Saltar al contenido

Roomba Combo j7 vs Dreame L10 Pro: Den mer kompletta och mångsidiga rengöringsroboten

Roomba Combo j7 vs Dreame L10 Pro

Roomba är utan tvekan det varumärke som har det bästa ryktet på marknaden för robotdammsugare. Hittills har den haft en svaghet, nämligen att den inte har robotar som inte bara dammsuger utan också skrubbar. Lanseringen av det nya tillägget bryter dock med denna brist och ger upphov till ett ännu mer konkurrenskraftigt scenario. Men för att se hur den skiljer sig från andra toppmodeller ska vi analysera följande modeller i denna recension: Roomba Combo j7 vs Dreame L10 Pro. Håll dig uppdaterad!

Roomba Combo j7 vs Dreame L10 Pro: avgörande kriterier för att välja den bästa

I den här artikeln kommer vi att analysera likheterna och skillnaderna mellan de två robotarna för att hjälpa dig att välja den som bäst passar dina sökpreferenser:

1) Estetik och design

Först och främst ska vi analysera varje robots estetik. Det första som slår oss är att Roomba Combo j7 säljs i svart, medan Dreame L10 Pro också finns i vitt.

Men det finns också en annan aspekt att ta hänsyn till. Båda robotarna har en version som säljs med en självtömmande bas, även om priset är högre i båda fallen. När det gäller Roomba är det Roomba Combo j7+-modellen som har detta tillbehör.

Om du däremot vill ha den på Dreame-robotten bör du välja Dreame L10s Ultra. Även om våra två huvudpersoner inte har någon bas, har de en särskild version för den.

2) Effekt och sugförmåga

En av de första sakerna vi tittar på när vi jämför två robotdammsugare är deras sugkraft, eftersom den är direkt kopplad till hur bra de fungerar. Även om Roomba har ändrat vissa viktiga delar av sin strategi är andra delar oförändrade.

Roomba Combo j7 ger inte heller någon tydlig och exakt information om den maximala sugkraften, utan begränsar sig till att säga att den är 10 gånger högre än 600-serien, vilket innebär att den når ungefär 2000 Pascals.

Även om detta är en vägledande siffra är den lägre än de 4000 Pascals som Dreame L10 Pro uppnår, som i denna aspekt är bäst.

3) Dammsugning och skrubba

Vi kommer nu till den tredje stora delen av denna jämförelse: mångsidighet. Hur kan vi utvärdera den? I det här fallet är de båda robotarna ganska lika, eftersom de båda har en vätsketank och en avtagbar mopp som gör att de både kan moppa och dammsuga. Men om du vill aktivera dem endast med dammsugarfunktionen kan du också göra det.

Detta är den största skillnaden mellan Roomba Combo j7 och märkets tidigare modeller. I dessa modeller var de utformade så att de kunde synkroniseras med Braava, iRobots robotgolvstädare. Roomba Combo j7 är dock den första Roomba-robot som kombinerar båda funktionerna i en enda enhet.

I detta avseende är det också värt att notera en liten skillnad som, även om den inte är viktig, kan vara avgörande i händelse av oavgjort. Roomba Combo j7 är utrustad med två moppmoppar, till skillnad från Dreame L10 Pro som bara har en. Dessutom levereras Roomba-robotten med ett prov på ELKO-rengöringsprodukten.

Roomba Combo j7 vs Dreame L10 Pro_2

4) Navigering

Ett annat av de viktigaste kriterierna för en robotdammsugare är det navigationssystem som används. Om man antar att både Roomba och Dreame är intelligenta robotar finns det en som är bättre än de andra. Roomba Combo j7 drivs av Precision Vision, en teknik som bygger på en frontkamera och förstärks av en uppsättning sensorer.

Dreame L10 Pro drivs däremot av LiDAR-laserteknik, vilket ger den lite mer precision i orienteringen. Trots detta måste vi erkänna att Roombas prestanda är utmärkt även i detta avseende, eftersom den kan känna igen flera hinder.

Rymdförvaltning

När det gäller typen av navigering är det viktigt att ta hänsyn till vilken grad av anpassning som erbjuds av varje robot. Båda kan skapa kartor över ditt hem. Via appen kan du välja vilket rum de ska börja i, vilka områden de inte ska städa eller hur rummen ska delas upp.

Roomba går dock ett steg längre när det gäller sofistikering och detaljnivå. Du kan till och med välja hur mycket produkt du vill att roboten ska använda eller ange vilka områden du vill att den ska köra extra mycket.

5) Batteri

Låt oss nu ta en titt på batteriet. Det handlar framför allt om den maximala autonomi som erbjuds av varje robot, vilket vi redan har berättat för dig är mycket olika. Roomba Combo j7 håller i cirka 75 minuter (du vet att batteritid inte är Roombas främsta styrka).

Dreame L10 Pro däremot håller i upp till 150 minuter, dvs. dubbelt så länge. Vi kan alltså se att den här roboten har större batterikapacitet än iRobot. Det är dock värt att notera att båda har en laddnings- och returfunktion, vilket gör den här aspekten mindre viktig.

6) Extra funktioner

I det här avsnittet tar vi främst upp tre frågor:

Synkronisering med andra enheter

Särskilt med en mobilapp och virtuella assistenter. I det första fallet finns det inga skillnader, eftersom både Roomba och Dreame styrs via smarttelefonen.

Men hur är det med röstassistenter? Det bör noteras att båda robotarna synkroniseras med Alexa, men endast Roomba Combo j7 kan ansluta till Google Home.

Utdragbar mopp

iRobot har gett sig in på marknaden för kombinationsrobotar på ett stort sätt. Den här modellen har en utdragbar mopp, så den lyfter sig automatiskt för att undvika att blöta mattor när den känner att den närmar sig en matta. Dreame L10 Pro saknar denna funktion.

Innovation av sensorer

Vi talade också om tekniknivån i de sensorer som varje robot är utrustad med. Dreame L10 Pro har bra sensorer, men det är de grundläggande sensorerna (stötskydd, fallskydd osv.). Roomba Combo j7 lägger dock till två andra mycket intressanta sensorer till dessa:

  • Dirt Detect: En egen teknik som gör att den kan identifiera om det finns stora koncentrationer av smuts och öka intensiteten.
  • Sensor i vattentanken: Tack vare den vet användaren alltid när vätsketanken ska fyllas på.

Roomba combo j7 vs dreame l10 pro_3

Roomba Combo j7 vs Dreame L10 Pro: slutomdöme

Du har kollat upp styrkorna och skillnaderna mellan robotarna och nu är det dags att bestämma vilken av de två som är mest värdefull. I det här fallet inser vi att det är ett svårt beslut. Å ena sidan är Dreame L10 Pro mycket prisvärd, och glöm inte att den är kraftfullare och har mer autonomi.

Å andra sidan uppfyller Roomba Combo j7 ett krav som vi har ställt till iRobot under lång tid, nämligen dubbel mångsidighet hos robotarna. Den har också Roombas kvalitetsgaranti och är utrustad med mer avancerade sensorer, men priset är betydligt högre.

Kort sagt bör du fundera på vad som är viktigast för dig när du väljer en robotdammsugare: prestanda eller sofistikering. Vad vi kan försäkra dig om är att du inte kommer att ångra dig, oavsett vilket alternativ du väljer. Oavsett om du väljer Roomba Combo j7 eller Dreame L10 Pro får du rätt.