Saltar al contenido

Tepro vs Kesser: De bästa grillarna för ditt hem

Tepro vs Kesser

Jag har länge velat köpa en bärbar grill för trädgården, så att jag kan ordna måltider med mina vänner och min familj. Men jag kunde inte bestämma mig när jag ställdes inför den lavin av modeller på marknaden. Därför bestämde jag mig för att jämföra två av de mest populära bärbara grillarna på Amazon, och min förvåning var enorm när jag såg att de var nästan likadana. Det finns dock några skillnader som uppmuntrade mig att välja en av de två, och idag vill jag berätta vilka. Så om du vill kontrollera likheterna och variationerna mellan Tepro vs Kesser, fortsätt läsa!

Var kommer Tepro och Kesser ifrån?

Det första vi ska göra är att ge en översikt över de två grillmärken som vi kommer att prata om senare. Och vid första anblicken blir vi förvånade över den hermetiska naturen hos ett av dem.

Tepro är ett tyskt företag som specialiserat sig på tillverkning av olika utomhusprodukter som grillar, rökare, eldstäder och relaterade tillbehör. Företaget har varit verksamt i flera decennier och har etablerat sig som ett ledande varumärke på den europeiska marknaden.

Tepros grillprodukter är kända för sin byggkvalitet, funktionalitet och innovativa egenskaper. De erbjuder ett brett utbud av grillar, såsom kolgrillar, gasolgrillar, elektriska grillar och pelletsgrillar, som passar olika preferenser och matlagningsstilar. Tepros grillar är utformade för att ge både amatörer och erfarna grillare en njutbar matlagningsupplevelse utomhus.

Kesser, å andra sidan, är ett mycket mer hermetiskt varumärke. Ändå erbjuder det en mängd olika grillprodukter, inklusive grillar, rökare och relaterade tillbehör. Informationen om Kessers ursprung och historia är dock begränsad. Det lilla vi vet är att företaget startade sin verksamhet 2002, också i Tyskland, och att det har valt en strategi med liten expansion, men en mycket mer lokaliserad marknad.

Tepro vs kesser 3

Tepro vs Kesser: Gemensamma nämnare

I det här avsnittet analyserar vi alla likheter mellan de två grillar vi har valt ut:

Design och estetik

Vi måste erkänna att det estetiskt sett var svårt att skilja de två grillarna åt vid första anblicken, eftersom de följer en mycket liknande linje. Faktum är att de har samma höjd och bredd, det enda som förändras är djupet.

Dessutom har de två modellerna samma layout: en central grill med ett sidobord och ett nedre stöd. Och som om det inte vore nog är själva grilllockets design praktiskt taget densamma.

Slutligen är det värt att notera att båda grillarna har ett lock, så att du kan kondensera värmen mycket mer och förhindra att rök släpps ut om du föredrar det.

Samma kapacitet för grillkol

En annan likhet som båda grillarna delar är att de har ett 1,35 kg kolfack, så de har samma kapacitet. Inte så konstigt med tanke på att måtten är praktiskt taget desamma. Du kan dock också använda trä om du föredrar det istället för kol.

Integrerad termometer

På båda grillarna kan vi se en rundel i den centrala delen av locket, vilket inte är något annat än en inbyggd termometer. Med detta tillbehör kan vi kontrollera vid vilken temperatur grillens insida hålls hela tiden, och vi kan kontrollera om vi måste öppna locket för att förhindra att maten bränns vid, eller om det är OK.

Sidobord

Som vi redan har nämnt har båda grillarna ett sidobord som kan fällas upp, vilket är mycket användbart för att placera de redskap och ingredienser som du ska använda. Detta tillbehör åtföljs av några krokar där du till exempel kan placera en vante.

Om du inte har tillräckligt med utrymme är det värt att komma ihåg att båda också har en bricka längst ner, vilket är mycket användbart för att placera tallrikar, till exempel.

Integrerad flasköppnare

En av de saker vi gillade mest är att båda grillarna har en inbyggd flasköppnare, så att vi kan njuta av en god öl medan vi väntar på att maten ska tillagas.

Tepro vs Kesser 2

Tepro vs Kesser: Hur skiljer sig grillarna åt?

Nu när du har en mer allmän uppfattning om ursprunget och historien för varje varumärke och deras likheter, är det dags att titta på vad skillnaderna är. Eftersom utbudet av grillar de har är mycket brett, kommer vi att fokusera på två av de mest efterfrågade modellerna idag på Amazon, med liknande funktioner mellan dem. Vi pratar om Tepro Toronto Click vs Kesser Grill. Är du redo? Då kör vi!

Antal galler

Tepro Toronto Click har två emaljerade grillgaller, medan Kesser Grill bara har ett. I praktiken innebär det att du kan tillaga fler olika maträtter samtidigt på Tepro, eftersom den har olika ytor så att de inte blandas. Till exempel mycket användbart om du vill tillaga grönsaker och kött samtidigt.

Grillens yta

Denna skillnad i gallren har en annan indirekt konsekvens, och det är att det tillgängliga utrymmet på grillen inte är detsamma. Det är det faktiskt, eftersom de har samma mått, men det används på olika sätt.

Tepro Toronto Click har en grillyta på 41,5 x 27,5 cm, men dubbelt. Med andra ord är detta storleken på vart och ett av de två gallren. Kesser Grill, å andra sidan, har en matlagningsyta på 56 x 41,5 cm, eftersom den bara har ett enda galler.

Pris

I vilken annan jämförelse som helst skulle prisskillnaden mellan Tepro Toronto Click och Kesser Grill behandlas som en likhet. Men med tanke på att vi i detta fall tittar på två praktiskt taget identiska grillar är varje skillnad, hur liten den än är, värd att notera.

Och i det här fallet, om vi inte tar hänsyn till de ekonomiska erbjudandena, är Kesser billigare än Tepro. Men som vi har sagt är det inte en skillnad som har någon verklig relevans i köpbeslutet.

Tepro vs Kesser: Vilken är min favoritgrill?

Vi har redan kollat alla funktioner, skillnader och likheter mellan Tepro och Kesser, så det är dags att fatta ett beslut. Det bör noteras att detta kommer att bero på dina preferenser, så jag kommer att ge dig min personliga åsikt, men det är viktigt att du är tydlig med dina prioriteringar.

Ur min synvinkel har Tepro Toronto Click en fördel som gör att jag väljer den, och det är att jag tycker att det är bekvämare och mer mångsidigt att laga mat med två grillar än med en. Jag tycker att man utnyttjar utrymmet bättre och att man kan kombinera och tillaga olika produkter samtidigt, något som är svårare med Kessergrillen.

Du kan dock se att vi praktiskt taget pratar om samma grill, för i allt annat har vi inte kunnat hitta några relevanta skillnader. Därför kommer beslutet om vilken av de två som är mer intressant att komma ner till om du föredrar att ha en eller två grillar. Å andra sidan kan du vara säker på att eftersom de är så lika, kommer prestandan att vara mycket lika i båda fallen.