Saltar al contenido

Roborock S7 MaxV Ultra Vs Roomba s9+: Två intressanta robotar som dammsugare, även om de är olika

Roborock S7 MaxV Ultra_3

Om du tror på en robotdammsugare är det troligt att du snabbt tror på Roomba. Det finns dock många märken som har lyckats lansera modeller på marknaden som är verkligt konkurrenskraftiga i förhållande till den ledande tillverkaren, och en av de mest kompletta är Roborocks. Och för att du ska kunna välja själv, jämför vi i denna recension de viktigaste skillnaderna och likheterna mellan Roborock S7 MaxV Ultra och Roomba s9+. ¡No te lo pierdas!

Roborock S7 MaxV Ultra Vs Roomba s9+: det är de viktigaste likheterna

Även om det är två robotar av olika märken har de följande egenskaper gemensamt:

1. Kontroll via mobilapp och röstassistent

Programmering av roboten, intelligent rumsförvaltning eller kontroll av dess status kan i båda fallen göras via motsvarande mobilapp. Dessutom kan både Roborock och Roomba synkroniseras med ledande virtuella assistenter som Alexa och Google Assistant. Du måste dock se till att ditt språk är tillgängligt.

2. Automatisk uppladdning av batteriet och återupptagande av rengöringen

Det oberoende som robotar erbjuder är en av orsakerna till köpbeslutet. Och en av de funktioner som garanterar denna autonomi är alternativet «Ladda och återlämna».

Tack vare detta går roboten ensam till laddningsbasen när den är klar med städningen eller om den upptäcker att batteriet håller på att ta slut. I det senare fallet kommer den att ladda upp en tillräcklig andel av batteriet för att avsluta rengöringen och sedan börja om från den punkt där den avbröt rengöringen. Båda robotarna har den här funktionen.

3. Automatisk identifiering av mattor

Sensorerna som de är utrustade med är mycket omfattande, och båda robotarna har en sensor som kan identifiera mattor och mattor och justera sugkraften till maximal nivå. Roborock S7 MaxV Ultra har också ett flytande system som höjer moppen på mattor för att kombinera moppning och dammsugning i samma åtgärd.

I vilka avseenden vinner Roomba s9+?

Här är de starka punkter där Roomba s9+ skiljer sig från Roborock-modellen:

1. Kan lagra ytterligare 6 kartor

Båda robotarna har överlägsen intelligens för användbarhet, så båda kan skapa interaktiva och anpassningsbara kartor. I Roborocks fall är kartorna dessutom tredimensionella tack vare robotens 3D-skanning.

Men Roomba har ändå en stor fördel jämfört med sin rival, nämligen att den kan lagra upp till 10 olika kartor, jämfört med de 4 som Roborock kan lagra.

Så om du har ett hus med flera våningar eller vill lagra på olika platser, till exempel hemma och på kontoret, har Roomba större lagringskapacitet än Roborock.

2. PerfectEdge-system för kanter och hörn

Roomba s9+ är en förbättrad robot, och det är de små detaljerna som gör hela skillnaden.

PerfectEdge-tekniken som den här roboten är utformad med och den avancerade sensormatrisen gör att du kan optimera rengöringsresultatet på kanter och hörn jämfört med andra modeller, inklusive Roborock. Dessutom har dammsugarens ena sida en fyrkantig form, speciellt utformad för att rengöra kanter och hörn mer effektivt.

3. Inbyggda sensorer för smutsdetektering

Den tredje stora fördelen med Roomba s9+ är tillägget av DirtDetect-sensorer, som upptäcker de områden där det finns mest smuts så att roboten intensifierar rengöringen i dessa områden. Roborock S7 MaxV Ultra har däremot inte dessa sensorer, även om den har andra sensorer, t.ex. matt- och hindersdetektering, som Roomba s9+ också har.

Roomba S9+_2

Vilka är fördelarna med Roborock S7 MaxV Ultra?

Innan vi går djupare in på Roborock S7 MaxV Ultra-recensionen bör du veta att den ännu inte är tillgänglig för försäljning på Amazon, men att den snart kommer att vara det. Roborock är för de flesta användare den mer okända av de två modellerna i denna recension. Låt oss därför börja med att titta på de egenskaper där den slår sin rival.

1. VibraRise felsökningssystem

Om det inte är första gången du använder en Roomba vet du att deras robotar inte har någon moppningsfunktion, men de är kompatibla med Braava-serien av golvrengörare, också från iRobot. För att kunna dammsuga och moppa behöver du med andra ord två olika apparater som är synkroniserade. Detta innebär en konkurrensfördel för konkurrenten.

Roborock S7 MaxV Ultra kan dammsuga och skrubba samtidigt på samma enhet, vilket sparar mycket tid och pengar. Dessutom använder den ljudskrubbning baserad på VibraRise, ett höghastighetsvibrationssystem som gör att roboten når en hastighet på upp till 3 000 vibrationer per minut.

2. Förbättrad lasernavigation med 3D- och RGB-kameror

Roborock S7 MaxV Ultra rör sig tack vare LiDAR-laserteknik i kombination med en 3D-kamera och en RGB-kamera. Som du kan se är det en komplett mekanism som ger den en mycket exakt precision när den kartlägger utrymmet, orienterar sig själv för att utforma den mest optimala rengöringsrutten och upptäcker hinder även i svagt ljus.

Roomba s9+ har däremot iAdapt 3.0, ett navigationssystem som huvudsakligen bygger på kameror och VSLAM-teknik. Denna teknik gör det möjligt att skapa kartor i realtid genom att spåra successiva bilder med upp till 230 400 datapunkter per sekund.

Som du kan se utför båda robotarna en riktigt smart navigering, även om Roborock är mer exakt och effektivare i mörka områden.

3. Artificiell intelligens med systemet Reactive AI 2.0

En annan funktion hos Roborock S7 MaxV Ultra är dess avancerade motor för objektidentifiering, Reactive AI 2.0. Detta är en AI-baserad teknik som gör att den kan känna igen ett större antal olika föremål, t.ex. husdjur, textilier, skor, piedestaler, vågar, kablar och sopskyfflar. Med hjälp av maskininlärning identifierar roboten varje hinder och reagerar olika på varje typ av objekt.

4. Maximal autonomi vid användning

Nästa kvalitet vi talar om är autonomi, både när det gäller tömningsfrekvens och batteritid.

Båda robotarna har en självtömmande bas som ger dem en total autonomi på 4 veckor för Roomba och 7 veckor för Roborock. Och som du kan se nedan har båda två ett alternativ för laddning och återlämning.

Det finns dock skillnader när det gäller själva robotens batteritid, oavsett denna funktion. Roborock S7 MaxV Ultra har upp till 180 minuters batteritid, jämfört med 120 minuter för Roomba s9+.

5. Trippelbas för självtömning, tvätt och påfyllning av vatten

Om du kommer ihåg att vi i början av artikeln talade om några «innovativa funktioner», och en av de mest uppenbara är den tredubbla basen som Roborock S7 MaxV Ultra har, en fördel som gör att den sticker ut från de flesta konkurrerande robotar.

Du bör veta att Roomba s9+ har en bas som gör att du kan förlänga robotens autonomi upp till cirka 30 dagar, då roboten automatiskt tömmer sig själv.

Roborock S7 MaxV Ultra har dock en trippelbas, där den förutom avfallstanken har en tank för att tvätta moppen och en annan för att automatiskt fylla på vatten för att fortsätta moppa. Basens kapacitet ger dig också en batteritid på cirka 7 veckor, jämfört med 4 veckor för Roomba s9+.

6. Motor med HyperForce-teknik för bättre sugning

Ärligt talat har vi svårt att jämföra de två modellerna i detta avseende eftersom Roomba inte är det tydligaste varumärket när det gäller information om sugkraft.

Roomba s9+ har 40 gånger mer sugkraft än 600-serien från samma märke, vilket de själva hävdar. Genom att räkna kan vi dra slutsatsen att roboten uppnår en sugkraft på cirka 2 500 Pascals.

I vilket fall som helst är det långt ifrån de 5100 Pascal som Roborock S7 MaxV Ultra uppnådde, tack vare det förbättrade HyperForce-systemet som det kinesiska företaget har implementerat.

Roomba S9+

Roborock S7 MaxV Ultra Vs Roomba s9+: vår slutsats

Svaret på den här frågan är komplicerat och subjektivt, eftersom den bästa robotdammsugaren är den som bäst uppfyller individuella behov, som kan vara olika för varje person. Det står klart att det är de två mest avancerade robotarna på marknaden i dag. Och även om Roborock ännu inte är till salu kan vi ana att priset kommer att vara ganska högt. Därför är det mycket troligt att det inte kommer att vara någon större skillnad jämfört med Roomba, som är ett företag vars priser är ganska höga.

Men bortsett från priset är Roborock S7 MaxV Ultra en mer avancerad och komplett robot. Den överträffar sin rival på de flesta viktiga funktioner, t.ex. sugkraft, självtömmande bas, navigationsteknik och mångsidighet i användningen.

Roborock S7 MaxV Ultra är utformad för att dammsuga och moppa samtidigt, men om du vill moppa med Roomba måste du synkronisera den med Braava-golvmoppen.

Roborock-modellen har å andra sidan ett förbättrat navigationssystem som kombinerar fördelarna med lasern och 3D-kameran. Detta gör det i sin tur möjligt att skapa tredimensionella kartor som du kan titta på via appen. I detta avseende, och för att vara rättvis, erbjuder båda robotarna möjligheten att hantera rummen separat, schemalägga städning osv. Roomba s9+ lagrar till och med upp till 10 kartor, vilket är mycket mer än de 4 som Roborock lagrar.

Det är också värt att notera att Roomba s9+ är perfekt för effektiv rengöring i svårare områden, t.ex. mörka hörn, kanter och smala områden, tack vare sin mer omfattande sensorutrustning.

Som du kan se är vår rekommendation att välja Roborock S7 MaxV Ultras precision och tekniska innovation ur en funktionell och sofistikerad synvinkel. Du bör dock tänka på dina behov och begränsningar för att kunna välja den som passar bäst. Beslutet kommer att vara rätt.