Saltar al contenido

Realme GT3 vs GT2: Hur förändras den nya Realme-smarttelefonen?

Realme GT3 vs GT2

Teknikmärket Realme har haft en stor utveckling och tillväxt på olika marknader under de senaste åren. Nyligen presenterade man Realme GT3, sin nya smartphone på instegsnivå, som många har väntat på. I den här recensionen jämför vi skillnaderna och de tydligaste likheterna med GT2, den tidigare modellen, för att hjälpa dig att göra ditt val. Men du får vänta tills GT3 släpps officiellt. Är du redo att upptäcka skillnaderna mellan Realme GT3 vs GT2? Läs till slutet!

Realme GT3 vs GT2: Där de skiljer sig åt

Vi börjar med att titta på de viktigaste skillnaderna mellan de två modellerna:

Snabbladdning, höjdpunkten

Visserligen är vi lite vilsna när det gäller batteriet. Realme GT3 har ett batteri på 4600 mAh, vilket är något mindre än Realme GT2:s kapacitet på 5000 mAh.

Snabbladdningen är dock 240 watt, vilket är mycket högre än GT2:s 65 watt, och detta är en av GT3:s stora styrkor. För att ge dig en uppfattning kan vi med en snabbladdning på 240 watt ladda den till 100 % på mindre än 10 minuter. GT3 har alltså något mindre batterikapacitet, även om det i praktiken är svårt att märka eftersom skillnaden inte är väsentlig, men den laddar snabbare.

Förändras skärmen?

Det viktigaste elementet i en smartphone är skärmen, eftersom det är från den vi hanterar alla åtgärder. Realme GT3 har en 6,74-tums FHD+ Super AMOLED-skärm i FHD+ med en uppdateringsfrekvens på 144 Hz. Den maximala ljusstyrkan den uppnår är 1400 nits.

Däremot ser vi vissa skillnader i Realme GT2, som har en 6,62-tums AMOLED-skärm med en uppdateringsfrekvens på 120 Hz och en maximal ljusstyrka på 1300 nits. Realme har alltså förbättrat skärmen på sin GT-modell inte bara i storlek, utan framför allt i ljusstyrka, så att bilderna återges mer levande.

Integrerad processor

Realme GT3 har den åttakärniga Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 integrerad, medan Realme GT2 också har den åttakärniga Snapdragon 888. Den praktiska skillnaden mellan de två är att den nya processorn, som är uppgraderad, ger bättre prestanda när det gäller hastighet och bildbehandling.

När det gäller datalagring har dock båda kapaciteten att lagra antingen 8 GB eller 12 GB RAM-minne.

Typer av bakre kameror

Kameror är en av de viktigaste delarna i det slutliga beslutet, eftersom de används så ofta för allt innehåll nuförtiden. Och för att säga sanningen är skillnaderna i detta avseende minimala, men det är värt att notera dem.

Båda smarttelefonerna har en 50 MP-huvudkamera på baksidan, även om den inte är exakt likadan, eftersom den på Realme GT3 har en större fokalbländare.

De har också en 8 MP vidvinkelobjektiv, men i det här fallet är synfältet större på GT2. Slutligen är den tredje kameran en 2 MP mikroobjektiv på Realme GT3 och ett 5 MP makroobjektiv på Realme GT2.

Infraröd sensor

En annan ny funktion som Realme har introducerat i sin GT3 är den infraröda sensorn med vilken telefonen kan fungera som en fjärrkontroll om du vill ändra några parametrar på andra enheter, till exempel luftkonditioneringen eller tv:n. Dessutom har den här telefonen ett LED-ljus på baksidan, en estetisk nyhet jämfört med sin föregångare.

Realme GT3 vs GT2_4

Realme GT3 vs GT2: De viktigaste likheterna

Nu när du vet hur de skiljer sig åt är det dags att fokusera på alla aspekter som de har gemensamt:

Basoperativsystem

Båda smarttelefonerna kör operativsystemet Android 13 under Realme UI 4.0, vilket innebär att vi i båda fallen har tillgång till samma uppsättning applikationer att välja mellan.

Selfie-kamera

En av likheterna mellan de två smarttelefonerna är att de båda har en selfiekamera på 16 MP med en inspelningskapacitet på 30 bilder per sekund, så det finns inga större skillnader mellan dem.

Anslutning och andra sensorer

När det gäller anslutningsmöjligheter har båda smarttelefonerna 5G, WiFi och NFC-teknik som möjliggör kontaktlösa betalningar. De erbjuder också anslutningsmöjligheter för GPS, Glonass och Bluetooth, även om versionen är 5.3 på GT3 och 5.2 på GT2.

När det gäller sensorer har båda smarttelefonerna en fingeravtryckssensor strax under skärmen, en temperatursensor, en ljussensor och en närhetssensor.

Design och visuell linje

Vid en första anblick har Realme inte implementerat mycket nytt när det gäller design. Faktum är att båda modellerna har samma mått och samma vikt, och i båda fallen väljer varumärket en design med knappt några kanter och på baksidan är kamerorna placerade på vänster sida.

Detta är oförändrat på GT3, så estetiskt sett påminner den mycket om sin föregångare. Den enda skillnaden är att GT2 även finns i grönt, samt i svart och vitt. Realme GT3 har också en LED-ljushalo bredvid kamerorna, som omger processorn.

Realme GT3 vs GT2_2

Realme GT3 vs GT2: Vad är vår dom?

Efter att ha jämfört funktionerna i de båda smarttelefonerna är det värt att notera att vi förväntade oss en mer omvälvande design i den nya modellen, men Realme har valt en ganska kontinuistisk trend. Det finns dock några områden där Realme har gjort ett stort avtryck och genomfört några viktiga förbättringar.

Den som har överraskat oss mest är snabbladdningen av Realme GT3, som multiplicerar hastigheten med fyra gånger jämfört med den tidigare modellen. Och det är det verkligen, på mindre än 10 minuter har vi mobilen fulladdad, vilket för oss verkar vara ett verkligt framsteg för utvecklingen av vårt dagliga liv, arbete osv.

Vi märkte också en viss förbättring av skärmens ljusstyrka, som är något större, och av databehandlingen, även om det i dessa fall är svårare att märka skillnaden. Realme GT3:s mikroskopiska kamera är en annan nyhet jämfört med föregångaren, med en makroobjektiv.

I alla andra avseenden är det här två liknande smartphones. Vi får vänta och se vilket pris Realme GT3 kommer att kosta, för det kommer också att vara en avgörande faktor för att avgöra om det är värt att välja den nya modellen eller hålla sig till den gamla. Generellt sett skulle vi dock säga att om du redan har Realme GT2 är det inte värt att byta. Men om du tvekar och inte vet vilken du ska välja kan det vara intressant att välja den nya modellen.