Saltar al contenido

Roborock S8 vs Roborock S7: Vilken robotdammsugare är bäst?

Roborock S8 vs Roborock S7

När ett märke lanserar en ny modell och den tidigare modellen har fungerat bra är jag alltid intresserad av att veta vilka förbättringar som införs. Därför ville jag jämföra prestandan hos Roborock S8 vs Roborock S7 i alla dess versioner: Roborock S8 vs S8+ vs S8 Pro Ultra vs S7 vs S7 vs S7 vs S7+ vs S7 MaxV vs S7 Pro Ultra.

Efter att ha analyserat skillnaderna och likheterna är mitt beslut klart, men jag vill också hjälpa dig att fatta ditt beslut. Därför kommer jag i den här artikeln att visa dig alla skillnader och likheter mellan dem, samt fördelar och nackdelar, så missa inte det!

Roborock S8: Hur skiljer sig modellerna åt?

Roborock S8, S8+ och S8 Pro Ultra ingår i samma serie, men det finns vissa skillnader mellan dem. Här är de viktigaste skillnaderna:

Färg: S8 kommer i svart, medan S8+ och S8 Pro Ultra kommer i vitt.
Tankkapacitet: S8 och S8+ har en intern tankkapacitet på 420 ml, medan S8 Pro Ultra har en större avfallsbehållare på 480 ml.
Ljudnivå: S8 har en ljudnivå på 55 dB, medan S8+ och S8 Pro Ultra har en ljudnivå på 67 dB.
Batteritid: S8 har en batteritid på upp till 150 minuter, medan S8+ och S8 Pro Ultra har en batteritid på upp till 180 minuter.
Sugkraft: S8 och S8+ har en sugkraft på 2000Pa, medan S8 Pro Ultra har en högre sugkraft på 2500Pa. I verkligheten är det svårt att se skillnaden, men i teorin finns den.
Kartläggningsteknik: Medan alla tre modellerna använder en kombination av laser och optiska sensorer för kartläggning och navigering har S8 Pro Ultra även en specialiserad AI-algoritm som hjälper den att bättre navigera i svåra miljöer.
Pris: S8 är generellt sett det mest prisvärda alternativet, medan S8+ och S8 Pro Ultra är dyrare.

På det hela taget har S8, S8+ och S8 Pro Ultra många funktioner och fördelar gemensamt, men S8 Pro Ultra erbjuder ytterligare avancerade funktioner, till exempel en större behållarkapacitet, ökad sugkraft och en specialiserad AI-algoritm. S8+ erbjuder längre batteritid, medan S8 vanligtvis är det mer prisvärda alternativet.

Roborock S7: Vad skiljer varje robot åt?

Det finns flera versioner av Roborock S7, och även om de delar många funktioner finns det några viktiga skillnader:

S7 vs S7+: S7+ är en uppgraderad version av S7, med en självtömmande behållare som rymmer upp till 2,2 liter smuts och skräp. S7 har en standard sopbehållare som rymmer upp till 470 ml smuts och skräp.
S7 vs S7 MaxV: S7 MaxV har en kraftfullare motor än S7, med en sugkraft på upp till 2500Pa jämfört med 2000Pa för S7. S7 MaxV har också ett förbättrat moppsystem med en större vattentank.
S7+ vs. S7 MaxV: S7+ och S7 MaxV har liknande funktioner, den största skillnaden är den självtömmande sopbehållaren på S7+. S7 MaxV har en vanlig dammbehållare som rymmer 460 ml smuts och skräp.
S7 vs S7 Pro Ultra: S7 Pro Ultra har en större kapacitet för dammbehållare än S7, 520 ml jämfört med S7:s 470 ml. S7 Pro Ultra har också en kraftfullare motor med en sugkraft på upp till 3000Pa.

De största skillnaderna mellan de olika versionerna av Roborock S7 är behållarkapaciteten, sugkraften, moppsystemet och om de har en självtömmande behållare eller inte. Högre modeller, som S7 Pro Ultra och S7 MaxV, har kraftfullare motorer och förbättrade funktioner, medan S7 och S7+ erbjuder standardfunktioner till ett lägre pris.

Roborock S8: det här är de viktigaste fördelarna

Roborock S8, S8+ och S8 Pro Ultra är robotdammsugare som är utformade för att göra städningen av ditt hem enklare och bekvämare. Några av de viktigaste fördelarna med dessa modeller är:

 • Avancerad rengöringsteknik – Alla tre versionerna av Roborock S8 använder avancerad rengöringsteknik för att säkerställa en grundlig rengöring av dina golv. De har ett högpresterande dammsugarsystem, en stor soptunna och flera rengöringslägen för att effektivt rengöra olika typer av golv.
 • Intelligent kartläggning och navigering: S8-serien använder avancerad kartläggnings- och navigationsteknik för att kartlägga ditt hem och skapa en städplan. De använder lasrar för att skanna dina golv, vilket gör att de kan navigera runt hinder och städa effektivt.
 • Kartläggning på flera nivåer: S8+ och S8 Pro Ultra har möjlighet att skapa och lagra flera kartor, vilket är användbart om du har flera nivåer eller rum med olika städbehov.
 • App- och röststyrning: Du kan styra S8-serien med Roborock-appen eller röstkommandon via Amazon Alexa eller Google Assistant. På så sätt kan du starta eller stoppa rengöring, justera rengöringsläget och ställa in scheman.
 • Lång batteritid: S8-serien har lång batteritid, där S8+ och S8 Pro Ultra erbjuder upp till tre timmars kontinuerlig rengöring på en enda laddning.
 • Anpassningsbar rengöring: Du kan anpassa rengöringsinställningarna för att uppfylla dina specifika behov. Du kan till exempel justera sugkraften, ställa in no-go zoner och definiera rengöringsscheman.

Sammantaget erbjuder Roborock S8, S8+ och S8 Pro Ultra en rad avancerade funktioner som gör städningen av ditt hem enklare och effektivare. De är utmärkta val för upptagna hushåll eller för alla som vill förenkla sin städrutin.

Negativa aspekter av Roborock S8

Även om Roborock S8, S8+ och S8 Pro Ultra erbjuder många avancerade funktioner och fördelar finns det vissa nackdelar jämfört med modellerna Roborock S7, S7+, S7 MaxV och S7 Pro Ultra. Här är några potentiella nackdelar att tänka på:

 • Ingen Lidarsensor: S8-serien använder en kombination av laser och optiska sensorer för att kartlägga ditt hem, medan S7-serien använder en Lidarsensor, som är känd för att vara mer exakt och effektiv.
 • Pris: Roborock S8-serien är generellt sett dyrare än S7-serien, vilket kanske inte passar allas budget.
 • Mindre behållare: S8-serien har en mindre behållare jämfört med S7-serien, vilket innebär att den kan behöva tömmas oftare vid rengöring.
 • Mindre sugkraft: Medan S8-serien har hög sugkraft har S7-serien något högre sugkraft, vilket kan vara bättre för djuprengöring av mattor.
 • Ingen ljudskrubbning: S8-serien erbjuder inte ljudskrubbning, en funktion som finns på modellerna S7 MaxV och S7 Pro Ultra. Sonic mopping använder högfrekventa vibrationer för att skrubba golv och ge en djupare rengöring.
 • Ingen automatisk mattförstärkning: Till skillnad från S7-serien har S8-serien ingen automatisk mattförstärkning, som ökar sugkraften när robotdammsugaren upptäcker mattor.

På det hela taget, även om Roborocks S8-serie erbjuder många avancerade funktioner är den kanske inte den bästa lösningen för alla. S7-serien kan vara ett bättre val för dem som prioriterar stark sugkraft, ljudskrubbning, automatisk mattförstärkning och Lidar-kartläggningsteknik.

roborock s7 vs s8_1

Roborock S7: Vilka är höjdpunkterna?

Valet mellan Roborock S7- och S8-serien beror i slutändan på dina personliga behov och preferenser. Det finns dock några skäl till varför du kanske vill överväga Roborock S7 framför S8-serien:

 • Sonic Scrubbing: Modellerna S7 MaxV och S7 Pro Ultra erbjuder Sonic Scrubbing, som använder högfrekventa vibrationer för att skrubba golv och ge en djupare rengöring. Den här funktionen finns inte på S8-serien.
 • Automatisk mattdetektering: S7-serien har en sensor för automatisk mattdetektering som ökar sugkraften när robotdammsugaren upptäcker mattor. Den här funktionen är inte tillgänglig på S8-serien.
 • Lidarnavigering: S7-serien använder en Lidarsensor för kartläggning och navigering, som är känd för att vara mer exakt och effektiv än de lasersensorer och optiska sensorer som används i S8-serien.
 • Hög sugkraft: S7-serien har hög sugkraft, vilket är särskilt användbart för djupgående mattrengöring.
 • Lägre pris: S7-serien är generellt sett billigare än S8-serien, vilket kan vara en faktor för vissa personer.

Med det sagt har Roborock S8-serien fortfarande många fördelar, till exempel avancerad rengöringsteknik, smart kartläggning och navigering, anpassningsbara rengöringsinställningar samt röst- och appstyrning. I slutändan beror det bästa valet för dig på dina specifika rengöringsbehov och din budget.

Vad vi skulle ändra på Roborock S7

Även om robotarna i Roborock S7-serien har många avancerade funktioner och fördelar finns det några potentiella nackdelar jämfört med robotarna i S8-serien. Här är några faktorer att ta hänsyn till:

 • Ljudnivå: Robotarna i S7-serien kan vara högre än robotarna i S8-serien, vilket kan vara ett problem om du har känslig hörsel eller om du planerar att använda robotdammsugaren när du är hemma.
 • Kortare batteritid: Robotarna i S7-serien har kortare batteritid jämfört med S8-serien, vilket kan vara en nackdel om du har ett större hem eller om du vill att robotdammsugaren ska kunna städa flera rum på en enda laddning.
 • Skrymmande design: Robotarna i S7-serien har en skrymmande design jämfört med S8-serien, vilket kan vara en nackdel om du har trånga utrymmen eller låga möbler som robotdammsugaren måste förflytta sig runt.
 • Begränsad moppningskapacitet: Även om modellerna S7 MaxV och S7 Pro Ultra erbjuder sonisk moppning är moppningsvattentankens kapacitet begränsad till 297 ml, vilket kanske inte är tillräckligt för större hushåll eller mer omfattande moppningsbehov.
 • Ingen kartläggning i flera nivåer: Robotarna i S7-serien har ingen kartläggningsfunktion i flera nivåer, vilket innebär att du inte kan skapa och lagra kartor för olika våningar i ditt hem.
 • Högre pris: Även om robotarna i S7-serien generellt sett är billigare än S8-serien är modellerna S7 MaxV och S7 Pro Ultra fortfarande dyrare än standardmodellen S8.

Generellt sett kan man säga att även om Roborock-robotarna i S7-serien har många avancerade funktioner är de kanske inte rätt robotar för alla. Om du prioriterar längre batteritid, smidigare design och kartläggning i flera nivåer kan S8-serien vara ett bättre val för dig.

Roborock S8 vs Roborock S7: Slutsats

Som du har sett är båda versionerna av Roborock perfekta om du letar efter en robotdammsugare i övre mellanklassen, och även om det finns vissa skillnader är de ganska lika. I synnerhet ser vi mycket större skillnader mellan de avancerade versionerna av Roborock S7 jämfört med standardversionen än vad det finns i fallet med Roborock S8. Med andra ord, om du letar efter en instegsrobot skulle vi välja S8, men om du letar efter en högklassig robot har S7-serien två mycket intressanta alternativ, nämligen MAxV Ultra och Pro Ultra, och dessa har bättre valuta för pengarna än Roborock S8 Pro Ultra.