Saltar al contenido

Xiaomi Redmi Note 11 Pro Vs Poco X4 Pro – Jämförelse, analys och recensioner

Xiaomi Redmi Note 11 Pro Vs Poco X4 Pro

Smartphonen är det viktigaste tillbehöret vi har, eftersom vi praktiskt taget är fastklistrade vid den 24 timmar om dygnet. Det är också det viktigaste informationsregistret vi har. Så om du ska byta modell bör du utvärdera alla alternativ mycket väl för att kunna välja den mest lämpliga. I den här recensionen ger vi dig två exempel från Xiaomi-miljön som erbjuder mycket bra värde för pengarna. Vi talar om Xiaomi Redmi Note 11 Pro vs Poco X4 Pro. Läs vidare!

Xiaomi Redmi Note 11 Pro Vs Poco X4 Pro: och dessa, deras likheter

Låt oss först och främst berätta att du kommer att hitta två versioner av Redmi Note 11 Pro, en 5G- och en standardversion. Med tanke på att Poco X4 Pro alltid är 5G har vi tagit samma version som referens för Redmi.

Vi brukar börja med att peka på skillnaderna, men i det här fallet är likheterna fler:

Batteri

En annan av de mest slående likheterna har att göra med batteriet, som i båda fallen är 5000 mAh. Dessutom har båda telefonerna möjlighet till snabbladdning tack vare den 67-watts turboladdare som de är utrustade med. På bara 40 minuter får du alltså en 100-procentig laddning i båda fallen.

Xiaomi Redmi Note 11 Pro Vs Poco X4 Pro_3

Liquid Cool-teknik

Både Xiaomi Redmi Note 11 Pro och Poco X4 Pro har integrerat Liquid Cool-teknik, som består av en värmeledare och flera grafitskikt för att förhindra överhettning vid användning. Dessutom innehåller de en förångare, en kondensator, en laddningskammare och vätskeslangar.

Processor

Om du inte visste det är det processorn som är huvudansvarig för smarttelefonens prestanda, och i det här fallet är den annorlunda i båda modellerna. I det här fallet har båda Snapdragon 695, också med 8 kärnor. Så prestandan hos de två är mycket likartad när det gäller processorn.

Skärm

Om man tittar på skärmen på de båda smarttelefonerna är sanningen den att det inte finns några större skillnader mellan Redmi och Poco. De är faktiskt ganska lika varandra. Båda har en 6,67-tums Full HD+ AMOLED-skärm med en upplösning på 2400 x 1080 pixlar och samma kontrastförhållande. De har också samma maximala ljusstyrka på 1200 nits. Som du kan se är det i stort sett samma skärm.

Kameror

En av de viktigaste aspekterna som användarna tittar på när de väljer en smartphone är kameran. Båda telefonerna har en huvudkamera på 108 MP, en ultravidvinkelkamera på 8 MP och en makrokamera på 2 MP, utöver frontkameran på 16 MP.

Kontaktlösa betalningar

Om du är van vid att göra kontaktlösa betalningar kan du göra det med båda telefonerna, eftersom båda har NFC-aktivering (Near Field Communication).

Sensorer

Om vi tittar på sensorerna kan vi konstatera att både Redmi Note 11 Pro och Poco X4 Pro har samma sensorer: fingeravtryckssensor, närhetssensor, sensor för omgivande ljus, accelerometer, gyroskop, elektronisk kompass och infraröd sändare.

Xiaomi Redmi Note 11 Pro Vs Poco X4 Pro_4

Xiaomi Redmi Note 11 Pro och Poco X4 Pro: Hur skiljer de sig åt?

Nu när du vet vad de har gemensamt är det dags att se hur de skiljer sig åt:

Mångfald och nyanser av färger

Vid en första anblick ser vi att deras design är ganska likartad, med undantag för de färger du kan välja mellan. Xiaomi Redmi Note 11 Pro finns i grafitgrått, polarvitt och atlantblått. Poco X4 Pro finns i färgerna corporate yellow, neon blue och neon black. Som du kan se är Cocos estetik mer ungdomlig och aggressiv än Redmis, och vi tycker att den är mer originell.

Teknik för ansiktsigenkänning

En av de funktioner som bara finns på Xiaomi Redmi Note 11 Pro är ansiktsupplåsning via artificiell intelligens, utöver fingeravtryckssensorn.

Lagringsminne

En annan funktion som skiljer de två modellerna åt är det maximala lagringsminnet. Du vet att du normalt kan välja mellan billigare versioner med mindre minne och andra som har mer kapacitet. Redmi Note 11 Pro har dock en maximal kapacitet på 128 GB, till skillnad från de 256 GB som Poco X4 Pro kan nå.

De mest sålda Xiaomi-telefonerna på Amazon

För att du ska kunna se vilka mobiler som Amazon-användarna väljer mest visar vi dig rankningen av de mest sålda Xiaomi-modellerna bland köparna på den här marknadsplatsen:

29% RABATT
Xiaomi Smartphone Redmi Note 13, Version Global, 8+256GB, Pantalla Amoled de 6,67 Pulgadas, 120Hz, Dimensity 6080, 100MP, 5000mAh, Cargador de 33W, Negro
  • Cellular technology : 4G
  • Memory storage capacity : 256.0 GB
  • Operating system : Android 13.0
  • Wireless provider : all carriers
  • Transportation restrictions : {modes:["AIR","GROUND"],eval attrs:{{4AEA6u6jgYPen4a+nN6ahI6RaGF6bWF0U3ltYm9sVGFibGWFIQGIIV7ekrvdskg/7Cj1wo9cKbNxXaNxXw==}}}
29% RABATT
Smartphone Xiaomi Redmi 13C 8GB/ 256GB/ 6.74"/ Azul Marino
  • MOVIL SMARTPHONE XIAOMI REDMI 13C 8/256GB DS NAVY BLUE HELIO G85/6,74 /90Hz/8GB/256GB/50MP 8MP/5000mAh Xiaomi Telefonía MZB0FT4EU
51% RABATT
Xiaomi Redmi Note 11S - Smartphone-4G 6+128GB, Pantalla AMOLED 6.43" 90Hz FHD+, MediaTek Helio G96, cámara Profesional 108MP, 5000mAh, Twilight Blue (2 años de garantía), Azul
  • 【Increíble MediaTek Helio G96 de ocho núcleos】 MediaTek Helio G96 habilita la increíble cámara de 108MP y una frecuencia de actualización de 90Hz suave como la mantequilla, lo que le brinda tomas nítidas y experiencias de juego poderosas.
  • 【Pantalla de alta frecuencia de actualización de 90 Hz】Disfrute de una experiencia de pantalla táctil receptiva. Junto con la suave sensación de deslizamiento en la punta de sus dedos, las características del software de pantalla AMOLED también ofrecen la mejor experiencia visual enérgica, inmersiva y llamativa.
  • 【Sistema de cámara cuádruple AI de 108MP】Con una cámara principal de 108MP, una cámara ultra gran angular de 8MP, una cámara macro de 2MP y una cámara de profundidad de 2MP, puede capturar esos hermosos momentos de la vida con las mejores imágenes.
  • 【Disipación de calor multidimensional diseñada científicamente】Múltiples capas de disipación de calor para una refrigeración eficiente. Usando la tecnología LiquidCool: múltiples capas de grafito + lámina de cobre, las múltiples capas de grafito disipan el calor de la pantalla. Área de disipación de calor de 10005 m㎡, se enfría más y más rápido.
  • 【Carga rápida profesional de 33 W con batería masiva de 5000 mAh】La carga rápida profesional de 33 W mejora efectivamente la eficiencia de carga, reduce el tiempo de carga en un 26 % y, con la tecnología Mi FC + MMT, también hace que el proceso de carga sea más estable y eficiente.
26% RABATT
SMARTPHONE XIAOMI REDMI 13C NFC 6,74" 4G HD+ DUALSIM A13.0 6GB/128GB MIDNIGHT BLACK
  • Producto original de marca.
  • Dos años de garantía ante defectos de fábrica.

Xiaomi Redmi Note 11 Pro Vs Poco X4 Pro: Vad rekommenderar vi?

I detta fall är vår rekommendation baserad på rent personliga kriterier. Efter att ha analyserat de båda smarttelefonerna drar vi slutsatsen att de är praktiskt taget identiska i allt, förutom små nyanser som inte är strukturellt relevanta.

Det gäller till exempel ansiktsupplåsning med AI eller det faktum att Poco X4 Pro har något mer lagringsutrymme. Men när det gäller de verkligt viktiga funktionerna är de identiska. Detta innebär att det är det estetiska kriteriet som hjälper oss att orientera balansen, eftersom priset inte heller i detta fall är klargörande.

I själva verket är designen kanske den viktigaste skillnaden. Poco väljer mer levande och intensiva färger, som är mindre vanliga än vad vi är vana vid, och det är därför som vi gillar dem särskilt mycket.

Du kan välja en av de två, eftersom de är lika bra i praktiskt taget alla viktiga funktioner. Även om det inte är vad vi brukar säga, beror beslutet i det här fallet på din kromatiska smak.