Saltar al contenido

Siemens EQ9 Plus vs De’Longhi Perfetto Primadonna Soul – Vilken är den bästa superautomatiska kaffemaskinen?

Siemens EQ9 Plus vs De'Longhi Perfetto Primadonna Soul

Om du är en kaffeälskare och vill börja dagen med en perfekt dryck har du säkert funderat på att köpa en superautomatisk kaffemaskin. Då har du tur! I den här artikeln jämför vi två av de mest kompletta modellerna du kan hitta på marknaden idag: Siemens EQ9 Plus vs De’Longhi Perfetto Primadonna Soul. De är inte billiga, men när du upptäcker alla alternativ som de har kommer du inte att kunna säga nej. Är du redo? Läs hela artikeln!

Siemens EQ9 Plus vs De’Longhi Perfetto Primadonna Soul: Jämförelse och recension

Under hela artikeln kommer vi att jämföra våra två huvudpersoners prestationer i de avseenden som kan påverka ditt beslut mest. Det är dock viktigt att du först identifierar dina behov för att veta vilka kriterier du ska prioritera högst.

Pump: tryck och effekt

Både Siemens EQ9 plus och De’Longhi Perfetto Primadonna Soul har en pump som når ett maximalt tryck på 19 bar. Om du inte är van vid den här typen av kaffemaskiner kan vi berätta att det är vanligt att hitta pumpar på upp till 15 bar, vilket visar på den höga effektiviteten hos dessa modeller.

Förutom trycket är det viktigt att ta hänsyn till kraften, även om det finns en liten skillnad i det här fallet. Siemens-maskinen har en effekt på 1500 watt, medan De’Longhi-modellen har en effekt på 1450 watt. Som du kan föreställa dig är skillnaden, med samma pumptryck, mer teoretisk än praktisk.

Sortering av kaffe

I linje med föregående punkt är det lätt att se på displayen att både Siemens EQ9 Plus och De’Longhi Perfetto Primadonna Soul har ett brett utbud av olika kaffesorter. Vi talar om cappuccino, Americano, espresso, caffe latte, macchiatto osv.

Totalt erbjuder Siemens-maskinen ett urval av 22 drycker, medan De’Longhi-maskinen har 18 alternativ.

Digital pekskärm

Som du lätt kan se har båda kaffemaskinerna en TFT-touchscreen i färg, där du kan välja vilken dryck du vill ha. Närvaron av en digital display ger alltid ett modernare utseende som vi gillar mycket.

Siemens EQ.9 Plus Vs De'Longhi Perfetto Primadonna Soul_4

Två samtidiga kaffeutgångar

Ett annat element som är lätt att se på en gång är den dubbla kaffekoppen, som finns i båda modellerna och som gör det möjligt att tillreda två kaffekoppar samtidigt. Det enda du måste tänka på om du vill göra detta är att det måste vara två espresson, eftersom längre kaffesorter ofta kräver båda piporna i en kopp eller en dubbel shot.

Egenutvecklad teknik för smak och arom

Båda kaffemaskinerna har sin egen teknik som gör dem unika och annorlunda än de andra:

  • Siemens EQ9 Plus: iAroma-tekniken hjälper dig att intensifiera smaken och upplevelsen genom att uppnå en mer optimal bryggningsprocess och en djupare arom.
  • De’Longhi Perfetto Primadonna Soul: I det här fallet hittar vi Bean Adapt-teknologin, som gör att apparaten känner igen kaffetypen och anpassar beredningen på bästa sätt beroende på kaffets intensitet och arom.

Anslutningsmöjligheter för appar

Vi tar nu upp en fråga som inte finns i de enklaste kaffemaskinerna, men som finns i våra två huvudpersoner: synkronisering med en mobilapp.

När det gäller Siemens kaffemaskin måste du använda Home Connect-appen. Här kan du skapa din egen spellista för kaffe, aktivera meddelanden, visa olika recept, kontakta teknisk support osv. Med den här appen kan du skapa upp till 10 olika profiler.

Kaffemaskinen från De’Longhi kräver appen Coffee Link. Du kan också visa olika recept och konfigurera parametrarna enligt dina önskemål, även om den är mindre mångsidig än Siemens-appen. I det här fallet kan du dessutom bara ha 4 profiler.

Vilken kvarn använder du?

Siemens EQ9 Plus har en kraftig keramisk kvarn, medan De’Longhi Perfetto Primadonna Soul har en konisk kvarn av rostfritt stål. Det är inte så att den ena är bättre än den andra, de är bara olika.

Tankarnas volym

Kaffemaskiner som är lika professionella som de två som vi analyserar har olika behållare, var och en med en specifik funktion och egenskaper:

  • Vattentank: i det här fallet är volymen mycket likartad. Siemens har en tank på 2,3 liter, medan De’Longhi har en tank på 2,2 liter.
  • Fack för kaffebönor: Ett annat fack som båda kaffemaskinerna har är facket för kaffebönor, eftersom du kan välja att göra kaffe med redan malda bönor eller mala dem direkt i maskinen. Skillnaden i denna aspekt är mer påtaglig. Siemens-modellen har en tankkapacitet på 290 gram, medan konkurrenten rymmer upp till 500 gram.

Siemens EQ.9 Plus Vs De'Longhi Perfetto Primadonna Soul_3

Mjölksystem

Båda kaffemaskinerna har en mjölkkaraff redan integrerad i standardutrustningen, som båda kan användas för att skapa kaffe som cappuccino eller caffe latte.

Siemens EQ9 Plus har autoMilk Clean-systemet, som rengör mjölkledningarna efter varje användning. De’Longhi Perfetto Primadonna Soul har däremot Lattecrema-systemet som utvecklats av märket.

Förhållandet mellan kvalitet och pris

Slutligen tittar vi på priset för båda kaffemaskinerna, som visserligen är högt i båda fallen, men som varierar. Det bör noteras att priset för varje produkt kan variera beroende på vilka ekonomiska erbjudanden som gäller vid en viss tidpunkt. Men om vi tar hänsyn till originalpriset är Siemens kaffemaskin cirka 30 % dyrare.

Siemens EQ9 Plus vs De’Longhi Perfetto Primadonna Soul: Vår slutsats är?

Det är mycket svårt att välja mellan dessa två modeller, eftersom båda är av utomordentlig kvalitet. Vi har redan varnat dig för att de inte är billiga, men det finns få modeller med fler funktioner än de två som presenteras i denna recension. Därför är det viktigt att du vet vilka aspekter som är prioriterade för att du ska kunna välja rätt, eftersom investeringen kräver det.

Vi anser att De’Longhi Perfetto Primadonna Soul har mer värde för pengarna. Även om Siemens-modellen har fler tekniska möjligheter får man inte glömma att kaffemaskinens huvuduppgift är att göra kaffe.

I det här fallet gör båda kaffet av högsta kvalitet och har sin egen teknik för detta. Vi valde dock De’Longhi eftersom deras kaffemaskiner är mer ekonomiska. Dessutom är bönbehållaren större än hos konkurrenten och Lattecrema-systemet är mycket svårt att slå.

Det är dock bara du som bestämmer, och om du väljer en av dem kommer du att få fantastiska resultat.

Ranking: de mest sålda superautomatiska kaffemaskinerna

Här är de mest sålda superautomatiska kaffemaskinerna på Amazon så att du kan se vad andra användare säger:

No products found.