Saltar al contenido

De bästa strykcentren med 5 stänger | Min personliga rekommendation

strykcentren med 5 stänge

Strykcentraler är ett verktyg som inte får saknas i hemmet, för även om de inte används regelbundet är de nödvändiga. Men vet du vilken som är bäst lämpad för dina behov? I den här artikeln kommer jag att berätta vilka som är de bästa strykcentralerna med 5 stänger och varför de är ett alternativ som bör beaktas. Om du vill veta vilken strykcentral du ska välja ska du läsa vidare!

De bästa strykcentralerna med 5 stänger: presenterade modeller

Jag ska börja med att visa dig de strykcenter med 5 stänger som jag har gillat mest och som får mycket bra recensioner från Amazon-användare (det måste finnas en anledning).

Rowenta Easy Steam – tar hand om dina känsligaste kläder

Några av de viktigaste funktionerna hos den här strykcentralen är:

 • Ånggenerator – Rowenta Easy Steam har en kraftfull ånggenerator som producerar kontinuerlig ånga för effektiv och ändamålsenlig strykning. Den har en ångutgång på upp till 90 g/min och en ångförstärkningsfunktion på upp till 150 g/min.
 • Strykbräda: Strykbrädan på Rowenta Easy Steam är extra stor och tillverkad av metall, vilket ger en stabil och hållbar strykyta. Den har också ett överdrag av 100 % bomull som är värmetåligt och lätt att rengöra.
 • Höjdjusterbar: Rowenta Easy Steam strykbrädan är höjdjusterbar, vilket gör att du kan anpassa strykcentret till din önskade arbetshöjd.
 • Lätt att använda: Rowenta Easy Steam är utformad för enkel användning med intuitiva kontroller och en kompakt storlek för enkel förvaring.
 • Säkerhetsfunktioner: Den här strykcentralen har säkerhetsfunktioner som en automatisk avstängningsfunktion och ett antikalksystem som förhindrar kalkavlagringar och förlänger ånggeneratorns livslängd.
 • Sammantaget är Rowenta Easy Steam en kraftfull och effektiv strykcentral som erbjuder ett antal funktioner för enkel och effektiv strykning. Det är dock viktigt att notera att individuella erfarenheter av produkten kan variera, och det är alltid viktigt att göra sin egen forskning och läsa recensioner innan man gör ett köp.
37% RABATT
Rowenta Easy Steam VR7260 - Centro planchado alta presión Vapor continuo 100 g/min Suela Airglide y Modo Eco, Marrón/Blanco
 • Centro de planchado de 5,5 bares de presión de agua, con salida continua de vapor de 100 g/min y un golpe de vapor de 210 g/min capaces de ofrecer grandes resultados en todo tipo de tejidos
 • Suela de Acero Inoxidable Airglidede acero inoxidable para una mayor difusión del vapor, con punta perfilada para un acceso fácil y preciso a las zonas difíciles. Listo para usar en sólo 2 minutos
 • Configuración de energía Eco que permite reducir el consumo de energía incluso al realizar un planchado rápido
 • Depósito de agua grande de 1,2 L para sesiones largas. Se puede rellenar durante el planchado.
 • Cartucho antical para un mantenimiento sin esfuerzos y una mayor durabilidad del producto

H. Koenig V24 – Letar du efter en billig strykcentral?

Låt oss ta en titt på den andra presenterade modellen, från H. Koenig. I det här fallet är de mest relevanta funktionerna:

 • H. Koenig V24 har en kraftfull ånggenerator som ger kontinuerlig ånga med ett tryck på upp till 5 bar, vilket hjälper till att effektivt ta bort veck från tyger.
 • Strykcentret har en stor vattentank med en kapacitet på 1,1 liter, vilket möjliggör långa strykningssessioner utan att behöva fyllas på ofta.
 • Ånggeneratorns temperatur kan justeras för att passa olika tyger, från känsliga material som silke till tunga tyger som denim.
 • H. Koenig V24 har en stor strykyta som mäter 130 x 47 cm, vilket gör den lämplig för att stryka stora föremål som lakan och dukar.
 • Strykcentret är utformat för att vara lätt att använda, med intuitiva kontroller och en enkel inställningsprocess.
 • H. Koenig V24 har flera säkerhetsfunktioner, bland annat en automatisk avstängningsfunktion och en låsmekanism som håller strykbrädan på plats när den inte används.
H.Koenig Centro de planchado de vapor V24, Alta presión 6 bares potente Efecto de presión 150 g/min, Autonomía ilimitada, Vapor vertical, Suela cerámica EasyGlide, Potente 2400W, 1,1L, Antical
 • [POTENTE POTENCIA DE VAPOR]: La plancha de vapor proporciona una impresionante presión de vapor de 6 bares, garantizando un rendimiento de planchado excepcional, incluso en las arrugas más difíciles.
 • [FLUJO DE VAPOR ÓPTIMO]: Con un flujo de vapor continuo de 150 g/min, esta plancha de vapor garantiza una distribución constante y eficaz del vapor, facilitando el planchado de la ropa.
 • [VERSATILIDAD]: La potente función de vapor continuo ofrece una mayor versatilidad, mientras que el sistema de vapor vertical facilita el planchado de la ropa directamente en las perchas.
 • [DISEÑO PRÁCTICO Y RENDEDOR]: El depósito extraíble de 1,1 L facilita el rellenado y ofrece una gran capacidad. La suela cerámica ""Easyglide"" garantiza un deslizamiento suave sobre los tejidos, mientras que la función antical prolonga la vida útil del aparato.
 • [GARANTÍA EXTENDIDA DE 2 AÑOS]: Benefíciese de una garantía extendida de 2 años, respaldada por un taller postventa en España y Portugal, que ofrece confianza y tranquilidad para un uso prolongado y fiable."""

Braun CareStyle Compact IS2055BK – rikligt med ångstrykning

Den tredje modellen i den här jämförelsen är från ett av de märken som aldrig misslyckas, Braun. Vad lyfter vi fram?

 • Strykcentret har en kraftfull ånggenerator som producerar kontinuerlig ånga på 125 g/min vid ett tryck på upp till 5 bar, vilket hjälper till att effektivt ta bort veck från tyger. Samtidigt når ångstrålen upp till 400 g/min.
 • Stryksystemet levereras med ett lätt, ergonomiskt strykjärn som är utformat för enkel användning och ett bekvämt grepp.
 • Dessutom är Braun CareStyle Compact IS2055BK strykcentral utformad för att vara lätt att använda, med intuitiva kontroller och en enkel inställningsprocess.
 • Den har ett antikalk-system som hjälper till att förhindra kalkavlagringar och förlänger ånggeneratorns livslängd.
  Strykjärnets temperatur kan justeras för att passa olika tyger, från känsliga material som silke till tunga tyger som denim.
 • Det har en vattentank med en kapacitet på 1,3 liter, vilket möjliggör långa strykningssessioner utan att behöva fyllas på ofta.
Braun CareStyle Compact IS2055BK - Centro de Planchado, Suela 3D Eloxal Plus, Potencia 2200 W, Depósito 1.3 L, Vapor Constante 125 g/min, Presión 5 bar y Golpe de Vapor 400 g/min, Azul/Negro
 • TECNOLOGÍA DOUBLESTEAM: produce más del doble de vapor que las planchas de vapor* normales, reduciendo el tiempo de planchado a la mitad. Solo hace falta pasar una vez para eliminar todas las arrugas
 • MODO ECO: ajuste de temperatura para obtener resultados perfectos en tejidos delicados (seda, lana y sintéticos). Además, ahorra más del 30% de energía comparado con el modo Turbo
 • SUELA FREEGLIDE 3D: la suela con tecnología FreeGlide 3D Eloxal Plus permite planchar más rápido y en todas direcciones
 • VAPOR CONSTANTE: tasa de vapor de 125 g/min y 400 g/min de golpe de vapor. La gran producción de vapor hace más fácil eliminar las arrugas de todas tus prendas
 • AUTOAPAGADO: la función de apagado automático apaga el centro de planchado después de 10 minutos de inactividad. También ofrece tecnología silenciosa y sistema de bloqueo

Skäl att köpa en strykcentral med 5 stänger

När du väljer mellan en strykcentral med 5 eller 6 stänger finns det några faktorer att ta hänsyn till. För det första är det viktigt att förstå att antalet bar avser det tryck vid vilket ångan genereras. En högre tryckbar innebär att strykjärnet producerar mer ånga, vilket kan leda till snabbare och effektivare strykning.

Med det sagt kan en strykcentral med 5 bar fortfarande producera en betydande mängd ånga och kan vara lämplig för de flesta hushåll, särskilt de som inte stryker ofta eller har lättare strykbehov.

Å andra sidan kan en strykcentral med 6 bar vara mer lämplig för dem som stryker ofta eller har större strykbehov, eftersom den extra baren av tryck kan ge ytterligare ångproduktion för effektivare strykning.

Det är dock viktigt att notera att en strykcentral med 6 bar kan vara dyrare än en strykcentral med 5 bar och kan också förbruka mer el.

I slutändan beror valet mellan en strykcentral med 5 och 6 bar på dina individuella strykbehov och din budget. Om du behöver mycket strykning och har råd med den extra kostnaden kan en strykcentral med 6 stänger vara det bästa alternativet. Men om du har lättare strykbehov kan det räcka med en strykcentral med 5 stänger.

Vad är min slutsats?

Mellan de tre modellerna som jag har visat dig skulle jag välja den från Braun. Prisskillnaden är inte heller alltför stor och även om den är dyrare har den verkligen ett mycket kraftfullare ångslag än de andra två modellerna. Detta är den främsta anledningen till att vi skulle välja Braun strykcentral, eftersom alla tre har samma tryck och liknande tankkapacitet. Jag gillar också Braun-modellens estetik mycket mer, jag tycker att den är mindre aggressiv, även om en strykcentral är en riktig «hulk».

Dessutom är Braun alltid synonymt med garanti, och det är också en grundläggande faktor för mig. Fast om jag ska vara ärlig så är det i det här fallet tre stora som konkurrerar, eftersom både Rowenta och H. Koenig har en bra meritlista och ett gott varumärkesrykte.

Men som jag alltid säger finns det ingen absolut sanning. Om du jämför recensionerna av de tre strykcentralerna kommer du faktiskt att se att de alla är mycket positiva. Så välj gärna den som du föredrar.