Saltar al contenido

Xiaomi 13 Ultra vs Samsung S23 Ultra: Jämförelse mellan de två nya smartphones

Xiaomi 13 Ultra vs Samsung S23 Ultra

Det asiatiska företaget Xiaomi har tillkännagivit sin senaste lansering på marknaden för avancerade smartphones, med målet att konkurrera direkt mot en av branschledarna, Samsung. Med lanseringen av Xiaomi 13 Ultra tar Xiaomi ett viktigt steg framåt i sin premiumlinje för smartphones, där Samsung till stor del har dominerat fram till nu. Faktum är att denna modell utgör en tydlig rivalitet till Samsung S23 Ultra, som lanserades tidigare i år av Samsung.

Båda enheterna har nästan samma pris, vilket indikerar att de delar många funktioner. Men vilka är de tekniska skillnaderna som vi bör tänka på när vi väljer mellan Xiaomi 13 Ultra och Samsung S23 Ultra? I den här artikeln ger vi dig alla detaljer du behöver för att fatta ett välgrundat beslut – missa inte det!

Xiaomi 13 Ultra vs Samsung S23 Ultra: Vad har de gemensamt?

Först och främst berättar vi vilka likheter du inte kan missa, skäl som får oss att säga att de är två smartphones med tydlig konkurrens:

Inbyggd processor

En mycket viktig funktion som i det här fallet är en av likheterna mellan de två modellerna, är den processor som de är utrustade med. I båda fallen är det Snapdragon 8 Gen 2, med åtta kärnor, som erbjuder en prestanda som få andra kan matcha för tillfället.

Tolerans mot yttre påverkan

Om du är van vid att ta med din smartphone ut och in, även till stranden eller poolen, kommer du att bli intresserad av att veta att både Xiaomi 13 Ultra och Samsung Galaxy S23 Ultra har samma motståndsklassning: IP68. Och om du inte visste det så är det det högsta de kan få, eftersom de i båda fallen uppnår den maximala nivån av motståndskraft mot både vatten och damm.

Internminne och lagringsutrymme

En av likheterna mellan de två smartphones är att de har samma internminneskapacitet, 12 GB. Dessutom kan du i båda fallen få upp till 512 GB lagringsutrymme, så det är ingen större skillnad när det gäller hur mycket och vilken typ av dokument du kan lagra.

Batteriets livslängd

Många användare tvivlar på hur länge batteriet räcker i en ny smartphone, med tanke på att vi använder den varannan minut, oavsett om det är för personligt bruk eller hemmabruk. I det här fallet är det dock inte mycket skillnad, eftersom båda smartphones har en batterikapacitet på 5000 mAh.

Användningstiden beror på hur länge du använder smarttelefonen varje dag, samt vilka applikationer du håller öppna regelbundet.

Anslutning och kompatibilitet

De är också mycket lika i denna aspekt av teknisk anslutning, eftersom både Xiaomi 13 Ultra och Samsung Galaxy S23 Ultra stöder Bluetooth version 5.3, förutom de vanliga WiFi-nätverken. Och eftersom de är Android har båda det Android 13-baserade operativsystemet.

xiaomi vs samsung 3

Xiaomi 13 Ultra vs Samsung S23 Ultra: Hur skiljer de sig åt?

Därefter fortsätter vi att analysera de viktigaste skillnaderna, som är de som kommer att hjälpa oss mest att fatta ett beslut:

Design och estetik

Som alltid tittar vi på designen, och det är tydligt att det är en av de mest slående skillnaderna mellan de två smartphones. Innan vi går in på detaljerna bör du veta att Xiaomi 13 Ultra finns tillgänglig i svart och olivgrönt, medan Samsung Galaxy S23 Ultra finns i sju färger, som alla är mer pastellfärgade än Xiaomi.

Bortsett från färgen är nästa stora estetiska skillnad kameraarrangemanget. Xiaomi ville göra det tydligt att kameran är det element där man har gjort det största kvalitetssprånget med 13 Ultra, och därför ramar man in dem i en tredimensionell central cirkel som gör att de sticker ut mest.

Samsung Galaxy S23 Ultra, å andra sidan, har kamerorna i ett linjärt och vertikalt format på baksidan, så de är mycket mer diskreta än de på Xiaomi.

Typ av skärm

Fortsätt med de estetiska aspekterna, låt oss specifikt nämna skärmen. Xiaomi 13 Ultras skärm är böjd, 6,73 tum, med AMOLED WQHD+-teknik och en ljusstyrka som når 2600 nits vid sin maximala topp. Samsung Galaxy S23 Ultra har däremot en 6,8-tumsskärm med Dynamic AMOLED 2X-teknik och Quad HD+-upplösning.

Hur ser kamerorna ut?

Låt oss ta en titt på kamerauppsättningen för varje smartphone. Kameran är ett av de element som väger tyngst i köpbeslutet, eftersom nästan alla av oss numera använder audiovisuella resurser praktiskt taget varje dag. Det är också en av de aspekter där Xiaomi har förbättrat mest jämfört med tidigare modeller.

Det är värt att notera att båda smartphones har 4 kameror, men de har olika upplösningar. Således har Xiaomi 13 Ultra en 50 MP huvudkamera, en 50 MP ultra vidvinkelkamera, en 50 MP telefoto kamera och en 50 MP super telefoto kamera. Alla är Leica, vilket är ett stort steg framåt för Xiaomi när det gäller bildkvalitet.

När det gäller Samsung Galaxy S23 Ultra hittar vi följande bakre kameror: en 200 MP huvudkamera, en 12 MP ultravidvinkelkamera och två telezoomkameror på 10 MP vardera.

När det gäller den främre kameran är den 32 MP på Xiaomi 13 Ultra och 12 MP på Samsung.

S-Pen tillbehör

Vi avslutar avsnittet om skillnader med att nämna en som, trots att den inte är en fråga om funktionell grund, kan hjälpa dig att välja mellan de två modellerna. Endast Samsung Galaxy S23 Ultra är utrustad med sin egen penna, S-Pen, ett tillbehör som gör det mycket lättare att välja alternativ och navigera i smarttelefonen utan att vidröra skärmen.

Xiaomi vs Samsung 2

Xiaomi 13 Ultra vs Samsung S23 Ultra: Vilken telefon väljer vi?

Som vi redan har nämnt har båda smartphones praktiskt taget samma pris, vilket innebär att denna aspekt, som normalt är viktig i beslutet, är mindre så här. Följaktligen bör vi titta på funktionerna hos båda smartphones, snarare än priset.

Och med det sagt finns det några viktiga egenskaper som de har gemensamt, till exempel typen av processor, operativsystemet eller batterikapaciteten. Men det finns andra saker som skiljer dem åt, och det är dessa som kommer att få oss att välja mellan de två. Men för detta är det viktigt att vara tydlig med dina sökprioriteringar och preferenser.

En av de viktigaste skillnaderna är vilken typ av kameror de har. Även om Xiaomi har gjort ett betydande kvalitetssprång i detta avseende med avseende på det tidigare sortimentet, är det mycket svårt att uppnå vad Samsung har uppnått i Galaxy S23 Ultra, 200 MP huvudkamera. Det är sant att de återstående tre bakre kamerorna har mindre upplösning än Xiaomi 13 Ultra, men 200 MP-huvudkameran förmörkar resten helt.

Å andra sidan är skärmen något större, även om vi måste erkänna att skillnaden i detta avseende är mycket mindre. Den är också utrustad med S-Pen-tillbehöret, en praktisk penna för vilken det inte finns någon prisökning. Alla dessa skäl gör att vi föredrar Samsung Galaxy S23 Ultra. Vi måste dock vara rättvisa och säga att Xiaomi har lyckats stå upp mot sin rival med 13 Ultra, en avancerad smartphone som du inte kommer att ångra om du väljer den. Det är allt upp till dig!