Saltar al contenido

Sony WH1000XM4 vs Sony WH1000XM5 – Vilka är de bästa trådlösa hörlurarna från Sony?

Sony WH1000XM4 vs Sony WH1000XM5

Det är frågan vi ställer oss efter att teknikföretaget har lanserat en förnyad modell av sina trådlösa hörlurar i toppklass. För att svara på det måste du titta närmare på de tekniska specifikationerna för båda modellerna, liksom designfrågor och naturligtvis priset. Så om du vill se vilka skillnader och likheter som finns mellan Sony WH1000XM4 och Sony WH1000XM5 är det bara att läsa vår recension.

Sony WH1000XM4 vs Sony WH1000XM5: Skillnadskriterier

Först och främst tittar vi på de områden där de skiljer sig åt, vilket är de områden som kommer att hjälpa dig att välja eller förkasta en av dem:

Förbättrad brusreducering

Det är värt att notera att båda modellerna har brusreducering, men företaget är fast beslutet att förbättra detta med de nya hörlurarna. De behåller QN1-processorn som WH1000XM4 också har, men lägger till V1, en annan integrerad processor som förbättrar tekniken för brusreducering.

Märket hävdar att den nya modellen förbättrar brusreducering i höga frekvenser med upp till 50 %. Därför fördubblas antalet analysmikrofoner från 4 till 8.

Å andra sidan använder de nya hörlurarna artificiell intelligens i funktionen Precise Voice Pickup för att förbättra brusreducering och röstisolering med hjälp av en algoritm.

Ändringar i pannbandet

Även om båda hörlurarna har en rund form, vilket vi kommer att se senare, är designen annorlunda. Sony WH1000XM5-modellen har förbättrat designen av huvudbandet, som är tunnare än WH1000XM4.

Den blir också ännu tunnare i korsningen med öronkåporna, vilket skapar två tunnare tinningar som den tidigare modellen saknar. I övrigt är de mycket lika varandra.

Batteriets livslängd

Visserligen är skillnaden i detta avseende minimal, men det finns en skillnad. Sony WH1000XM4 kan köras i 38 timmar (utan att aktivera det brusreducerande läget), medan WH1000XM5 tar upp till 40 timmar. Det tar en halvtimme längre tid att ladda upp dem helt.

Värde för pengarna

Efter att ha undersökt skillnaderna mellan de två hörlurarna är det logiskt att tro att det finns en ekonomisk skillnad. Och det finns det.

Som du vet har nyligen lanserade elektroniska apparater ett högre pris, vilket är fallet med Sony WH1000XM5. Men det är också en mer komplett och perfekt modell när det gäller ljudkvalitet. Särskilt när det gäller brusreducering, en av de viktigaste innovationerna som företaget har gjort.

Sony WH1000XM4 vs Sony WH1000XM5_2

Sony WH1000XM4 vs Sony WH1000XM5: Mest relevanta likheter

När vi har analyserat skillnaderna är det dags att titta på de gemensamma elementen:

Smarta funktioner

En annan likhet mellan de två hörlurarna är den adaptiva ljudkontrollen, där hörlurarna kan identifiera den miljö du befinner dig i och justera volymen av omgivande ljud därefter.

Dessutom har de två hörlurarna kvar 360 spatial audio-funktionen, som anpassar ljudet efter örats form, så att du alltid har samma hörselområde även när du rör på huvudet.

Design med öronkuddar

När det gäller designen har Sony faktiskt beslutat att behålla samma typ av öronkudde. Faktum är att de båda är cirkumurala till formen och att öronkåporna har liknande dimensioner. Det finns en estetisk skillnad i huvudbandet, som vi kommer att se senare.

Synkronisering med andra enheter

Om du ofta använder virtuella assistenter kommer du att bli intresserad av att veta att båda hörlurarna kan synkroniseras med Google och Alexa, så att du kan utföra kommandon direkt därifrån. Kontrollerna är båda touchbaserade.

De kan också kopplas ihop med två enheter samtidigt, vilket är en mycket intressant funktion för professionell användning.

Kompatibla format

De två huvudpersonerna i vår recension kan anslutas via Bluetooth med en räckvidd på cirka 10 meter. Det är sant att WH1000XM5 stöder version 5.2 jämfört med 5.0 hos sina konkurrenter, men det är en liten skillnad som inte märks i praktiken. Dessutom stöder båda modellerna ljudformaten SBC, AAC och LDAC.

Sony WH1000XM4 vs Sony WH1000XM5_3
Sony WH1000XM4 vs Sony WH1000XM5: Vilken ska vi välja?

För att vara rättvis har Sony genomfört ett antal förbättringar i WH1000XM5 som gör den till en av de trådlösa hörlurarna av högsta kvalitet för tillfället. Särskilt när det gäller brusreducering.

Därför rekommenderar vi att du väljer Sony WH1000XM5, där ljudet är mycket mer perfekt än med någon annan modell. Detta beror främst på integreringen av en extra processor, vilket är särskilt märkbart när det gäller återgivningen av höga frekvenser.

Å andra sidan är förändringen av designen mycket positiv, även om den är mindre viktig. De smalare hörlurarna är i allmänhet bekvämare att bära och har ett mer sofistikerat och elegant, mindre aggressivt utseende.

Om vi skulle lyfta fram något mindre positivt skulle det vara priset, och det är att den nya modellen är dyrare än den tidigare, men det är en skillnad som vi tycker är motiverad. Så om du inte har råd med ett så högt pris bör du veta att Sony WH1000XM4 är ett mycket intressant alternativ, och hittills har de varit de bästa Sony-hörlurarna.

Men om ljudkvaliteten är viktigare för dig bör du välja den nyare modellen. I båda fallen finns Sonys kvalitetsgaranti.

Vilka är Sonys bäst säljande trådlösa hörlurar?

Som avslutning på granskningen visar vi dig listan över de mest sålda trådlösa hörlurarna från Sony bland Amazon-användare:

No products found.