Saltar al contenido

Samsung Galaxy Buds 2 vs Galaxy Buds Pro – De två trådlösa hörlurarna du behöver i vardagen

Samsung Galaxy Buds 2 vs Galaxy Buds Pro

Om du funderar på att skaffa trådlösa hörlurar har du förmodligen funnit ett stort antal modeller och märken som gör det svårt att välja. Sanningen är att användningen av trådlösa hörlurar blir alltmer utbredd, vilket ökar konkurrensen mellan teknikföretagen. Resultatet är ett mycket brett utbud av trådlösa hörlurar med riktigt avancerade funktioner, där det är svårt att se skillnader. Därför jämför vi i den här artikeln Samsung Galaxy Buds 2 vs Galaxy Buds Pro för att hjälpa dig att välja rätt – missa inte vår recension!

Var utmärker sig Samsung Galaxy Buds 2?

Vi börjar med att tala om styrkorna hos Buds 2. Men som vi alltid säger: hur positiv eller negativ en funktion är kan bero på dina behov.

Batteritid: med eller utan laddningsfodral?

I de flesta fall är trådlösa hörlurar utrustade med ett laddningsfodral, och i vissa fall fungerar själva fodralet som en batteriladdare. Det är värt att notera att utan laddningsfodral är batteritiden för båda hörlurarna densamma, 5 timmar med brusreducering.

Om vi tar hänsyn till laddningsfodralet kommer Samsung Galaxy Buds 2 att hålla i upp till 20 timmar, jämfört med 18 timmar för Buds Pro. När brusreducering är avstängd är det bara en timme. Okej, skillnaden är inte så stor, men den är tillräcklig för att du ska välja en av de två när du är osäker.

Komfort och vikt: mindre, lättare

De två huvudpersonerna i vår granskning har en något speciell kasuistik. När det gäller den rent estetiska designen har Galaxy Buds Pro bättre materialkvalitet. Kombinationen av plast och aluminium gör dem starkare och snyggare.

Den största nackdelen är att de inte är lika bekväma som Galaxy Buds 2, som är mycket bättre lämpade för in-ear-formen. De är också lättare, vilket också bidrar till komforten.

För att vara tydlig, så kallade in-ear-hörlurar sitter inne i hörselgången, till skillnad från öronsnäckor som sitter utanför hörselgången och därför känns mindre påträngande i örat.

In-ear-hörlurar, som de två som vi presenterar i vår recension, förbättrar ljudupplevelsen, men de måste vara mycket bekväma så att de inte blir obekväma. Därför ger vi Buds 2 segern i det här fallet.

Anslutning och Bluetooth

Båda Samsung-modellerna kan anslutas via Bluetooth, men Buds 2 stöder version 5.2 medan Buds Pro håller sig till 5.0. Å andra sidan är det intressant att känna till Galaxy Buds 2:s Auto Switch-funktion, som gör att du kan ansluta hörlurarna till andra kompatibla Galaxy-enheter.

När det gäller Buds Pro kan du med alternativet Buds Together synkronisera två par Galaxy Buds Pro med telefonen samtidigt. Du kan alltså lyssna på samma spellista tillsammans med en vän.

Samsung Galaxy Buds 2 Vs Samsung Galaxy Buds Pro_1

Samsung Galaxy Buds Pro utmärkande egenskaper

Nu när vi har tittat på fördelarna med Buds 2 är det dags att se på styrkorna hos Buds Pro.

Aktiv brusreducering: justerbar volym

Både Galaxy Buds 2 och Galaxy Buds Pro har en funktion som kallas ANC (Active Noise Cancelling). Detta är en av de aspekter som bäst visar på den tekniska innovationen hos trådlösa hörlurar.

På Samsung Galaxy Buds 2 kan du slå på eller av den, men Buds Pro går ett steg längre. Förutom att slå på den kan du också välja volymen beroende på omgivningsljudet. Justerbarheten ger dig den där extra tekniken som förbättrar användarupplevelsen.

Båda hörlurarna har också ett omgivningsläge, men Buds 2 registrerar ljud upp till högst 9 decibel, jämfört med 20 decibel för Buds Pro.

Vattenbeständighet: mer tolerans

Innan du går in på den här aspekten bör du veta att vatten- och dammtåligheten hos elektroniska enheter mäts med IP-märkningen följt av två siffror. Den första siffran anger graden av dammtålighet från 1 till 9 och den andra siffran anger graden av vattentålighet.

Om vi återgår till vår recension har Galaxy Buds 2 en IPX2-klassning, medan Buds Pro höjer den till IPX7. Med andra ord, medan Buds 2 bara klarar några droppar vatten kan rivalerna klara upp till en meters djup nedsänkning. Så om du tappar dem i vatten håller Buds Pro bättre.

Ljudupplevelse: mer uppslukande

Vi talar här om den ljudkvalitet som varje modell har. Efter föregående punkter återstår ljudkvaliteten hos Samsung Galaxy Buds Pro.

Sanningen är att den är utmärkt i någon av de två, eftersom de har samma antal interna och externa mikrofoner och samma ljuddrivrutiner. Å andra sidan är de inte likvärdiga när det gäller högtalarna.

Du vet att skillnaden är 4 millimeter när det gäller tvåvägskameror. Men dessutom är Galaxy Buds Pro utrustade med en annan 6,5 millimeter högtalare för höga ljud. Detta gör att bas- och diskantljud projiceras tydligare.

Dessutom har de Audio 360-funktionen som bygger på Dolby Head Tracking-teknik. Tack vare en intelligent rörelsesensor känner den av i vilken riktning ljudet ska projiceras när du rör på huvudet, vilket gör ljudupplevelsen mycket mer uppslukande oavsett hur du tittar.

Design: ett smidigare headset

Som nämnts ovan är Galaxy Buds Pro täckt av en blandning av plast och aluminium, vilket ger den ett slätare, metalliskt utseende som påminner mer om lyxiga och förstklassiga enheter. Dessutom är de naturligtvis mer hållbara.

Buds Pro finns i svart, silver och lila, medan Buds 2 finns i vitt, svart, grönt och lila. Observera att priset varierar beroende på vilken färg du väljer. I det här fallet håller vi oss till Buds Pro metalliska utseende.

Högtalare: 4 mm skillnad

Både Samsung Galaxy Buds 2 och Galaxy Buds Pro har en tvåvägshögtalare som tar upp din röst mer effektivt. Buds 2:s högtalare är dock 7 millimeter lång, medan Buds Pro:s högtalare är 11 millimeter lång. Skillnaden är inte särskilt märkbar i praktiken, men den förbättrar kvaliteten på telefonsamtalen.

Samsung Galaxy Buds 2 vs Galaxy Buds Pro: vad de har gemensamt

Vi vet redan hur de två huvudpersonerna skiljer sig åt och vilken modell som utmärker sig på vilket område. Det finns dock några egenskaper som är gemensamma för båda:

Avancerade funktioner: få skillnader

De två trådlösa hörlurarna kombinerar funktioner som ljudutjämning, bullerkontroll, synkronisering med den virtuella assistenten Bixby, notifieringsmeddelanden, omedelbar lokalisering vid förlust, etc. Alla dessa kan ses i appen Samsung Galaxy Wearable.

Vi kanske ger Buds Pro en liten fördel på grund av sensorn som stoppar musiken om du tar av dig hörlurarna och spelar upp den igen när du sätter på dem igen. På det hela taget är de dock ganska jämnt fördelade när det gäller extra funktionalitet.

Pris: samma prisintervall

I motsats till vad du kanske tror vid första anblicken varierar priset inte mycket mellan dessa två trådlösa hörlurar från Samsung. I själva verket beror det mer på vilken färg du väljer än på modellen.

Samsung Galaxy Buds 2 kostar mellan 95 och 120 euro. Samsung Galaxy Buds Pro kostar däremot mellan 110 och 120 euro.

Kuddarnas mått: 3 storlekar

I båda fallen kan du välja mellan tre olika storlekar på öronsnäckorna – små, medelstora och stora – för att se vilken storlek som passar bäst för ditt öra.

Allt du behöver veta för att jämföra trådlösa hörlurar

Om du aldrig har stått inför ett sådant beslut tidigare vet vi att det kan vara komplicerat att jämföra trådlösa hörlurar om du inte vet vilka tekniska aspekter som är viktiga eller vilka faktorer du ska tänka på mest. Det här är några av dem, men vilken betydelse du lägger vid varje enskild faktor beror på dina egenskaper och behov:

 • Hörlurarnas form: Vi har redan berättat att hörlurar delas in efter sin karaktär. Vissa är över öronen, som bärs över huvudet och har större öronkåpor. Du kan också hitta on-ear-lurar, som helt enkelt vilar på öronsnäckan, men som inte går in i örat. Slutligen finns det in-ear, som är intra-aurala, och som går in i hörselgången.Samsung Galaxy Buds 2 Vs Samsung Galaxy Buds Pro_1
 • Typ av högtalare: antalet högtalare kan variera, liksom typen av högtalare. Våra huvudpersoner har till exempel tvåvägshögtalare i olika storlekar, men det finns även andra modeller där högtalaren är enklare. Detsamma gäller mikrofonen, som är särskilt intressant för dig som ringer mycket.
 • Aktiv brusreducering: Den här funktionen finns i allt fler modeller, vanligtvis i mellanstora och avancerade modeller. Dess syfte är att isolera yttre ljud så att du kan fokusera din uppmärksamhet på det du lyssnar på. Detta rekommenderas så långt det är möjligt för att få ut det mesta av upplevelsen.
 • Batteritid: Precis som alla trådlösa enheter har hörlurar en begränsad batteritid. Vi rekommenderar att du inte bara tittar på hur lång batteritid de har, utan också om de levereras med ett laddningsfodral eller inte.

 

Samsung Galaxy Buds 2 vs Galaxy Buds Pro: Vilken är vår favorit?

Alla användare kommer inte att vara lika nöjda med samma modell. Därför är det viktigt att du har dina behov klart definierade innan du jämför olika alternativ. På så sätt vet du vilka aspekter som du måste täcka in snabbare och vilka krav som är nödvändiga för denna typ av elektronisk utrustning.

Vår rekommendation går dock till Samsung Galaxy Buds Pro. De är bättre motståndskraftiga mot svett, vilket gör dem lämpligare för sport. De utmärker sig också när det gäller ljudkvalitet, tack vare Audio 360-tekniken som ger större dynamik, samt möjligheten att justera volymen i ambient läge. Och när det gäller priset finns det inga större skillnader jämfört med rivalerna.

Den enda aspekten som kan få oss att tveka är användarkomforten, eftersom Samsung Galaxy Buds 2 är mer bekväma att ha på sig. Men när det gäller innovation och teknik är Buds Pro vinnaren.

Om du bestämmer dig för Galaxy Buds 2 kan du i alla fall vara säker på att du kan vara trygg. Kvaliteten på dessa hörlurar är också exceptionell, vilket recensionerna för denna produkt på Amazon vittnar om.

Topp 5: De mest populära trådlösa hörlurarna från Samsung

Om du fortfarande är osäker på vilka hörlurar du ska välja, kanske följande lista kan hjälpa dig att lösa det. Detta är de mest sålda modellerna på Amazon, världens största försäljnings- och distributionsplattform.

33% RABATT
Auriculares inalámbricos Samsung Galaxy Buds2, auriculares inalámbricos, grafito
 • Sonido equilibrado
 • Cancelación de Ruido Activa
 • Ajuste cómodo
 • Hasta 20 de autonomía
45% RABATT
Samsung Galaxy Buds Live - auriculares bluetooth inalámbricos, 3 micrófonos I Tecnología AKG I Color Negro
 • Elegante. Icónico. Auriculares bluetooth diseñados para la comodidad durante todo el día y una calidad de sonido superior, en un elegante estuche. Los nuevos Samsung Galaxy Buds Live son perfectos para destacar mientras te sumerges en sus graves potentes.
 • Con la tecnología AKG galardonada con un Grammy y el Active Noise Cancellation, Samsung Galaxy Buds Live mantiene el ruido fuera para que puedas disfrutar de tu música.
 • Más música y menos espera. Samsung Galaxy Buds Live ofrece hasta 21 horas de tiempo de reproducción1, y la carga inalámbrica rápida te permite encender rápidamente y volver a escuchar tu música
 • Samsung Galaxy Buds Live están hechos para tu comodidad. Simplemente pulsa para poner en pausa, reproducir o saltar. Puedes incluso vincular estos auriculares samsung a tu Galaxy Watch3 y controlar tu lista de reproducción desde tu muñeca.
 • Samsung Galaxy Buds Live tienen 3 micrófonos para asegurar que todas tus llamadas sean claras y nítidas. 2 micrófonos externos bloquean el ruido exterior, por lo que el único sonido que captará el otro micrófono será tu voz.
SAMSUNG Galaxy Buds Live - Wireless Earphones Mystic White
 • Sonido claro y graves profundos
 • Cancelación Activa de Ruido (ANC)
 • La mejor calidad de llamada con tres micrófonos integrados y una unidad de captación de voz
 • Hasta 21 horas de autonomía con caja de carga
SAMSUNG Galaxy Buds Live R180 - Auriculares inalámbricos Bluetooth con cancelación de Ruido, Color Negro
 • Realmente inalámbrico: descubre los auriculares Samsung Galaxy Buds Live Earbuds que hacen sonar cada momento y sorprender con altavoces potentes, ajuste ergonómico y hasta 6 horas de reproducción ininterrumpida.
 • La música se reproduce aquí: el diseño de los auriculares True Wireless se basa en la forma natural de su oreja, por lo que son cómodos de llevar todo el día. Están disponibles en los colores bronce, blanco y negro.
 • Escucha solo lo que quieres: la cancelación de ruido (ANC) de los auriculares inalámbricos puede reducir el ruido de fondo molesto sin perder mensajes o anuncios importantes.
 • Pequeños pero finos: los nuevos auriculares Bluetooth Samsung con sonido de AKG producen un sonido espacial con una rica base de graves y gracias a tres micrófonos y una unidad de recogida de voz, los Buds Live también disfrutan de una clara calidad de voz cuando se realiza una llamada con los auriculares inalámbricos.
 • Conéctate a tus canciones favoritas en cuestión de segundos: con Samsung Galaxy Buds Live, puedes iniciar Spotify a través de un atajo en un smartphone compatible y tener acceso directo a todas tus listas de reproducción.
SAMSUNG Galaxy Buds Live Auriculares Inalámbrico Dentro de oído Llamadas/Música Bluetooth Base de Carga Negro
 • Inalámbrico real: Descubra los auriculares Samsung Galaxy Buds Live Earbuds que hacen sonar cada momento con altavoces potentes, ajuste ergonómico y hasta 6 horas de reproducción ininterrumpida.
 • Aquí está la música: El diseño de los auriculares True Wireless se basa en la forma natural de tu oreja, por lo que son cómodos de llevar todo el día.
 • Solo escucha lo que quieres: La cancelación de ruido (ANC) de los auriculares inalámbricos puede reducir el ruido de fondo molesto sin perder mensajes o anuncios importantes.
 • Pequeño pero fino: Los nuevos auriculares Bluetooth de Samsung con sonido AKG producen un sonido espacial con una base de graves ricos y, gracias a los tres micrófonos y una unidad de recogida de voz, los Buds Live también ofrecen una calidad de voz clara cuando hablas con los auriculares inalámbricos.
 • Tus canciones favoritas en cuestión de segundos: Con Samsung Galaxy Buds Live, puedes iniciar Spotify en un teléfono inteligente compatible con un atajo y tener acceso directo a todas tus listas de reproducción.