Saltar al contenido

Remington Vs Imetec Bellissima – Vill du ha en multifunktionell och prisvärd plattång?

Remington Vs Imetec Bellissima_5

Om svaret på denna fråga är ja, har du tur! I den här artikeln jämför vi funktionerna och prestandan hos två märken av hårplattor som du, om du inte känner till dem, inte får missa: Remington Vs Imetec Bellissima. De är inte två av de mest populära på marknaden, men de produkter de erbjuder är av hög kvalitet och ger mycket tillfredsställande resultat. Pris- och kvalitetsförhållandet är faktiskt mer attraktivt än för mer kända märken som GHD eller Babyliss. Så om du är redo att upptäcka nya hårvårdsalternativ rekommenderar vi att du läser vår recension!

Vad ska du tänka på när du väljer den bästa plattången?

Det första du behöver veta är vilka kriterier du ska titta på när du bedömer vilken av de plattänger som du överväger att använda är bäst lämpad för dig. Det är därför viktigt att du vet hur ditt hår ser ut: om det är fint, tjockt, färgat, svagt, långt, kort osv.

Alla hårets egenskaper definierar mycket tydligt vilka behov du måste tillgodose med den plattång du väljer. Här är några viktiga aspekter som kan påverka ditt val:Remington Vs Imetec Bellissima_3

 • Plattor: Om du inte visste det så är plattorna de element som direkt överför värme till håret, så du måste vara mycket noga med vilket material de är gjorda av. Det vanligaste materialet är keramik, eftersom det är motståndskraftigt och fördelar värmen jämnare, glider mycket bra över håret och undviker plötsliga ryck. Det är också lämpligt att använda skyddande element för att undvika att skada håret.
 • Termisk variation: Med många plattänger kan du justera temperaturen beroende på vilken typ av hår du har och vilken stil du vill ha. Om du inte visste det så är den rekommenderade temperaturen för fint, färgat hår cirka 160 grader, 180 grader för normalt tjockt eller ofärgat hår och över 180 grader för tjockare hår.
 • Mångsidig användning: Om du är ute efter flexibilitet bör du välja en plattång som inte bara plattar utan även lockar och vågar. De flesta av dem kombinerar dessa funktioner, men det finns vissa som bara är avsedda för att vifta och locka, så det är värt att tänka på det.
 • Lättvikt: Resejärn är ett av de tillbehör som många inte kan lämna ifrån sig i resväskan. Försök därför att välja en modell som är lätt, inte för tung eller skrymmande och som du bekvämt kan bära i din handväska. Och om den har en inbyggd resväska är det ännu bättre.

Remington vs Imetec Bellissima: Vilka är deras likheter?

Du vet redan vilka kriterier du bör fokusera på, och nu ska vi berätta vilka aspekter av våra två huvudpersoner som är mest lika varandra. Det finns dock många olika modeller på marknaden och alla har olika egenskaper. För att göra jämförelsen mer objektiv kommer vi att fokusera på två liknande modeller från båda märkena: Remington Curl & Straight Confidence och Imetec Bellissima My Pro Straight & Waves.

Sladdstyrd

Precis som de flesta hårplattor nuförtiden är ingen av de två som ingår i vår recension sladdlös, men båda har en vridbar sladd.

Snabb uppvärmning på en halv minut

En av de vanligaste egenskaperna hos plattänger är att de startar med ett snabbt uppvärmningssystem, så att du inte behöver vänta för länge på att använda plattången.

Den här funktionen hjälper också till att spara energi eftersom den minskar den tid som strykjärnet behöver vara påslaget. I båda fallen är uppvärmningstiden cirka 20-30 sekunder.

Vilken frisyr vill du ha?

De flesta som köper en plattång idag vill ha mångsidighet. En av de viktigaste anledningarna till att användare väljer att köpa en plattång är deras multifunktionalitet, en egenskap som delas av de två huvudpersonerna i vår recension.

Med någon av de två modellerna kan du alltså räta ut, bocka eller locka ditt hår genom att tillämpa rätt tryck, intensitet och temperatur beroende på din hårtyp och den stil du vill uppnå.

Keramik för att täcka plattorna

Som du kommer att se nedan har plattorna inte samma form, men de har samma material som de är belagda med. I det här fallet är det keramik, som behandlar håret på ett mjukare och mer naturligt sätt, samtidigt som det får mer glans.

Avstängning i tomgång

Den sista av de likheter som vi noterade är att både Remington och Imetec Bellissima har automatisk avstängning efter 60 sekunders inaktivitet på sina plattänger. Detta är en säkerhetsfunktion som förhindrar överhettning om du glömmer att koppla in strykjärnet.

Remington Vs Imetec Bellissima_1

Remington Vs Imetec Bellissima: Vilka är skillnaderna?

Nu när vi har sett vilka aspekter du bör tänka på för att göra det bästa valet och vilka likheter som finns mellan de två modellerna är det dags att titta på skillnaderna. Det är förmodligen de som hjälper dig mest att välja mellan de två:

Försäljningspris

Normalt är priset ett av de kriterier som påverkar köpbeslutet mest, särskilt om du har en övre gräns som du inte får överskrida.

Sanningen att säga är den ekonomiska skillnaden inte särskilt stor, men den kan vara en faktor som hjälper dig att bestämma dig i tveksamma fall.

Remington-utjämnaren är något billigare, mindre än 650 kr. Imetec-modellen kostar dock mellan 790 kr, så du kan se att skillnaden inte är särskilt stor.

Plattornas storlek och form

Vi har redan berättat att plattorna på Remington- och Imetec Bellissima-hårglättare har olika storlek och form, även om de är belagda med samma material. Gemensamt för dem är att de har två skyddskåpor för över- och undersidan.

Om vi tittar på den första har den en mycket speciell egenskap: plattorna har en spiralformad design, långt ifrån den traditionella platta designen som vi är vana vid att se. Denna form underlättar rotationsvinkeln för att skapa vågorna och gör det bekvämare att hålla den i handen för att göra en fullständig rotation.

Imetec Bellissima-strykjärnet har en mer voluminös design och plattorna har den traditionella platta formen. De är dock bredare än vanligt, vilket gör strykjärnet tyngre än sin rival och mindre bekvämt att ta med sig på resan.

Temperaturreglering

Du vet att alla inte har samma hårtyp och att alla hår inte tål samma temperatur. Därför är det en bra idé att välja modeller som kan justeras individuellt.

Båda plattängerna har ett alternativ för att justera temperaturen, men det finns nyanser att ta hänsyn till. Imetec Bellissima kan växla mellan fyra nivåer och hålla värmen mellan 150 och 210 grader.

Remington erbjuder däremot upp till fem temperaturnivåer som sträcker sig från 150 till 230 grader. Som du kan se är Remington-modellen en fördel i detta avseende.Remington Vs Imetec Bellissima_4

Remington Vs Imetec Bellissima: slutomdöme

Du vet att vi på den här webbplatsen begränsar oss till att ge dig teknisk och objektiv information om varje modells prestanda och egenskaper. Men som vanligt spelar subjektiva aspekter en grundläggande roll i alla val, även om de i det här fallet är ännu viktigare.

Varje person har en annan hårtyp och alla hårtyper passar inte till samma typ av plattång. Att välja den lämpligaste plattången beror därför på många subjektiva aspekter, till exempel vilken typ av hår du har eller vilket pris du vill spendera.

I denna mening är den ekonomiska skillnaden inte särskilt betydande i detta fall och är inte ett relevant avgörande kriterium. Därför måste vi titta på andra aspekter av funktionell karaktär, och i det här fallet skulle vårt beslut vara att välja Remington-redskapet.

För det första är vi övertygade av den extra temperaturnivån, som täcker ett större temperaturområde. Vi tycker också att plattornas vågiga form är mycket tilltalande och intressant. Det gör det inte bara lättare att rotera plattorna utan att dra i håret, utan designen är också lättare jämfört med de bredare plattorna på Imetec Bellissima plattan.

Denna skillnad i storlek gör Remington plattång lättare att bära och transportera om du reser. Den är också något billigare än sin konkurrent. Av alla dessa anledningar skulle vi tippa över till förmån för Remington Curl & Straight Confidence.

Med det sagt är Imetec Bellissima hårplatta också ett utmärkt val, särskilt för personer som ofta varierar sin frisyr.

Amazon: Remington bäst säljande hårplattor

Vi har gett dig några tips i den här artikeln, men det är ändå normalt att du fortfarande är osäker. Om detta händer dig rekommenderar vi att du tar hänsyn till åsikter från andra köpare som redan har provat olika modeller. Nedan visar vi dig vilka Remington-modeller som är de mest framgångsrika bland användarna:

5% RABATT
Remington S 8590, 110 m
 • Alisadores con revestimiento cerámico de queratina
 • Cerradura de transporte
 • Cable giratorio
 • Fácil de usar
 • Material: Cerámica
29% RABATT
Remington Máquina de Cortar Pelo QuickCut, Cortapelos con Cable e Inalámbrico, Cuchilla Ancha para Mayor Cobertura, Tecnología CurveCut, 9 Peines, 40 min Autonomía, Diseño Ergonómico - HC4250
 • El diseño permite cortar la zona de las patillas y el cuello de forma fácil y eficaz
 • Diseño ergonómico para sentarse cómodamente en la mano
 • Funciona con litio durante 40 minutos
 • Nueve peines fijos (1.5, 2, 2.5, 3, 4.5, 6, 9, 12, 15 mm)
 • Carga rápida
22% RABATT
Remington Máquina de Cortar Pelo Stylist, Cortapelos con Cable e Inalámbrico, Cuchillas de Cerámica Avanzada, 8 Peines, 40 min Autonomía, Palanca Selección Longitud, Maletín y 5 Accesorios - HC363C
 • Cuchillas con Revestimiento de Cerámica Avanzada - Máquina de cortar pelo con cuchillas con revestimiento de cerámica avanzada y autoafilables
 • Cortapelos Inalámbrico - Uso con o sin cable, hasta 40 minutos de autonomía y piloto indicador de carga
 • 8 Peines - El cortapelos Stylist cuenta con 8 peines para distintas longitudes (3-25 mm)
 • Incluye Varios Accesorios - Cepillo para el cuello, cepillo para la limpieza, tapón protector, 3 pinzas separadoras y maletín
 • Palanca de Selección - Para una longitud de corte precisa
Remington Ondulador de Pelo PROluxe 4 in 1, Tecnología OPTIHeat, 4 Tipos de Ondas, Peinados Duraderos, Cerámica, 5 Temperaturas hasta 210°C, Ajuste Pro+, Digital, Punta Fría, Calentamiento 30s, CI91AW
 • Ondulador de cerámica con revestimiento Grip Tech
 • Moldeador ajustable para crear 4 tipos de ondas distintas: ondas marcadas y bien definidas, ondas caídas tipo sirena, ondas sueltas playeras y ondas despeinadas
 • Tecnología OPTIheat: aporta calor allí donde hace falta, para que puedas crear unas ondas que duran 24 horas
 • Controles de temperatura digitales con 5 ajustes y hasta 210 °C
 • Calentamiento rápido, listo para usar en 30 segundos; apagado automático de seguridad después de 60 minutos y cable giratorio de 3 metros
Remington SPR-DLC - Pack de cabezales rotatorios para las afeitadoras Remington R7150
 • Adecuado para substituir tu antiguo cabezal
 • Materiales de calidad y resistentes
 • Validad para las afeitadoras Remington R7150
 • Para un afeitado adecuado

Det här är de mest populära Imetec Bellissima-hårplattorna

Slutligen är det dags att kontrollera vilka modeller som är bästsäljare när det gäller Imetec Bellissima:

No products found.