Saltar al contenido

Xiaomi Mijia Wireless Styler vs GHD unplugged – Jämförelse och recension

Xiaomi Mijia Wireless Styler vs GHD unplugged

Om du vill hitta en trådlös plattång som kombinerar kraft, mångsidighet och effektivitet och som du kan ta med dig överallt, är den här recensionen för dig. I den jämför vi två mycket intressanta och mycket olika modeller: Xiaomi Mijia Wireless Styler vs GHD unplugged. Det är dock värt att notera att Xiaomis sladdlösa plattång ännu inte finns till salu, även om den förväntas vara det snart, så låt oss se vilken som är bäst!

Xiaomi Mijia Wireless Styler vs GHD unplugged: skillnader

Här är de viktigaste skillnaderna mellan dem:

Temperatur

En av de viktigaste skillnaderna mellan de två plattängerna är temperaturinställningen. I GHD:s fall väljer företaget ett optimerat system med en enda temperatur. Detta innebär att strykjärnet når en temperatur på 185 °C, vilket enligt experter är den idealiska temperaturen där vi kan stryka vårt hår utan att det blir lidande, och med vilken vi får de bästa resultaten.

Xiaomis plattång kan ställas in på tre temperaturer: 165ºC, 185ºC och 210ºC. På så sätt kan du välja den temperatur du föredrar beroende på om ditt hår är tunnare eller tjockare.

Uppvärmningsteknik

Varje plattång använder ett annat värmesystem, och vi lyfter särskilt fram precisionen och effektiviteten hos GHD-modellen. Hybrid Co-Lithium-teknik, baserad på Dual-zone, innebär att det finns två keramiska värmare i ett strykjärn med ett avancerat batteri, vilket ger effektivare uträtning i en enda passage.

Viloläge

Det är bara GHD-plattången som har ett automatiskt avstängningsläge om den upptäcker mer än 3 minuters inaktivitet, vilket ger extra säkerhet för människor som ofta låter plattången vara påslagen.

Pris

Som vi nämnde ovan är Xiaomis plattång ännu inte tillgänglig för försäljning. Allt tyder dock på att den kan komma att kosta mellan 50 och 75 euro när den blir tillgänglig. Även om det inte finns någon officiell bekräftelse, är det betydligt lägre än GHD:s trådlösa plattång, om den stannar i detta intervall.

Xiaomi-Mijia-Wireless-Styler-2
Xiaomi Mijia Wireless Styler vs GHD unplugged: vad de har gemensamt

I det här avsnittet kommer vi att lyfta fram alla de aspekter som våra två huvudpersoner har gemensamt:

De är bärbara

En av de första likheterna du kommer att märka är att båda plattängerna är trådlösa och kan användas utan att vara anslutna till elnätet. Det gör dem perfekta för resor, i handväskan eller för att göra en touch-up på språng.

Keramiska plattor

Båda plattorna har keramiska plattor, vilket ger en mjukare strykning utan att håret trasslar in sig i plattorna.

Snabbt värmesystem

Det är värt att notera att även om vi i båda fallen kan anse att det finns ett snabbt värmesystem eftersom båda plattängerna är klara på mindre än en minut, har Xiaomi en fördel. Den här modellen värms upp på 30 sekunder, medan GHD-modellen värms upp på 45 sekunder.

Driftstid

I linje med föregående punkt är det värt att notera att båda filmerna har en ganska likartad speltid på mellan 20 och 25 minuter. Även om det kanske inte verkar vara så lång tid är det mer än tillräckligt med tid för att räta ut ditt hår, så du har inga problem om det är väl laddat.

Laddning via USB-port

Om batteriet tar slut kan båda stylingjärn laddas via en USB-C-anslutning, vilket gör att du kan koppla in det nästan var som helst om du har rätt kontakt, även om det är den vanligaste kontakten nuförtiden.

Xiaomi Mijia Wireless Styler vs GHD unplugged_2

Xiaomi Mijia Wireless Styler vs GHD unplugged: vår bedömning

Slutligen berättar vi vad vår slutsats är efter att ha jämfört de båda plattängerna. Det bör noteras att Xiaomi-utjämnarens värde för pengarna är mycket intressant, för om den bibehåller det pris som den har tillkännagivit på vår marknad kommer den att vara en av de få trådlösa hårutjämnarna för mindre än 100 euro. Kvaliteten och tekniken för rätning är dock mycket olika.

GHD behåller ledningen när det gäller effektivitet och precision i uträtningen. Det gör den delvis tack vare den komplexa och avancerade värmetekniken, som ligger långt efter Xiaomis. Det bör också noteras att GHD är ett mycket erfaret märke på denna marknad, där det inte bara har en bra meritlista, utan också ett stort förtroende från användarna.

Å andra sidan talar vi om Xiaomis första sladdlösa plattång, vilket kan väcka viss misstro hos vissa personer som föredrar att satsa på den säkra kvalitet som erbjuds av GHD.

Om du prioriterar den ekonomiska aspekten framför kvalitetsaspekten är Xiaomi-alternativet mer i linje med dina sökpreferenser, även om kvaliteten på plattången inte kommer att vara lika utmärkt som i fallet med GHD-redskapen.