Saltar al contenido

Roomba e5 Vs Roomba 960 – Vilken Roomba ger mest valuta för pengarna?

roomba 960 vs e5

Det finns robotdammsugare för alla behov, varje iRobot Roomba har sina egna egenskaper och man kan hitta likheter och skillnader mellan dem men är det om personligt smak då flera modellerna i grund och botten kan täcka precis samma behov.

Vilken Roomba ger mest valuta för pengarna? Vi ska en jämför modellerna e5 och 960. Två av Roombas mest sålda modeller.

Kolla priset på Amazon

Skillnader mellan Roomba 960 och Roomba e5

1) vSLAM Navigation (iAdapt 2.0)

Roomba 960 använder vSLAM-teknik för att veta var du befinner dig tack vare en kamera som hjälper dig att skapa visuella referenser och därmed utveckla iAdapt 2.0-navigationen. Med detta navigationssystem kan robotdammsugaren navigera systematiskt och ordnat genom hela huset.

Roomba e5 har navigationsversionen iAdapt 1.0, vilket innebär att robotdammsugaren navigerar slumpmässigt och reagerar varje gång den stöter på ett hinder.

Roomba 960 är mycket intelligentare och mer exakt när det gäller navigering.

roomba 960 vs e5

2) Kartlägger roboten omgivningarna

Roomba 960 skapar kartor som raderas när rengöringen är klar. Kartorna som skapas är ganska enkla. Det är en interaktiv kartläggning, vilket innebär att du inte kan hantera städningen per område eller rum från appen.

Roomba e5 kan inte skapa någon karta.

3) Ladda upp och återuppta

 Båda modellerna återvänder själva till laddningsstationen när de upptäcker att batteriet är slut. Skillnaden är att Roomba 960 fortsätter där den slutade när den har fyllt på batteriet. Roomba e5 kan däremot inte återuppta rengöringen där den slutade och fortsätter att rengöra slumpmässigt.

4) Batteritid

Roomba e5 har 90 minuters autonomi och Roomba 960 endast 70 minuter, men laddnings- och returfunktionen kompenserar för den begränsningen.

5) Pris

Roomba e5 är billigare än roomba 960.

Likheter mellan Roomba 960 och Roomba e5

1) Sugtyrka:

Båda dessa modeller multiplicerar sugförmågan med x5 jämfört med Roomba 600-serien. Detta är en genomsnittlig sugförmåga jämfört med konkurrenterna.

2) Behållarkapacitet

Båda modellerna har en behållarkapacitet på 0.6 liter.roomba 960 vs e5 robotdammsugare

3) Aeroforce 3-stegssystem

Tack vare två borstar för flera ytor och en kraftfull dammsugning lyckas de fånga upp även den mest envisa smutsen.

4)  Smart Dirt Detect -teknologi

Tack vare den högutvecklade navigationsteknologi arbetar de jämförda modellerna under längre tid i de smutsigaste områdena tills de upptäcker färre partiklar. Roombas sensorerna känner av områden med mycket smuts.

5) Appen och WiFi-anslutning

Roomba 960 och Roomba e5  är anslutna till en app via ett WiFi-nätverk och gör att man kan aktivera dess funktion när som helst och var som helst, schemalägga scheman eller visa städhistoriken.

6) Röststyrning

Alla jämförda modeller har anslutning till virtuella assistenter som Alexa eller Google Home och du kan konfigurera röstkommandon för att styra dem med dina egna ord.

 

7) Andra likheter

Till skillnad från andra modeller av märket är Roomba e5 och 960 inte kompatibla med självtömningsstationen «Clean Base», har inte läget «Power Boost» och är inte heller Braava-kompatibla (Imprint Link-teknik).

Slutsats – Roomba 960 eller Roomba e5 – Vilken är bäst?

Roomba 960 är mycket intelligentare när det gäller navigering och kartläggning, och robotdammsugaren vet var och vilka områden den ska städa. En av dess stora fördelar är funktionen för laddning och retur, vilket innebär att när den laddar batteriet fortsätter den att rengöra tills den är klar.

Roomba e5 har samma rengöringsfunktioner som Roomba 960 (sugkraft, sensorer för smutsdetektering, tankkapacitet eller rengöring i tre faser). Även om Roomba e5 är mindre intelligent och mer billigare.

Om du letar efter teknik och intelligent navigering rekommenderar vi Roomba 960. Om du föredrar samma rengöringsförmåga och ett mer överkomligt pris kan Roomba e5 vara vad du letar efter.

Om du vill ha någon av dessa modeller … Vi lämnar dig Amazon-erbjudanden!