Saltar al contenido

Samsung Galaxy S23 vs S22: Samsung nya smartphone i en recension

Samsung Galaxy S23 vs S22

En av de mest efterlängtade nyheterna i år var lanseringen av den nya smarttelefonen i Samsungs Galaxy-serie, och nu är den äntligen här. För att se om det är värt att uppgradera den jämför vi de viktigaste skillnaderna och likheterna jämfört med föregående modell. Är du redo att ta reda på hur Samsung Galaxy S23 vs S22 skiljer sig åt? Vi berättar allt om det i den här artikeln!

Samsung Galaxy S23 vs S22: De viktigaste skillnaderna

Vi börjar med att prata om de viktigaste skillnaderna mellan de två smarttelefonerna, så att du kan se vilken som är bäst lämpad för dina behov:

Maximal ljusstyrka

En av de saker som fångat vår uppmärksamhet är att även om skärmen är identisk i storlek och upplösning är den maximala ljusstyrkan annorlunda. Samsung Galaxy S23 har en ljusstyrka på 1200 nits, med en topp på 1750, medan Samsung Galaxy S22 ligger på 1000 nits med en topp på 1300 nits.

Selfie-kamerans upplösning

I verkligheten är skillnaderna i fråga om kameror minimala, men de är värda att notera. Den mest relevanta har att göra med den främre kameran, selfiekameran, som har förbättrats på Samsung Galaxy S23 till 12 MP, jämfört med 10 MP på S22. Dessutom får S23 bättre nattbilder, vilket också är märkbart jämfört med sin mindre bror.

Batteri: kapacitet och livslängd

Batteritiden är en annan av de viktigaste aspekterna för användarna, och det är ytterligare en av skillnaderna mellan Samsung Galaxy-modellerna som vi analyserar. S23 har ett batteri på 3900 mAh, vilket är något mer än S22:s batteri på 3700 mAh. I praktiken innebär detta att batteritiden kan vara något längre, men det beror på vilka program som används samtidigt, hur länge du använder dem osv.

Vilken processor har de?

En av de viktigaste förändringarna i Samsungs ändrade strategi i detta avseende är utan tvekan processorn i båda modellerna. Samsung Galaxy S22 har Exynos 2200-processorn, men i S23 har Samsung valt att använda sig av andra chip än sina egna.

Samsung Galaxy S23 har Snapdragon 8 Gen 2-processorn, som också har åtta kärnor, men dess processorkraft är snabbare, vilket ger bättre prestanda, särskilt vid videouppspelning.

Ett litet omnämnande bör också göras om operativsystemet, som i båda fallen är Android 13. Samsung Galaxy S22 har dock Android 13 tack vare uppdateringar, men på Samsung Galaxy S23 är det redan inbyggt som standard. Detta får oss att tro att S23 kommer att hålla längre än S22, även om det är svårt att förutsäga.

Tillgängliga färger

Vi börjar med att titta på designen, och en av de funktioner som skiljer sig åt mellan de två Samsung-modellerna är vilken färg du kan köpa den i. Samsung Galaxy S23 finns i färgerna lavendel, gräddvit, svart och grågrön. Samsung Galaxy S22 finns i lila, vit, grön, rosa och svart.

 

Samsung Galaxy S23 vs S22_5

Samsung Galaxy S23 vs S22: Liknande aspekter

Här är vad de har gemensamt:

Normal, plus och ultra version

Som Samsung brukar göra med de flesta av sina smartphones har S23 också sina två vanliga versioner, standard och plus, precis som S22. Det finns skillnader mellan dem, till exempel i fråga om skärmstorlek och batteritid.

Dessutom har både Samsung Galaxy S23 och S22 en tredje version: Ultra-modellen. Det finns ytterligare skillnader när det gäller intern kapacitet och minne, skärmupplösning och kameror. Det är dock den dyrare modellen.

Intern lagringskapacitet

En annan likhet mellan de två Samsung Galaxy-modellerna är lagringskapaciteten. I båda modellerna kan vi välja en maximal kapacitet på 128 GB eller 256 GB, även om det är rättvist att säga att Samsung Galaxy S23 också finns i en version med upp till 512 GB. Internminnet är 8 GB i båda fallen.

Skärmstorlek

När det gäller skärmstorlek finns det inga skillnader mellan de två modellerna, båda har 6,1-tums Gorilla Glass Victus. Båda modellerna har en AMOLED-skärm med Full HD+-upplösning på 2340 x 1080 pixlar.

Kameror på baksidan

Precis som selfiekameran förändras mellan de två modellerna har Samsung inte gjort några förbättringar av de bakre kamerorna. Det innebär att den behåller 12 MP ultravidvinkelkameran, 50 MP vidvinkelkameran och 10 MP telekameran.

Uthållighetsnivå

Om du tar med dig din smartphone till stranden eller poolen kommer du att bli intresserad av att veta att både Samsung Galaxy S23 och S22 är IP68-resistenta. Med andra ord är de mycket motståndskraftiga mot både vattenstänk och damm som kan finnas kvar på telefonen.

Snabbladdning

Även om batterikapaciteten är något högre på S23 har båda smarttelefonerna samma 25 W snabbladdning, så du kommer inte att märka någon minskning av laddningstiden.

Samsung Galaxy S23 vs S22_3

Samsung Galaxy S23 vs S22: Vilken smartphone ska vi välja?

Nu när vi vet vilka likheter och skillnader som finns mellan de två smarttelefonerna är det dags att välja vilken du ska välja. Som du kan se har Samsung Galaxy S23 vissa förbättringar jämfört med S22, men följer en mycket likartad linje. Den viktigaste förändringen är kanske bytet till en processor från andra tillverkare än Samsung, även om vi får vänta och se om den förblir densamma i framtida versioner.

När det gäller funktionerna finns inga större förändringar, men det finns några små förbättringar. Mest i upplösningen och kvaliteten på bilderna på selfiekameran, en liten förbättring av batteritiden och lite mer ljusstyrka. Men på det hela taget är prestandan hos de båda smarttelefonerna mycket likartad.

När det gäller priset är det uppenbart att Samsung Galaxy S23 är en nyhet och har en högre prislapp. Vi är dock benägna att tro att de om några månader kommer att vara mycket lika prissatta.

Den kanske viktigaste frågan är om du ska välja standardmodellen eller någon av Plus- eller Ultra-versionerna. I själva verket är de största skillnaderna begränsade till Ultra-versionen, som är den mest avancerade och även den dyraste.

Därför är vår slutsats att Samsung Galaxy S23 är ett alternativ som vi rekommenderar om du inte redan äger Samsung Galaxy S22. Om du redan äger den här modellen kanske du vill uppgradera till Samsung Galaxy S23 Ultra-versionen, snarare än standardversionen. I vilket fall som helst är det upp till dig att säga det sista ordet.