Saltar al contenido

Proscenic P11 Vs P10 Pro Vs M8 Pro – Vilken dammsugare från Proscenic är bäst?

Proscenic P11 Vs P10 Pro Vs M8 Pro_3

Hushållsstädning är en viktig uppgift, även om det ofta är svårt att hitta tid att ägna sig åt den. Därför väljer allt fler användare mer oberoende och autonoma alternativ, som robotar. Om de inte har råd med en sådan hög kostnad väljer de sladdlösa dammsugare med hög prestanda. I den här artikeln jämför vi tre modeller som erbjuder oslagbart bra valuta för pengarna: Proscenic V11 Vs P10 Pro Vs M8 Pro. Är du redo?

Proscenic P11 Vs P10 Pro Vs M8 Pro: analys och jämförelse

Om du inte har märkt det så tillhör modellerna i den här recensionen två olika produktserier. Anledningen är att två av dem är stående dammsugare, medan den tredje är en robotdammsugare. Nedan analyserar vi deras viktigaste egenskaper:

Proscenic P10 Pro – Multi-flex roterande och kan omvandlas till en handhållen dammsugare

Vi börjar med att tala om en modell som kännetecknas av sin mångsidighet i användningen, eftersom den förutom att vara en stående dammsugare även kan användas som en handhållen dammsugare. Förutom denna dualitet är den utrustad med en mängd olika tillbehör: en liten motoriserad borste, en rund borste och ett smalt munstycke för rengöring av fogar och sprickor. Dessutom kan du komplettera den genom att skaffa en specialborste för husdjur. Slutligen är det värt att notera att huvudhuvudet, som är belyst med LED-lampor, kan vridas 90 grader framifrån och 180 grader åt sidorna för ökad flexibilitet.

Proscenic P11 vs P10 Pro vs M8 Pro
Proscenic P10 Pro har en borstlös motor som når upp till 260 watt effekt och 23000 Pascals sugkraft. Denna effekt kan justeras i tre nivåer, vilket du kan se på LED-displayen. Dessutom ansvarar VBoost-tekniken för att intensifiera den så snart den upptäcker en matta. P10 Pro kan köras i cirka 55 minuter och har ett filtreringssystem i fyra steg.

Proscenic P11 – Dammsuger, skrubbar och uppnår hög sugeffekt

Vi fortsätter vår analys med Proscenic P11, en modell vars mest utmärkande egenskap är dess skrubbarfunktion. För detta ändamål har den en behållare med en magnetisk trasa som kan placeras på själva huvudet. Med detta huvud kan du i sin tur belysa de mörkaste områdena tack vare de LED-lampor som ingår. Och om vi talar om effekt kan vi se att motorn är 450 watt och 25000 Pascals, vilket förbättrar prestandan hos P10 Pro. Precis som sin lillebror har den också ett brett utbud av extrautrustning, vilket gör den till en mycket mångsidig modell som kan användas som en handhållen dammsugare, dammsugare och skurmaskin.

Drifttiden är upp till 60 minuter, men den kan optimeras tack vare de tre tillgängliga nivåerna. Tanken är 650 ml, precis som tanken på P10 Pro, och den här modellen har också en mattdetektor som automatiskt ökar effekten. Proscenic P11 har också en digital LED-display där du kan kontrollera batterinivån, strömläget eller eventuella fel i apparaten. När det gäller filtret har den ett fyrstegssystem med HEPA-filter.

Proscenic M8 Pro – En robot med hög sugförmåga, skrubbar och virtuell kartläggning

Vi avslutar vår recension med den robot från Proscenic som vi har valt ut, och som har några av de mest avancerade funktionerna bland produkter av den här typen. Detta är fallet med IPNAS 4.0 lasernavigationsteknik, som är extremt exakt i sin orientering. Nackdelen är att den inte känner igen alla typer av hinder, t.ex. skor eller djur. Den skannar dock hela miljön för att skapa mycket detaljerade kartor på flera nivåer. På dessa kartor, som du kan komma åt via mobilappen, kan du definiera begränsade områden eller virtuella väggar. Du kan också programmera roboten och utföra intelligent rumsförvaltning, vilket innebär att du kan schemalägga städning endast i vissa delar av huset.

Om vi fokuserar på kraften når Proscenic M8 Pro 3000 Pascals, vilket är en mycket hög siffra för en robot som kostar mindre än 450 euro. Denna effekt kan också justeras i 3 nivåer. Å andra sidan kan roboten både moppa och dammsuga, vilket den har en extra behållare på 300 ml för. Vattenflödet är också justerbart i 3 nivåer. Även om avfallstankens kapacitet är lite liten (280 ml) har roboten en självtömmande bas. Det innebär att den kan rymma upp till 4,3 liter innan den töms.

Batteritiden är 270 minuter, vilket gör den till en av de robotar som har den längsta autonoma livslängden. Om den skulle ta slut har roboten ett alternativ för automatisk uppladdning, vilket ökar dess oberoende användning. Dessutom kan du styra den från appen själv eller via Alexa och Google Assistant.

Varför köpa en Proscenic dammsugare?

Det taiwanesiska företaget är känt för att göra innovativa och intelligenta produkter till ett mycket bra pris. Den är långt ifrån ny, utan har funnits på den internationella marknaden i mer än 25 år, och många användare har redan dragit nytta av den. Generellt sett är de mycket prisvärda, eftersom de erbjuder avancerade funktioner till ett lägre pris än liknande konkurrenter.

Innan du väljer modell är det viktigt att veta vilka behov du har och vilken typ av dammsugare som bäst uppfyller dem. Du kan faktiskt inte använda samma parametrar när du väljer en kvastdammsugare som en robotdammsugare. Om du väljer det sistnämnda alternativet kommer du att vara intresserad av att veta att M8 Pro är ett billigare alternativ till stora märken som Roomba, som den delar många av sina funktioner med.

Om du däremot vill välja en upprättstående dammsugare kommer någon av de två som presenteras i den här recensionen att vara ett tillfredsställande köp. P11 är något dyrare, även om dess funktioner är bättre och dess slutpris är mer konkurrenskraftigt än många dammsugare från andra märken.

Rekommendationer och aspekter att tänka på när du väljer en bra dammsugare

Beslutet om vilken dammsugare du ska välja är inte så enkelt som det kan verka vid första anblicken. Det finns många faktorer att ta hänsyn till för att välja den modell som bäst passar dina behov. Det första du behöver veta är vilken typ av dammsugare du vill köpa, eftersom skillnaderna i pris och funktionalitet är stora. För att hjälpa dig finns här några rekommendationer som kan hjälpa dig i ditt beslut:Proscenic P11 Vs P10 Pro Vs M8 Pro_2

  • Batteritid: Som du vet har sladdlösa dammsugare en begränsad batteritid. Om du ska köpa en upprättstående dammsugare brukar genomsnittet ligga på 40-50 minuter. Robotdammsugare kan vara utrustade med en självtömmande bas där roboten själv tar hand om smutsen, även om det är viktigt att känna till hur autonoma de kan användas utan basen för att kunna jämföra.
  • Typ av dammsugare: Om du praktiskt taget inte tillbringar någon tid hemma och inte har något emot att spendera mer pengar, är robotdammsugare mycket mer autonoma och oberoende. Om du däremot inte har råd att spendera så mycket kan det räcka med en avancerad sladdlös dammsugare.
  • Effekt: Den genomsnittliga effekten hos en upprätt dammsugare ligger på 250-500 watt. När det gäller robotar, där sugkapaciteten är viktigare, ligger de första modellerna vanligen mellan 1 500 och 2 000 Pascals.
  • Tank: Den volym som varje dammsugare kan rymma avgör hur länge den kan användas med en enda påfyllning. Ju större ditt hem är, desto mer kapacitet behöver du.
  • Borstlös motor: Vi rekommenderar att du i möjligaste mån väljer dammsugare med borstlös motor. Denna typ av motor förlänger inte bara motorns livslängd eftersom det inte finns någon friktion, utan minskar också bullret.
  • Moppning: När det gäller både kvast- och robotdammsugare kan det finnas modeller som har en moppningsfunktion och andra som inte har det. De innehåller vanligtvis en mopp och en extra behållare för vätskor, även om vissa modeller har en dubbel behållare.