Saltar al contenido

Samsung Galaxy A13 vs Redmi 10C – Så väljer du den bästa billiga smarttelefonen

Samsung Galaxy A13 vs Redmi 10C

Om du vill köpa en smartphone som kombinerar effektivitet, enkelhet, användarvänlighet och överkomlighet rekommenderar vi att du läser vår recension till slutet. I den analyserar vi skillnaderna och likheterna mellan två modeller från ledande märken som kombinerar alla dessa funktioner: Samsung Galaxy A13 och Redmi 10C. Så om du vill veta vilken av de två som passar dig bäst, läs vidare!

Samsung Galaxy A13 vs Redmi 10C: Skillnader och likheter

Låt oss först och främst analysera de båda smarttelefonernas prestanda när det gäller de kriterier som påverkar köpbeslutet mest.

1) Kameror

Som du kan se är kamerorna en av de största skillnaderna mellan Samsung och Xiaomi. Galaxy A13 har fyra kameror på baksidan, medan Redmi 10C bara har två. Huvudkameran i båda telefonerna har 50 MP.

Samsung har också tre fler kameror (5 MP, 2 MP och 2 MP), medan Redmi har ytterligare en 2 MP-kamera. Om vi tittar på kameran på framsidan har Samsung Galaxy A13 8 MP, vilket är mer än Redmi 10C:s selfiekamera på 5 MP.

2) Batteri

Om du tänker på hur många timmar per dag du använder din telefon kommer du att inse att det förmodligen är mycket. Därför är batteriet en annan av de faktorer som vi brukar titta mest på när vi köper en smartphone, eftersom batteritiden beror på batteriets kapacitet och hur vi använder det.

I det här fallet har våra två huvudpersoner samma kapacitet, 5000 mAh. Därför är batteritiden ungefär densamma i båda fallen. Dessutom har båda smarttelefonerna snabbladdning.

3) Processor

En av de särskiljande faktorerna är processorn, som är nära kopplad till telefonens inre arbete. Galaxy A13 har Exynos 850-processorn, medan Redmi har Snapdragon 680. Det är olika processorer, men båda är åttakärniga, vilket innebär att prestandan är mycket likartad.

Det är värt att notera att båda smarttelefonerna har samma lagringsutrymme: 4 GB RAM och 64 GB internminne, som kan utökas till 1 TB med ett microSD-kort. Kom ihåg att du i båda fallen kan välja en modell med en kapacitet på upp till 128 GB, även om de är dyrare.

Det finns dock en liten skillnad: operativsystemet. När det gäller Samsung Galaxy A13 är det Android 12, medan konkurrenten har operativsystemet Android 11. Även om skillnaden inte är så stor är detta skäl som gör att vi anser att Samsung är den bättre modellen.

4) Skärm

Skärmen är den viktigaste komponenten i en smartphone, eftersom den är det centrala elementet i den. Och i den här aspekten ser vi något märkligt: modellen med den största skärmen är inte den som har den bästa upplösningen.

Samsung Galaxy A13 har en 6,6-tums skärm, vilket är något mindre än Redmi 10C:s 6,7-tums skärm. När det gäller upplösning erbjuder Samsung Full HD-upplösning (1080 x 2400 pixlar), till skillnad från Redmis HD-upplösning (1650 x 720 pixlar).

Som sagt, även om Samsung har en något mindre skärm än Redmi, ger vi den segern i den här omgången. Anledningen är att vi anser att skillnaden i upplösning är viktigare än skillnaden i skärmstorlek, som är så liten att den knappt märks. Å andra sidan är det märkbart att titta på en film i Full HD+ jämfört med att titta på den i HD.

5) NFC-teknik

Numera använder vi våra telefoner till nästan allt. Till och med för att betala. Men för att göra det behöver du NFC-teknik (Near Field Communication), som gör det möjligt för enheter att göra kontaktlösa betalningar utan att behöva visa upp ett fysiskt kreditkort. Både Samsung- och Redmi-smartphones är utrustade med den här tekniken.

6) Design

Designen kan ofta vara en viktigare faktor i köpbeslutet, särskilt när det finns olika färger att välja mellan. Det är värt att notera att Samsung Galaxy A13 finns i vitt, svart och blått, medan Redmi 10C kan köpas i grönt, blått eller grått.

Utöver detta finns det inte många andra skillnader när det gäller estetik. Redmis skärm är något större, men skillnaden är knappt märkbar. Vi kan faktiskt säga att de väger nästan lika mycket, eftersom variationen mellan de två smarttelefonerna bara är 5 gram.

Samsung Galaxy A13 vs Redmi 10C_4

Vad kännetecknar Samsung Galaxy A13?

Låt oss nu ta en titt på höjdpunkterna i Samsung Galaxy A13, som garanterat kommer från ett av de mest pålitliga märkena på marknaden idag.

Skärmen är Infinity-V, har en storlek på 6,6 tum och Full HD+-upplösning. På så sätt kan du se allt innehåll i samma upplösning som de mest innovativa modellerna.

Men vi lyfter också fram smarttelefonens goda prestanda på områden som kamerorna. Den har totalt 4 bakre kameror, varav den viktigaste är 50 MP, vilket inte alls är dåligt. Dessutom har den tre andra kameror på 5, 2 och 2 MP. Och inte att förglömma selfiekameran med en upplösning på 8 MP.

Och om vi tittar på processorn, en åttakärnig processor, har den en lagringskapacitet på 4 GB RAM och 64 GB internminne. Naturligtvis kan den utökas upp till 1 TB med ett microSD-kort. Du kan också välja en modell med upp till 128 GB, men priset är högre.

Slutligen tittar vi på batterikapaciteten på 5000 mAh, som kan ge upp till 22 timmars batteritid. Detta beror dock mycket på hur du använder telefonen, men om den tar slut under dagen kommer du att vara intresserad av att veta att den har stöd för snabbladdning. När det gäller designen kan du välja mellan tre färger: svart, vit och blå.

Det vi gillar bäst

 • Full HD+ skärmupplösning
 • Fyra bakre kameror och en kamera på framsidan
 • Bra batteriprestanda
 • Flera färger att välja mellan

Det vi gillar minst

 • Processorn är OK, men skulle kunna vara mer avancerad
SAMSUNG A135F/DS Galaxy A13, Dual, 64GB 4GB RAM, Black
 • Samsung A135F/DS Galaxy A13, Dual, 64 GB RAM, 4 GB de RAM, color

Styrkor med Redmi 10C

Därefter riktar vi vår uppmärksamhet mot Redmi, ett av de varumärken som uppstod från Xiaomi. Redmi 10C kännetecknas främst av sin Dot Drop-skärm som är 6,71 tum stor. Den har läsläge och färgtemperaturjustering, även om upplösningen i det här fallet är HD.

Redmi 10C har ett batteri som också har en kapacitet på 5000 mAh och stöder snabbladdning, så i det avseendet finns det ingen skillnad mot Samsung. På lång sikt tenderar dock Samsungs batteri att bibehålla prestandan längre än Xiaomis batteri.

Precis som sin rival finns det också en 128 GB-modell att välja mellan, som i båda fallen kan utökas upp till 1 TB med ett externt kort. När det gäller kamerorna ser vi totalt två bakre kameror, en huvudkamera på 50 MP och en djupkamera på 2 MP, samt en frontkamera på 5 MP.

I det här fallet finns tre färger: grönt, blått och grått. Processorn som den här smarttelefonen är utrustad med är Snapdragon 680, med åtta kärnor, vilket ger den en kapacitet att lagra upp till 4 GB RAM och 64 GB internminne.

Ytterligare funktioner är en fingeravtryckssensor på baksidan och ett system för upplåsning med ansiktsigenkänning.

Viktiga fördelar

 • Skärmstorlek
 • Batteriets livslängd
 • Biometriska upplåsningssystem
 • Flera olika designalternativ

Nackdelar

 • Ingen Full HD+-upplösning
 • Endast två kameror
Xiaomi Redmi 10C – Smartphone de 4+128GB, Pantalla Dot Drop de 6,71” HD+, Snapdragon 680, Cámara Principal de 50 MP, Batería de 5000 mAh, Azul
 • Potencia y rapidez con Snapdragon 680. Redmi 10C está equipado con un procesador Snapdragon 680 de 6nm, que ofrece una velocidad de hasta 2,4 GHz proporcionando eficiencia y un potente rendimiento mientras consume menos energía. Gracias al almacenamiento UFS 2.2, Redmi 10C ofrece una velocidad de escritura más rápida, que se traduce en una instalación y carga de aplicaciones más rápida
 • Fotografía de alta resolución con cámara principal de 50MP. Redmi 10C incorpora una cámara principal de 50MP que permite capturar fotos con mayor nitidez, así como una cámara de profundidad de 2MP que ayuda a lograr un efecto de desenfoque más natural. Además, Redmi 10C incorpora un modo nocturno para iluminar tus fotos con más detalles en condiciones de poca luz, así como Movie Frame para crear un efecto cinematográfico para tus fotos
 • Experiencia inmersiva en una pantalla de gran tamaño. Redmi 10C cuenta con una pantalla Dot Drop de 6,71”, que ofrece una experiencia inmersiva de visualización para tu entretenimiento diario. Redmi 10C también es compatible con Widevine L1 HD, capaz de transmitir videos HD de Netflix o Amazon Prime Video, para que puedas disfrutar de tus películas y series favoritas. Además, incoporar un potente altavoz y jack de auriculares
 • Batería de larga duración con carga rápida de 18W. Equipado con una batería de 5000 mAh de larga duración, Redmi 10C proporciona suficiente potencia para todo el día, permitiendo que pase más tiempo jugando y menos tiempos cargando con el cargador de carga rápida de 18W

Toppsäljare: de bästa mobiltelefonerna på Amazon

Innan du fattar ditt slutgiltiga beslut kan du här se de mest sålda smarttelefonerna från varje märke, så att du kan se vad användarna tycker:

Samsung

33% RABATT
SAMSUNG Smartphone A15 MediaTek Helio G99 4 GB RAM 128 GB Negro Negro/Azul
 • Smartphone Samsung A15 MediaTek Helio G99 4 GB RAM 128 GB Negro Negro/Azul
7% RABATT
Smartphone SAMSUNG Galaxy A15 5G 128GB Azul
 • Producto original de marca.
 • Dos años de garantía ante defectos de fábrica.
 • Display.size : 0.0 inches
 • Memory storage capacity : 128.0 GB
 • Operating system : Android
19% RABATT
Samsung Galaxy A15 16,5 cm (6,5 Pulgadas) Dual SIM híbrida Android 14 4G USB Type-C 4 Go 128 Go 5000 mAh Bleu
 • 8806095368726
 • SM-A155FZBDEUE
 • Producto de marca original.
 • - Red 3G: HSDPA 850/900/2100
 • Dos años contra defectos de fabricación.
20% RABATT
SAMSUNG Galaxy A15 128 GB con Funda, Teléfono Móvil LTE, Smartphone Android, Carga Rápida, Sin Galaxy Buds FE, Color Negro (Versión Española)
 • Pantalla brillante y colores vivos: La pantalla Super AMOLED de 6,5“ del Galaxy A15 muestra imágenes nítidas y colores brillantes incluso bajo la luz directa del sol gracias a Vision Booster, con hasta 800 nits para mayor luminosidad
 • Tu mejor captura con múltiples cámaras: Desde paisajes a primeros planos, 50MP para fotos de calidad a alta resolución, Cámara frontal 13MP para selfies dignos de tu perfil, Frecuencia de actualización 90Hz y baja emisión de luz azul para cuidar tus ojos
 • Consigue lo que quieras con rendimiento mejorado: Con un procesador octa-core para un mejor rendimiento, Amplias opciones de memoria y almacenaje para mantener tus datos y tu contenido siempre a mano
 • Batería de larga duración y carga súper rápida: Continúa funcionando con una batería (típica) de 5.000 mAh que se recarga de forma súper rápida para que sigas a lo tuyo
 • Sencillez equilibrada: El Galaxy A15 presenta un diseño elegante a través de un marco intuitivo, parte posterior brillante y limpia disposición de las cámaras, Disponible en Azul, Negro y Amarillo
6% RABATT
Samsung SM-A155F Galaxy A15 Dual SIM 4GB RAM 128GB Yellow EU
 • - Type: Smartphone
 • - 2G Network: GSM 850 / 900 / 1800 / 1900 - SIM 1 & SIM 2
 • - 3G Network: HSDPA 850 / 900 / 2100
 • - 4G Network: 1, 3, 5, 7, 8, 20, 28, 38, 40, 41
 • - Sim-type: Single SIM (Nano-SIM) or Hybrid Dual SIM (Nano-SIM, dual stand-by)

Xiaomi

38% RABATT
Smartphone Xiaomi Redmi 12 6,79" Double nano SIM 128 Go Bleu
 • NOMBRE DE LA MARCA: Xiaomi
 • Xiaomi Redmi 12 128GB/4GB RAM Dual SIM azul cielo
 • TIPO DE PRODUCTO: ELECTRÓNICA DE CONSUMO
 • COLOR AZUL
22% RABATT
Smartphone Xiaomi Redmi 13C 8GB/ 256GB/ 6.74"/ Azul Marino
 • MOVIL SMARTPHONE XIAOMI REDMI 13C 8/256GB DS NAVY BLUE HELIO G85/6,74 /90Hz/8GB/256GB/50MP 8MP/5000mAh Xiaomi Telefonía MZB0FT4EU
24% RABATT
SMARTPHONE NU XIAOMI REDMI13C-128GO-BLACK
 • MZB0FM7EU
 • Camera description : Frontal
 • Cellular technology : 4G
 • Connectivity technology : NFC
 • Display.size : 6.74 inches
45% RABATT
XIAOMI - REDMI 12 - 256Go - 4G - Bleu minuit
 • Smartphone Xiaomi REDMI 12 Azul Celeste 8 GB RAM 256 GB
30% RABATT
SMARTPHONE XIAOMI REDMI 13C NFC 6,74" 4G HD+ DUALSIM A13.0 6GB/128GB MIDNIGHT BLACK
 • Smartphone Xiaomi Redmi 13C 6,74" ARM Cortex-A55 MediaTek Helio G85 6 GB RAM 128 GB Negro

Samsung Galaxy A13 vs Redmi 10C: Vad är vår slutsats?

Den smartphone som övertygar oss mest är i det här fallet Samsung Galaxy A13. Det bör noteras att de är mycket lika varandra när det gäller design och pris.

Därför är de två aspekter där det kan finnas en stor subjektiv komponent inte avgörande i detta fall. Tekniskt sett finns det dock skillnader som gör att vi väljer Samsung-modellen.

Dess operativsystem är mer uppdaterat än Redmi 10C:s. Och när det gäller andra aspekter, som batteriet eller sensorerna, finns det inga skillnader mellan de två modellerna. På lång sikt är våra erfarenheter av Samsung-batterier faktiskt något bättre än de som erbjuds av Xiaomi-batterier, även om prestandan är bra i båda fallen.

Skärmen är en annan viktig faktor i detta beslut. Samsung Galaxy A13 har bättre upplösning, Full HD, jämfört med Redmi 10C:s HD-upplösning. Den har också dubbelt så många kameror på baksidan som sin rival, medan kamerorna på framsidan också har bättre upplösning.

I slutändan väljer vi Samsungs smartphone, men du bör veta att båda kommer att uppfylla dina behov på ett positivt sätt.