Saltar al contenido

Samsung Crystal UHD TV 55BU8000 vs Samsung QLED 4K 2022 55Q75B – Köpguide

Samsung Crystal UHD TV 55BU8000 vs Samsung QLED 4K 2022 55Q75B

Om du letar efter en Samsung Smart TV och inte vet vilken du ska välja på grund av det stora utbudet, har du kommit till rätt ställe! Nedan visar vi dig skillnaderna och likheterna mellan två modeller som är mycket populära bland användarna på grund av att de ger mycket valuta för pengarna. Vi talar om Samsung Crystal UHD TV 55BU8000 vs Samsung QLED 4K 2022 55Q75B. Är du redo att ta reda på vilken TV som passar dina behov bäst? Då sätter vi igång!

Samsung TV Crystal UHD 55BU8000 vs Samsung QLED 4K 2022 55Q75B: Nycklar för att göra rätt val

Nedan beskriver vi de viktigaste skillnaderna och likheterna mellan de två Samsung TV-apparaterna så att du kan se vilken som är bäst för dig:

Bildteknik

Vi hänvisar till den viktigaste typen av teknik i varje modell. En av dem har Crystal UHD-teknik, medan den andra är QLED.

Den största skillnaden är att Crystal UHD TV-apparater använder LED-teknik utan kvantprickar, medan QLED-apparater är baserade på just detta. Det är en utveckling av LED-skärmar som aktiverar pixlarna i kvantprickar, närmare bestämt.

Skärm: storlek och upplösning

I själva verket finns det egentligen inga större skillnader på estetisk nivå mellan de två modellerna, som följer samma visuella linje.

Båda modellerna finns i olika skärmstorlekar, från 43 till 85 tum. I det här fallet har vi dock valt två modeller med samma storlek, 55 tum, vilket är en mycket vanlig storlek för nästan alla vardagsrum.

När det gäller skärmupplösning erbjuder båda 4K-upplösning (3840 x 2160 pixlar), så bildkvaliteten är exceptionell på båda TV:erna. Det finns dock en grundläggande skillnad som kommer att göra stor skillnad i beslutet.

Vilken processor har de?

Först och främst bör vi påpeka att alla har olika processorer. Medan Crystal UHD-modellen har Crystal Processor 4K har konkurrenten Quantum Processor 4K.

Denna skillnad beror också på den bildteknik som de har, och påverkar även PQI. Begreppet avser Samsungs egenutvecklade index för att mäta bildkvalitet i form av ljusstyrka, frekvens, färg och kontrast. När det gäller våra huvudpersoner har den första modellen ett PQI på 2200, jämfört med 3400 för den andra.

En märklig sak händer i den här jämförelsen och det är att även om de två tv-apparaterna har olika processorer så bygger de på samma operativsystem: Tizen.

Samsung TV Crystal UHD 55BU8000 vs Samsung QLED 4K 2022 55Q75B_2

Uppdateringsfrekvens

Även om de två huvudpersonerna i vår recension har samma skärmupplösning skiljer de sig åt när det gäller uppdateringsfrekvensen. Uppdateringsfrekvensen är begreppet för hur många bilder som sänds ut per sekund.

För Crystal UHD är det 50 Hz, medan det för QLED är 100 Hz. Därför ger QLED-tekniken mer skärpa.

Tekniken som används för färgen ändras också: Dynamic Crystal Color i den första modellen och Quantum dot i den andra. Det bör noteras att båda modellerna är kompatibla med HDR 10+.

Teknik som används för att förbättra bilden

Smart-TV-apparater har vanligtvis inbyggd teknik för att förbättra parametrar som skärpa, ljusstyrka, kontrast och bildflödet.

Och i det avseendet är Samsung QLED återigen en höjdare. Den innehåller teknik som Ultimate UHD Dimming, Real Depth Enhancer och Motion Xcelerator Turbo+.

Samsung Crystal UHD har samma teknik, men på en lägre nivå. Det vill säga, den har Motion Xcelerator Turbo (utan plusversionen) eller UHD Dimming.

Integrerat ljudsystem

Det är inte ovanligt att användare gör ett misstag när de utvärderar olika Smart TV-alternativ, nämligen att de bara tittar på bilden. Men skulle du kunna se en film utan ljud?

I detta avseende är det inte mycket skillnad mellan de två modellerna, som har Dolby Atmos och Dolby Digital Plus. Båda Smart TV-apparaterna har dessutom en 20 W-ljudutgång och Adaptive Sound.

Anslutning till andra enheter

Som du vet är anslutningsmöjligheter en annan viktig faktor i en smart-tv, eftersom det är viktigt att veta vilka enheter vi kan synkronisera med och hur vi ska göra det. Båda modellerna stöder Bluetooth version 5.2 och WiFi version 5.

Båda har också HDMI-ingångar, 3 för Crystal UHD och 4 för QLED. De har också en USB-C-port, RF-ingång och digital ljudutgång.

Och om du har virtuella assistenter hemma bör du veta att båda modellerna är kompatibla med röstassistenter (Bixby, Google Assistant, Alexa). Du kan också ansluta dem till SmartThings-appen, där du kan få tillgång till mer information om tekniken för varje smart-TV.

Energieffektivitet

Du håller säkert med oss om att strävan efter effektivitet är en faktor som väger allt tyngre när du väljer elektronisk utrustning.

I det här fallet är det viktigt att påpeka en liten skillnad. Crystal UHD-modellen har en maximal strömförbrukning på 160 W, vilket ökar till 205 W för QLED-modellen. Båda har i alla fall Eco-sensorn, som optimerar energiförbrukningen maximalt.

Värde för pengarna

För att sätta denna del i ett sammanhang bör du komma ihåg att priset kan variera beroende på de aktuella ekonomiska erbjudandena. Men eftersom det är två smart-tv-apparater med olika tekniker är det logiskt att tro att det finns en prisskillnad.

Samsung TV Crystal UHD 55BU8000 vs Samsung QLED 4K 2022 55Q75B_3

De mest populära Samsung Smart TV-apparaterna

Nedan visar vi vilka Samsung Smart TV-apparater som är de mest populära bland Amazon-användarna:

25% RABATT
Samsung Crystal UHD 2022 43AU7095 - Smart TV de 43", HDR 10+, Procesador 4K, PurColor, Sonido Inteligente, Función One Remote Control. Compatible con Alexa y Asistentes de Voz.
 • Crystal UHD: capaz de reproducir con mayor pureza más de mil millones de colores
 • Procesador crystal 4k: impresionante calidad de imagen, gracias a al procesador que optimiza el color y el alto rango dinámico (hdr)
 • Hdr 10+: la tecnología hdr crea negros más profundos y potencía el nivel de detalle de cada escena
 • Compatible con asistentes de voz: accede a tu contenido favorito a través de los asistentes de voz, como alexa
 • Smart TV con Tizen y guía universal: descubre una amplia plataforma de contenidos y accede fácilmente a ellos de forma personalizada
18% RABATT
Samsung UE32T4305AEXXC Smart TV de 32" con Resolución HD, HDR, PurColor, Ultra Clean View y Compatible con Asistentes de Voz (Alexa)
 • Calidad de imagen HD: descubre una nueva forma de ver la televisión con la auténtica Resolución HD.
 • HDR: aumenta la expresión del brillo de tu televisor para disfrutar de detalles más nítidos incluso en escenas más oscuras.
 • PurColor: tecnología capaz de expresar una amplia gama de colores para que las imágenes sean lo más óptimas posibles.
 • Ultra Clean View: imágenes de alta calidad con menor nivel de distorsión y detalles mejorados.
 • Smart TV con Tizen : descubre una amplia plataforma de contenidos y accede fácilmente a ellos.
Samsung TV QLED 2023 43Q60C - Smart TV de 43", con Tecnología Quantum dot, Quantum HDR10+, Smart TV powered by Tizen, Multi View y Q-Symphony
 • Tecnología Quantum dot: Convierte la luz en más de 1.000 millones de colores puros, incluso al máximo nivel de brillo.
 • Quantum HDR10+: Experimenta la potencia de cada imagen más allá de cualquier estándar, resaltando los detalles y el contraste.
 • Smart TV powered by Tizen: Disfruta de tus contenidos, juega en la nube con Gaming Hub o controla tus dispositivos conectados con SmartThings.
 • Multi View: Disfruta de hasta 4 contenidos al mismo tiempo dividiendo tu TV en múltiples pantallas. Elige el tamaño y volumen de cada una.
 • Q-Symphony: Disfruta de todos los altavoces a la vez. Esta tecnología exclusiva de Samsung combina el sonido de tu TV con tu barra de sonido, sin anular ninguno.
SAMSUNG TV 32" UE32T4302AK Serie 4 HD LED Smart TV DVBTS2 Black Europa
 • TELEVISOR 32 SAMSUNG 32T4302 HDR 50HZ SMART-TV WIFI USB-MULTIMEDIA 2XHDMI COLOR NEGRO
Samsung Smart TV UE43AU7025 3840 x 2160 px Ultra HD 4K 43"
 • Smart TV de la marca Samsung
 • Color: multicolor
 • Medidas: 21 x 121 x 82 centímetros
 • Referencia del fabricante: S0440231
 • ¡Para los apasionados de la informática y la electrónica que les gusta estar a la última en tecnología!

Vår rekommendation är…

Nu när du vet hur de liknar varandra och vilka skillnaderna är mellan de två modellerna i recensionen är det dags att fundera på vilken av de två som bäst uppfyller dina behov. Även om det i detta fall är viktigt att ta hänsyn till den maximala budgeten.

Du har redan sett att QLED-modellen är betydligt dyrare än Crystal UHD-modellen, även om kvaliteten är bättre. Skillnaden är mer påtaglig för personer som använder Smart TV:n som en bildskärm för att spela videospel, eftersom bildernas flyt och skärpa är större och mer påtaglig än när man tittar på en serie eller film.

Med det sagt är Samsung Crystal UHD ett mycket intressant alternativ, eftersom dess pris-prestandaförhållande är riktigt attraktivt. Om du inte kan spendera så mycket pengar eller om du inte tror att du kommer att få ut det mesta av QLED, är Crystal UHD-modellen ett mycket bra alternativ.

Tänk i alla fall på att båda modellerna är från Samsung, vilket i sig är en kvalitetsgaranti.