Saltar al contenido

Roborock S7 MaxV Ultra Vs Roborock S7+ – Är Roborocks robotdammsugare värd uppgraderingen?

Roborock S7 MaxV Ultra vs. Roborock S7+

En av de viktigaste egenskaperna hos detta kinesiska företags robotdammsugare är den goda balansen mellan kvalitet och pris. Men vad handlar de förbättringar som den gör jämfört med robotar i samma serie egentligen om? För att ta reda på det jämför vi två av företagets mest kompletta robotar: Roborock S7 MaxV Ultra Vs Roborock S7+. Vill du veta vilken som är mest värdefull? Ta reda på det!

Roborock S7 MaxV Ultra Vs Roborock S7+: Allt du behöver veta för att välja den bästa robotdammsugaren

Här är de skillnader och likheter som vi ser tydligast mellan de två robotarna, för att kunna bedöma i vilken utsträckning det är värt att välja den nya roboten eller behålla den gamla.

Först och främst bör du veta att Roborock S7 MaxV Ultra ännu inte är till salu, men det kommer den snart att vara. Men för att ge dig en uppfattning om vad som väntar dig har vi jämfört den med en annan av företagets flaggskeppsmodeller.

Navigeringssystem

Om du inte visste det så är det navigationssystem som används av robotarna en av de aspekter som mest påverkar orienteringens noggrannhet. Även om båda robotarna presterar mycket bra i detta avseende, fann vi en liten förbättring i S7 MaxV Ultras ruttplanering.
Båda är baserade på LiDAR-teknik för lasernavigation, vilket gör det möjligt för enheten att kartlägga utrymmet den arbetar i detalj och definiera det lämpligaste rengöringsmönstret.

Roborock S7 MaxV Ultra kombinerar dock detta lasersystem med en dubbel kamera, 3D och RGB, vilket gör den mer exakt. Dessutom är 3D-skanning perfekt för att identifiera hinder även i mörka rum. Med andra ord kombinerar Roborock S7 MaxV Ultra lasernavigation med en mer omfattande mekanism för att upptäcka objekt.

På samma sätt finns det en annan ny funktion jämfört med S7+, nämligen Reactive AI 2.0-systemet. Detta är en AI-baserad teknik för identifiering av objekt. Precisionen är så hög att den till och med kan känna av golvmaterial och därmed anpassa rengöringsrutten och optimera den efter rummets egenskaper.

Roborock S7 MaxV Ultra_2

Skapande av anpassningsbara kartor

Det är uppenbart att lasernavigation är den mest intelligenta navigationsmetoden. Och det är just detta som gör att båda modellerna kan skapa kartor i realtid.

Vi menar kartor som är interaktiva och anpassningsbara, så att du kan redigera dem och byta namn på rummen, fastställa den städordning som du vill att roboten ska följa och till och med se vilket navigeringsmönster den följer. Allt du behöver göra är att ladda ner mobilappen, där du kan visa och ändra kartorna.

Det är också viktigt att notera att kartorna i Roborock S7 MaxV Ultra är tredimensionella tack vare 3D-kameran, även om de också kan visas i 2D eller som en matris.

Gemensamt för de två robotarna är att de kan lagra upp till fyra kartor, vilket innebär att roboten inte behöver generera dem på nytt nästa gång den tas i drift.

Trippel självtömmande station

Utan tvekan är detta ett av Roborocks största kvalitetshopp. Den mest märkbara skillnaden är att Roborock S7 MaxV Ultra har en tredubbel station för automatisk tömning, automatisk fyllning och automatisk tvätt.

Vad innebär detta? Helt enkelt. Förutom att den automatiskt lägger skräp i den kan den tvätta moppen själv och fylla på vatten för att fortsätta moppa. Den tredubbla självkapaciteten gör den mycket mer oberoende än andra robotar med en enkel tömningsstation.

Det är sant att den innovativa självtömmande basen försämrar Roborock S7+, som inte alls är dålig. Det är dock endast en självtömningsstation, men inte en automatisk tvätt- och påfyllningsstation.

Storlekar på tankar

Om man jämför tankarnas storlek har avfallstanken i Roborock S7 MaxV Ultra en kapacitet på 400 ml, vilket är samma som i Roborock S7+.
S7 MaxV Ultra har däremot en vätsketank med en volym på 200 ml, medan konkurrenten har en volym på 300 ml.

Den totala autonomin i båda fallen uppgår dock till 6-7 veckor tack vare respektive baser, vars väska ökar dess kapacitet till 1,8 liter.

Sugkapacitet

Som du vet är sugkraft en hänvisning till dammsugarens sugförmåga. Det råder ingen tvekan om att ett av de viktigaste kvalitetsförbättringarna som märket har genomfört i den nya versionen av Roborock har att göra med sugförmågan.

S7+-modellen når 2500 Pascals, medan S7 MaxV Ultra fördubblar detta till 5100 Pascals. När det gäller effektnivå når Roborock S7 MaxV Ultra 74 watt, jämfört med 68 watt för S7+.

Båda använder HyperForce-mekanismen, men företaget har förbättrat den avsevärt i den nya modellen. Dessutom är det i båda fallen möjligt att justera den i tre nivåer och en automatisk nivå.

Batteriets livslängd

Oberoende av den självtömmande basens lagringskapacitet har båda robotarna en 400 ml tank för fast avfall, vilket ger dem en batteritid på cirka 180 minuter. I detta avseende är det värt att notera att vissa användare hävdar att Roborock S7+ faktiskt minskar dess autonomi.

Det bör också noteras att den maximala tiden också beror på den valda effektnivån. Båda har faktiskt en batterikapacitet på 5200 mAh, vilket gör dem likvärdiga i detta avseende.

Automatisk laddning

En annan aspekt att notera när det gäller batteriet är att både Roborock S7 MaxV Ultra och S7+ har en funktion för uppladdning och återlämning.

I själva verket skiljer de mellan laddning under rengöring och automatisk laddning när rengöringen är klar. Med andra ord, om roboten inte har avslutat städningen och batteriet tar slut, går den till laddningsbasen och laddar upp till 80 % så att den kan avsluta processen där den avbröts.

När den är klar med rengöringen går roboten själv till laddningsstationen för att återfå det batteri som den har använt.

Roborock S7 MaxV Ultra_3

Utrustning

Tillbehören är en av de aspekter där vi fann minst skillnad, och sanningen är att de är ganska bra i båda fallen.

Den centrala borsten på båda robotarna är tillverkad av gummi och utformad med anti-tangle-teknik, vilket gör den till en bra allierad för rengöring av djurhår. Dessutom har den i båda fallen en svävande mekanism som gör att den kan höjas upp till 2 centimeter på ojämna golv, t.ex. mattor eller mattor.

Moppen är självuppresande, så att den lyfter sig när roboten upptäcker en matta. Dessutom växlar den automatiskt från moppning till dammsugning för att få ut det mesta av samma gång.

Fjärrkontroll

Om du föredrar att styra alla apparater i hemmet via din smartphone har du tur. Båda robotdammsugarna är WiFi-kompatibla, så båda kan synkroniseras med mobilappen.

Med den här appen kan du bland annat kontrollera robotens status i realtid, schemalägga rengöringssessioner, byta namn på eller ordna om rum och välja vald effektnivå.

Å andra sidan kan du i båda fallen ansluta roboten till röstassistenterna Alexa, Google och Siri.

VibraRise-system

Båda robotdammsugarna är så mångsidiga att de har utformats för att kombinera moppning med dammsugning. Så pass mycket att de i båda fallen utför höghastighets ljudskrubbning baserad på VibraRise-systemet.

Denna mekanism är baserad på ljudets kraft, så att ett konstant tryck utövas som ökar rengöringshastigheten till 3000 vibrationer per minut.

Denna vibration genererar en frekvens på 50 Hz, vilket redan ligger inom det ljudområde som det mänskliga örat kan uppfatta. Detta system intensifierar i sin tur vibrationens verkan, vilket ger mer exakta resultat.

Akustisk effekt

Om du bor i en lägenhet där väggarna inte är särskilt tjocka eller om du har barn hemma, är det troligt att du lägger större vikt vid ljudet från hushållsapparater. Du behöver dock inte oroa dig för någon av de två robotar som vi tittar på.

Enligt företaget uppnår både S7 MaxV Ultra och S7+ en ljudstyrka på 67 decibel. Med tanke på att de inte överskrider de 68-70 decibel över vilka vi vanligtvis anser att en dammsugare är mindre tyst, kan du slappna av när det gäller ljudet som den gör, eftersom den inte kommer att störa dina grannar när som helst.

Roborock S7+_1

Roborock S7 MaxV Ultra Vs Roborock S7+: Vad är vår slutsats?

Sanningen är att Roborock S7 MaxV Ultra ännu inte är till salu, även om vi kan ana att priset inte kommer att vara särskilt lågt. Vi har förmodligen att göra med två av de mest avancerade robotarna för tillfället. Det gäller dock att kontrollera om prisskillnaden är värd det, med tanke på skillnaden i prestanda.

Vi har redan sett att Roborock S7 MaxV Ultra är ett stort kvalitativt språng framåt, både när det gäller robotens funktionalitet och tekniska nivå.

Ett bevis på detta är att den nya modellen fördubblar sugkraften hos S7+, som i sin tur redan överträffade den tidigare roboten. Å andra sidan är Roborock S7 MaxV Ultras tredelade bas mycket attraktiv och är en mycket viktig pluspunkt, kanske på grund av dess innovativa karaktär.

Ett annat område där vi ser företagets utveckling är navigeringstekniken. Navigationssystemet är laserbaserat i båda fallen, men Roborock S7 MaxV Ultra har dubbla kameror, RGB och 3D. Dessutom är förmågan att känna igen objekt också överlägsen.

Med det sagt bör du veta att Roborock S7+ också är ett överlägset alternativ till många konkurrerande modeller, och den levererar verkligen enastående resultat.

Även om priset på Roborock S7 MaxV Ultra sannolikt kommer att vara högre och innebära en betydande investering, tror vi att den är väl värd det. Den har aldrig tidigare sedda funktioner som är sällsynta bland avancerade robotar, och det är en långsiktig investering. Därför lutar vi mer åt detta alternativ, även om prisskillnaden, som vi säger, kommer att vara avgörande för att bekräfta beslutet.

Vilka är de mest sålda Roborocks?

Som du vet har Amazon lyckats positionera sig som referensplattformen när det gäller distribution och försäljning av produkter. Om du är osäker på vilken modell du ska välja är det därför intressant att se vilka åsikter som användare som redan har provat varje modell har lämnat. Det här är listan över de mest sålda Roborocks på denna marknadsplats:

roborock Q5 Pro Robot Aspirador y Cepillo DuoRoller, 5500Pa, 770ml Depósito de Polvo, Tanque de Agua de 180ml, Robot Aspirador y Fregasuelos y Navegación PreciSense LiDAR, App/Alexa Negro
 • Cepillo DuoRoller y Potencia de succión extrema de 5500 Pa robot aspirador. Los cepillos dobles de goma mejoran significativamente la capacidad de recoger el pelo y eliminar la suciedad en alfombras y diferentes tipos de suelos. Aspirador con una aspiración extraordinaria de 5500 Pa, la suciedad y el polvo se eliminan fácilmente de diferentes tipos de suelos.
 • Fregado sin esfuerzo Robot Aspirador. roborock Q5 Pro 770 ml Capacidad del depósito de polvo. Gestiona eficazmente el pelo largo de las mascotas, haciendo más cómoda la rutina de limpieza. La mopa con tanque de agua de 180 ml elimina las manchas fácilmente, y es opcional gracias a su diseño desmontable.
 • Navegación PreciSense LiDAR y Mapeo 3D. Escanea y crea mapas detallados para encontrar la mejor ruta para dejar impecable tu casa y dejar a la suciedad sin escapatoria. Y roborock Q5 Pro Robot Aspirador onstruye tu casa virtualmente para crear el mapa más detallado de tu hogar para una limpieza óptima.
 • Rutinas de limpieza personalizadas y Control por voz. Personaliza los horarios de limpieza del robot aspirador o establece rutinas para limpiar determinadas zonas. Robot limpieza perfectamente compatible con Alexa, Google Home y los Atajos de Siri, responde a comandos de voz y encaja a la perfección en el hogar conectado.
 • Sugerencias para las zonas restringidas y Mapea rápido, limpia aún más rápido. Roborock Robot Aspirador detecta automáticamente escaleras y lugares donde puede atascarse fácilmente y sugiere zonas restringidas. roborock Q5 Pro Robot Aspirador crea un mapa hasta 6 veces más rápido antes de la primera tarea para una limpieza rápida y eficaz. Se requiere WiFi de 2,4 GHz.
NEFLSI Accesorios para Aspiradoras Roborock S50 S51 S55 S5 MAX S6 S60 S65 Accesorios de Recambio de Xiaomi Roborock Aspiradora con Cepillo Lateral, Rodillo Central, filtros y Herramienta
 • Compatibilidad: estas piezas de repuesto son adecuadas para Xiaomi Roboter Roborock S50 S51 e incluyen dos piezas de busrte principal, seis cepillos laterales, cuatro piezas de filtro de filtro, cuatro paños de limpieza, seis núcleos de filtro, cuatro unidades de filtro HEPA, 1 herramienta de limpieza y 1 pieza de herramientas de instalación.
 • Cepillo principal y cepillo lateral: el cepillo principal en forma de V gira a alta velocidad de 1350 rpm y empuja eficazmente el polvo en el hueco de las baldosas y en los bordes de la alfombra en la caja de polvo. Y los cepillos laterales mantienen limpios el borde de la pared y el techo. El cuerpo de ellos está hecho de ABS y elastina termoplástica.Las cerdas están hechas de paquetes de nailon resistente al desgaste, que no aprieta el suelo y crea un ruido excesivo.
 • Material de buena calidad: estos materiales de filtro de alta eficiencia están hechos de alta resistencia, puede bloquear el 99% con diámetros de solo 10 micras de polvo, ácaros, alérgenos y suciedad. Reducir el polen y otros alérgenos en el aire respiratorio. Los filtros no se pueden lavar para prolongar la vida útil. La caja de polvo se puede quitar y limpiar.
 • Fácil de limpiar y cambiar: Diseño integrado, intercambiable en su conjunto, fácil de desmontar y reemplazar durante el mantenimiento de rutina. Eliminación más eficaz de la suciedad. Además, hay dos pequeños ayudantes, con los que se puede quitar fácilmente el polvo o el cabello del cepillo o el desmontaje de piezas. Se recomienda sustituir los cepillos como máximo cada dos meses.
 • Duradero y garantía de calidad: diseñado para una larga vida útil, se prueba rigurosamente la compatibilidad y la vida útil de los accesorios, tiene una buena durabilidad. Con ellos se pueden reemplazar las toallitas sucias y núcleos de filtro para fregona debajo del robot aspirador a menudo dependiendo del uso, para que tu robot doméstico funcione con el máximo rendimiento.
roborock Qrevo Robot Aspirador y fregasuelos, Funciones Automáticas de Vaciado, Lavado, Secado, Limpieza de la Base y Autorrellenado, Mapeo 3D, Potencia de succión de 5500 Pa Aspirador Robot
 • La base de carga todo en uno de roborock RockDock y las tecnologias de limpieza mas avanzadas. Olvídate de limpiar, de verdad. roborock Qrevo Robot Aspirador y fregasuelos tiene la función de Vaciado automático, Lavado automático, Secado automático, Limpieza automática de la base y Autorrellenado. Con el sistema de acoplamiento todo en uno roborock, la Aspiradora Robot roborock Qrevo tiene todo lo que necesita para mantener sus manos libres y usar su tiempo sabiamente.
 • Mopa doble giratoria, Potencia de succión extrema de 5500 Pa. roborock Qrevo robots aspiradores la succión 5500 Pa, lo que permite al robot aspirador limpiar en mayor profundidad y capturar la suciedad y el polvo de suelos duros y alfombras.Mopa doble giratoria robot limpieza. Con una velocidad de giro de 200 rpm y una presión constante hacia abajo, elimina eficazmente las manchas.
 • roborock Qrevo robots aspiradora Escanea rápidamente la casa y crea mapas detallados para identificar las mejores rutas de limpieza. Mientras tanto aspiradora los nuevos cepillos de goma mejoran la aspiración eliminando eficazmente la suciedad con menos enredos y un 30 % más de eliminación de pelo de mascotas.
 • roborock Qrevo aspiradoras Recrea tu casa virtualmente, con detalles como los muebles, creando un mapa preciso y garantizando la mejor limpieza posible, y roborock Qrevo robot limpieza Reconoce automáticamente los diferentes niveles de tu hogar para que solo tengas que colocar el robot en la planta deseada. Identifica hasta un máximo de cuatro plantas.
 • Evitación de obstáculos Reactive Tech, roborock Qrevo robot aspirador Evita los posibles riesgos haciendo que la limpieza sea más fácil que nunca. Sugerencias para las zonas restringidas, robots aspiradora detecta escaleras y lugares donde puede atascarse fácilmente, y sugiere zonas restringidas. Se requiere WiFi de 2,4 GHz.
Original roborock Agente Limpiador de Pisos, para Todos Robot Aspirador, Aspiradora inalámbrica en seco y húmedo, Sin Formación de Espuma Ni Rayas, Concentrarse, 480ml, Dilución 1:300
 • Limpiador original del fabricante. Compatible con todos los robots aspiradores roborock como: S8 Pro Ultra, S8, S7 Max Ultra, roborock Qrevo, Q8 Max+, Q8 Max, Q5 Pro, Q5 Pro+ y Aspiradora inalámbrica en seco y húmedo come: Dyad Air, Dyad Pro und Dyad Pro Combo.
 • Sin espuma ni rayas. La reducida formación de espuma permite una limpieza sin dejar residuos. Sin rayas en el suelo. No solo protección para el suelo, sino también protección para el robot aspirador roborock.
 • Amigable con los dueños de mascotas y respetuoso con el medio ambiente. Adecuado para uso en hogares con niños y mascotas (cuando se usa según las instrucciones). Tenga en cuenta que este producto contiene aceite de árbol de té.
 • Versátil: Para parquet, laminado, suelos vinílicos, suelos de gres y suelos de madera. Elimina restos de suciedad, mugre, barro y excrementos rebeldes de mascotas de pisos duros sellados (cuando se usa según las instrucciones).
 • Dilución: roborock Floor Cleaner debe diluirse en una proporción de 1:300, esto significa 1 parte de roborock limpiador de pisos por 300 partes de agua. 480 mL.