Saltar al contenido

Roborock S5 Max Vs S6 MaxV – Vilken Roborock är smartare?

Roomba i7+ Vs Roborock S6 MaxV Vs Roomba 981 Vs Roborock S5 Max

Roborock är ett kinesiskt företag, kopplat till Xiaomi, som växer mycket på senare tid. Därför ska vi analysera två av dess smartaste modeller Roborock S5 Max och Roborock S6 MaxV. Xiaomo Roborock S5 Max är det senaste tillskottet från Xiaomi, som från början varit omåttligt populära tack vare funktion och kvalitet. Xiaomi Roborock S6 MaxV är det andra senaste tillskottet från Xiaomi, och det har en vinnande desing och har en imponerande prestanda.

Kolla priset på Amazon

Roborock S6 MaxV Roborock S5 Max
Sugkraft 2500 Pa 2000 Pa
Lagertankar 460 ml behållarkapacitet och 297 ml vattenbehållare 460 ml behållarkapacitet och  290 ml vattenbehållare
Driftstid 180 min. 150 min.
Navegation Laser + dubble kamera Laser
Skapa interaktiva kartor 4 3
Moopfunktion ✔️ ✔️

Skillnader mellan Roborock S5 Max och Roborock S6 MaxV

1) Sugkraft

Roborock mäter sugkraften i Pascals eller Air Watts och Roborock S6 MaxV är den mest kraftfulla. Med denna sugkraft kan du vara säker på att smuts och små dammpartiklar fångas upp av Roborock. Så Roborock S5 Max, har en sugeffekt på 2000 Pa och Roborock S6 MaxV, har en sugeffekt på 2500 Pa.

2) Driftstid

Båda modellarna har en mycket bra autonomy när det gäller att använda den, men Roborock S6 MaxV har den längsta autonomy, 180 minuter, mot av 150 minuter som har Roborock S5 Max. Roboterna kan utföra en djupgående rengörning så länge som bateriet räcker.

3) Navigationssystem

Båda har lasernavigation (LiDAR) och skannar ditt hem för att lagra kartor så att du kan interagera med dem från appen när du vill, var du än är.

Roborock S5 Max eller Roborock S6 MaxV

S6 Maxv-modellen har två kameror (Reactive AI-system). Navigationen är därför mer intelligent och effektiv (roboten kan analysera och upptäcka föremål).

4) Lagrar kartor

Båda modellarna, kan skapa kartor så att de vet var de är och vilka områden de har kvar att rengöra och efterlämna rena golv. Roborock S6 MaxV lagrar flest kartor. Roborock S5 Max, kan lagra 3 kartor över ditt hem och Roborock S6 MaxV, kan lagra 4 kartor över ditt hem.

5) Pris

Ju, fler funktioner roboterna tillhandahåller, desto hågre blir naturligtvis priset, så logiskt sett är Roborock S6 MaxV dyrare än S5 Max.

Roborock S5 Max och S6 MaxV – Likheter

1) Multifunktionsmodeller

De är multifunktionsmodeller som dammsuger, sopar, moppar.

2) Lagertankar

Det här är robotdammsugare som också moppar med hjälp av en mopp som de fuktar. De har en tank för fasta ämnen (för att samla upp smutsen som dammsugs) och en vätsketank (för att lagra vätskan som används för moppning). Kapaciteten mäts i milliliter. Båda tankarna ger robotdammsugarna större funktionalitet. Roborock S5 Max har 460 ml (behållarkapacitet) och 290 ml (vattenbehållare) och Roborock S6 MaxV har 460 ml (behållarkapacitet) och 297 ml (vattenbehållare).

3) WiFi och mobilapp

Via en WiFi-anslutning är de kopplade till din smartphone via en app och du kan schemalägga rengöringar, visa städhistorik eller starta roboten var du än befinner dig.

4) Intelligent mopp-funktionRoborock S5 Max eller Roborock S6 MaxV

De gör att du kan hantera moppfunktionen från appen. Det är möjligt att reglera flödet av vatten som fuktar moppen eller ställa in skrubbarfria zoner.

5) Skapa interaktiva kartor

De kan skapa kartor som du kan interagera med från appen.Roboten kan till exempel rengöra endast ett rum, välja i vilken ordning rummen ska rengöras eller begränsa vissa områden.

6) Röststyrning

Du kan ansluta dem till virtuella assistenter som Alexa eller Google Home och ställa in röstkommandon för att styra dem med dina egna ord.

7) Ladda och återuppta

När de återvänder till basen kommer de ihåg var de slutade städa för att sedan fortsätta städa.

Slutsats – Roborock S5 Max eller Roborock S6 MaxV?

Om du vill ha valuta för pengarna är Roborock S5 Max en mycket prisvärd modell. Den har avancerade funktioner som smart mopping, lasernavigation och du kan interagera med kartor.

Om du vill ha en mycket smartare modell är Roborock S6 MaxV en av de bästa. Tack vare Reactive AI-systemet är navigationen en av de smartaste på marknaden. Den är också mycket kraftfullare än Roborock S5 Max.

Vi valde Roborock S6 MaxV.  Även om den är dyrare gör dess artificiella intelligens den till en av de bästa robotdammsugarna på marknaden idag.

Om du vill ha Roborock S6 MaxV… Vi lämnar dig detta erbjudande från Amazon!