Saltar al contenido

Roomba i7 Vs i7+ Vs 981 Vs 980 – Bästa Roomba robotdammsugaren?

Det finns robotdammsugare för alla behov, varje iRobot Roomba har sina egna egenskaper och man kan hitta likheter och skillnader mellan dem men är det om personligt smak då flera modellerna i grund och botten kan täcka precis samma behov. Vilken Roomba robotdammsugaren är bästa? Jämför modellerna 980, 981, i7 och i7+. De är några av de mest avancerade exemplen på varumärket.

Kolla priset på Amazon

Vad är skillnaden mellan Roomba 980 och Roomba 981? och Roomba i7 och i7+?

Den enda skillnaden mellan iRobot Roomba 980 och 981 är färgen på modellerna, men deras funktioner är desamma.

Skillnaden mellan iRobot Roomba i7 och i7+ är inköpspaketet, i7 är basmodellen, det vill säga att man köper bara robotdammsugare och i i7+-modellen innehåller robotdammsugaren och laddningsbasen.

Vi kommer att jämföra Roomba i7- och 981-modellerna (modellens egenskaper i7+ är ingår i  av i7 modellen och modellens egenskaper 980-är ingår av Roomba 981).

Skillnader mellan Roomba 981 och Roomba i7

1) iAdapt 3.0 Navigation

Båda modellerna använder vSLAM-teknik för att veta var du befinner dig tack vare en kamera som hjälper dem att skapa visuella landmärken. Roomba 981:s navigation är dock iAdapt 2.0 och Roomba i7:s navigation är iAdapt 3.0.

Skillnaden mellan navigationssystemen är att iAdapt 2.0-navigationen används för att navigera på ett systematiskt och ordnat sätt, medan iAdapt 3.0 går längre och gör det möjligt för robotdammsugaren att lära sig hemmets egenskaper och anpassa sig till miljön.

Roomba i7 och Roomba 981 robotdammsugare

2) Kartlägger roboten omgivningarna

För att kunna ge den mest effektiva rengöringen av ditt hem. Den skapar visuella riktmärken så att den enkelt kan hålla koll på var den varit och var den behöver gå.

Roomba 981 skapar kartor som raderas när rengöringen är klar. Roomba i7 kan lagra upp till 10 kartor i appen, de är också interaktiva och låter dig styra städningen (ett bevis på detta är den smarta rumsförvaltningen, som kommer att analyserar nedan).

3) Ger förslag som gynnar dig

Vår iRobot i7+ kan städa när, var och hur du vill från Appen. Och lika viktigt kan den hålla sig undan från ytor du inte vill att den ska vara på. Roomba 981 har inte detta alternativ.

4)  Behållarkapacitet

Roomba 981 har en kapacitet på 0,6 liter och Roomba i7 har en kapacitet på 0,4 liter.

5) Dockningsstation med autonomisk tömning

i7-serien är kompatibel med självtömningsstationen «Clean Base», som kan köpas tillsammans med roboten (Roomba i7+) eller separat (standard Roomba i7 + basen). Med denna station kan robotdammsugaren tömma sig själv automatiskt i slutet av varje rengöringssession. Roomba 981 är inte kompatibel med basen.

6) Batteritid

Roomba 981 har 120 minutes drifttid medan Roomba i7 bara har 75 minuter.

7) Power Boost-Suction

En annan aspekt där Roomba 981 är bättre än Roomba i7 är att Roomba 981 har «Power Boost»-läget, medan Roomba i7 inte har denna fördel. Roomba 981 automatiskt ökar sugkraften när den upptäcker att den befinner sig på en matta eller på en plats där mycket smuts samlas.

8) Pris

Roomba 981 är billigare än Roomba i7.

Roomba i7 och Roomba 981 – Likheter

1) Sugkraft

Dessa modeller har 10 gånger högre sugförmåga än Roomba 600-serien. Detta är en bra nivå av dammsugning.

2) Kompatibel med Braava

De har Imprint Link-teknik för att fungera tillsammans med vissa Braava-produkter (iRobots serie av robotgolvrengörare).

3) Aeroforce 3-stegssystem

Tack vare två borstar för flera ytor och en kraftfull dammsugning lyckas de fånga upp även den hårdaste smutsen.

Roomba i7 och Roomba 981

4) Smart Dirt Detect -teknologi

Tack vare den högutvecklade navigationsteknologin arbetar de jämförda modellerna under längre tid i de smutsigaste områdena tills de upptäcker färre partiklar. Roombas sensorerna känner av områden med mycket smuts.

5) Laddar och återupptar dammsugningen

Om batteriet börjar bli urladdat, återvänder de själva till laddningsstationen, laddar den sig själv och fortsätter där den slutade för att få en bättre rengöring.

6) App och WiFi-anslutning:

De här modellerna ansluts till en app via ett WiFi-nätverk så att du kan aktivera dem när som helst och var som helst, programmera scheman eller visa städhistorik.

7) Röststyrning

Dessa modellerna kan anslutas till virtuella assistenter som Alexa eller Google Home och ställa in röstkommandon för att styra dem med dina egna ord.

Slutsats – Roomba 981 eller Roomba i7 – Vilken är bäst?

Roomba i7 är mycket smartare när det gäller navigering och kartläggning, och du kan interagera mer med robotdammsugaren och anpassa rengöringen till varje behov. Den är också kompatibel med Clean Base och töms automatiskt (kan köpas separat eller tillsammans i i7+modellen).

Roomba 980 och 981 är samma modell, men i olika färger. Det är en mindre intelligent robotdammsugare, men med stora färdigheter när det gäller rengöring. Till exempel Power Lifting Suction, längre batteritid eller en tank med större kapacitet. Dessutom är priset mer ekonomiskt.

Om du letar efter teknik och artificiell intelligens rekommenderar vi Roomba i7. Om du föredrar bra rengöringsförmåga och ett mer ekonomiskt pris kan Roomba 981 vara vad du letar efter.

Om du vill ha någon av dessa modeller … Vi lämnar dig Amazon-erbjudanden!