Saltar al contenido

Roborock S8 vs S7 – Så väljer du den bästa robotdammsugaren från Roborock

Roborock S8 vs S7

Om vi talar om Roborock vet du förmodligen att vi talar om robotdammsugare, bland andra rengöringsmaskiner. Det asiatiska företaget har lyckats skapa sig en viktig nisch på marknaden tack vare sin strategi som bygger på innovation, teknik och effektivitet. Och även om det inte är det billigaste märket på marknaden har det inte lika höga priser som Roomba. För att du ska kunna se alla dess fördelar visar vi dig en jämförelse mellan Roborock S8 och S7.

Roborock S8 vs S7: De viktigaste skillnaderna

Vi börjar med att analysera de viktigaste skillnaderna mellan de två rengöringsrobotarna:

Reaktiv AI-teknik

En av skillnaderna mellan den nya Roborock och den tidigare modellen är att den innehåller Reactive AI-teknik och PreciSense, en teknik som gör att roboten, förutom att röra sig med laser, kan upptäcka föremål på ett intelligent sätt. Detta tack vare en 3D-kamera som kompletterar lasernavigationskartläggningen.

Tankens kapacitet

Vi fortsätter att prata om skillnaderna mellan de två dammsugarna och betonar att det i det här fallet är Roborock S7 som vinner när det gäller tankkapacitet. Den här modellen har en 470 ml torr avfallstank, jämfört med S8:s 400 ml.

Sugkraft

En annan viktig nyhet i Roborock S8 är märkets kvalitativa språng i sugkraft. Roborock S8 når upp till 6000 Pascals, jämfört med 2500 Pascals som den föregående modellen, S7, kan uppnå. På detta sätt liknar S8 mer företagets senaste robotdammsugare, som successivt har ökat sin sugkraft.

Mer komplett rengöringsborste

Roborock har bestämt sig för att ta ytterligare ett steg i kvalitet när det gäller huvudborsten och har införlivat DuoRoller-borsten i S8. Den här borsten är dubbel och har två gummirullar som roterar i olika riktningar och drar in all smuts i sughålet. Detta gör dammsugningen effektivare, eftersom de två borstarna arbetar i båda riktningarna och fångar upp mycket mer smuts.

Roborock S8 vs S7_4

Roborock S8 vs S7: Vad är likadant?

Här är de viktigaste likheterna:

Skrubbning med VibraRise-teknik

En annan av de mest slående likheterna mellan de två robotarna är att de kan dammsuga och skrubba samtidigt, vilket innebär att de är utrustade med en vattentank med en kapacitet på cirka 300 ml. Båda robotarna använder också VibraRise-teknik för skrubben, vilket gör att de kan öka trycket vid skrubben och avlägsna smuts mer effektivt.

Flera olika modeller

En av likheterna mellan de två robotdammsugarna är att de båda har flera modeller att välja mellan: standardmodellen, Pro-modellen och Ultra-modellen, var och en med sina egna unika egenskaper. Det utbud av alternativ som fanns i S7 finns även kvar i S8. I båda fallen är det faktiskt möjligt att välja den modell som innehåller en självtömmande bas.

Batteriets livslängd

Vi kan använda Roborock S8 lika länge som Roborock S7: ungefär 3 timmar. Detta beror på hur intensivt vi städar, men det finns ingen skillnad i fråga om batterikapacitet. Det finns också ett alternativ «Ladda och returnera» i båda fallen, så att roboten själv går till laddningsbasen när den upptäcker att batteriet är på väg att ta slut och den inte har städat färdigt.

Mobilapp

Båda robotarna kan styras via Roborocks mobilapp, där du kan ändra rengöringsparametrarna, anpassa kartan, utföra intelligent rumsförvaltning eller schemalägga när aktiviteten ska börja.

Ordnad och planerad navigering

I båda fallen är lasertekniken den drivande kraften, som garanterar intelligent ruttplanering och maximal optimering av utrymmet. Tack vare lasersystemet kan de också kartlägga ditt hem i realtid och lagra kartorna för senare anpassning.

Bullernivå

Det finns inte heller någon skillnad i ljudnivån hos de två robotarna, eftersom de båda avger en akustisk effekt på upp till 67 decibel och håller sig under 68 decibel, då vi anser att en robot inte längre är tyst.

Roborock S8 vs S7_3

Roborock S8 vs S7: Vilken ska vi välja?

Slutligen måste vi avgöra vilken av de två som är mest värdefull. Det bör noteras att Roborock S8 ännu inte är till salu på Amazon, och vi måste vänta för att se vad det slutliga försäljningspriset blir. När det gäller tekniska egenskaper och funktionalitet kan vi dock försäkra dig om att företaget har gjort många förbättringar i S8 jämfört med S7.

I själva verket konkurrerar Roborock S8 mer direkt med Roborock S7 MaxV Ultra när det gäller tekniska funktioner. Den är därför klart överlägsen S7. Det enda som återstår att avgöra är om prisskillnaden är motiverad.

Men om du letar efter en dammsugare med maximal effektivitet som gör att du kan glömma att det finns en robot i huset, är Roborock S8 en mer avancerad modell med mer exakt teknik och med en betydande skillnad i fråga om effekt. Den ökade effekten, tillsammans med den utmärkta verkan av de två dubbla borstarna, garanterar ett bättre resultat.

Roborock S7 är dock också ett utmärkt köpalternativ om du föredrar en modell som visserligen inte är lika avancerad, men som är billigare.