Saltar al contenido

Ranking: de 5 bästa vloggkamerorna

vloggkamerorna

Mode och teknik utvecklas allt snabbare. För några år sedan ville vi alla ha en blogg, men i dag är vårt mål att få fler följare på våra sociala profiler och nätverk. Och för att göra det måste vi skapa intressant innehåll av hög kvalitet. Om du känner igen dig i denna beskrivning kommer du att vara intresserad av vår artikel! I den visar vi dig de 5 bästa vloggkamerorna du kan köpa för att skapa dina mest professionella videor. Fortsätt läsa!

Låt oss börja från början… Varför ska jag välja en vloggkamera?

Det första du behöver veta är vad vi menar när vi talar om vlogkameror. De har fått sitt namn från videovloggar, en typ av audiovisuellt innehåll som låtsas vara en slags blogg, men som i stället för att vara skriven text är i videoformat.

Denna typ av innehåll har fått en mycket stor uppgång tack vare spridningen av nya sociala nätverk som fokuserar på video som huvudelement. Så mycket att många människor, de så kallade influencers, genererar inkomster genom denna typ av video.

Vloggkameror är därför kameror med en rad egenskaper som gör det möjligt att ta bilder på ett professionellt sätt, men utan att bli större kameror som tv- eller filmkameror.

Saker att tänka på

Nu när du vet vad den här typen av kamera är, ska vi ta en kort titt på några av de viktigaste sakerna att titta på när du utvärderar dina alternativ:

 • Ljudkvalitet: Många av de videovloggar som är mest framgångsrika bland användarna är «de från hemmet». Det vill säga de som produceras i ett intimt rum, vanligtvis i hemmet, och för vilka det inte är nödvändigt att ha extern ljudutrustning. Därför bör du se till att kameran du väljer har ett bra integrerat ljudsystem, så att du inte behöver använda externa mikrofoner.
 • Vikt: Som vi redan har nämnt är vloggkameror en professionaliserad form av personliga kameror, eftersom de inte är kameror som används på film eller tv. Därför är det viktigt att de är lätta och små, eftersom influencers måste kunna ta med sig dem vart de än går för att spela in sitt innehåll.
 • Bildupplösning: En vloggkamera måste ha minst Full HD-upplösning för att kunna spela in bilder med tillräcklig skärpa och upplösning. Den bör också ha minst 1080 pixlar så att det inte blir någon kvalitetsförlust på grund av för få pixlar.
 • Stabilisering: Det blir allt vanligare att hitta kameror som har en stabilisator, vilket är viktigt för att minska oavsiktliga rörelser i dina videor så mycket som möjligt. De flesta innehållsskapare kompletterar dock sin utrustning med stativ som de placerar sina kameror på, men om de har en stabilisator är det ännu bättre, särskilt för att ta bilder utomhus eller om du till exempel sitter i en bil.
 • Selfie-kamera: Nästan alla enheter som har en kamera har numera en frontkamera, vilket är en viktig funktion för den här typen av enheter.

camara vlog 3

De 5 bästa vloggkamerorna du kommer att hitta

Därefter kommer vi att redogöra för de mest framstående styrkorna hos varje modell och sedan fatta ett beslut om vilken modell som är bäst lämpad för dina önskemål.

1) CANON Compact PowerShot SX740 HS

Först och främst börjar vi med en Canon-modell som kännetecknas av sina små mått och väger cirka 180 gram. Den har en 3-tums LCD-skärm och kan fällas ut 180 grader. En annan av dess främsta styrkor är den 40x optiska zoomen, som gör att du kan fånga varje detalj. Denna zoom kan fördubblas upp till 80x tack vare Zoom Plus.

En annan höjdpunkt är möjligheten att spela in videor i 4K och 5-axlig stabilisering. Videoupplösningen är 1080 pixlar. Den har en CMOS-sensor på 20,3 megapixel och är utrustad med Canons DIGIC 8-processor, som på ett intelligent sätt känner av scenen och justerar inramning och zoominställningar automatiskt.

En annan höjdpunkt är supersnabb fotografering, som genereras av en slutartid på 10 fps. Skärmen kan dessutom lutas, vilket gör det bekvämt att filma och bära runt kameran. Den har också stöd för WiFi, Bluetooth och mikro-HDMI-anslutning.

Canon Powershot SX740 HS - Cámara Compacta de 20.3 MP (40 x Zoom Óptico, 4K UHD, DIGIC 8, 5 Ejes, LCD Desplegable, 10 fps, Bluetooth, WiFi) Plata, 110.1 x 63.8 x 39.9 mm
 • Sensor CMOS de 20.3 megapíxeles y DIGIC 8
 • Potente zoom óptico de 40x
 • Grabación de video 4K y estabilización en 5 ejes
 • Conexión Bluetooth y WiFi avanzada
 • visualiza y edita las imágenes en tu Smartphone o tablet y compártelas con tus amigos

2) Acoletty vlogging-kamera

Låt oss gå vidare till en annan modell från ett mindre känt men mycket intressant märke, Acoletty. Skärmen kan vridas upp till 180 grader och ger en jämn upplösning på 60 fps i 4K. Bildupplösningen är 48 megapixel. Liksom Zornik har den en 13-megapixel CMOS-bildsensor.

Om vi tittar på linserna har den ett makro- och ett vidvinkelobjektiv för att variera den typ av bilder som den kan ta. Den har också funktioner som videopaus, loop-inspelning, slow motion, time-lapse och selfie-läge.

Och som de flesta kan den anslutas till en dator för direktsändning. Det är kompatibelt med Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Windows 8, Windows 10 och Mac. Men den här kamerans höjdpunkt är dess pris, eftersom den säljs för mindre än 130 euro.

Cámara Vlogging, Acoletty Cámara Digital 4K Ultra HD 48MP con Zoom Digital 16X, Pantalla Abatible de 180° 3" Lente Gran Angular, Lente Macro, 2 baterías - Negro
 • Cámara 4K para fotografía: nuestra cámara digital adopta el último sensor de imagen CMOS que puede proporcionar una imagen clara de 48 megapíxeles y un video suave de 60 fps, lo que te permite grabar cada hermoso momento.
 • Lente macro y gran angular de 0.45x: esta cámara digital para fotografía está equipada con un gran angular de 52 mm y lente macro para tomar fotos de primer plano de grandes objetos de paisaje y macro para ayudarte a capturar tantos detalles como sea posible para imágenes ricamente detalladas.
 • Como cámara web: la cámara digital 4K se puede conectar a tu computadora para una función de cámara web (plug-and-play) para ayudarte a disfrutar de videollamadas o transmisiones en vivo en Facebook y YouTube. El conector de micrófono estándar de 3,5 mm y las botas calientes proporcionan más posibilidades de audio.
 • Cámara multifunción: esta cámara digital compacta es el regalo perfecto para los entusiastas de la fotografía y principiantes con características como pausa de video, grabación mientras se carga, grabación en bucle, grabación de movimiento lento, grabación de retraso, reproducción y selfie.
 • Lo que obtienes: cámara digital 4K de 60 fps, cable USB, tarjeta SD de 32 GB, 2 baterías, base de carga portátil, guía de uso.

3) Zornik Vlogging videokamera

Nästa modell vi presenterar är från ett mindre känt märke, men med ett mycket intressant värde för pengarna. Den har en Full HD-upplösning på 1080 pixlar och en 16x zoom. Bildupplösningen är 36 megapixel och den har en ultraklar 3-tums IPS-pekskärm som kan vridas 270°.

Dessutom har den en CMOS-bildsensor med 8 megapixel, vilket gör att den kan fånga skarpare rörliga bilder. I detta sammanhang vill vi också lyfta fram den infraröda mörkerseendefunktionen, som är mycket användbar för att spela in videor på natten. Den erbjuder också andra tekniker som långsam rörelse, rörelsedetektering, anti-shake och ansiktsdetektering.

Som du kan se är det en mycket mångsidig kamera som är perfekt för att spela in olika typer av innehåll. Med den här kameran kan du dessutom sända live till alla sociala nätverk och den har upp till två batterier för att öka hållbarheten. Slutligen har den en självutlösare, flera exponeringslägen och kapacitet för mikro-SD-kort.

ZORNIK Videocamara,Vlogging Cámara IR Visión Nocturna HD 1080P 36MP 16X Zoom Digital 3.0 Pulgadas LCD 270 Grados Rotativo Cámara (3051LRM-02)
 • Videocámara HD: la videocámara es de 36 megapíxeles, cámara Full HD 1080P, zoom digital de 16x, función de visión nocturna infrarroja, puede soportar detección de movimiento y cámara lenta, y tiene una pantalla IPS de 3 pulgadas. Es simple, ligero y fácil de usar. Es el regalo perfecto para aprender fotografía, bloguear y hacer videos.
 • Función de visión nocturna por infrarrojos: puede grabar en la oscuridad con función de visión nocturna infrarroja. Bajo la función de visión nocturna infrarroja, la cámara puede capturar imágenes y videos de alta definición. Los colores de los videos e imágenes son blanco y negro. Puede funcionar perfectamente en la oscuridad y puede capturar imágenes de alta calidad con muy poca luz.
 • Cámara web y función HDMI: puedes conectar directamente la transmisión en vivo a la HDTV a través del cable HDMI y reproducir el video que disparas. También puede conectar la cámara de video del blog de YouTube a la PC a través de un cable USB. Luego, puede transferir el archivo a la computadora seleccionando "MSDC" o usarlo como cámara web seleccionando el modo "PC CAM" para chat de video o transmisión en tiempo real.
 • Compatible con control remoto: la cámara de película tiene un control remoto, por lo que puedes tomar fotos y videos por ti mismo en cualquier momento y en cualquier lugar. No hay necesidad de pedir a otros que te ayuden a tomar fotos y videos. Ningún miembro fue excluido de la foto del grupo. Puede pausar el video en cualquier momento y luego continuar grabando sin reiniciar un nuevo archivo.
 • Graba mientras se carga: la cámara está equipada con dos baterías recargables, que soportan la grabación mientras se carga. Si tienes alguna pregunta o sugerencia, no dudes en ponerte en contacto con nosotros.

4) Sony Alpha ZV-E10L

Det första du bör veta om den här modellen är att du kan välja att köpa den med eller utan mikrofon och med eller utan stabilisator. Med det sagt tittar vi på en modell med en 4K Full HD-kamera med en upplösning på 1080 pixlar och en B-Rolls slow motion som spelar in i långsamt läge med 120 pixlar.

En annan intressant funktion är bokeh-effekten för att sudda ut bakgrunden och fokusera på personen i videon. Dessutom har den en teknik för realtidsspårning som gör att autofokuset kan hållas på ditt ansikte även om du rör dig.

Å andra sidan har den en automatisk exponeringsfunktion som gör det möjligt att justera inställningarna beroende på mängden naturligt ljus. Dessutom har den en roterande skärm med flera vinklar, med vilken du kan ta alla möjliga vinklar för ett mer professionellt resultat. Objektiven är också utbytbara.

När det gäller ljudet är kameran utrustad med en riktad mikrofon och en vindruta för att minska ljudet utifrån. Den är också kompatibel med Sonys digitala ljudmikrofoner.

13% RABATT
Sony Alpha ZV-E10L - Cámara vlog sin espejo de objetivos intercambiables con lente de kit Power Zoom de 16-50 mm f/3.5 - 5.6, pantalla de ángulo variable para vlogging, color negro
 • CREACIÓN DE CONTENIDOS EN MENTE: Esta cámara para vlogging de Sony cuenta con funciones de vlogging rápidas e intuitivas con una pantalla giratoria táctil, luz de grabación, autoexposición de la cara para mantener el brillo de la cara con poca luz y un botón de bokeh para desenfocar el fondo.
 • CREATIVIDAD SIN FIN: con más de 60 ópticas compatibles de Sony disponibles para esta cámara de vlogger, explora nuevas formas de cambiar el aspecto de tus contenidos y aumenta la calidad de tus creaciones.
 • VÍDEO 4K DE OTRO NIVEL: El gran sensor (24,3 MP de tipo APS-C) de esta cámara compacta te permite grabar un excelente 4K (hasta 30p) y una cámara lenta Full HD (hasta 120P) con buena capacidad para trabajar con poca luz y más bokeh para desenfocar el fondo
 • ENFÓCATE EN LAS COSAS IMPORTANTES: Mantén el vídeo enfocado mientras grabas en 4K con el sistema AF al ojo en tiempo real para seguir el ojo del sujeto. Para las reseñas de productos, activa el modo de presentación de productos para lograr una transición rápida y precisa al mostrar objetos a la cámara.
 • GRABA UNA ALTA CALIDAD DE SONIDO: Haz que tu voz se escuche incluso en condiciones de viento con un micrófono direccional y un paravientos (incluidos) o aprovecha al máximo la interfaz de audio digital conectando un dispositivo de audio externo compatible con Sony.

5) Sony Alpha ZV-E10

Den här modellen är mycket lik den föregående, de tillhör faktiskt samma serie. Den största skillnaden är att den här modellen inte har det kraftfulla 16-50 mm zoomobjektivet som ZV-E10L-modellen har, vilket är anledningen till att priset också är högre. De är dock exakt likadana när det gäller alla andra funktioner och egenskaper.

Sony Alpha ZV-E10 har också teknik som Eye AF, en realtidssensor som gör att du kan ställa in kameran på «djurläge» om du vill att den ska upptäcka djur och automatiskt fokusera på dem. Precis som sin storebror har den här kameran utbytbara objektiv.

Den har en stor APS-C-bildsensor som är 10 gånger mer kraftfull än de som vanligtvis finns i smartphones. Tack vare den här sensorn har den en bokeh-effekt som drar uppmärksamheten till det centrala elementet i bilden genom att sudda ut resten. Å andra sidan har den inte bara slow motion utan även fast motion, så att du kan göra dina videor så dynamiska som möjligt.

23% RABATT
Sony Alpha ZV-E10 | Cámara Vlog con lente intercambiable sin espejo APS-C (pantalla pivotante para vlogs, video 4K, autoenfoque ocular en tiempo real) Negro
 • Creado con la creación de contenido en mente Las características de esta cámara vlog de Sony ofrecen un funcionamiento rápido e intuitivo con una pantalla táctil con inclinación lateral, exposición automática que captura automáticamente los rostros y siempre los ilumina bien, y un botón bokeh que se puede usar para enfocar o desenfocar el fondo.
 • La creatividad no conoce límites Con más de 60 Sony Las lentes disponibles para esta cámara de vlog descubren nuevas formas de dar forma a la apariencia de su contenido y mejorar la calidad de los resultados.
 • Vídeo 4K a un nuevo nivel El sensor de gran tamaño (24,3 MP tipo APS-C) de esta cámara compacta permite realizar grabaciones excepcionales en cámara lenta 4K (hasta 30p) y Full HD (hasta 120P) con un efecto de fondo bokeh profesional y detalles nítidos incluso en condiciones de iluminación difíciles.
 • Vigile lo más importante Mantenga el enfoque mientras dispara en 4K con el sistema de enfoque automático ocular en tiempo real. Para las reseñas de productos, activa el modo Presentación de productos, que se centra inmediatamente en el tema que quieres presentar, incluso con cambios rápidos.
 • Excelente calidad de sonido Haga que se escuche su voz con el micrófono direccional de 3 cápsulas con parabrisas (incluido), que capta su voz con claridad y con menos ruido del viento. O aproveche al máximo la interfaz de audio digital añadiendo un Sony -conectar un dispositivo de audio externo compatible.

Vilken är den bästa vloggkameran?

Det finns ingen absolut sanning. Alla har olika behov och kan därför tillgodose dem med olika modeller. Det finns dock några frågor som är viktiga att ha i åtanke.

Den första av dessa har att göra med varumärkets rykte, och det är att priset skiljer sig mycket mellan Canon- och Sony-kameror, som har ett bättre rykte, och Zornik- och Acoletty-kameror, som har ett sämre rykte. Skillnaden i funktionalitet är dock inte så markant, även om kvaliteten på Sony- och Canon-kamerorna är mer sofistikerad.

Tänk därför på dina budgetbegränsningar. Om de billigare kamerorna täcker dessa behov är de ett bra alternativ, vilket du kan se i recensionerna på Amazon.

Om du däremot föredrar att gå på säkra sidan och välja de mer kända märkena rekommenderar vi att du väljer en av de två Sony-kamerorna, som har utformats speciellt för vloggning.