Saltar al contenido

Remington Vs Imetec Bellissima – Vill du ha en multifunktionell och prisvärd plattång?

Remington Vs Imetec Bellissima_5

Om svaret på denna fråga är ja, har du tur! I den här artikeln jämför vi funktionerna och prestandan hos två märken av hårplattor som du, om du inte känner till dem, inte får missa: Remington Vs Imetec Bellissima. De är inte två av de mest populära på marknaden, men de produkter de erbjuder är av hög kvalitet och ger mycket tillfredsställande resultat. Pris- och kvalitetsförhållandet är faktiskt mer attraktivt än för mer kända märken som GHD eller Babyliss. Så om du är redo att upptäcka nya hårvårdsalternativ rekommenderar vi att du läser vår recension!

Vad ska du tänka på när du väljer den bästa plattången?

Det första du behöver veta är vilka kriterier du ska titta på när du bedömer vilken av de plattänger som du överväger att använda är bäst lämpad för dig. Det är därför viktigt att du vet hur ditt hår ser ut: om det är fint, tjockt, färgat, svagt, långt, kort osv.

Alla hårets egenskaper definierar mycket tydligt vilka behov du måste tillgodose med den plattång du väljer. Här är några viktiga aspekter som kan påverka ditt val:Remington Vs Imetec Bellissima_3

 • Plattor: Om du inte visste det så är plattorna de element som direkt överför värme till håret, så du måste vara mycket noga med vilket material de är gjorda av. Det vanligaste materialet är keramik, eftersom det är motståndskraftigt och fördelar värmen jämnare, glider mycket bra över håret och undviker plötsliga ryck. Det är också lämpligt att använda skyddande element för att undvika att skada håret.
 • Termisk variation: Med många plattänger kan du justera temperaturen beroende på vilken typ av hår du har och vilken stil du vill ha. Om du inte visste det så är den rekommenderade temperaturen för fint, färgat hår cirka 160 grader, 180 grader för normalt tjockt eller ofärgat hår och över 180 grader för tjockare hår.
 • Mångsidig användning: Om du är ute efter flexibilitet bör du välja en plattång som inte bara plattar utan även lockar och vågar. De flesta av dem kombinerar dessa funktioner, men det finns vissa som bara är avsedda för att vifta och locka, så det är värt att tänka på det.
 • Lättvikt: Resejärn är ett av de tillbehör som många inte kan lämna ifrån sig i resväskan. Försök därför att välja en modell som är lätt, inte för tung eller skrymmande och som du bekvämt kan bära i din handväska. Och om den har en inbyggd resväska är det ännu bättre.

Remington vs Imetec Bellissima: Vilka är deras likheter?

Du vet redan vilka kriterier du bör fokusera på, och nu ska vi berätta vilka aspekter av våra två huvudpersoner som är mest lika varandra. Det finns dock många olika modeller på marknaden och alla har olika egenskaper. För att göra jämförelsen mer objektiv kommer vi att fokusera på två liknande modeller från båda märkena: Remington Curl & Straight Confidence och Imetec Bellissima My Pro Straight & Waves.

Sladdstyrd

Precis som de flesta hårplattor nuförtiden är ingen av de två som ingår i vår recension sladdlös, men båda har en vridbar sladd.

Snabb uppvärmning på en halv minut

En av de vanligaste egenskaperna hos plattänger är att de startar med ett snabbt uppvärmningssystem, så att du inte behöver vänta för länge på att använda plattången.

Den här funktionen hjälper också till att spara energi eftersom den minskar den tid som strykjärnet behöver vara påslaget. I båda fallen är uppvärmningstiden cirka 20-30 sekunder.

Vilken frisyr vill du ha?

De flesta som köper en plattång idag vill ha mångsidighet. En av de viktigaste anledningarna till att användare väljer att köpa en plattång är deras multifunktionalitet, en egenskap som delas av de två huvudpersonerna i vår recension.

Med någon av de två modellerna kan du alltså räta ut, bocka eller locka ditt hår genom att tillämpa rätt tryck, intensitet och temperatur beroende på din hårtyp och den stil du vill uppnå.

Keramik för att täcka plattorna

Som du kommer att se nedan har plattorna inte samma form, men de har samma material som de är belagda med. I det här fallet är det keramik, som behandlar håret på ett mjukare och mer naturligt sätt, samtidigt som det får mer glans.

Avstängning i tomgång

Den sista av de likheter som vi noterade är att både Remington och Imetec Bellissima har automatisk avstängning efter 60 sekunders inaktivitet på sina plattänger. Detta är en säkerhetsfunktion som förhindrar överhettning om du glömmer att koppla in strykjärnet.

Remington Vs Imetec Bellissima_1

Remington Vs Imetec Bellissima: Vilka är skillnaderna?

Nu när vi har sett vilka aspekter du bör tänka på för att göra det bästa valet och vilka likheter som finns mellan de två modellerna är det dags att titta på skillnaderna. Det är förmodligen de som hjälper dig mest att välja mellan de två:

Försäljningspris

Normalt är priset ett av de kriterier som påverkar köpbeslutet mest, särskilt om du har en övre gräns som du inte får överskrida.

Sanningen att säga är den ekonomiska skillnaden inte särskilt stor, men den kan vara en faktor som hjälper dig att bestämma dig i tveksamma fall.

Remington-utjämnaren är något billigare, mindre än 650 kr. Imetec-modellen kostar dock mellan 790 kr, så du kan se att skillnaden inte är särskilt stor.

Plattornas storlek och form

Vi har redan berättat att plattorna på Remington- och Imetec Bellissima-hårglättare har olika storlek och form, även om de är belagda med samma material. Gemensamt för dem är att de har två skyddskåpor för över- och undersidan.

Om vi tittar på den första har den en mycket speciell egenskap: plattorna har en spiralformad design, långt ifrån den traditionella platta designen som vi är vana vid att se. Denna form underlättar rotationsvinkeln för att skapa vågorna och gör det bekvämare att hålla den i handen för att göra en fullständig rotation.

Imetec Bellissima-strykjärnet har en mer voluminös design och plattorna har den traditionella platta formen. De är dock bredare än vanligt, vilket gör strykjärnet tyngre än sin rival och mindre bekvämt att ta med sig på resan.

Temperaturreglering

Du vet att alla inte har samma hårtyp och att alla hår inte tål samma temperatur. Därför är det en bra idé att välja modeller som kan justeras individuellt.

Båda plattängerna har ett alternativ för att justera temperaturen, men det finns nyanser att ta hänsyn till. Imetec Bellissima kan växla mellan fyra nivåer och hålla värmen mellan 150 och 210 grader.

Remington erbjuder däremot upp till fem temperaturnivåer som sträcker sig från 150 till 230 grader. Som du kan se är Remington-modellen en fördel i detta avseende.Remington Vs Imetec Bellissima_4

Remington Vs Imetec Bellissima: slutomdöme

Du vet att vi på den här webbplatsen begränsar oss till att ge dig teknisk och objektiv information om varje modells prestanda och egenskaper. Men som vanligt spelar subjektiva aspekter en grundläggande roll i alla val, även om de i det här fallet är ännu viktigare.

Varje person har en annan hårtyp och alla hårtyper passar inte till samma typ av plattång. Att välja den lämpligaste plattången beror därför på många subjektiva aspekter, till exempel vilken typ av hår du har eller vilket pris du vill spendera.

I denna mening är den ekonomiska skillnaden inte särskilt betydande i detta fall och är inte ett relevant avgörande kriterium. Därför måste vi titta på andra aspekter av funktionell karaktär, och i det här fallet skulle vårt beslut vara att välja Remington-redskapet.

För det första är vi övertygade av den extra temperaturnivån, som täcker ett större temperaturområde. Vi tycker också att plattornas vågiga form är mycket tilltalande och intressant. Det gör det inte bara lättare att rotera plattorna utan att dra i håret, utan designen är också lättare jämfört med de bredare plattorna på Imetec Bellissima plattan.

Denna skillnad i storlek gör Remington plattång lättare att bära och transportera om du reser. Den är också något billigare än sin konkurrent. Av alla dessa anledningar skulle vi tippa över till förmån för Remington Curl & Straight Confidence.

Med det sagt är Imetec Bellissima hårplatta också ett utmärkt val, särskilt för personer som ofta varierar sin frisyr.

Amazon: Remington bäst säljande hårplattor

Vi har gett dig några tips i den här artikeln, men det är ändå normalt att du fortfarande är osäker. Om detta händer dig rekommenderar vi att du tar hänsyn till åsikter från andra köpare som redan har provat olika modeller. Nedan visar vi dig vilka Remington-modeller som är de mest framgångsrika bland användarna:

42% RABATT
Remington Secador de Pelo Profesional Silk, Rejilla de Cerámica Sedosa, Iónico, Cabello Sin Encrespamiento, 2400 W, Motor AC, Difusor y Concentrador, 6 Temperaturas, 2 Velocidades, AC9096
 • Potente y duradero secador de pelo AC de 2400 vatios para obtener resultados similares a los de un peluquero
 • El generador iónico reduce las cargas estáticas, permite que el cabello se seque más rápido y proporciona un brillo incomparable
 • 3 niveles de calefacción y 2 niveles de ventilador separados, ajuste en frío para fijar el estilo, función turbo para un flujo de aire un 10% más rápido
 • Boquilla de peinado de 7 mm para un peinado preciso, difusor para mayor volumen y volumen
 • Anillo de cerámica con proteína de seda, asa para colgar, cable de 3 m hasta un salón
Remington Secador de Pelo Ionic Dry 2200, Iónico, Cabello Sin Encrespamiento, 2200 W, Concentrador y Difusor, 3 Temperaturas, 2 Velocidades, Rejilla Trasera Desmontable, Gancho Para Colgar, D3198
 • Potente Secador de 2200 W - El secador Ionic Dry incorpora un motor de 2200 W potente que ofrece un secado rápido y eficiente
 • Secador de Pelo Iónico - Acondicionamiento iónico para reducir el encrespamiento y aportar a tu cabello una textura brillante y sedosa
 • 3 Temperaturas y 2 Velocidades - Para crear peinados personalizados y ráfaga de aire frío para fijar el peinado
 • Concentrador y Difusor - Incluye 1 concentrador y 1 difusor que añade volumen al pelo y acentúa el rizo
 • Rejilla Trasera Desmontable - La rejilla trasera del secador es desmontable para que sea fácil de limpiar, cuenta un práctico gancho para colgar
36% RABATT
Remington Secador de Pelo Your Style, Iónico, Cabello Sin Encrespamiento, 2300 W, Silencioso, 3 Temperaturas, 2 Velocidades, D5219, Color Púrpura, Con 3 accesorios
 • Secador de Alto Rendimiento - Potencia de 2300W y bajo nivel de ruido
 • Secador de Pelo Iónico - Generador iónico: 90% más de iones para un cabello brillante y sin encrespamiento
 • 3 Temperaturas y 2 Velocidades - El secador cuenta con 3 temperaturas y 2 velocidades y ráfaga de aire frío de 85km/h para fijar el peinado
 • Concentrador, Difusor y Accesorio - Incluye 1 concentrador para secar el cabello, 1 difusor que añade volumen al pelo y acentúa el rizo y 1 accesorio potenciador de raíces para peinados con volumen
 • Rejilla Trasera Desmontable - La rejilla trasera del secador es desmontable para que sea fácil de limpiar y tiene gancho para colgar
37% RABATT
Remington Secador de Pelo PROluxe, Tecnología OPTIHeat, Iónico, Peinados Duraderos y Sin Encrespamiento, 2400 W, Motor AC, Difusor y Concentrador, 3 Temperaturas, 2 Velocidades, AC9140, Color Rosa
 • Potente Secador con Motor AC - Motor de corriente alterna (AC) de larga duración y calidad profesional, gran potencia de 2400 W para crear peinados duraderos
 • Tecnología OPTIHeat - Para unos resultados más duraderos y ráfaga de peinado óptimo que optimiza la temperatura y dirige el calor allí donde se necesita
 • Secador de Pelo Iónico - Acondicionamiento iónico: 90 % más de iones para reducir el encrespamiento y potenciar el brillo; 3 temperaturas y 2 velocidades para crear todo tipo de peinados y ráfaga de aire frío para fijar el peinado
 • 2 Concentradores y 1 Difusor - Incluye 2 concentradores y 1 difusor que añade volumen al pelo y acentúa el rizo
 • Rejilla Trasera Desmontable - La rejilla trasera del secador es desmontable para una fácil limpieza; cable profesional de 3 m y práctico gancho para colgar
Remington Secador de Pelo Curl & Straight Confidence, 2 en 1 Alisa y Riza, Iónico, 2200 W, 2 Concentradores, 1 Difusor y Cepillo de Barril, 3 Temperaturas, 2 Velocidades, Color Negro Y Rosa, D5707
 • Potente Secador de 2200 W potencia de 2200 W y caudal del aire de 90km/h para un secado rápido; secado más agradable gracias al bajo nivel de ruido y su diseño ligero
 • Secador de Pelo iónico acondicionamiento iónico: 90 % más de iones para un cabello brillante y sin encrespamiento, indicador LED de iones
 • 3 Temperaturas y 2 Velocidades el secador cuenta con 3 ajustes de temperatura y 2 velocidades, ráfaga de aire frío para fijar el peinado y función turbo para un secador potente y rápido
 • Concentrador, Difusor y Accesorios, incluye 1 concentrador de boquilla estrecha y extra ancha para alisar, 1 difusor que añade volumen al pelo y acentúa el rizo, 1 una boquilla exclusiva para rizos y 1 cepillo con barril de 45 mm
 • Rejilla de Cerámica para distribuir el calor uniformemente, la rejilla trasera del secador es desmontable para una limpieza fácil y práctico gancho para colgar; incluye dos pinzas para el pelo

Det här är de mest populära Imetec Bellissima-hårplattorna

Slutligen är det dags att kontrollera vilka modeller som är bästsäljare när det gäller Imetec Bellissima:

34% RABATT
Bellissima Imetec Diffon Supreme, Difusor de aire caliente para cabello rizado, XL con 12 dedos, tecnología cerámica y aceite de argán, 2 velocidades, 3 temperaturas, ionizador, secado suave
 • Sistema Supreme Curl Flow, diseñado para distribuir el aire de forma más uniforme alrededor de los rizos simulando un secado natural, para unos rizos suaves, elásticos y definidos
 • La rejilla perforada distribuye el aire de manera uniforme mientras que los 12 dedos largos se mantienen en forma y maquilla los rizos. Puedes secar tu cabello suavemente, sin ensuciarlo
 • Las combinaciones entre 2 velocidades y 3 temperaturas, combinadas con el delicado soplo de aire frío, permiten un secado personalizado para cada tipo de rizo
 • Difusor XL para acomodar una mayor cantidad de cabello y secarlo rápidamente
 • Tecnología Ion Care, tecnología con iones positivos y negativos que ayuda a mantener la hidratación del cabello y reduce el encrespamiento, para unos rizos suaves, definidos y protegidos
Bellissima Imetec Diffon Ceramic & Argan Oil Difusor de Aire Caliente para Cabello Rizado, Tecnología de 2 Niveles de Aire/Temperatura, Secado Suave, 700 W, Color Gris
 • Tecnología de Ceramic & Argán Oil para un cabello protegido, suave y brillante. Acción antiencrespamiento y antisequedad
 • Curls Booster System: acción combinada de la rejilla perforada y 12 dedos largos para mantener los rizos en forma y compuestos
 • Dry Care System: secado suave para unos rizos flexibles y sin encrespamiento
 • Cómodo mango para facilitar su uso en toda la cabeza; 2 niveles de aire/temperatura para un secado personalizado
 • Filtro extraíble para facilitar la limpieza; Longitud del cable 2,2 m; Potencia 700 W
Bellissima Imetec My Pro Twist & Style GT22 100, Base para moldeadora de pelo, temperatura automática, se puede girar a 90º, guante antiquemaduras accesorios no incluidos
 • Base para moldeador componible con accesorios que se venden por separado para ondas y rizos
 • Accesorios fáciles de acoplar
 • Mango utilizable en vertical o bien orientado a 90º
 • Temperatura automática que se adapta según el accesorio que elijas
 • Rápido calentamiento y guante antiquemaduras y antideslizante, cable giratorio de 1,8 m
34% RABATT
BELLISSIMA Imetec Steam Elixir, Plancha de pelo con vapor, alisa en una sola pasada sin dañarlo, revestimiento cerámica y aceite de Argán, calentamiento rápido, 4 temp, alfombrilla termoresistente
 • Tecnología de vapor Active Care para un cabello liso en una sola pasada y sin daños
 • Gran salida de vapor para un peinado completo
 • Placas basculantes de 28 x 110 mm que se adaptan a tu cabello y están recubiertas de cerámica e infundidas con aceite de argán
 • Sistema de calentamiento rápido
 • 4 temperaturas 170°C, 185°C, 200°C y 230°C, pantalla LED
36% RABATT
Bellissima Imetec My Pro GH18 1100, Cepillo moldeador de aire, revestimiento en cerámica, 5 accesorios para cabellos lisos y luminosos, ondas suaves o rizos marcados, 1000 W, color blanco, estándar
 • Sistema Dry & Style System 5 en 1: modelador de aire caliente con 5 accesorios para realizar fácilmente diferentes estilos mientras seca el cabello
 • El revestimiento cerámico de los cepillos redondos y del rizador facilita la distribución uniforme del calor y garantiza el correcto deslizamiento entre el cabello
 • 2 combinaciones de flujo de aire/temperatura: para personalizar el secado y el peinado
 • Posición de aire frío Cool Fix: para fijar el mechón