Saltar al contenido

Köpguide: de bästa smarttelefonerna med stort internminne

Smartphones med stort internminne

Nästan alla har en smartphone i dag, men alla har inte samma behov. Om du använder den som ditt huvudsakliga arbetsredskap behöver du förmodligen en modell med god intern lagringskapacitet. Om så är fallet finns vi här för att hjälpa dig. I den här recensionen analyserar vi 3 av de bästa smarttelefonmodellerna med stort internminne som finns på marknaden. Är du redo att upptäcka deras likheter och skillnader? Missa inte vår artikel!

Topp 3: Vilka är de bästa smarttelefonerna med stort internminne?

Först och främst är det intressant att klargöra en av de vanligaste frågorna som ofta uppstår bland användarna. Du kanske har märkt att de flesta smartphones, surfplattor och bärbara datorer har två typer av minne: RAM och ROM.smartphones_1

RAM (Random Access Memory) är bokstavligen ett slumpmässigt minne där all information som processorn behöver för att fungera laddas in. Det är ett skriv/läsningsminne.

Det skiljer sig från ROM (Read-Only Memory), som är ett skrivskyddat minne. Med andra ord kan de uppgifter som lagras i den inte ändras. I allmänhet har denna typ av minne en mycket lägre kapacitet än RAM-minne och är också mycket långsammare.

När vi talar om internminne brukar vi vanligtvis tala om RAM-minne. Nu när du vet vad som skiljer de två åt är här de tre bästa smarttelefonerna med stort internminne i år:

1) Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G: full integration med Microsoft Office

Vi börjar vår recension med att prata om Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G, en modell med en 6,9-tums super AMOLED-skärm och 256 GB lagringsutrymme, som kan utökas upp till 512 GB med ett micro SD-kort. Det är också den första telefonen med Gorilla Glass 7-skydd.

Du kan välja mellan svart och brons, men 5G- och standardversionerna av Note 20 finns också i grönt och grått. Och om du använder din smartphone som arbetsredskap kommer du att bli intresserad av att veta att den levereras med S-Pen, den smarta pennan med vilken du kan öka din förmåga att använda din smartphone och göra viktiga anteckningar.

Låt oss ta en titt på kamerorna. Om vi tar en titt ser vi att den har tre bakre kameror för de bästa bilderna och 8K-videor, med professionell redigeringsprogramvara. Huvudkameran är 108 MP, zoomen är 12 MP, vidvinkeln är MP och frontkameran har en upplösning på 10 MP. Och om du gillar att spela in videor kan du göra det i 8K tack vare Pro Video Mode.

Slutligen är det värt att notera att den här Samsung-telefonen är utrustad med ett smart batteri med hög prestanda, med en batteritid på 4 500 mAh och 25 watt snabbladdning. Dessa funktioner och fler gör Note20 Ultra 5G Note20 till en av de bästa smarttelefonerna, inte bara för sitt stora lagringsutrymme utan också för de praktiska funktionerna.

Vad vi gillar:

 • Kameror av god kvalitet med professionell redigering
 • Bra spelprestanda
 • Stor skärm med hög upplösning
 • Fullständig integration med Microsoft Office

Vad vi inte gillar:

 • Förbättringsbart batteri
 • Inga LED-meddelandensmartphones_4

2) Realme X50 Pro: med videostabilisator

Detta är förmodligen en av de mest prisvärda smarttelefonerna på marknaden idag. Om du inte tror oss, se själv. För mindre än 500 euro kan du få en smartphone med ett av dessa tre lagringsalternativ:

 • 8 GB RAM + 256 GB ROM
 • 8 GB RAM + 128 GB ROM
 • 12 GB RAM + 256 GB ROM

Om du gillar att välja färger bör du veta att den här smarttelefonen finns i två starka nyanser: röd och grön. Batteriet är på 4 200 mAh och har möjlighet till snabbladdning på drygt en halvtimme tack vare 65 W SuperDart-laddning. Med fingeravtrycksigenkänning och strömbrytare får du den extra säkerhet och funktionalitet som en NFC-aktiverad smartphone har.

En annan utmärkande egenskap är den jämna 6,44-tums 90 Hz-skärmen med HDR10+ och 1000 nits ljusstyrka. Den har också en utmärkt OctaCore Qualcomm Snapdragon 865-processor med ett bra ångkylningssystem. Ljudet är inte heller dåligt, med dubbla stereohögtalare.
Å andra sidan har dess AI-kamerasystem en huvudkamera på 64 MP. Den åtföljs av 64+12+8+8+8+2 MP-kameror och en 32 MP-kamera på framsidan. Vi får inte glömma bort dess UIS Max-videostabiliseringssystem.

Fördelar med Realme X50 Pro

 • Videostabilisering
 • Snabbladdning
 • Snapdragon 865-processor
 • Dubbla stereohögtalare

Nackdelar med Realme X50 Pro

 • Inget alternativ med dubbla SIM-kort
 • Något tung, vilket kan vara svårt att hantera

3) Huawei Mate 40 Pro Silver: den snyggaste smarttelefonen med en böjd skärm

Vi avslutar med Huawei Mate 40 Pro Silver smartphone, en modell med 8 GB RAM och 256 GB lagringsutrymme som utmärker sig för sin attraktiva 6,76-tums böjda OLED-skärm med en upplösning på 1344 x 2772 pixlar.

Den är utrustad med en trippelkamera på baksidan med 50 MP, 20 MP och 12 MP. Kameran på framsidan är dubbel, med en 13 MP-lins plus en 3D TOF-lins som även fungerar för ansiktsigenkänning. En av dess främsta styrkor är faktiskt det dubbla säkerhetssystemet som den har tack vare kameran, eftersom den tillåter upplåsning med 3D-ansiktsigenkänning, som kompletterar fingeravtrycksigenkänning.

I det här fallet hittar vi Kirin 9000 5g soc 5nm-processorn som är tillräckligt kraftfull för att köra olika uppgifter samtidigt och få omedelbara svar även när du behandlar stora mängder data. Detta underlättas också av det stora RAM-minnet.

Den sista höjdpunkten är batteriet med en kapacitet på 4400 mAh, som också kan laddas snabbt, trådbundet eller trådlöst, tack vare en 66W

Laddare

 • Pluspoäng
 • Attraktiv design med böjd skärm
 • 3D-ansiktsigenkänning
 • Bra processor

Nackdelar

 • Inga Google-tjänster
 • Inget 3,5 mm-uttag för hörlurarsmartphones_2

Varför köpa en smartphone med stort internminne?

Smartphonen har blivit en förlängning av oss själva och vi tenderar att använda den till nästan allt, både privat och yrkesmässigt. Vi lagrar alla typer av viktiga filer, foton, videor, dokument osv.

Ett stort antal saker som kräver ett stort internminne som kan lagra alla utan att du behöver välja vilka som ska behållas och vilka som ska raderas. Här är några av de viktigaste fördelarna med att välja en telefon med stort internminne:

Bättre minne för att stödja appar och spel

Om du ska använda flera program som tar mer kapacitet i anspråk eller spel som kräver stora resurser är det viktigt att ha ett bra RAM-minne så att de fungerar korrekt och får maximal prestanda.

Ökad prestanda

Ett stort RAM-minne kan ge din smarttelefon en prestandaskjuts, kompletterat med en lämplig processor. Dessa är de viktigaste delarna för att få den att fungera bättre och smidigare i dina huvuduppgifter.

Förvaring för yrkesmässig användning

Om du arbetar regelbundet med din telefon behöver du tillräckligt med minne för att kunna lagra alla dina filer på den. Du kan också överväga att köpa en telefon med microSD-kort så att du kan utöka minnet vid behov.

Vilka är de bäst säljande smarttelefonerna med stort internminne på Amazon?

Om du fortfarande tvekar mellan flera modeller kan det vara bra att veta vilka andra köpare på Amazon väljer, eftersom detta är den viktigaste plattformen i världen när det gäller distribution och försäljning av elektroniska produkter. Här är de fem bästa:

No products found.

Tips och rekommendationer innan du köper en smartphone

Förutom den lagringskapacitet som RAM-minne ger finns det ett antal andra intressanta faktorer att ta hänsyn till innan man väger de olika alternativen mot varandra:

Intern lagring och RAM-minne

Som vi redan har klargjort är en av de aspekter som man ska titta på när man köper en telefon med bäst RAM-minne det tillgängliga RAM-minne. De flesta modeller har RAM-minne på mellan 1 och 12 GB. Ju mer minne desto bättre, men mer än 4 GB är för närvarande mer än tillräckligt för krävande användning.

Processor: funktioner och prestanda

Det är en bra idé att titta på vilken processor de bästa smarttelefonerna med stort minne har. Om RAM-minnet är bra och processorn inte är det, är den prestanda som kan erhållas med detta minne av liten nytta.

Alternativ för snabbladdning

Tänk på hur många timmar per dag du använder din smartphone och du kommer att inse att det är det viktigaste verktyget vi har. Därför är det mer än troligt att batteriet inte räcker längre än en dag, och i det här fallet blir snabbladdningsalternativet ännu mer relevant. Nästan alla smartphones har det numera, men det är värt att kontrollera för säkerhets skull.

Kamerans kvalitet

Kameran är en annan grundläggande aspekt av alla smarttelefoner, eftersom användningen av bilder och videor också är en del av vårt dagliga liv. Dagens smarttelefoner har vanligtvis mellan 2 och 4 bakre kameror och en frontkamera, allmänt känd som en «selfiekamera». För att jämföra dem bör du titta på hur många megapixlar de har, eftersom detta avgör kvaliteten på bilderna de tar.

smartphones_5

Vilken smartphone med stort internminne är bäst?

Svaret på denna fråga är, som nästan alltid, svårt. Alla tre modeller som vi har analyserat har bra prestanda och stor intern lagringskapacitet. Vårt val skulle dock vara Realme-modellen.

Först och främst är det en prisfråga. Den här modellen är den billigaste av de tre. Inte bara det, utan den ger också mest valuta för pengarna, eftersom det inte är någon större skillnad mellan de andra två telefonerna när det gäller prestanda och tekniska funktioner. Dessutom finns den i två attraktiva färger som ger den ett mer originellt utseende.

Men som vi redan har sagt är alla tre ett bra val, så tänk på dina preferenser när det gäller användning (om du behöver tre eller fyra kameror, om du vill ha dubbla SIM-kortplatser osv.) och din design, eftersom de kommer att avgöra ditt val.

Om du väljer en av dessa tre modeller kan du vara säker på att det är ett klokt köp.