Saltar al contenido

Roomba e5 Vs 692 Vs 671 Vs 605 – Vilken är den bästa billiga robotdammsugare Roomba?

roomba 960 vs e5

Det finns robotdammsugare för alla behov, varje iRobot Roomba har sina egna egenskaper och man kan hitta likheter och skillnader mellan dem men är det om personligt smak då flera modellerna i grund och botten kan täcka precis samma behov. Vilken är den bästa billiga iRobot Roomba? Några av de billigaste iRobot Roomba som finns är modellerna e5, 692, 671 och 605.  Så låt oss se en jämförelse mellan dem.

Kolla priset på Amazon

Skillnader mellan Roomba e5, 692, 671 och 605

1) Sugstyrka

 Roomba e5 har den största sugkraften. Den effektökande sugfunktionen i e5 ger sugstyrka som är upp till 5 x starkare och förbättrad städprestanda kraften hos 600-serien, som de andra modellerna vi analyserar tillhör.

Skillnader mellan Roomba e5, 692, 671 och 605

2) Smart Dirt Detect-teknologi

 Alla Roomba-modeller som vi jämför, utom 605-modellen, har Dirt Detect-teknologi. Denna teknologi består av sensorer och hittar de smutsigaste områden i ditt hem och ger roboten besked om att göra extra rent I de områden i hemmet där det verkligen behövs. Robotdammsugare jobbar under en längre tid tills den upptäcker färre partiklar.  Det självjusterande städhuvudet anpassar sin höjd och städar både mattor och hårda ytor effektivt.

3) Flexibla borstar

Av de fyra modellerna som analyserar är det bara Roomba e5 som har  trasselfria borstar.</b Därför är den lämpligare för användning i hem med husdjur. Tappar vårt unika och flexibla system med gummiborstar aldrig kontakten med underlaget oavsett om det är hårda golv eller mattor, så du får riktigt rena golv.

4) Grepphandtag

Robotdammsugarna Roomba e5 och 671 har ett grepphandtag som gör det enkelt att bära dem. Roomba 605 och 692 har däremot inte denna extra funktion.

5) Användartid vid full laddning (min)

Roomba e5, 692 och 671 har 90 minuters batteritid, medan Roomba 605 bara har 60 minuter. 

6) Appen och WiFi-anslutning

Alla exempel vi analyserar, utom Roomba 605, är anslutna till en app via ett WiFi-nätverk och gör att man kan aktivera dess funktion när som helst och var som helst, schemalägga scheman eller se städhistoriken. Appen ger dig dessutom personliga förslag på städning baserat på förhållandena i ditt hem.

7) Röststyrning 

Modellerna e5, 692 och 671 kan också anslutas till virtuella assistenter som 

Alexa eller Google Home och ställa in röstkommandon för att styra dem med dina egna ord så du kan starta, stoppa och docka roboten. Roomba 605 har däremot inte det.

8) Pris

Logiskt sett är Roomba 605 den billigare modellen. Roomba e5 är den som kostar mer pengar. Skillnaden mellan dem är dock inte så stor.

Roomba e5 Vs 692 Vs 671 Vs 605 – Likheter

1) iAdapt 1.0  Navigation

Navigationen i alla dessa modeller är iAdapt 1.0-versionen. Robotdammsugaren navigerar reaktivt, dvs. den reagerar när den stöter på hinder. Detta är en ganska enkel navigering om man tar hänsyn till nuvarande teknik och modeller.

roomba 960 vs e5

2) De skapar inga kartor

Ingen av modeller som vi analyserar skapar kartor över ditt hem. Detta innebär att dessa modeller inte ritar en karta som kommer ihåg vilka områden som har rengjorts tidigare och vilka områden som behöver rengöras.

3) De har ingen funktion för att ladda och återuppta.

Dessa modeller återvänder själva till laddningsstationen när de upptäcker att batteriet är slut. När batteriet laddas, fortsätter de inte vid samma ställe som de slutade rengöra, men de fortsätter att rengöra slumpmässigt.

4) 3-stegs rengöringssystemet

Tack vare två borstar för flera ytor och en kraftfull dammsugning fångas även den mest envisa smutsen upp.

5) Andra likheter

Till skillnad från andra modeller från märket är ingen av dessa fyra Roombas kompatibla med självtömningsstationen «Clean Base», de har inget «Power Boost»-läge och de är inte Braava-kompatibla (Imprint Link-teknik).

Slutsats – Roomba e5, 692, 671 eller 605 – vilken är bäst?

Roomba e5 är den mest avancerade av de fyra modellerna vi har tittat på, särskilt när det gäller rengöringsfunktioner. Roomba e5 har till exempel större sugstyrka och är idealisk för hem med husdjur tack vare sina borstar som inte trasslar till sig.

Om man vill ha en billigare modell, men som har bra funktioner som Dirt Detect sensorer eller WiFi-anslutning och app, kan du välja Roomba 671 eller 692.

Vi rekommenderar dock inte Roomba 605, eftersom den är lite föråldrad och dess funktioner är ganska enkla.

Om du vill ha någon av dessa modeller… Här är erbjudandena på Amazon!