Saltar al contenido

Roborock vs Laresar: Hur skiljer sig dessa robotdammsugare åt?

Roborock vs Laresar

I den här artikeln tar vi en titt på de viktigaste egenskaperna hos robotdammsugarna Roborock och Laresar. Trots att de båda märkena är relativt nya på marknaden har de snabbt blivit storsäljare på Amazon tack vare sitt imponerande värdeerbjudande. När det gäller kvalitet och överkomlighet kan de konkurrera med branschledaren Roomba. Det finns dock ett märke som sticker ut framför de andra, och vi kommer att fördjupa oss i detaljerna inom kort. Låt oss börja.

Roborock vs Laresar: Vilka serier och modeller finns det?

Det första jag ska göra är att förklara för dig alla modeller vi kan hitta i varje märke av robotdammsugare. Här ser vi en mycket tydlig skillnad mellan Roborock och Laresar, där den förstnämnda är mer produktiv än den sistnämnda.

Roborock: upp till 5 serier

Jag börjar med att prata om Roborock, som har 5 olika serier och flera modeller i varje serie:

 • E-serien: Det är den enklaste och den första som lanserades av Roborock, samt den billigaste. Här hittar vi två modeller, E4 och E5.
 • S6-serien: Vi fortsätter med S6, S6 Pure och S6 MaxV, som innehåller fler tekniska funktioner och artificiell intelligens.
 • Q7-serien: består av två modeller, standard och Q7 Max. Dessa är de första Roborock-modellerna som har en självtömmande bas.
 • S7-serien: Detta är den serie som hittills har flest modeller, eftersom vi hittar robotarna i versionerna S7, S7+, S7 MaxV och S7 Pro Ultra.
 • S8-serien: Vi kommer nu till den senaste av alla, som består av versionerna S8, S8+ och S8 Pro Ultra. Märket introducerar förbättringar i navigationen, som är mycket mer komplett, samt i förmågan att anpassa kartor och känna igen objekt.

Vi fortsätter med Laresar: endast två modeller

Laresar har å andra sidan färre robotdammsugare på marknaden. Just nu finns det två modeller till salu: L6 Pro och Grande 2. Båda har en självtömmande bas och har en ultrasmal design även om de finns i olika färger. Den ena har dock lasernavigation och den andra är sensorbaserad.

Roborock vs Laresar: Analys av de viktigaste modellerna

Här är de mest intressanta funktionerna hos två modeller som är jämförbara i både pris och funktionalitet. Det bör noteras att Roborock har mer avancerade modeller, men jag har valt den som mest liknar Laresarsars egenskaper.

Roborock S6 Pure – lasernavigation och kartläggning

Även om det är en av de första robotdammsugarna som Roborock släppte är det en av de jag gillar mest för sitt prisvärde. För det första för att den har mycket hög effekt tack vare HyperForce-motorn. Borsten har en särskild utformning för att fånga upp alla djurhår, och autonomin är cirka 3 timmar.

Och även för att den har en mycket exakt lasernavigation som ger den en mycket viktig självständighet så att du inte behöver oroa dig för att vara hemma medan roboten arbetar. Faktum är att denna lasernavigation gör det möjligt för roboten att utföra en preliminär kartläggning av utrymmet och därefter sparas kartorna för att anpassa städningen.

Dessutom dammsuger den inte bara, utan skrubbar också tack vare den avtagbara moppen och den inbyggda vattentanken. På så sätt multipliceras mångsidigheten. När det gäller tekniska funktioner lyfter vi fram att den kan styras med röst, utöver Roborock-appen.

33% RABATT
Roborock Aspiradora Robot S6 Pure Alta Potencia Aspiración Alfombras y superfícies duras 300m², Tanque de agua 180ml, Programable vía App Wi-Fi conectado y Control por Voz Alexa Google Home - Blanco
 • Succión fuerte: El potente sistema de limpieza aspira la suciedad, los escombros o el pelo de los suelos y las alfombras de forma eficiente y exhaustiva con la función automática de "Aceleración"
 • Navegación Láser: El sistema de navegación por láser de alta precisión mapea su casa en tiempo real, mientras que la limpieza en forma de Z asegura una máxima cobertura del área
 • Programación fácil: Programe y personalice los horarios de limpieza de objetos reconocidos y mapeadas automáticamente por el sistema de navegación láser de alta precisión
 • Mopa: El tanque de agua de 180 ml transforma la aspiradora en una fregadora de suelos con una superficie de hasta 150 m2
 • Controles avanzados: Define tus programas predefinidos incluyendo zonas prohibidas, muros invisibles y controla el robot por comando de voz con los servicios de Alexa o Google Home

Laresar L6 Pro – automatisk tömningsstation ingår

Här är höjdpunkterna för Laresar L6 Pro, en robotdammsugare med en inkluderad självtömmande bas med en kapacitet på 3 liter. Detta är den största styrkan hos denna robotdammsugare, som inte är dålig när det gäller effekt, men dess förträfflighet är inte lika bra som Roborocks. Det faktum att den har en självtömningsstation med vilken vi kan gå i flera veckor utan att tömma tanken gör den dock mycket bekvämare.

Den här roboten rör sig också med hjälp av laserteknik, så vi kan anpassa städningen genom de kartor som den skapar och lagrar i appen. Och precis som Roborock dammsuger och moppar den, även om vi måste säga att den gör det mer klumpigt. Å andra sidan tar det längre tid att göra kartläggningen, som är mindre fullständig eftersom tekniken för identifiering av objekt är mindre exakt.

Trots detta har Laresar L6 Pro en funktionsuppsättning som är svår att hitta till det här priset. Förutom den självtömmande basen synkar den också med en virtuell assistent, har en LED-skärm och har en batteritid på drygt 4 timmar.

Laresar Robot Aspirador y Fregasuelos, Aspirador Robot Láser con Autovaciado, 3500Pa Succión, 3 en 1, Compatible con Alexa Google Home, Mapa Editable, Limpieza Personalizada,para Pelo de Mascotas
 • 🌀【GARANTÍA 100% libre de preocupaciones】Laresar otorga gran importancia a la calidad del producto y la satisfacción de nuestros clientes. Se promete servicio de garantía de 2 años y soporte técnico de por vida. El equipo de postventa de Laresar está siempre a su servicio y tiene una respuesta rápida en 24 horas. No dude en decirnos si tiene algún problema o sugerencia sobre nosotros, nos esforzamos para que esté 100% satisfecho. Gracias por elegir Laresar.
 • 🌀【Eficiencia de limpieza ultra 3500 Pa】¿Cuáles son los criterios más importantes para elegir un robot aspirador? ¡Poder de succión! L6 Pro viene con una potencia de succión mejorada de hasta 3500 Pa, lo que mejorará en gran medida la eficiencia de limpieza y mantendrá todo el polvo a raya. La aspiradora robótica Laresar detectará automáticamente y ajustará la potencia para una limpieza más profunda en silencio, sin importar los pisos de madera, los pisos de cerámica o las alfombras.
 • 🌀【60 días de vaciado automático, manos libres 】 Equipado con una estación de carga y autovaciado de 3,5 l, el robot aspirador Laresar puede eliminar automáticamente toda la suciedad y almacenar el polvo en la bolsa sellada durante 60 días, liberándote del contacto con el polvo. Y limpieza frecuente del contenedor maloliente. L6 Pro volverá a su base para cargarse y vaciarse después de la limpieza, lo que le ayuda a ahorrar más tiempo y disfrutar de un ambiente sanitario en el hogar.
 • 🌀【Control de aplicación inteligente y de voz】 La aspiradora Laresar funciona perfectamente con Amazon Alexa y Google Assistant, muy fácil de controlar mediante comandos de voz. Nuestra aplicación inteligente Laresmart está diseñada para un uso práctico y rápido, puede controlar la dirección del robot limpiador y monitorear el estado de limpieza, el estado de la batería y los accesorios en tiempo real.
 • 🌀【Todo en uno: barrer, aspirar y trapear】 El robot Laresara L6 Pro puede aspirar y trapear al mismo tiempo. Equipado con una caja de polvo de 300 ml y un tanque de agua de 250 ml, la aplicación puede controlar 4 niveles de potencia de succión y 3 niveles de salida de agua para adaptarse a diferentes condiciones. Después de activar el modo de limpieza en forma de Y, realmente puede imitar el trapeado manual, haciendo que el suelo esté más limpio.

Roborock vs Laresar: Sammanfattning av deras skillnader

Laresar och Roborock är två populära märken av robotdammsugare, var och en med sina egna unika funktioner och möjligheter. Här är några av de viktigaste skillnaderna mellan de två:

 • Design: Laresar-robotdammsugare tenderar att vara längre och smalare än Roborock-dammsugare, som tenderar att vara bredare och kortare. Detta beror dock mycket på modellen.
 • Navigering: Laresar robotdammsugare använder gyroskop och sensorer för att navigera och kartlägga rengöringsområdet, medan Roborock till största delen använder lasernavigationsteknik, som i allmänhet anses vara mer exakt och effektiv.
 • Sugkraft: Både Laresar- och Roborock-dammsugare har hög sugkraft, men Roborock-dammsugare tenderar att ha mer sugkraft och är bättre på att rengöra mattor.
 • Batteritid: Laresar-dammsugare har en längre batteritid än Roborock-dammsugare, vilket innebär att de kan rengöra längre utan att behöva laddas upp.
 • Pris: Laresar-dammsugare tenderar att vara mer prisvärda än Roborock-dammsugare, även om detta varierar beroende på den specifika modellen.

Roborock vs Laresar: Vad är min slutsats?

Efter att ha testat båda märkena måste jag säga att Roborock har överraskat mig mer positivt än Laresar. För det första på grund av varumärkets utveckling, som idag är i nivå med Roomba, och det är en av de få som gör det. Dessutom innebär det stora utbudet av modeller som det har att vem som helst, oavsett budget, har tillgång till en mer eller mindre avancerad robotdammsugare, men med goda resultat.

Laresar är ett märke som inte är dåligt om du letar efter robotar i låg- och mellansegmentet, men det kan inte konkurrera med dem i de högre sortimenten. Roborock kan däremot göra det, både när det gäller prestanda och pris.

Med det sagt är det sista ordet alltid upp till dig, och vi kan försäkra dig om att båda modellerna har goda recensioner från användare som har provat dem. De spelar helt enkelt i olika ligor.