specifika tekniska skillnader. Låt oss ta upp denna fråga nedan.

Historik för varje varumärke

Jag vet inte hur det är med dig, men en av de första sakerna jag gör när jag väljer mellan två produkter från olika märken är att ta reda på ursprunget till varje märke, för att se vilket som har mer erfarenhet eller historia i branschen. OK, så både Philips och Remington är välkända varumärken med ett gott rykte för rakapparatdesign, men vad är ursprunget för var och en av dem?

Philips rakapparater och deras judiska ursprung

Philips historia går tillbaka till 1891, då Gerard Philips och hans far Frederik grundade ett litet lampföretag i Eindhoven i Nederländerna. Med tiden expanderade företaget och diversifierade sin verksamhet inom olika tekniska områden.
När det gäller rakapparater introducerade Philips sin första rakapparat 1939, vilket var en milstolpe inom herrvård. Rakapparaten uppfanns av Alexandre Horowitz, en judisk ingenjör som flydde från Nazityskland för att börja på Philips. Den revolutionerande designen hade en uppsättning roterande blad som gav en snabbare och bekvämare rakning jämfört med traditionella manuella rakapparater. Därefter har resten av modellerna utvecklats till vad vi, nästan 100 år senare, fortfarande använder idag.

Remington, nästan 100 år av historia

Den första på pannan. Om vi förväntade oss att erfarenhet skulle vara en av de särskiljande aspekterna mellan Philips och Remingtons rakapparater, så är det inte så. Varumärket Remington har sina rötter så långt tillbaka som 1816, då Eliphalet Remington II grundade ett företag i Ilion, New York, som till en början fokuserade på tillverkning av gevär och ammunition. Med tiden expanderade företaget till andra teknikområden, inklusive elverktyg och hushållsapparater.
Elektriska rakapparater kom dock inte förrän på 1930-talet, precis som Philips. Remington gjorde sin debut med lanseringen av sin första elektriska rakapparat, som var känd för sin innovativa design och fokus på användarkomfort. Under årens lopp har varumärket fortsatt att utveckla och förfina sina rakapparater och införlivat tekniker som blad i rostfritt stål, flexibla huvuden och skärsystem med hög precision.
Remington vs Philips

Skillnader och likheter

Det är aldrig bra att generalisera, vet du, eftersom varje modell är unik. Men det finns ändå ett antal skillnader och likheter mellan varumärkena som kan hjälpa oss att bättre förstå hur rakapparater är, och därmed hjälpa oss att välja rätt rakapparat.

Skillnader

Vi börjar med att prata om några av de mer allmänna skillnaderna mellan Philips och Remington, när det gäller deras rakapparater:

Philips är mer tekniskt

På grundval av att båda varumärkena har enklare och mer avancerade enheter, har Philips i allmänhet mer teknisk innovation. Till exempel är ett av de alternativ som vi gillar bäst i de nya Philips-modellerna trycksensorn, vilket gör att rakapparaten själv kan justera trycket beroende på mängden hår. Detta finns inte på Remington rakapparater.

Roterande huvuden

Det finns faktiskt en liten hake med denna skillnad (ärlighet först). Remington har vissa modeller av rakapparater som har roterande huvuden. Vi kommer faktiskt att visa dig en nedan.
Men praktiskt taget alla Philips rakapparater har denna teknik. Och för att vara ärlig är resultatet mjukare än med Remington-rakhyvlar. Naturligtvis är det i detta avseende vettigt, med tanke på att många av Remingtons rakapparater är folie rakapparater.

Priset

Jag ska erkänna att detta är en av de skillnader som vi överväger mest, eftersom vi inte pratar om en liten ekonomisk variation. I allmänhet kostar Philips rakapparater mellan 40 % och 50 % mer än Remington. 
Självklart har de skillnader som diskuterats ovan mycket att göra med detta, men som ni vet är varje modell annorlunda. Men totalt sett är Philips det dyraste elektriska rakapparatmärket.

Likheter

Låt oss nu fokusera på var de är mest lika:

Inkluderade tillbehör

I allmänhet har de flesta rakapparater från båda märkena skäggtrimmare, ett av de mest uppskattade tillbehören av användarna. Vi tycker att det är viktigt att hitta användbara tillbehör och detta är verkligen, och båda varumärkena är medvetna om det.

Våt och torr

Om jag tänker efter är det länge sedan jag använde någon annan typ av rakapparat som inte kan användas vått och torrt. På så sätt har både Philips och Remington designat sina modeller med denna dualitet i åtanke, vilket nästan omedvetet är en förutsättning för många män. Personligen är jag mer ett fan av att använda rakkräm, men du kan också raka dig med bara vatten.

Bladens precision

Bladen är rakapparatens hjärta, så det är ingen överraskning att både Philips och Remington tar väl hand om dem, vilket de också gör. Naturligtvis ger varje märke sitt eget namn till den teknik som används i bladen. Philips har SteelPrecision-blad, medan Remington använder Comfort Float. 
Den största skillnaden är att bladen på Remingtons rakapparater rör sig genom flotation, vilket gör vissa rörelser lite grövre än Philips, vars rörelser är mjukare.
Jag tycker att Philips har en mjukare och mer exakt rakning med sina rörelser. Trots detta måste vi erkänna att den bladteknik som Remington visar i sina senaste modeller är mycket bättre än den var för några år sedan, och har utvecklats mycket positivt i denna aspekt.

Maximal hudvård

Hudkänslighet är en aspekt som, åtminstone för mig, oroar mig mycket, eftersom jag inte har skägg, måste jag raka mig varannan dag, och det kan vara brutalt för huden. Det är därför jag ägnar stor uppmärksamhet åt märken som använder teknik som garanterar maximal hudvård. Framför allt irriterar de inte huden för mycket.
remington vs philips 3

Exempel och jämförelser

Hittills har jag berättat några intressanta saker som kan hjälpa dig att bestämma om du är mer av en Philips- eller en Remington-person, men nu är det dags att bli lite mer specifik. Och för att göra det tittar vi på de mest kompletta rakapparaterna för varje märke hittills. Med andra ord, här jämför vi Philips Shaver Series 9000 vs Remington HyperFlex Pro.

Philips Shaver Series 9000: Banbrytande rakningsteknik

Du har säkert redan märkt att detta är en av mina favoritrakhyvlar, och jag döljer det inte. En del av anledningen är IQ Skin-tekniken som den har, vilket gör att den kan anpassa sig perfekt till din ansiktsform. Den gör det mycket bättre än Remington, även om det finns märken, som Braun, som kan matcha eller till och med överträffa det. Inte bara det, utan trycksensorn varnar mig också när jag applicerar för mycket tryck, vilket hjälper mig mycket för att undvika onödig irritation.
Jag älskar också batteritiden på upp till 1 timme, vilket i synnerhet tar mig ungefär två veckor innan jag behöver ladda den. Jag kan använda den våt och torr, men jag rekommenderar att du använder den våt eftersom det är bättre för din hud. Och beroende på längden på ditt skägg kan du justera den till 5 nivåer av längd. 
Den kan också synkroniseras med Philips GroomTribe-appen. Och jag rekommenderar det faktiskt, eftersom du kan använda appen för att få tips om hur du optimerar din individuella användning av rakapparaten. Anpassningsnivå, till max.
Philips Shaver Serie 9000 Afeitadora eléctrica Wet & Dry con Tecnología SkinIQ (modelo S9982/59) Azul
  • De la marca número 1 en afeitadoras eléctricas¹: afeitadora inteligente con inteligencia artificial para disfrutar de un mayor apurado² y un confort personalizado de la piel; con la tecnología SkinIQ que detecta, guía y se adapta a ti
  • Afeitado al ras de la piel: corta el vello en cualquier dirección con las cuchillas Dual SteelPrecision giratorias de 360 grados; consigue un afeitado al ras de la piel con el sistema patentado Lift & Cut, incluso en barbas densas de 5 días
  • Siempre la presión óptima: el sensor inteligente Pressure Guard Sensor protege tu piel, y la luz te guía cuando estás presionando demasiado o demasiado poco la afeitadora
  • Máximo contacto con la piel: los cabezales flexibles giran 360 grados para seguir los contornos faciales y ofrecer un afeitado cómodo y al ras, incluso en las zonas difíciles como el cuello o el labio superior
  • Protege de la irritación: Deslizamiento un 30% más suave³ gracias a la capa de revestimiento Nano SkinGlide del cabezal de afeitado de la recortadora, compuesta por 250.000 microperlas por cm

Remington HyperFlex Pro: En fantastisk utveckling

Jag har sagt det hela tiden i den här artikeln, och nu kommer du att se att det är sant. Remington har avsevärt förbättrat tekniken och sofistikeringen av sina elektriska rakapparater, och HyperFlex Pro är ett bevis på det. Det är en våt och torr rakapparat, och det sätter den i en liknande position som Philips. 
Dessutom har den roterande huvuden med Comfort Float-teknik, ett rörelsesystem som bygger på flytande rörelser. Denna typ av rörelse innebär att rörelsen anpassar sig väl till ansiktsformen, dock inte lika väl som Philips rakapparat. Bladen är dubbelbladiga, precis som Philips rakapparat.
När det gäller drifttiden är den också en timme, så i detta avseende är den i nivå med Philips Shaver Series 9. LED-displayen är också en stor innovation, även om jag måste säga att den fortfarande ser mer analog ut än Philips.
12% RABATT
Remington Afeitadora Rotativa HyperFlex Pro - Máquina de Afeitar Inalámbrica, Cuchillas Dual Track, Cabezal Pivotante ComfortFloat, Tecnología HyperFlex, 60 min Autonomía, Resistente al Agua - XR1470
  • Afeitadora rotativa con cortadores de gran precisión ComfortFloat y cuchillas Dual Track para un afeitado apurado y cómodo
  • Tecnología Active Contour para una mejor adaptación en el contorno facial; la zona que rodea los cortadores es antimicrobiana
  • 100 % resistente al agua, uso en seco y mojado
  • Uso sin cable, autonomía de 60 minutos, tiempo de recarga 90 minutos y función de carga rápida en 5 minutos, pantalla LED y batería de litio
  • Base de carga y dispositivo de bloqueo de viaje voltaje universal

Hur man väljer den bästa rakapparaten

Jag vet att det inte är helt lätt att välja en rakapparat, särskilt nu när det finns så många olika modeller att överväga. Det är därför jag vill dela med mig av några tips som hjälper dig att välja den som är rätt för dig, även om detta kan variera beroende på dina sökpreferenser.

Roterande eller bladformade knivar?

Detta är den stora frågan för många människor, även om jag är ganska tydlig med det. Jag föredrar alltid roterande blad, eftersom deras förmåga att anpassa sig till ansiktsformen gör rakningen mer exakt första gången, utan behov av flera drag, och därför mindre skadlig för huden. De är särskilt lämpliga för personer med tjockare hår.

Bättre vått och torrt

Av samma anledning som jag berättade att jag föredrar roterande blad föredrar jag rakapparater som kan användas både vått och torrt. Allt som är bra för huden är välkommet, och det är alltid bättre att betala lite mer för att hålla huden så bra som möjligt. Blad som kan användas vått och torrt är mindre irriterande än andra.

Tillbehör spelar roll

Många modeller säljs med bara rakapparaten, men jag tycker att det är lika viktigt att kontrollera om det finns åtminstone en skäggtrimmer också. Jag är av åsikten att om jag bestämmer mig för att använda en sådan rakapparat, gör jag det på bästa möjliga sätt. Och även om du inte har skägg är trimmern perfekt för att polera dina polisonger utan att skada ditt öra.
Vi rekommenderar också att du väljer modeller vars huvuden är lämpliga för andra delar av kroppen, t.ex. överkroppen. Eller, om de inte är det, se till att de har rätt tillbehör för detta ändamål.

Räckvidd

Elektriska rakapparater är sladdlösa och därför är batteritiden viktig. Om jag ska vara ärlig tar det mig inte mer än 15 minuter att raka mig, men jag förstår att det inte är bekvämt att ladda rakapparaten efter varje användning. Det är därför jag alltid försöker leta efter rakapparater med en batteritid på ungefär en timme, så att den kommer att pågå cirka 4-5 användningar.

Lätt att transportera

Ett annat viktigt krav för mig är att rakapparaten ska vara portabel, eftersom jag reser mycket och alltid behöver minska vikt och utrymme. Jag lägger inte större vikt vid detta än till exempel hudvårdsfunktioner och teknik, men det kan vara en aspekt som hjälper mig att bestämma mig om det blir oavgjort.
Philips vs Remington 2

Philips vs Remington: Vilken är min favoritrakapparat?

Mellan dessa två märken väljer jag Philips. Tänk på att du alltid måste jämföra modell till modell, men jag gillar i allmänhet prestandan hos de nyare Philips rakapparaterna bättre än Remington. Trots det måste jag erkänna att Remington har gjort ett stort kvalitetssprång i sina senaste rakapparater jämfört med de som de marknadsförde för flera år sedan.
Det är sant att priset på Philips är högre, men det finns vissa aspekter där det är att föredra att investera mer pengar om vi i utbyte får mer hälsa. Och när det gäller hudvård är detta obestridligt för mig.
Det är därför jag föredrar att betala för de dyrare rakapparaterna, men vet att de har mer avancerad rakteknik och är mindre irriterande för huden. Min hud är särskilt benägen att irriteras, vilket är anledningen till att jag fäster så stor vikt vid denna aspekt.
Med detta sagt har Remingtons elektriska rakapparater lyckats överskugga Philips i sina senaste modeller. Så om du bestämmer dig för att välja en av dessa mer prisvärda rakapparater, kommer du att göra det bra – det är alltid upp till dig!