Saltar al contenido

Xiaomi Redmi Note 10 Pro Vs Xiaomi Mi 11 Lite – Vilken är den bästa Xiaomi-smarttelefonen?

Xiaomi Redmi Note 10 Pro vs Xiaomi Mi 11 Lite

Sökandet efter en smartphone som passar dina behov kan bli en lång och tråkig process om du inte vet vilka aspekter du ska titta närmare på. Det stora utbudet av modeller på marknaden gör inte bara uppgiften enklare utan snarare svårare. För att hjälpa dig har vi här en jämförelse mellan två smartphones i mellanklassen med mycket bra värde för pengarna: Xiaomi Redmi Note 10 Pro Vs Xiaomi Mi 11 Lite. Vill du veta vilka deras respektive styrkor är? Missa inte vår recension!

Xiaomi Redmi Note 10 Pro och Xiaomi Mi 11 Lite: jämförelse och analys

Xiaomi Redmi Note 10 Pro Vs Xiaomi Mi 11 Lite_1

Prestandan hos de två smarttelefonerna är mycket positiv, vilket användarrecensionerna på Amazon bekräftar. Alla har dock egenskaper som skiljer dem från sina konkurrenter. Ta en titt på vår recension för att ta reda på vilka de är:

1) Xiaomi Redmi Note 10 Pro: batteri med hög kapacitet och fyrdubbelt kamerasystem.

Den första smarttelefonen vi analyserade är Xiaomi Redmi Note 10 Pro, och den är också en av de mest balanserade i Xiaomis sortiment. För mindre än 300 euro kan du köpa en modell med funktioner som är mer typiska för avancerade smartphones. Detta är fallet med det fyrdubbla bakre kamerasystemet som består av en 108 MP huvudsensor, en 8 MP vidvinkelkamera, en 5 MP makrokamera och en 2 MP djupkamera. Det finns också en 16 MP-kamera på framsidan. Och om du gillar video kan Redmi Note 10 Pro spela in i slow motion med upp till 960 bilder per sekund.

En annan höjdpunkt i Xiaomi Redmi Note 10 Pro är batteriet på 5020 mAh. Den har snabbladdning så att den på 30 minuter återställer 50 % av det totala batteriet. Å andra sidan är den utrustad med Qualcomm Snapdragon 732G-processorn med 8 processorkärnor. Processorn är nära kopplad till internminneskapaciteten och Redmi Note 10 Pro har två versioner med 6 och 8 GB RAM-minne vardera. Samma sak gäller för det interna lagret, som kan vara 64 GB eller 128 GB. Du kan också lägga till ett micro SD-kort.

Om vi pratar om skärmen kan vi lyfta fram en bra storlek på 6,67 tum, AMOLED DotDisplay-teknik och en upplösning på 1080 x 2400 pixlar. Skärmen skyddas av Corning Gorilla Glass 5. Uppdateringsfrekvensen är 120 Hz och den maximala ljusstyrkan är 1200 nits. När det gäller smarta funktioner är det värt att notera att det är en smartphone med stöd för NFC, Bluetooth 5.1, ansiktsigenkänning och fingeravtryckssensor.

2) Xiaomi Mi 11 Lite: en lättare smartphone med bra prestanda

Låt oss nu tala om Xiaomi Mi 11 Lite, som är något lättare än sin rival, delvis på grund av att batterikapaciteten är lägre, 4250 mAh. Trots det kan den snabbladdas för att återfå 57 % på en halvtimme. Mi 11 Lite har tre kameror på baksidan, 64 MP huvudkamera, 8 MP vidvinkel och 5 MP makroobjektiv. Det är en mindre än sin rival. Om du ska spela in en video bör du veta att den stöder 4K, men att hastigheten för slow motion är 120 fps. Kameran på framsidan är 16 MP.

Processorn är densamma som i den tidigare modellen, Qualcomm Snapdragon 732G med totalt 8 processorkärnor. I det här fallet kan du välja mellan versioner med 4, 6 och 8 GB RAM-minne och 64 eller 128 GB internminne. Precis som Redmi Note 10 Pro stöder den här smarttelefonen även ett microSD-kort på upp till 512 GB.

Skärmen är något mindre än den tidigare modellen, även om skillnaden inte är särskilt stor. Xiaomi Mi 11 Lite har en 6,55-tums skärm med AMOLED-teknik, en upplösning på 1080 x 2400 pixlar och i båda fallen används Corning Gorilla Glass 5 som skyddsglas. Precis som Redmi Note 10 Pro är den IP53-klassad för skydd mot vattenstänk och damm och har operativsystemet Android 11.

Nycklar för att välja den bästa Xiaomi-smarttelefonen

Om du funderar på att köpa en smartphone från Xiaomi-universumet och inte vet vilken du ska välja, oroa dig inte, vi är här för att hjälpa dig. Vi vet att det finns många begrepp att ta hänsyn till för att göra rätt val, och för att du ska veta vilka du ska fokusera på ger vi dig några nycklar:

  • Near Field Communication (NFC): kontaktlösa betalningar har ökat under pandemin, och allt fler användare väljer att betala med sin mobiltelefon. För att kunna göra det måste den vara kompatibel med NFC-teknik (Near Field Communication).Xiaomi Redmi Note 10 Pro Vs Xiaomi Mi 11 Lite_1
  • Skärmen handlar inte bara om storlek utan också om upplösning: smartphones med pekskärm har inget tangentbord som datorer, utan består av en stor skärm. Försök därför att välja en modell vars skärmstorlek är större än 6 tum, eftersom mindre än så kan vara obekvämt. Förutom tum (som mäter skärmens storlek) bör du också titta på upplösningen, som vanligtvis anges i pixlar. För att ge dig en uppfattning har en Full HD-mobiltelefon en upplösning på 1920×1080 pixlar.
  • Kamerornas kvalitet är grundläggande: som vi sa tidigare har kamerorna blivit en av de viktigaste delarna i en smartphone. Spridningen av sociala nätverk har lett till att vi använder mobiltelefonen som en professionell kamera, och det är därför viktigt att veta hur mycket upplösning kamerorna har för att kunna jämföra deras prestanda. Detta mäts i megapixlar.
  • Internt minne: Detta mäts vanligtvis i GB, och det är vanligt att det finns mellan 4, 6 och 8 GB RAM-minne och 64 eller 128 GB internt minne. Du kan dock alltid kontrollera om du har möjlighet att lägga till ett microSD-kort.
  • Batteri: För att jämföra två batteriers prestanda kan du titta på hur många milliampere de har (mAh). Försök också att välja en telefon med snabbladdning, en mycket användbar funktion om du tillbringar mycket tid hemifrån.

Xiaomi Redmi Note 10 Pro och Xiaomi Mi 11 Lite: Vilken ska vi välja?

Vårt val i det här fallet är inriktat på Xiaomi Redmi Note 10 Pro, en smartphone som har bättre funktioner än Xiaomi Mi 11 Lite och som dessutom är billigare. Detta kan ändras beroende på vilka erbjudanden som finns tillgängliga vid en viss tidpunkt, men i själva verket är prisskillnaden inte särskilt stor. Det finns en skillnad när det gäller vissa funktioner, till exempel batteri, kameror och skärm.

Redmi Note 10 Pro har en större skärm, även om upplösningen och AMOLED-tekniken är densamma. Å andra sidan är uppdateringsfrekvensen och ljusstyrkan bättre. Å andra sidan är batterikapaciteten högre, även om båda modellerna erbjuder snabbladdning. När det gäller processorn och det interna minnet finns det inga större variationer.

Om du är en kameraanvändare kommer du också att föredra Xiaomi Redmi Note 10 Pro, som har en mer bakre kamera än sin rival. Av alla dessa skäl rekommenderar vi att du väljer denna modell. Men båda alternativen kommer att vara ett bra köp.