Saltar al contenido

Xiaomi Redmi Note 10 Pro och Xiaomi Redmi Note 9 Pro – Likheter och skillnader mellan två billiga Xiaomi-smartphones

Xiaomi Redmi Note 10 Pro vs Xiaomi Redmi Note 9 Pro

Smartphonebranschen är en av de mest konkurrensutsatta i dag, och konsumenternas valmöjligheter är nästan överväldigande. I flera år har det kinesiska företaget Xiaomi positionerat sig som ett av användarnas favoritmärken, särskilt bland de yngsta. Detta beror främst på att deras mobiltelefoner är prisvärda. I den här artikeln jämför vi två som kommer att överraska dig om du inte vet: Xiaomi Redmi Note 10 Pro och Xiaomi Redmi Note 9 Pro. Om du vill veta vilken av de två som passar bäst för dina behov, missa inte vår jämförelse!

Xiaomi Redmi Note 10 Pro och Xiaomi Redmi Note 9 Pro: huvudsakliga skillnader

I tveksamma fall är det oftast skillnaderna som hjälper oss att välja den ena eller den andra modellen. Det är de viktigaste som vi hittar i dessa modeller:Xiaomi Redmi Note 10 Pro Vs Redmi Note 9 Pro_2

1. Utformning och tillgängliga versioner

Det bör noteras att de båda telefonernas mått är mycket lika, även om Redmi Note 10 Pro är lite lättare i vikt än sin rival. Å andra sidan finns den här modellen i vitt, grått och grönt, medan Redmi Note 10 Pro finns i blått, brons och grått.

Vinnare: Xiaomi Redmi Note 10 Pro

2. Processortyp och operativsystem

De två huvudpersonerna i vår recension har båda Qualcomm Snapdragon-processorn, även om det inte är samma version av den. Redmi Note 10 Pro har 732G-versionen, medan Redmi Note 9 Pro har 720G-versionen. Båda har 8 kärnor internt, men den i Redmi Note 10 Pro är mer uppdaterad. En annan variation är operativsystemet, Android 11 på Redmi Note 10 Pro och Android 10 på konkurrenten.

Vinnare: Xiaomi Redmi Note 10 Pro

3. Funktioner på skärmen

Det råder ingen tvekan om att skärmen är ett grundläggande element, eftersom det är från den som vi styr alla åtgärder som vi utför på den. Båda modellerna har en storlek på 6,67 tum, och de har samma upplösning, Full HD+, 2400 x 1080 pixlar.

Redmi Note 10 Pro har dock en AMOLED DotDisplay-skärm, medan Redmi Note 9 Pros skärm inte är AMOLED utan IPS. I praktiken innebär skillnaden att färgerna är mer levande på Redmi Note 10 Pro. Uppdateringsfrekvensen för den här modellen är 120 Hz, jämfört med 60 Hz för Redmi Note 9 Pro.

Vinnare: Xiaomi Redmi Note 10 Pro

4. System för erkännande

Säkerheten är viktig för den här typen av enheter med tanke på den stora mängd information som vi lagrar på dem. I detta sammanhang vill vi framhålla att båda smarttelefonerna har en fingeravtryckssensor för att låsa upp den, men endast Xiaomi Redmi Note 10 Pro förstärker den med en sensor för ansiktsupplåsning.

Vinnare: Xiaomi Redmi Note 10 Pro

5. Kameror

Om vi tittar på kamerorna hittar vi ett fyrdubbelt system på båda smarttelefonerna. De har också en gemensam frontkamera, som i båda fallen är 16 MP. När det gäller de fyra bakre kamerorna är det tre stycken som är desamma: 8 MP vidvinkel, 5 MP makroobjektiv och 2 MP djupsensor. Det som varierar är huvudkamerans upplösning, som i Redmi Note 10 Pro är 108 MP, jämfört med 64 MP i Redmi Note 9 Pro.

Vinnare: Xiaomi Redmi Note 10 Pro

6. Pris

Endera av de två Xiaomi-smarttelefonerna finns på marknaden för mindre än 300 euro. För att vara rättvis är prisskillnaden mellan de två huvudpersonerna i vår recension minimal, bara 40 euro. Detta kan dock variera beroende på säsongens erbjudanden, även om Redmi Note 9 Pro är något billigare.

Vinnare: Xiaomi Redmi Note 9 Pro

Xiaomi Redmi Note 10 Pro och Xiaomi Redmi Note 9 Pro: gemensamma egenskaper

Nu när du har sett de mest anmärkningsvärda skillnaderna mellan de här två smarttelefonerna är det dags att titta på var prestandan är lika:

Batteri: samma kapacitet och snabbladdning

Ställ dig själv en fråga: Hur många timmar om dagen använder du din smartphone? Den intensiva användningen av våra smartphones varje dag gör batteritiden till ett av de viktigaste beslutskriterierna. Men sanningen är att det inte finns några större skillnader mellan dessa två modeller, som båda är utrustade med ett batteri på 5020 mAh. Båda smarttelefonerna erbjuder också möjligheten till 33 W snabbladdning.

Minne: identisk lagringskapacitet

Även om de har olika processorer är lagringskapaciteten densamma i båda fallen. Detta är 6 GB RAM-minne och 64 eller 128 GB internminne. Redmi Note 10 Pro erbjuder också ett alternativ med 8 GB RAM-minne. Om du väljer en version med högre kapacitet är priset något högre. I båda fallen kan du även inkludera ett 512 GB microSD-kort för att utöka kapaciteten.

Smart användning: NFC och Bluetooth

Om du brukar göra betalningar direkt via din mobiltelefon kan du fortsätta att göra det med någon av de två huvudpersonerna i den här recensionen. Om du inte visste det så kräver möjligheten att göra kontaktlösa betalningar att smarttelefonen har stöd för NFC-teknik (Near Field Communication), som möjliggör denna typ av betalning. De två telefoner som vi granskar i dag har stöd för NFC.

De mest populära Xiaomi-telefonerna

Det stora utbudet av mobiler inom samma märke kan leda till förvirring och tvivel om vilken du ska välja. Därför visar vi dig listan över de mest populära Xiaomi-smarttelefonerna bland Amazon-användare.

Baiyian Vertical Funda de Cuero Cinturón Piel Bolsa y Cierre Magnético para Xiaomi Redmi Note11 Pro 10C, Samsung Galaxy A13 A03s…
 • Compatible con Xiaomi Redmi Note11 Pro 10C , Samsung Galaxy A13 A03s ,Nokia 2.4 , Samsung Galaxy A72 , Xiaomi Mi 11 Pro…
 • Cubra compatible con la dimensión máximo móvil de 17.0 x 8.3 x 1.5 cm .( Si el teléfono tiene una funda protectora, agregue el tamaño de la funda protectora.)
 • El tamaño de nuevo diseño es adecuado para nuevos teléfonos móviles con una relación de pantalla de 18: 9, 19: 9, más delgado, más adecuado para su teléfono móvil.
 • El cierre magnético es muy rápida y se puede abrir fácilmente para una llamada. El suave forro interior ayuda a proteger su teléfono de mellas y restos.
 • Paquete: 1 x Funda de Cuero.
Baiyian Funda de Cuero Cinturón Piel Bolsa y Cierre Magnético para Xiaomi Redmi Note11 Pro 10C, Samsung Galaxy A13 A03s…
 • Compatible con Xiaomi Redmi Note11 Pro 10C , Samsung Galaxy A13 A03s ,Nokia 2.4 , Samsung Galaxy A72 , Xiaomi Mi 11 Pro…
 • Cubra compatible con la dimensión máximo móvil de 17.0 x 8.3 x 1.5 cm .( Si el teléfono tiene una funda protectora, agregue el tamaño de la funda protectora.)
 • El tamaño de nuevo diseño es adecuado para nuevos teléfonos móviles con una relación de pantalla de 18: 9, 19: 9, más delgado, más adecuado para su teléfono móvil.
 • El cierre magnético es muy rápida y se puede abrir fácilmente para una llamada. El suave forro interior ayuda a proteger su teléfono de mellas y restos.
 • Paquete: 1 x Funda de Cuero.

Vanliga frågor innan du köper en smartphone

Det är logiskt att ha tvivel när man fattar ett så viktigt beslut som att köpa en elektronisk enhet. Särskilt när det gäller mobiltelefoner, eftersom det är en av de enheter som vi använder mest i vårt dagliga liv. I det här avsnittet löser vi några av de vanligaste frågorna som användarna brukar ha:

 • Hur kan batteriets prestanda mätas? Främst av dess kapacitet, som vanligtvis mäts i milliampere (mAh). Som referens kan nämnas att smartphones med mer än 5000 mAh är bland de mest avancerade smartphones hittills.
 • Vilken är den vanligaste lagringskapaciteten? De flesta modellerna har en mycket likartad kapacitet, mellan 6 och 8 GB RAM-minne och mellan 65 och 128 GB intern lagring. Men om du brukar lagra många filer, välj en smartphone där du kan sätta in ett microSD-kort för att utöka kapaciteten.xiaomi redmi note 10 pro vs redmi note 9 pro_3
 • Hur bedömer jag skärmens kvalitet? Vi rekommenderar att du tittar på två viktiga aspekter. För det första storleken, som mäts i tum. De största skärmarna är de som är större än 6,5 tum. Om du föredrar en mellanstor skärm rekommenderar vi att du väljer en mellan 6 och 6,5 tum. Å andra sidan är det viktigt att veta vilken upplösning skärmen har, och här rekommenderar vi att den är minst HD.
 • Vilka smarta funktioner ingår? Alla smarttelefoner är olika, och därför har vi inte alla samma behov. Om du till exempel är van vid att betala med din mobiltelefon bör du se till att den smartphone du väljer är kompatibel med NFC. En annan rekommendation är att de har olika säkerhetsmekanismer, till exempel ansiktsigenkänning eller fingeravtryckssensorer.
 • Vilken processor är bäst? Tänk på vad du ska använda telefonen till. Om du ska använda telefonen för att titta på många videor eller spela videospel måste du välja en telefon med en mer avancerad processor. Om du däremot har en tendens att spara många foton och dokument är lagringskapaciteten ett prioriterat kriterium för dig.

Xiaomi Redmi Note 10 Pro och Xiaomi Redmi Note 9 Pro: Vilken ska vi välja?

Det första vi vill klargöra är att något av de två alternativen kommer att ge dig en tillfredsställande användarupplevelse, eftersom båda har ganska avancerade funktioner och priset inte överstiger 300 euro. Men om vi måste välja en skulle det vara Xiaomi Redmi Note 10 Pro.

Dess processor är mer avancerad, även om båda har samma lagringskapacitet. När det gäller skärmen är upplösningen och storleken densamma, men Redmi Note 10 Pro har AMOLED-teknik som förstärker färgkvaliteten. Den ligger också i topp när vi jämför upplösningen på den bakre huvudkameran, liksom antalet säkerhetsmekanismer och igenkänningssensorer.

Med tanke på att Redmi Note 10 Pro är överlägsen i de flesta funktioner måste priset beaktas. Och i det här fallet är skillnaden mellan de två smarttelefonerna mycket liten.