Saltar al contenido

Roomba j7 Vs i3 Vs i7 Vs s9 – Behöver du en robotdammsugare av högsta klass?

Roomba j7 Vs i3 Vs i7 Vs s9

Det råder ingen tvekan om att Roomba är det varumärke för robotdammsugare som har positionerat sig bäst i konsumenternas medvetande, som förknippar det direkt med innovation, förträfflighet och kvalitet. Men har du någonsin stannat upp och jämfört prestandan hos de olika modellerna för att kontrollera deras skillnader och likheter? I den här artikeln analyserar vi fyra av de mest avancerade robotar som finns idag: Roomba j7 Vs i3 Vs i7 Vs s9. Är du redo att ta reda på det? Vi rekommenderar att du inte missar vår artikel!

Roomba j7 Vs i3 Vs i7 Vs s9: Jämförelser och yttranden

I det här avsnittet förklarar vi i detalj hur varje huvudperson i vår granskning presterar i olika viktiga aspekter när man utvärderar en robots prestanda:

1) Automatisk batteriladdning

För att sätta detta i ett sammanhang vill vi först och främst klargöra att alla robotar som vi analyserar har en funktion för att «ladda och återuppta«, vilket gör att batteritiden blir mindre viktig.

Anledningen till detta är att roboten alltid ser till att städa färdigt, även om batteriet tar slut. Men om vi bortser från detta alternativ ser vi att roomba j7, i7 och i3 kan köras i ungefär 75 minuter.

Denna tid ökar till 120 minuter för Roomba s9, även om det är sant att Roomba inte är det märke som erbjuder den längsta autonomin för sina robotar. Därför utnämner vi s9 till vinnare.

Vinnare: Roomba s9

2) Intelligens för navigering

Navigationstekniken bestämmer hur roboten ska orientera sig och röra sig. Det är därför nära kopplat till den intelligens som används när man definierar rengöringsvägar.

Om vi fokuserar på våra huvudpersoner varierar det något mellan de fyra. Roomba i3 rör sig genom att kombinera gyroskopisk navigering med RCOM-sensorn, vilket gör att den kan röra sig i raka linjer och på ett ordnat sätt. Navigeringen är dock mindre exakt än de tre konkurrerande modellerna.Roomba j7 Vs I3 Vs I7 Vs S9_2

För det andra har Roomba i7 det intelligenta navigationssystemet iAdapt 3.0 i kombination med vSLAM-teknik, där dess huvudvapen är en kamera som gör det möjligt att skapa mer exakta visuella referenser än i3.

Om vi tittar på Roomba s9 använder den också iAdapt 3.0-navigering tillsammans med vSLAM, men lägger till en ny 3D-sensor som kan känna igen objekt i högre hastigheter.

Slutligen använder Roomba j7 PrecisionVision-navigeringsteknik som bygger på en mycket exakt kamera på framsidan.

Vinnare: Roomba s9

3) Automatisk tömningsstation

När du köper roboten kan du hitta en dubbel version, standard och plus.

Du bör veta att de fyra robotar vi talar om har en Plus-version (j7+, i7+, i3+ och s9+), där det förutom dammsugaren även ingår en självtömmande bas. Tack vare det här tillbehöret tömmer roboten sig själv i den här basen i slutet av varje rengöring. Den självtömmande basen har alltså en kapacitet på cirka 30 tankar, vilket innebär att den inte behöver tömmas i cirka 60 dagar.

Observera att priset på robotar med självtömmande bas är högre, så du kan också välja att köpa enbart roboten.

Vinnare: Oavgjort

4) Sugkraft

Vi brukar inte ha problem med att se denna information, men Roomba brukar inte ge den tydligt. För att du ska veta vad vi menar brukar företag uttrycka sugeffekten i AirWatt eller Pascals. Men enligt varumärket självt har den 40 gånger mer kraft jämfört med Roomba® 600 Series AeroVac-systemet. Samtidigt ökar Roomba j7, i7 och i3 effekten 10 gånger.

Som du kan se vet vi att Roomba s9 har mer kraft än sina konkurrenter, men det är mindre tydligt hur mycket bättre den är än andra konkurrerande robotar. Denna brist på information kan göra vissa användare försiktiga.

Vinnare: Roomba s9

5) Dubbel funktionalitet

Detta är ett av de tydliga förbättringsområden som iRobot skulle kunna genomföra – skrubba. Ingen av Roombas har en egen skrubbarfunktion, vilket kan göra dem okonkurrenskraftiga på marknaden.

Det blir faktiskt allt vanligare att hitta robotar från olika märken som integrerar båda funktionerna i samma apparat. Företaget har åtagit sig att integrera sina egna enheter.

Med andra ord kan Roomba-robotar synkroniseras med Braava-golvstädaren, också från iRobot, via Imprint-koordineringstekniken. Resultatet är mycket tillfredsställande, det kan vi inte förneka, men du måste kombinera två olika enheter. Och därmed dubbla kostnaden.

Vinnare: Oavgjort

6) Sensorer för smutsdetektering

Alla robotar vi tittar på har sensorer för smutsdetektering, ett system som gör det möjligt för roboten att identifiera områden där det finns mer smuts och agera mer intensivt.

Dessutom har alla robotar en funktion som automatiskt justerar sugkraften när de upptäcker att de befinner sig på en matta.

Vinnare: Oavgjort

7) Imprint Smart Mapping

Om du inte är bekant med hur robotar fungerar kan vi berätta att de som rör sig med hjälp av lasrar eller kameror kan skapa kartor över utrymmet genom att identifiera det i realtid. Alla dessa system ritar dock inte lika exakta kartor och de har inte heller nödvändigtvis kapacitet att lagra dem.

i3 skapar kartor direkt utifrån de visuella landmärken som den upptäcker, men kartorna är inte interaktiva och sparas inte i efterhand. Roomba i7, j7 och s9 är däremot utrustade med Imprint Smart Mapping, en teknik som gör det möjligt att skapa interaktiva kartor med möjlighet att styra städningen rum för rum.

Vinnare: Roomba i7, j7 och s9

8) Borstar och tillbehör

Robotdammsugare levereras vanligtvis inte med lika många tillbehör som kvastdammsugare, men i det här fallet vill vi lyfta fram ett av dem.

Bland de tillbehör som finns tillgängliga för Roomba j7, i7, i3 och s9 finns två gummiborstar för flera ytor som tillsammans ökar rengöringseffektiviteten.Roomba j7 Vs I3 Vs I7 Vs S9_1

De fungerar på ett enkelt sätt: en borste avskalar smutsen medan den andra borsten leder den till soptunnan.

Och om du har husdjur hemma kommer du att bli intresserad av att veta att de är utformade med anti-tangle-teknik för att förhindra att de blir ineffektiva eller att husdjurshår täpper till borsten.

Vinnare: Oavgjort

9) App och röststyrning

Vi tror att en av de främsta anledningarna till att användarna väljer en robotdammsugare är det oberoende de har och därmed den bekvämlighet de ger.

De fyra huvudpersonerna i vår recension kan alltså styras på distans, antingen via en mobilapp eller genom att synkronisera med de virtuella assistenterna Alexa och Google Home för att ge röstinstruktioner.

Dessutom kan de alla konfigureras direkt från din smartphone med iRobot Home-appen. Där kan du ställa in rengöringsschemat, kontrollera batteriet eller kartorna och granska tidigare rengöringar.

Vinnare: Oavgjort

10) Uppsättning av lutningssensorer

En annan av Roombas egenskaper är att de har en uppsättning sensorer som gör det möjligt för dem att upptäcka ojämnheter som orsakas av trappsteg och på så sätt förhindra att de skadas om de faller ner för trappstegen.

På samma sätt innehåller de en uppsättning sensorer som kan identifiera hinder, t.ex. soffor eller möbler, och orientera sig så att de städar under dem och styr i raka linjer. Och i detta avseende är det en teknisk jämnvikt.

Vinnare: Oavgjort

11) Försäljningspris

Den sista aspekten vi jämför är, föga förvånande, pris-prestandaförhållandet mellan de fyra huvudpersonerna. Roomba uppfattas förmodligen inte av konsumenterna som ett billigt märke. Det är dock ett av de märken som erbjuder ett bredare prisintervall.

S9 är den dyraste modellen, följt av j7 och robotarna i-serien. Priset kan variera beroende på vilka erbjudanden som finns, men skillnaden mellan de fyra modellerna varierar från 450 euro för i3 till 1 200 euro för s9.

Vinnare: Roomba j7

Intressanta saker att veta innan du köper en robotdammsugare

Alla robotar är inte likadana och alla märken följer inte samma förfaranden. Roomba är faktiskt ett av de märken som har mest personlighet på marknaden. Den goda positionen och det goda ryktet som de har uppnått har gjort det möjligt för dem att utveckla vissa aspekter som gör deras robotar unika. Här är några rekommendationer så att du kan jämföra dem på rätt sätt:

 • Mätning av sugförmåga: Vi erkänner att detta är den svagaste aspekten vi hittade hos märket, och det sätt på vilket de kommunicerar sugförmåga övertygar oss inte. Istället för att rapportera airWatt eller Pascals, som de flesta företag gör, begränsar sig Roomba till att jämföra hur mycket sugförmågan har förbättrats jämfört med Roomba från andra serier. Du bör därför ta hänsyn till detta när du utvärderar olika alternativ.Roomba j7
 • Automatisk identifiering av hinder: Trots alla aspekter som skulle kunna förbättras är sanningen den att Roombas innovationsgrad och teknik är en av de högsta på marknaden. Det kan du se i rörelsesystemet, i de sensorer för upptäckt av hinder som ingår, i automatiseringen när det gäller reglering av strömmen eller i detaljrikedomen i de kartor som skapas.
 • Dammsugning och moppning: En av iRobots särskilda egenskaper är att de utformar olika typer av apparater så att de kan fungera i samordning med varandra. Ingen av Roomba-robotarna har till exempel dammsugnings- och moppningsfunktioner, men de kan anslutas till iRobots Braava-golvmoppar.
 • Batteriladdning: De flesta Roomba-robotar har en funktion för att ladda och återuppta batteriet, vilket är mycket intressant i det här fallet, eftersom det här märket inte är känt för sina robotars långvariga autonomi.

Vilka är de mest sålda Roomba-robotarna på Amazon?

Det råder ingen tvekan om att Amazon är det mest utbredda produktdistributionsnätverket i världen i dag, och vad som händer där är i allt högre grad en återspegling av verkligheten. Om du tvekar mellan två robotar och inte vet vilken du ska välja kan det därför vara bra att veta vilken av de två som säljer bäst på Amazon:

17% RABATT
iRobot Roomba 692 Robot Aspirador con conexión Wi-Fi, Sistema de Limpieza en Tres Fases, Sugerencias Personalizadas, Compatible con tu Asistente de Voz, Color Negro
 • Para tener los suelos limpios sin esfuerzo, el robot aspirador Roomba 692 aprende de tus hábitos de limpieza y te sugiere programas personalizados que se encargan de la suciedad, del polvo y de los restos diarios. Este robot es una magnífica forma de limpiar tu hogar de manera más inteligente.
 • SISTEMA DE LIMPIEZA EN 3 FASES PATENTADO POR IROBOT. La suciedad difícil deja de ser un problema con el sistema de limpieza en tres fases que combina agitación y potencia de succión para acabar con la suciedad de suelos y alfombras. Sus dos cepillos contrarotantes trabajan en equipo para extreaer y levantar la suciedad hacia el canal de succión, mientras que el cepillo para esquinas y bordes se encarga de limpiar a lo largo de las paredes y en los rincones.
 • LIMPIEZA EFICIENTE. Roomba 692 se desplaza por tu casa con un completo conjunto de sensores avanzadosque le permiten desplazarse por debajo y alrededor de los mueble y a lo largo de los bordes, mientras que la detección de desnivel evita que se caiga por las escaleras.
 • DETECTA LA SUCIEDAD Y ACABA CON ELLA. La tecnología Dirt Detect permite a Roomba 692 detectar las áreas más sucias de tu hogar y limpiarlas a fondo, insistiendo en ellas hasta acabar con la suciedad.
 • DOS CEPILLOS EN LUGAR DE UNO SOLO. Sus dos cepillos multisuperficie contrarotatorios trabajan en equipo para extraer y levantar desde pequeñas partículas de polvo hasta restos de mayor tamaño en suelos y alfombras. Especialmente diseñados para limpiar toda la suciedad que encuentran a su paso.
43% RABATT
iRobot Robot Aspirador y friegasuelos Roomba Combo Conectado a WiFi con Diferentes Modo de Limpieza - Aspiración Potente - Sugerencias Personalizadas - Compatibilidad con los asistentes de Voz
 • iRobot tiene más de 30 años de experiencia en robótica e innovación con más de 30 millones de robots para el hogar vendidos en todo el mundo. Tanto si eliges Roomba, Braava o ambos, tus suelos reciben el cuidado especializado que merecen.
 • Aspiración potente - Aspira el polvo y la suciedad de suelos y alfombras gracias a su cepillo en forma de V y su potente aspiración.
 • Suelos limpios cada día - Su Sistema de fregado utiliza un paño de microfibra con una textura estriada especial. Personaliza tu limpieza con sus tres modos de fregado.
 • Limpia adaptándose a ti - Aprende tus hábitos de limpieza y te sugiere horarios que se adaptan a ti También te hace recomendaciones que tú no hubieras tenido en mente, como una limpieza extra durante la temporada de alergias
 • Limpia sin esfuerzo - Gracias a su compatibilidad con los Asistentes de Google y Alexa, el robot aspirador y friegasuelos Roomba Combo(TM) limpia tu hogar con solo escuchar tu voz.*Funciona con dispositivos habilitados para Google Home y AlexaAlexa y todos los logotipos relacionados son marcas comerciales de Amazon.com o sus afiliados. Google es una marca comercial de Google LLC
LEFANT Robot Aspirador, Succión de 2200 Pa,120 Min Autonomía, Aspirador Robot Sin Enredos, Delgado, Wi-Fi/App/Alexa, Ideal para Pelo de Mascotas, Alfombras de Pelo Bajo (M210 Pro Gris)
 • 【Seis modos de limpieza】 La mayoría de los robot aspirador en el mercado tienen un modo de limpieza aleatorio. En comparación con ellos, el robot aspirador Lefant M210P tiene seis modos de limpieza: automático, ordenado, puntual, de borde, programado y control direccional. Con la trayectoria curva de limpieza en tres etapas, ¡la limpieza se vuelve tan fácil! (⚠️Solo WiFi de 2.4GHz)
 • 【Aumento de potencia para alfombras】 Se ha optimizado para alfombras. Reconoce inteligentemente las alfombras y aumenta la succión máxima para una mejor eficiencia de limpieza. El sensor de rejilla resuelve definitivamente el problema de moverse sin rumbo fijo en las alfombras. El M210P aspirador robot cuenta con un motor digital avanzado que proporciona una potente succión de hasta 2200 Pa, lo que le permite limpiar eficientemente el polvo, pelos de mascotas y otros desechos.
 • 【Boquilla de succión única de alta potencia】 Al quitar el cepillo giratorio inferior y utilizar un diseño de boquilla de succión grande, se puede limpiar cabello y polvo sin tener que preocuparse por la limpieza del cabello. La eficiencia de limpieza es cercana al 90%. El aspiradorarobot cuerpo pequeño se combina con un cubo de basura de gran capacidad de 500 ml, lo que permite más basura y menos necesidad de vacío.
 • 【Tecnología FreeMove 3.0】 Está incorporado con seis sensores infrarrojos anticolisión 6D para reemplazar las colisiones mecánicas y sentir el entorno circundante a 720 grados. Al reducir el tamaño del cuerpo, el robot aspirador puede evitar obstáculos más fácilmente y reducir fallas causadas por desgaste, deformación, acumulación de polvo, entre otras. Puede detectar escaleras para evitar caídas y subir fácilmente a las alfombras.
 • 【Diseño compacto】 Con el diseño integral del cuerpo, un diámetro de solo 28 cm y un grosor de 7.85 cm, está diseñado específicamente para espacios estrechos como camas, sofás y esquinas, evitando enredos y con una alta cobertura y tasa de fallas muy baja. La aspirador suelo robot batería tiene una duración de hasta 120 minutos y regresa automáticamente a la estación de carga cuando se completa el ciclo de limpieza o cuando la batería está baja.
HONITURE Robot Aspirador y Fregasuelos, 4500Pa Succión Ultra Fuerte, G20 Pro Robot Aspirador con Auto Carpet Boost, Alexa/WiFi/App, Aspirador Robot Super Delgado, Ideal para Pelo de Mascotas, Piso
 • 【4500Pa Succión Ultra Fuerte】Potencia de succión de hasta 4500Pa, el robot aspirador G20 PRO puede absorber fácilmente la suciedad y el pelo de las mascotas que se esconden en las grietas del suelo y las alfombras. Está equipado con un silencioso y eficiente motor japonés NEDC con una autonomía de hasta 180 minutos.
 • 【Diseño 3 en 1, Barre&Aspira&Fregona】G20 PRO robot aspirador barre, aspira y friega en uno, permitiendo aspirar y fregar al mismo tiempo, conveniente y eficiente. El diseño único separado de la caja de polvo y el tanque de agua hacen que sea fácil de instalar, quitar y limpiar en cualquier momento.
 • 【Actualizar el Sistema de Navegación Inteligente】G20 PRO robot aspirador y fregasuelos sigue la última lógica de limpieza y planifica la ruta según "Z" sin perderse ninguna zona, con una tasa de eliminación de polvo en línea recta del 95%. Equipado con múltiples sensores para evitar obstáculos de manera efectiva. El robot aspirador se recarga automáticamente cuando la batería está baja.
 • 【Auto Carpet Boost】 G20 PRO robot aspirador detecta inteligentemente la alfombra rápidamente y aumenta automáticamente la potencia de succión en poco tiempo, moviéndose sin esfuerzo del suelo a la alfombra. Es ideal para alfombras de pelo corto y medio y pelo de mascotas.
 • 【Múltiples Controles Inteligentes】G20 PRO admite múltiples métodos de control. Además de sus propios botones de control y mando a distancia, no solo se conecta a aplicaciones móviles inteligentes, sino que también se puede emparejar con Alexa y Google Assistant, lo que hace que este robot sea muy fácil de usar y también permite la limpieza con temporizador.
10% RABATT
Robot Aspirador y Fregasuelos, 4000Pa Aspirador Robot, Carga automática, 150 Minutos de batería de Larga duración, App o Mando a Distancia, Compatible con Alexa, para Pelo de Mascotas (Evol 3s)
 • 🌪️【4000Pa Succión huracanada】Con su potencia de succión huracanada, el robot aspirador Evol 3s absorbe todo tipo de basura y polvo del suelo en el recogedor incorporado, manteniendo su hogar limpio y ordenado en todo momento. El robot aspirador está equipado con un motor japonés de nueva generación para una alta eficiencia de limpieza.
 • 🧹【All-In-One, Vacuum & Mop & Sweep】Evol 3s Robotic Vacuum no solo barre y aspira, sino que también admite funciones de fregado. Las tres funciones en una pueden traer gran conveniencia a la limpieza. El contenedor de polvo separado y el tanque de agua son fáciles de limpiar. Y Puede aspirar y fregar al mismo tiempo, ahorrando significativamente el tiempo de limpieza.
 • 💿【7.6cm Ultra Delgado】Con un cuerpo de sólo 7.6cm, el Aspirador Robótico Evol 3s es más delgado y ligero que el mismo robot giroscópico del mercado. Esto le permite moverse libremente por su casa, meterse debajo de muebles como sofás y armarios ¡y limpiar los residuos más profundos!
 • 🔋【150Min Batería de Larga Duración】Evol 3s Robot Limpiador con Mopa tiene una batería interna mejorada, que le da un gran impulso en la vida de la batería, y puede limpiar fácilmente toda su casa sin interrupción cuando está completamente cargada. Y cuando se queda sin batería, se puede recargar automáticamente. También admite la limpieza programada, liberando sus manos para siempre.
 • 📱 【Múltiples Métodos de Control】Evol 3s Robotic Hoover soporta una variedad de controles. Además del control por botón, viene con un control remoto y soporte para conectarse a una aplicación móvil inteligente, lo que hace que este robot sea muy fácil y cómodo de usar. También admite el emparejamiento con Alexa y el altavoz inteligente Google Home, por lo que puede controlar el encendido / apagado de Evol 3s por voz sin usar las manos.

Roomba j7 Vs i3 Vs i7 Vs i9: Vilket är det bästa alternativet?

Även om det kan låta som en klyscha är sanningen den att alla dessa fyra modeller har utmärkta prestanda, även om valet framför allt beror på dina behov och din budget.

På det hela taget skulle vi säga att Roomba j7 (och dess Plus-version) ger bäst valuta för pengarna och matchar s9 i nästan alla funktioner och till ett lägre pris. Faktum är att j-serien av robotar höjer nivån av sofistikering jämfört med i-serien. Om du föredrar att välja den mest innovativa roboten, även om den är dyrare, rekommenderar vi att du väljer Roomba s9.

I andra änden av spektrumet finns i3 och i7, som passar användare som prioriterar priset framför mer avancerade funktioner.

Men som vi sa i början har du sett att det finns en Roomba för varje användare. Det viktiga är att veta vad du behöver och vilka begränsningar du har och därefter bestämma vilken som passar bäst. Vad vi kan garantera är att alla dessa modeller kommer att vara rätt val, eftersom de alla är Roomba.