Saltar al contenido

Tineco One S3 vs One S12 vs A10 Hero vs A11 Master: Jämförelse

Tineco One S3 vs One S12 vs A10 Hero vs A11 Master_3

Vi fokuserar den här jämförelsen på fyra modeller av sladdlösa dammsugare som trots att de tillverkas av samma märke har olika funktioner. Tineco har lång erfarenhet av hushållsapparater, vilket du kan se nedan. Vill du veta vilken dammsugare som passar bäst för dina behov? Håll dig uppdaterad!

No products found.

Tineco One S3 vs One S12 vs A10 Hero vs A11 Master: fördelar och nackdelar

För att du ska kunna välja den modell som passar bäst för dina behov ska vi skilja mellan för- och nackdelar med varje modell:

1) Tineco Floor One S3 – Dammsuger och moppar med rent vatten

Det första du bör veta om den här dammsugaren är att du kan välja standardalternativet, som vi kommer att analysera nedan, eller iFloor 3-modellen. I den här artikeln kommer vi att fokusera på One S3, som innehåller mycket effektiv teknik att ta hänsyn till.

Det vi gillar med Tineco Floor One S3

Detta är en dammsugare som kan dammsuga och moppa samtidigt och den har en inbyggd dubbeltank. I den ena tanken finns rent vatten (600 ml) och i den andra finns smutsigt vatten (500 ml). Som du kan se är kapaciteten inte dålig alls, eftersom det är vanligt att den här typen av maskiner har en vattentank på mellan 300-400 ml. Dessutom har den ett självrengörande borstsystem och ett HEPA-filter, så hygienen är garanterad.

Vi vill också lyfta fram dammsugarens höga innovationsnivå, som har en smart iLoop-sensor för att justera energinivån, en LED-display, WiFi-anslutning och kompatibilitet med en mobilapp samt röstmeddelanden.

Var kan den förbättras?

Dammsugarens drifttid är 35 minuter, vilket inte är tillräckligt lång för många användare. Dessutom kan den inte omvandlas till en handdammsugare, vilket kan göra den mindre konkurrenskraftig än andra modeller. Slutligen saknar vi LED-lampor i huvudet.

2) Tineco Pure One S12 – Lång livslängd och god mångsidighet

Vi fortsätter med en annan modell som har mycket goda betyg från användarna:

Fördelar med Tineco Pure One S12

Pure One S12 har en sugkraft på 145 airWatt, vilket är ganska bra jämfört med andra enkla dammsugare. Och om vi pekade ut batteritiden som en negativ punkt är Pure One S12 tvärtom, med en ungefärlig batteritid på 100 minuter tack vare att den har ett andra utbytbart batteri.Tineco One S3 vs One S12 vs A10 Hero vs A11 Master_2

Den innehåller också en sensor för automatisk effektjustering, en LED-display och kompatibilitet med en mobilapp från vilken du kan konfigurera alla parametrar. I den här modellen finns ett huvud med LED-belysning. Dessutom lyfter vi fram den låga ljudnivån på cirka 71 decibel, och den kan användas som en handhållen dammsugare.

Viktigaste nackdelar

Om du letar efter en sladdlös dammsugare som inte bara dammsuger utan även har en skrubbarfunktion, är Pure One S12 inte rätt val. Enligt vissa användare förlorar den också effektivitet och prestanda på känsliga ytor.

3) Tineco A10 Hero – Den mest ekonomiska modellen

Den tredje huvudpersonen i vår recension är Tineco A10 Hero, ett perfekt alternativ för dem med en mindre budget:

Vad är bra med Tineco A10 Hero?

Pris-prestandaförhållandet för den här dammsugaren är kanske det mest intressanta av alla. Även om den inte är lika bra som sina konkurrenter när det gäller effekt och autonomi är det en mycket mångsidig dammsugare med flera tillbehör för att optimera rengöringen av olika ytor och rum, till och med din bil. Detta underlättas av dammsugarens låga vikt på drygt 2 kilo, 1,5 kilo om du använder den som en handhållen dammsugare.

Den digitala motorn har en effekt på 350 watt, vilket är tillräckligt för ett vanligt hem. För att öka prestandan har den ett LED-ljushuvud på framsidan och ett avancerat, högeffektivt filtreringssystem.

Svaga punkter

Dess sugkraft är lägre än konkurrenternas och ligger på 17 000 Pascals. Den har också en kortare drifttid på cirka 25 minuter, så du måste förmodligen köpa ett extra batteri för att fördubbla den tiden. Den saknar också en skärm, en funktion som ofta lockar användarna.

4) Tineco A11 Master – brett utbud av tillbehör

Vi avslutar med Tinecos A11 Master-version, som har en mycket elegant design med en blå metallisk färgskala:

Det vi gillar med Tineco A11 Master

Vi kan säga att den här dammsugaren ligger någonstans mellan A10 Hero och One S-serien, både när det gäller pris och funktioner. Vi framhåller därför att den har två batterier, vilket ger den en autonomi på en timme, och att den kan justeras i två hastigheter. Huvudborsten har ett LED-ljus för att lysa upp de mörkaste områdena och har flera extra tillbehör. Den har också en borste som är utformad för att suga upp djurhår.

När det gäller typen av filter är det värt att notera att systemet är uppdelat i fyra steg, vilket förstärker effektiviteten och ökar reningen av miljön. Precis som de två tidigare modellerna kan den också omvandlas till en handhållen dammsugare.

Vad kan förbättras med Tineco A11 Master?

Designen på den här dammsugaren är den mest moderna av de fyra tack vare sin ovanliga färg, men den skulle kunna vara ännu mer högteknologisk om den hade en LED-display som informerar om den återstående batteriprocenten eller eventuella underhållsfel.

Vilken sladdlös dammsugare från Tineco ska jag köpa?

Nu när du har kunnat jämföra fyra mycket intressanta sladdlösa dammsugare är det dags att välja vilken Tineco du ska välja. Beslutet beror på vilka de viktigaste kriterierna är för dig. Och dessa bestäms i sin tur av dina behov.

Så om ett oundgängligt villkor är att dammsugaren måste kunna moppa, är ditt val Floor One S3. Om du däremot inte har råd att spendera mycket pengar kan vi rekommendera att du väljer en av A-serien.

Kort sagt, fundera på vad som kännetecknar ditt hem och väga de positiva och negativa faktorerna mot varandra för att fatta rätt beslut.

Tineco One S3 vs One S12 vs A10 Hero vs A11 Master_1

Rekommendationer för att välja den bästa sladdlösa dammsugaren från Tineco

Varje företag har sina egna särdrag i sina produkter, vilket ger dem en unik identitet som skiljer dem från de andra. Här är några viktiga punkter om Tinecos dammsugare som hjälper dig att jämföra modellerna:

  • Skrubbfunktion: Som du har sett finns det i Tinecos katalog dammsugare som även har en skrubbarfunktion. Detta alternativ garanterar en mer komplett finish i ett enda pass, men ökar det slutliga priset.
  • Batteri: Kvastdammsugare är batteridrivna, och när det gäller Tineco är batteritiden inte överdrivet lång. Det är därför många av dess modeller är utrustade med två utbytbara batterier.
  • Tankens kapacitet: Stora tankar är mer praktiska eftersom de behöver tömmas mer sällan. Tinecos dammsugare har dock ett enkelt och hygieniskt tömningssystem.
  • Borstar och tillbehör: För mångsidig rengöring av hemmet och bilen bör du titta på de tillbehör som ingår i varje modell. De flesta Tineco-modeller har ett bra utbud av tillbehör, så du behöver inte oroa dig för hur mångsidiga dammsugarna är.
  • Lättvikt: Du vet redan att kvastdammsugare vanligtvis används för att rengöra höga områden, som gardiner eller tak, så det rekommenderas inte att de väger mer än 2,5 kilo. Tineco är väl medveten om detta, och alla modeller som vi har analyserat väger mindre än 2,5 kilo.

Nu har du all information du behöver för att välja den sladdlösa dammsugare från Tineco som bäst passar dina behov. Men om du fortfarande är osäker är det ofta bra att ta reda på vad andra konkurrenter har upplevt och vilka recensioner de har gett på Amazon.

No products found.